Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 november 2020

Onbedoelde ‘kerstpiemels' van stad zorgen voor hilariteit: “Een inwoonster wil ze zelfs voor haar deur”

HLN
Onbedoelde 'kerstpiemels' van stad zorgen voor hilariteit: "Een inwoonster wil ze zelfs voor haar deur"
In Ettelgem en Roksem, deelgemeenten van Oudenburg, ontstaat hilariteit door de nieuwe kerstverlichting. Onbedoeld nemen ze de vorm van - nou, ja - een piemel aan. De inwoners en burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) zien er zelf wel de humor van in.
Lees verder

Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
Lees verder

Trump heeft zich ingegraven in Witte Huis: zo brengt hij zijn dagen door
De Amerikaanse president Donald Trump houdt zich nu al twee weken schuil in het Witte Huis. Sinds de dag van de verkiezingen op 3 november maakte hij nog maar drie publieke optredens en gisteren was zijn officiële agenda voor de tiende dag helemaal leeg.
Lees verder

'The Crown' hint naar misbruik van prins Andrew: "De schrijvers hielden zich écht niet in"
Fans van Netflix-reeks 'The Crown' zijn onder de indruk van de 'meedogenloze' scriptschrijvers. Dit seizoen is namelijk niet alleen bijzonder hard voor prins Charles, maar ook voor prinses Diana én zelfs prins Andrew, die in de serie nog erg jong is. "Ze hinten zonder verpinken naar het schandaal dat nu rond hem speelt."
Lees verder

Prins Charles lanceert duurzame kledinglijn: "Die relaxte fit, typisch Charles"
De fashionista van Buckingham Palace? Met een oer-Britse en duurzame kledinglijn probeert prins Charles die titel nu toe te voegen aan zijn palmares. Of hij daar zo in slaagt, daarover zijn de meningen verdeeld. Ook bij royaltywatcher Erlend Hamerlijnck en NINA's moderedacteur David Devriendt.
Lees verder

Hernieuwde teststrategie: "Pas laten testen op zevende dag na hoogrisicontact en niet vroeger"
Vanaf maandag 23 november gaat de nieuwe teststrategie in en zullen opnieuw ook mensen zonder klachten kunnen worden getest op Covid-19. Nieuw is dat wie een hoogrisicocontact had, zich pas op de zevende dag na dat contact zal moeten laten testen en dus niet meer op de vijfde dag, zoals vroeger. Voortaan is er verder een onderscheid tussen quarantaine en isolatie. Steven Van Gucht lichtte een en ander toe op de persconferentie.
Lees verder

George Clooney deelde 14 miljoen dollar uit aan dichte vrienden: "Zonder hen had ik veel minder kunnen verwezenlijken"
George Clooney (59) zet zich niet alleen in voor verschillende goede doelen, ook voor z'n dichte vrienden is hij genereus. Zo vertelt de acteur in een interview met magazine GQ dat hij in 2013 veertien vrienden elk één miljoen dollar (zo'n 842.000 euro) heeft gegeven. "Als waardering voor alles wat ze voor me gedaan hebben."
Lees verder

Bekijk de eerste beelden vanop de set van de 'F.C. De Kampioenen'-kerstspecial
De opnames voor de langverwachte kerstspecial van 'F.C. De Kampioenen' gingen afgelopen vrijdag 13 november van start. Enkele acteurs deelden zelf al een foto vanop de set, en vandaag pakt Eén uit met een video en nog meer beelden van achter de schermen.
Lees verder

Bekijk de eerste beelden vanop de set van de 'F.C. De Kampioenen'-kerstspecial
De opnames voor de langverwachte kerstspecial van 'F.C. De Kampioenen' gingen afgelopen vrijdag 13 november van start. Enkele acteurs deelden zelf al een foto vanop de set, en vandaag pakt Eén uit met een video en nog meer beelden van achter de schermen.
Lees verder

"Ook in coronatijd lukt het om financieel rond te komen": zoveel verdient An-Sofie als souschef
Geen verdubbeling van het loon voor An-Sofie: de souschef van Het huis van Cleophas in Dendermonde kende een vliegende start, maar na drie correcte antwoorden liep het mis. Een vraag over James Bond deed haar definitief de das om. Toch mag ze nog 30 euro bijschrijven op haar rekening.
Lees verder

