Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 november 2020

Ontsnapte chimpansees doodgeschoten in Nederlandse zoo: “Verdoven had te lang geduurd”

HLN
Ontsnapte chimpansees doodgeschoten in Nederlandse zoo: "Verdoven had te lang geduurd"
DierenPark Amersfoort heeft vanochtend twee mannelijke chimpansees doodgeschoten. Mike en Karibuna waren ontsnapt nadat hun verblijf niet goed was afgesloten door een menselijke fout. De dieren verdoven zou volgens de zoo te lang hebben geduurd. Het dierenpark treurt om het verlies: chimpansee Mike was al ouder dan 50 jaar en had bijna zijn hele leven in Amersfoort doorgebracht.
Lees verder

KASK-studenten vragen mannen om hun schaamhaar op te sturen om er een tapijt van te maken
Vier dramastudenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) hebben een wel heel bijzondere oproep gelanceerd deze week: geef ons uw schaamhaar. De vraag is gericht naar mannen en al wie zich man voelt, en maakt deel uit van een bachelorproef. Met de verzamelde haren willen de studenten een mat maken die ze zullen gebruiken in hun voorstelling.
Lees verder

LIVE VUELTA. Oliveira doet nog beter dan Cavagna in aparte tijdrit, wat hebben klassementsmannen in petto?
Daags na de tweede rustdag zijn de tijdrijders aan zet. Er worden 33,8 kilometers afgelegd. In het slot ligt de Mirador de Ézaro, een klim van 1,8 kilometer met een gemiddelde stijging van 14,6 procent. Neemt Roglic de rode trui weer over van Carapaz? Volg het LIVE op HLN.be!
Lees verder

Doe jij ook aan 'nesting'? Hoe je van je huis een helende cocon maakt. "Anno 2020 willen we in een gezellige grot wonen"
Dit jaar worden onze huizen meer dan ooit een veilige cocon, een knus nest als bescherming tegen de boze, vieze buitenwereld. "De FOGO – fear of going out – die we tijdens de lockdown beleven, vertaalt zich in een thuis waar we ons willen kunnen afsluiten van de stress in de buitenwereld", zegt trendwachter Hilde Franq. Ze noemt het 'nesting'. Hoe je de trend concreet invult, is helemaal aan jou. Maar cirkelvormig meubilair, zachte materialen met een hoge aaibaarheidsfactor en nissen om je in terug te trekken zijn erg populair.
Lees verder

"Groenewegen voor negen maanden geschorst, sprinter Jumbo-Visma nog tot 6 mei 2021 aan de kant"
Dylan Groenewegen heeft volgens Wielerflits een zware schorsing gekregen voor zijn manoeuvre richting Fabio Jakobsen tijdens de eerste etappe in de Ronde van Polen. Volgens de Nederlandse wielersite heeft de Internationale Wielerunie UCI Groenewegen een schorsing van negen maanden opgelegd, waardoor de Nederlandse sprinter tot 6 mei 2021 aan de kant staat.
Lees verder

Terreurexpert Van Ostaeyen: "Uitspraken Macron hebben mogelijk tot deze aanslagen geleid"
Na de terreuraanslagen in Frankrijk en Oostenrijk lijkt het moslimextremisme opnieuw de weg te vinden naar Europa. Volgens terreurexpert Pieter Van Ostaeyen heeft dat mogelijk te maken met de uitspraken van Frans president Macron na de recente moord op leraar Samuel Paty. "Het idee leeft bij radicalen dat Frankrijk de oorlog aan de islam verkondigd heeft, en dan zijn deze aanslagen daar het gevolg van", klinkt het.
Lees verder

Experts na video van YouTuber Acid over mentale problemen: "Dit kan verschil maken voor veel jongeren"
"Mentale problemen zijn echt, man. Die shit bestaat, en mensen lijden er zwaar onder." Na de verdwijning en dood van zijn goede vriend en collega Kastiop, heeft YouTuber Acid (21) in een video zijn volgers aan de praat proberen krijgen over mentale problemen. En dat zou - tijdelijk - weleens goed kunnen werken. "Hij spreekt de taal van de jongeren", zeggen experts. "Voor sommigen kan dat een verschil maken."
Lees verder

LIVE VUELTA. Carthy voorlopig sneller onderweg dan Roglic, Amerikaan verrast de specialisten
Daags na de tweede rustdag zijn de tijdrijders aan zet. Er worden 33,8 kilometers afgelegd. In het slot ligt de Mirador de Ézaro, een klim van 1,8 kilometer met een gemiddelde stijging van 14,6 procent. Neemt Roglic de rode trui weer over van Carapaz? Volg het LIVE op HLN.be!
Lees verder

Keuken is populairste ruimte op instagram
Geen enkele ruimte in huis telt zoveel hashtags op instagram als de keuken. Dat blijkt uit een data-analyse van de inspiratiesite homedit.com. Met 42.770.213 hashtags soort de keuken bijna dubbel zoveel als de slaapkamer (24 miljoen). De badkamer (21 miljoen) en de woonkamer (20 miljoen) zijn andere logische populaire ruimtes. De afgelopen 90 dagen stelde Google Trends ook een toename van 60 % vast van de hashtag home office. De berging is niet toevallig de minst populaire plek (64.000).
Lees verder

