Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 november 2020

NTT maakt doorstart als Qhubeka ASSOS, Campenaerts blijft bij de ploeg

HLN
NTT maakt doorstart als Qhubeka ASSOS, Campenaerts blijft bij de ploeg
Het is nu ook officieel. NTT Pro Cycling gaat in 2021 verder als Team Qhubeka ASSOS. Victor Campenaerts blijft bij de ploeg.
Lees verder

Actrices Halina Reijn, Maaike Neuville en Carice van Houten over tv-serie 'Red Light': "We zijn het tegendeel van perfecte vrouwen"
Vanaf 4 december is op Streamz de nieuwe VTM-reeks 'Red Light' te zien, een zinderende serie tegen de achtergrond van vrouwenhandel en prostitutie. Actrices Halina Reijn (45), Maaike Neuville (37) en Carice van Houten (44) vertolken de drie hoofdpersonages, wiens levens zich plots met elkaar vervlechten. NINA strikte de dames voor een gesprek. "Als je vrouwen alleen als moeder, maagd of hoer op tv ziet, geloof je dat vrouwen alleen een moeder, maagd of hoer kunnen zijn."
Lees verder

Onderzoek: "Samenwerking Europese buurlanden faalt tijdens coronapandemie"
De samenwerking tussen veel Europese buurlanden faalt tijdens de coronapandemie. Dat heeft negatieve gevolgen voor de economie en sociale verbanden in verschillende grensregio's, wijst een nieuwe studie uit van de Universiteit Maastricht.
Lees verder

Dit is eerste Belgisch restaurant op lijst van 's werelds beste steakrestaurants
Restaurant Carcasse, gevestigd in Sint-Idesbald, staat op de 44ste plaats op de ranking World's Best Steak restaurants. Daarmee is hij de eerste Belg op die prestigieuze lijst waarbij 12 steakambassadeurs 700 steakrestaurants over de hele wereld hebben bezocht.
Lees verder

Eeuwig bescheiden Geert Van Rampelberg relativeert zijn looks en uitstraling: "Ik, een sekssymbool? Vrouwen herkennen me niet eens op straat"
Volgens zijn vriendin Laura (38) is het onmogelijk om níet van hem te houden, maar Geert Van Rampelberg (45), die we vanaf zondag aan het werk zien in de nieuwe thrillerreeks 'Black-out' op Eén, blijft er zeer bescheiden bij. "Om selfies komen ze mij toch niet vragen, hoor", zegt hij. "Gelukkig."
Lees verder

Basisverkeersregels goed gekend, recente wijzigingen minder
De basisregels in het verkeer zijn in Vlaanderen goed gekend, maar sommige recente regels of wijzigingen zijn dat veel minder. Dat blijkt uit De Grote Verkeersquiz, die de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) dit jaar voor de elfde keer organiseerde. Ongeveer 412.000 personen vulden de quiz volledig in.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Kledingketen houdt online stockverkoop met kortingen tot 75 procent: "Mijn man vervloekt deze groep"
Hebben de kinderen nieuwe kleding nodig? Filou & Friends houdt een grote online stockverkoop en de leden van de Facebookgroep Promojagers België zijn er bijzonder enthousiast over. Beheerder Gunther Devisch maakt er zijn wekelijkse tip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

"Burgerlijke partijstelling van minister Verlinden bij geweld tegen politie zal de zaken niet versnellen"
Als minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zich in elke zaak tegen de politie burgerlijke partij gaat stellen, dan zal dat er mogelijk voor zorgen dat veel zaken trager en ingewikkelder worden afgehandeld. Dat zei Frank Verbruggen, professor Strafrecht aan de KU Leuven, in De Ochtend.
Lees verder

LEGO-winkel landt volgend jaar in Brusselse Nieuwstraat
LEGO opent in het voorjaar van 2021 een winkel in de Brusselse Nieuwstraat. Het wordt de tweede en de grootste LEGO-shop van het land.
Lees verder

Telt een kop koffie als een glas water? Dit is de rekensom voor je 2 liter per dag
Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 50% tot 70% uit water. Voor een optimale gezondheid, drinken we daarom best tot 2 liter per dag. Tijdens grauwe, koude dagen, consumeren we vaak veel warme dranken zoals thee - zeker nu we thuis werken. Mogen we dat meetellen bij de aanbevolen hoeveelheid? We vroegen het aan dokter Peter Van Breusegem.
Lees verder

