Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 november 2020

Ontbolsterd bij Mönchengladbach, vanavond debuut bij Les Bleus: wie is Marcus Thuram?

HLN
Ontbolsterd bij Mönchengladbach, vanavond debuut bij Les Bleus: wie is Marcus Thuram?
Zijn vader deed er alles aan om de genen te temmen. Tevergeefs: Marcum Thuram (23) treedt wellicht vanavond in de voetsporen van papa – en recordinternational – Lilian. Portret van het zoveelste Franse talent, dat ook naast het veld het verschil maakt.
Lees verder

HET DEBAT. Hoelang moeten we maatregelen nog volhouden? Dit is jullie mening
Voor het eerst sinds lange tijd is er beterschap in zicht want het aantal nieuwe besmettingen daalt sinds enkele dagen, en de ziekenhuisopnames nemen sinds kort af. Reden om (binnenkort) de teugels te vieren? Of houden we toch nog beter vast aan de strenge maatregelen? Eerder lieten we de experts aan het woord. Nu is het jullie beurt: "Versoepelen of niet?" Dit is jullie mening.
Lees verder

De koolstoftaks van Khattabi legt verdeeldheid bloot
De koolstoftaks van klimaatminister Zakia Khattabi (Ecolo) deed de liberalen snel steigeren en legt zo bloot dat het groepsgevoel in de regering-De Croo precair is. N-VA ziet er als federale oppositiepartij een lekkere brok in, maar botst op haar eigen beleid in Vlaanderen.
Lees verder

Aanmaakblokjes naast kachel vatten vuur en zetten huis in brand: woning onbewoonbaar
Een korte afwezigheid van een half uur was woensdagavond voldoende voor een stevige brand in een villa in de Kattelinnestraat, vlakbij het kruispunt Vijfhuizen, in Erpe-Mere.
Lees verder

Verpleegkundige (24) verdacht van drie pogingen moord: "Hij wilde hen heldhaftig redden"
In Duitsland is een verpleegkundige gearresteerd op verdenking van moord na enkele beschuldigingen aan zijn adres. De man wordt beschuldigd van het toedienen van een overdosis medicatie aan drie patiënten.
Lees verder

Confrontaties tussen politie en nationalistische betogers in Polen
Duizenden Poolse nationalisten en rechtsradicalen hebben woensdag ondanks een verbod meegedaan aan een mars vanwege de nationale onafhankelijkheidsdag. Ze trokken door de hoofdstad Warschau en raakten hier en daar slaags met de politie. Die gebruikte onder andere traangas en rubberkogels terwijl demonstranten stenen en vuurwerk gooiden.
Lees verder

Moord op juf Mieke (59) schokt heel Noorderwijk: "Ondenkbaar dat iemand zo'n lieve vrouw iets wil aandoen"
Verslagenheid en vooral waarom? Waarom is de 59-jarige zorgjuf Mieke Verlinden uit de Fabiolastraat in Noorderwijk dinsdagnamiddag met vermoedelijk enkele messteken om het leven gebracht? Heel de buurt, de inwoners van Noorderwijk en de school 't Klavertje is in rouw. Ook minister Lydia Peeters (Open Vld) is zwaar aangedaan door het overlijden van de nicht van haar man. "Het is ondenkbaar. Onwezenlijk. Je kan je niet inbeelden dat iemand zo'n lieve vrouw iets zou kunnen aandoen."
Lees verder

Moord op zorgjuf Mieke (59) schokt heel Noorderwijk: "Ondenkbaar dat iemand zo'n lieve vrouw iets wil aandoen"
Verslagenheid en vooral waarom? Waarom is de 59-jarige zorgjuf Mieke Verlinden uit de Fabiolastraat in Noorderwijk dinsdagnamiddag met vermoedelijk enkele messteken om het leven gebracht. Heel de buurt, de inwoners van Noorderwijk en de school Klavertje Vier is in rouw. Ook minister Lydia Peeters (Open Vld) is zwaar aangedaan door het overlijden van de nicht van haar man. "Het is ondenkbaar. Onwezenlijk. Je kan je niet inbeelden dat iemand zo'n lieve vrouw iets zou kunnen aandoen."
Lees verder

Verkooprecord van bijna 65 miljard euro voor webwinkel Alibaba op Singles Day
Webwinkel Alibaba heeft op het populaire jaarlijkse Chinese koopjesfestijn Singles Day voor een recordbedrag van meer dan 498 miljard yuan, omgerekend bijna 65 miljard euro, aan spulletjes verkocht. In het eerste halfuur stond de teller al op bijna 48 miljard euro.
Lees verder