Familie achter AB Inbev investeert in alcoholvrije gemberdrank
De familie de Mévius, een van de rijkste families van België en groot aandeelhouder van biergigant AB Inbev, investeert in Gimber. Dat meldt de krant De Tijd. Gimber is een Belgische producent uit Tubeke van een alcoholvrije gemberdrank.
Lees verder

Mido schiet met scherp op feestende volksheld Salah: "Het schip gaat zinken met jullie allemaal aan boord"
Een vernietigende tirade. Mido haalt op de Egyptische televisie fors uit naar nationale voetbalheld Mo Salah (28). De Liverpool-ster miste twee interlands omdat hij corona heeft, waarschijnlijk opgelopen op het bruiloft van zijn broer - waar honderden genodigden aan het feesten, dansen en kussen waren. "Is er dan niemand die tegen hem zegt dat hij fout zit? De angst is gewoon te groot", briest de ex-speler van AA Gent.
Lees verder

De Sutter wil twee dagen telewerk voor federale ambtenaren
"Ik wil van de federale overheid de aantrekkelijkste werkgever van België maken." Dat heeft minister voor Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, waar ze het luik 'ambtenarenzaken' van haar beleidsnota presenteerde. Een van de voorstellen daarin is dat ambtenaren twee dagen per week telewerken.
Lees verder

Crisiscentrum roept op: "Koop kerstcadeaus online bij lokale winkeliers en ga niet over de grens shoppen"
Het kerstshoppen zal dit jaar anders verlopen dan we gewoon zijn. Het coronavirus is nog steeds aanwezig in onze samenleving en houdt geen rekening met de landsgrenzen. Daarom roept het Nationaal Crisiscentrum op om op een verstandige en verantwoorde manier te shoppen. "Koop je kerstcadeaus online bij lokale winkeliers", klinkt het.
Lees verder

Na gelekte seksvideo nieuw drama voor Fred van Leer: twee mannen met vuurwapen overvallen zijn woning
Twee mannen die zich voordeden als pakketbezorgers van PostNL hebben stylist en 'Say Yes To The Dress'-presentator Fred van Leer (44) woensdagochtend in zijn woning in Rotterdam overvallen. Omstreeks 07.45 uur werd hij bedreigd met een vuurwapen. In een videoboodschap op Instagram laat Van Leer weten dat hij zich sterk voelt en dat hij aangifte gaat doen.
Lees verder

Helft Republikeinse kiezers denkt dat Biden presidentsverkiezingen won door fraude
De helft van alle Amerikanen die zichzelf als Republikein bestempelen gelooft nu dat Joe Biden de presidentsverkiezingen enkel en alleen gewonnen heeft door fraude. Voor hen is Donald Trump de enige echt winnaar en moet hij aan een tweede ambtstermijn kunnen beginnen. Dat blijkt uit een peiling van Reuters en Ipsos.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Schmeichel bezoekt herdenkingsbeeld Khun Vichai - Preben Larsen: "Denemarken altijd gevaarlijk tegen betere landen"
• King Power aan Den Dreef
Lees verder

Football Talk. Makarenko test opnieuw positief en mist duel met Club - Nederlandse beker verder zonder amateurclubs
KV Kortrijk-middenvelder Yevhenii Makarenko heeft ook bij een hertest positief getest op het coronavirus. De Oekraïner gaat zeven dagen in quarantaine, hij mist de competitiematch van zaterdag op bezoek bij Club Brugge. Dat meldt de West-Vlaamse club woensdag.
Lees verder

Europese crisis verdiept: Slovenië betuigt steun aan Hongarije en Polen voor veto tegen begroting
De Sloveense premier Janez Jansa betuigt zijn steun aan het verzet van Hongarije en Polen tegen de koppeling van de uitkering van Europese steun aan het respect voor de rechtsstaat. Dat blijkt uit een brief die Jansa heeft gestuurd naar de Europese Raadsvoorzitter Charles Michel.
Lees verder

Iran verwacht met Biden terugkeer naar nucleair akkoord
Iran zal "automatisch" zijn nucelaire verplichtingen nakomen als de toekomstige regering van Joe Biden de sancties opheft die de VS sinds 2018 onder de regering-Trump heeft ingesteld. Dat zegt de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Javad Zarif in een interview met de staatskrant 'Iran'.
Lees verder