Maak je huis en tuin klaar voor de winter met deze 10 tips
Met temperaturen die nog amper boven 10 graden komen, lijkt de winter steeds dichterbij te komen. Om schade aan je woning te vermijden en je verwarmingskosten binnen de perken te houden, tref je best nu al enkele voorzorgsmaatregelen. Met deze tien tips van bouwsite Livios kan je op je beide oren slapen.
Lees verder

Trumps laatste wanhoopspoging? Republikeinen Michigan op het matje geroepen in het Witte Huis
Amerikaans president Donald Trump roept vandaag de Republikeinse parlementsleden van de swingstaat Michigan bij hem in het Witte Huis. Wat exact de bedoeling is van de ontmoeting is niet bekend, maar verwacht wordt dat Trump bij zijn partijgenoten zal aandringen dat ze zouden ingrijpen bij de verkiezingsresultaten. Een wanhoopspoging, aangezien er maar weinigen staan te springen de wil van de kiezer te negeren.
Lees verder

Trumps laatste wanhoopspoging? Republikeinen Michiganop het matje geroepen in het Witte Huis
Amerikaans president Donald Trump roept vandaag de Republikeinse lokale parlementsleden van de swingstaat Michigan bij hem in het Witte Huis. Wat exact de bedoeling is van de ontmoeting is niet bekend, maar verwacht wordt dat Trump bij zijn partijgenoten zal aandringen dat ze zouden ingrijpen bij de lokale verkiezingsresultaten. Een wanhoopspoging, aangezien er maar weinigen staan te springen de wil van de kiezer te negeren.
Lees verder

Excelsior Virton haalt slag thuis bij BMA en eist enorme schadevergoeding van de Pro League
Excelsior Virton heeft voor de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) gelijk gekregen, zo meldt de RTBF vrijdagmorgen. De Luxemburgse club diende een klacht in omdat het voor het seizoen 2020-2021 geen proflicentie kreeg. Het nieuws zou betekenen dat Virton volgend seizoen in 1B mag aantreden. De club eist van de Pro League ook een schadevergoeding van 15 miljoen euro.
Lees verder

Na Zuhal Demir nu ook bedreigingen aan adres van Chris Janssens (VB)
Het parket van Limburg bevestigt dat er een onderzoek loopt naar doodsbedreigingen aan het adres van Vlaams parlementslid Chris Janssens (Vlaams Belang), zoals Het Belang van Limburg schrijft. Janssens ziet het als reactie op zijn post op Instagram, waarin hij oproept om de subsidiëring van de Turkse Diyanet-moskeeën te stoppen. Ook Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) kreeg bedreigingen, volgens haar uit dezelfde hoek.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familieleden gruwelijk om het leven gebracht? "Een leugendetectortest weigerde ze"
In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. "Een barbaarse marteling", omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
Lees verder

Kopers van CBD-olie worden in bijna 90 procent van de gevallen misleid
Uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop blijkt dat klanten die CBD-olie kopen in bijna 90 procent van de gevallen misleid worden. Twintig webshops en twintig fysieke winkels werden onder de loep genomen. In 35 gevallen werd een loopje genomen met de werkelijkheid. Aan CBD-olie worden heel wat therapeutische of gezonde kwaliteiten toegedicht, maar dat is wettelijk verboden. Verkopers zwijgen ook al te vaak over bijwerkingen.
Lees verder

KOERS KORT. Astana haalt zes nieuwe gezichten
Astana - Premier Tech heeft de komst van zes renners bevestigd. Het zijn de Italianen Samuele Battistella (22), Andrea Piccolo (19) en Matteo Sobrero (23), de Zuid-Afrikaan Stefan de Bod (24), de Spaanse beloftenkampioen Javier Romo (21) en de Canadees Benjamin Perry (26).
Lees verder

Van het hoogste penthouse van het land tot de villa van Jacky Ickx: een blik achter de gevels van de 10 meest exclusieve panden in België
De verkoop van luxevastgoed boomt als nooit tevoren. Helaas zie je maar zelden hoe de happy few in ons land wonen. Daarom ging onze woonexpert Björn Cocquyt op zoek naar de meest exclusieve huizen die nu op de markt staan. Het resultaat is een unieke blik op de interieurs en domeinen die achter de gevels van luxevastgoed schuilgaan.
Lees verder

Pfizer weigert patent van coronavaccin te delen
De Amerikaanse farmaceut Pfizer - die een coronavaccin ontwikkelde met een doeltreffendheid van 95 procent - weigert om het patent van dat vaccin te delen. Daardoor kunnen andere farmaceutische bedrijven geen extra dosissen maken.
Lees verder