Een Engelsman die vijf interlands voor België speelde, recordaanvoerder 'Caje' en nu Duivel nummer 700: Lukebakio zorgt voor nieuwe mijlpaal
Een eerste keer spelen voor de Rode Duivels en meteen de geschiedenisboeken in. Die eer is weggelegd voor Dodi Lukebakio. Door zijn debuut tegen Zwitserland is hij de 700ste Rode Duivel. Wie was nummer 500? Wie is de jongste debutant? En de oudste? Wie zat het vaakst de hele match op de bank? Het antwoord op deze en vele andere vragen hebben we voor u gebundeld in een overzicht dat begint op 1 mei 1904 met de eerste interland van België tegen Frankrijk.
Lees verder

KIJK LIVE. Lukebakio, Bornauw en Praet starten tegen Zwitserland - Jan Mulder, Marc Degryse en Niels Destadsbader blikken vooruit
• King Power @ Den Dreef, Leuven (20u45) • LIVE op VTM en HLN.be • Ref: Jérôme Brisart (FRA) • Twee jaar geleden gingen Duivels nog met de billen bloot in Zwitserland: 5-2
Lees verder

Internationaal Atoomagentschap: "Verklaringen van Iran over oorsprong uraniumdeeltjes ongeloofwaardig"
De verklaringen die Iran heeft afgelegd over de oorsprong van de uraniumdeeltjes die vorig jaar aangetroffen zijn op een geheime nucleaire site zijn ongeloofwaardig. Dat stelt het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) woensdag in Wenen.
Lees verder

NBA-spelers kunnen er door verkort seizoen bij zijn op Spelen, die volgens voorzitter Bach zeker doorgaan
De basketballers uit de Amerikaanse profcompetitie NBA kunnen komend jaar deelnemen aan de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio. Dat is mogelijk gemaakt door een inkrimping van het nieuwe seizoen. Daarover zijn de clubeigenaren het met de spelersvakbond eens geworden.
Lees verder

Trump en Biden wonen afzonderlijk veteranendag bij
De Amerikaanse president Donald Trump en verkozen president Joe Biden hebben woensdag afzonderlijk evenementen bijgewoond op veteranendag (Veterans Day). Het leek een grimmige illustratie van de kloof tussen de inkomende en uitgaande regeringen.
Lees verder

Waarom Niels Destadsbader nog wat meer dan anders hoopt dat Dennis Praet scoort
Niels Destadsbader bracht deze week in Tubeke een bezoekje aan zijn vriend Dennis Praet. De presentator en zanger nam ook een T-shirt mee met daarop de tekst 'Merci Niels'. "Wil je dat tonen als je scoort?", vraagt hij in bovenstaande video aan Praet, die in de basis start. Bekijk het allemaal in bovenstaande video!
Lees verder

Elise Mertens klopt Oekraïense Kalinina in Linz
Elise Mertens (WTA 21) heeft zich - niet zonder moeite - geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz (hardcourt/202.250 dollar). De 24-jarige Limburgse haalde het na twee uur en zeven minuten tennis in drie sets (2-6, 6-1 en 6-2) van de Oekraïense Anhelina Kalinina (WTA 163). In de tweede ronde treft Mertens, het tweede reekshoofd, de Russische veterane Vera Zvonareva (WTA 173), die dankzij een uitnodiging op de hoofdtabel in Linz staat. Zvonareva rekende dinsdag al in twee sets (6-4 en 6-2) af met de Oekraïense Mata Kostyuk (WTA 98).
Lees verder

Wagen ramt politiekantoor in Londen, man opgepakt
Aan een politiekantoor in Londen heeft zich vanavond een incident voorgedaan. Op sociale media circuleren beelden van een man die met zijn wagen het politiekantoor heeft geramd. De politie onderzoekt de omstandigheden en heeft een persoon opgepakt.
Lees verder

Wagen ramt politiekantoor in Londen
Aan een politiekantoor in Londen heeft er zich vanavond een incident voorgedaan. Op sociale media circuleren beelden van een wagen die het politiekantoor al dan niet bewust heeft geramd. Op Twitter maakt de politie melding van het incident. Over de ware toedracht is nog niets geweten. De politie onderzoekt de omstandigheden. Er zou een persoon zijn opgepakt.
Lees verder

Mertens stoot in drie sets door, Minnen uitgeschakeld in Linz
Elise Mertens (WTA 21) heeft zich - niet zonder moeite - geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Linz (hardcourt/202.250 dollar). De 24-jarige Limburgse haalde het na twee uur en zeven minuten tennis in drie sets (2-6, 6-1 en 6-2) van de Oekraïense Anhelina Kalinina (WTA 163). In de tweede ronde treft Mertens, het tweede reekshoofd, de Russische veterane Vera Zvonareva (WTA 173), die dankzij een uitnodiging op de hoofdtabel in Linz staat.
Lees verder

Eén van belangrijkste getuigen tegen Sarkozy in Libië-affaire trekt beschuldigingen in
De Frans-Libanese zakenman Ziad Takieddine, een van de belangrijkste getuigen in het onderzoek naar Libische financiering van Nicolas Sarkozy's campagne van 2007, heeft woensdag zijn beschuldigingen teruggetrokken. Dat deed hij in een video die Paris Match en BFM TV publiceerden.
Lees verder