K3 geeft voor het allereerst livestreamconcert
K3 gaat voor het eerst sinds februari weer optreden. De meisjesgroep geeft volgende week vrijdag een livestreamconcert. Daarin stellen Hanne, Marthe en Klaasje hun nieuwe album 'Dans van de Farao' voor.
Lees verder

Gent-coach Wim De Decker legt positieve coronatest af
Slecht nieuws voor AA Gent. Vier leden van de ploeg hebben positief getest op het coronavirus. Onder hen: coach Wim De Decker. De club bekijkt nu intern hoe dit probleem op korte termijn kan opgelost worden.
Lees verder

Demonstratie in Bangkok tegen blokkeren van Pornhub
Een grote groep demonstranten die kritisch zijn voor de regering van Thailand hebben in de hoofdstad Bangkok geprotesteerd tegen het blokkeren van pornowebsites. "Doe eenzame mensen geen pijn door de toegang te verbieden. #SavePornHub", stond te lezen op de spandoeken en borden van de betoging in Bangkok.
Lees verder

Is Duiker uit 'The Masked Singer' bekend? Giovanni Kemper: "Ik zit onder het masker!"
Is de Duiker uit 'The Masked Singer' nu al bekend? Op zijn Instagrampagina verklaarde Giovanni Kemper nu al dat hij de zanger onder het masker is. Maar klopt dat wel?
Lees verder

Is de Duiker uit 'The Masked Singer' bekend? Giovanni Kemper: "Ik zit onder het masker!"
Is de Duiker uit 'The Masked Singer' nu al bekend? Op zijn Instagrampagina verklaarde Giovanni Kemper nu al dat hij de zanger onder het masker is. Maar klopt dat wel?
Lees verder

Zinho Vanheusden reageert voor het eerst na zijn zware knieblessure: "Ik zal sterker dan ooit terugkeren"
Zinho Vanheusden (21) heeft op Twitter voor het eerst gereageerd na zijn zware knieblessure. "Ik blijf dromen van een titel met Standard", schrijft de Rode Duivel.
Lees verder

Dubbelslag voor Roglic in aparte Vuelta-tijdrit, Carthy en Carapaz weren zich kranig
Dubbelslag voor Primoz Roglic in de Vuelta. De Sloveen won de tijdrit naar Mirador de Ezaro met één seconde voorsprong op Will Barta. Hugh Carthy hield goed stand en gaf maar 25 tellen toe, Richard Carapaz kwam binnen op 49 seconden. Roglic in het rood, maar het spel om de eindwinst in de Ronde van Spanje is nog lang niet gespeeld.
Lees verder

Diego Maradona aan de beterhand, maar artsen willen 'Pluisje' nog langer in ziekenhuis houden
Diego Maradona heeft zich nog geen week na zijn zestigste verjaardag laten opnemen in een ziekenhuis in La Plata. De situatie is niet ernstig, hij zou vooral kampen met bloedarmoede en lichte uitdrogingsverschijnselen. "Hij voelde zich niet lekker en daarom deze opname. We willen hem minimaal drie dagen in het ziekenhuis houden", vertelt Dr. Leopoldo Luque, de persoonlijke arts. Intussen gaat het al wat beter met de voetballegende, al willen de dokters hem nog even in het ziekenhuis houden.
Lees verder

Tien dingen die Trump wél goed heeft gedaan volgens experten
Ze zijn met minder dan een kwart. Belgen die vinden dat Donald Trump er best wel mag zijn. Het allerlaagste cijfer ter wereld volgens een recente studie van het onderzoeksbureau Pew Research. Maar slaan zij de bal dan helemaal mis — of heeft de 45ste president van de VS ook goede werken verricht? Wij gingen te rade bij kritische stemmen die wel degelijk lichtpunten zien.
Lees verder

Waarom u straks wel echte maar geen plastic kerstbomen vindt in de winkel: creatief met maatregelen
Hoe sluit je winkels tijdens een lockdown zonder de concurrentie te vervalsen? Het Overlegcomité besloot om een breed scala aan essentiële winkels open te houden. Al mogen ze niet alles verkopen. Kleine zelfstandigen zoeken al spartelend reddingsboeien in de e-commerce.
Lees verder

Hij had 170 miljoen euro, nu wordt hij belaagd door schuldeisers: waar is het fortuin van Boris Becker gebleven?
Oud-tennisser Boris Becker (52) heeft voor een rechtbank in Londen ontkend dat hij bij zijn faillissement miljoenen aan inkomsten niet heeft opgegeven. In juni 2017 werd 'Boem Boem Becker' - zoals hij wordt genoemd - failliet verklaard, waarna de Duitse voormalige toptennisser zijn verplichtingen bij het aflossen van zijn schulden niet zou zijn nagekomen. De financiële put waarin Becker verzeild is geraakt was al enorm en wordt zo enkel nog groter. Maar waar is zijn fortuin dan naartoe?
Lees verder