Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 november 2020

Nederlandse restaurants steken grens over om takeaway aan te bieden: “Passie voor lekker eten is grenzeloos”

HLN
Nederlandse restaurants steken grens over om takeaway aan te bieden: "Passie voor lekker eten is grenzeloos"
Opmerkelijk nieuw fenomeen in de horecasector: de grensoverschrijdende takeaway. Komend weekend brengen twee Nederlandse klasserestaurants hun foodboxen naar 'pick-up points' in Antwerpen. Le Pristine van Sergio Herman laat gevulde koelwagens in de omgekeerde richting rijden. "Hoe meer afwisseling tijdens die ellendige lockdown, hoe beter, toch?"
Lees verder

Leen Dendievel wil anderen aanzetten om eerlijk over gevoelens te praten: "Udo en ik gaan geen onderwerp uit de weg. Zelfs de dood niet"
Acteren zit er voor ex-'Thuis'-actrice Leen Dendievel (36) voorlopig niet in, maar ze heeft gelukkig nog een andere passie: schrijven. Na haar non-fictieboeken 'Hard' en 'Asem' was het tijd voor een eerste roman. In 'Georges & Rita' kiest een bejaard koppel samen voor euthanasie. "De dood mag niet zwaarwichtig zijn. We krijgen er allemaal mee te maken", aldus Dendievel. De actrice en schrijfster vertelt ook over haar sterke relatie met zanger Udo (44), het abrupte afscheid van haar vader en haar toekomstplannen.
Lees verder

Chauffeur dodentruck Essex "niet op de hoogte" van migranten in vrachtwagen
Vrachtwagenchauffeur Eamonn Harrison, die de container naar Zeebrugge had vervoerd waar vorig jaar 39 overleden Vietnamezen in werden ontdekt, zei vandaag voor de rechtbank in Londen dat hij er kapot van is, maar dat hij niet op de hoogte was dat de migranten in de container zaten.
Lees verder

Technische dienst vindt beeldhouwwerk metershoog in boom: "We staan voor een raadsel"
De technische dienst van Aartselaar heeft dinsdag een opvallende vondst gedaan. In een van de bomen aan het Laar stak op zo'n vijf meter hoogte, verborgen tussen de takken, een replica van de David van Michelangelo. Hoe het beeldhouwwerk daar terecht is gekomen, is op dit moment nog een groot mysterie.
Lees verder

Matthew McConaughey praatte acht jaar lang niet met z'n moeder: "Ze genoot meer van m'n roem dan ikzelf"
Tegenwoordig kunnen Matthew McConaughey (51) en z'n moeder Kay (88) opnieuw door één deur - ze brengen zelfs de lockdown samen door - maar jarenlang hebben ze zelfs niet met elkaar gepraat. Het gevolg van een té loslippige Kay, klinkt het in de reeks 'Red Table Talk'.
Lees verder

Handen in de lucht: Remco Evenepoel bedwingt eerste zware klim sinds horrorcrash
Remco Evenepoel bereidt zich in Spanje voor op het nieuwe wielerseizoen. Vandaag beklom het 20-jarige supertalent zijn eerste stevige helling sinds zijn zware crash in de Ronde van Lombardije.
Lees verder

Opnieuw veroordeling voor Anthony B.: 1 jaar en 15 maanden cel voor inbraken en burenruzie
Anthony B. (24) uit Huizingen, medeverantwoordelijk voor de dood van Priscilla Sergeant in 2012, mag alweer een nieuw streepje op zijn strafregister zetten. Deze keer kreeg hij celstraffen van 1 jaar en 15 maanden. Niet alleen brak hij in in verschillende garageboxen, ook ging hij door het lint toen de politie hem arresteerde nadat hij met een wapen had staan zwaaien bij een burenruzie.
Lees verder

Duitsland is 'Sechs zu null-Jogi' beu: "Tijd dat Löw zelf opstapt. Fantastische mens, maar het gaat niet meer"
'Er bleibt.' Joachim Löw (60) is ook vandaag nog bondscoach van Duitsland. Ondanks de 6-0-blamage tegen Spanje. Ondanks de storm van kritiek die nadien losbarstte. Maar hoe moet het nu verder met de Mannschaft richting het EK van komende zomer? Enkele prominente Duitse stemmen laten zich niet onbetuigd.
Lees verder

Sp.a stelt officiële naamsverandering uit "wegens coronamaatregelen"
Sp.a stelt zijn officiële naamsverandering in VOORUIT uit tot begin volgend jaar, "wegens de huidige coronamaatregelen". Dat zegt partijwoordvoerder Niels Pattyn. Er loopt nog een bemiddeling met kunstencentrum Vooruit, maar de naamsverandering komt er volgens de partij hoe dan ook.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). "Tegen op papier betere landen zijn wij Denen altijd gevaarlijk" - Dit zijn de verwachte elf van Martínez
• King Power aan Den Dreef
Lees verder

Strafpleiters verbolgen na arrestatie collega in witwasonderzoek: "Zuivere intimidatie. Zo krijgen we Russische toestanden"
Antwerpse strafpleiters zijn verbolgen over de arrestatie van hun collega Tanja S. in een witwasonderzoek. Wie is de volgende? Ook de Orde van Vlaamse Balies reageert: "Het is een gevaarlijke tendens dat advocaten worden vereenzelvigd met hun cliënten. Zo komt de onafhankelijkheid van de advocaat in gevaar."
Lees verder

Matthias Schoenaerts maakt opvallend kunstwerk over Leopold II in Oostende
Er is een nieuw street art werk opgedoken in Oostende van niemand minder dan Matthias Schoenaerts. Het is al zijn tweede werk in de badstad. Het nieuwe kunstwerk in kader van The Crystal Ship is niet alleen opvallend door de artiest of de grootte van het werk, maar ook door de verwijzing naar het standbeeld van Leopold II.
Lees verder

Zverev houdt kansen op ATP Finals gaaf met zege tegen Schwartzman
De Duitser Alexander Zverev (ATP-7) heeft in zijn tweede groepswedstrijd op de ATP Finals de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-9) met 6-3, 4-6 en 6-3 in 2 uur en 11 minuten verslagen.
Lees verder

Vlaamse oppositie probeert tevergeefs stemming over assisen af te dwingen
In de Kamercommissie Grondwet hebben oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang vandaag geprobeerd tot een stemming te komen over de herziening van artikel 150 van de Grondwet. Het is voor hen de hoogste tijd dat het parlement zich uitspreekt over het al dan niet behouden van het assisenhof en het verwijzen van het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 naar een volksjury. De meerderheid besliste echter voorafgaand minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te horen over de kwestie. De oppositie laakte de onenigheid binnen de Vivaldi-meerderheid.
Lees verder

Britse tv-show in spookkasteel geplaagd door ... spoken: "De crew wil 's nachts niet meer filmen"
Het Britse tv-programma 'I'm A Celebrity ... Get Me Out Of Here' zit in de problemen. De crew weigert namelijk om nog 's nachts te filmen. De reden? De crew ziet spoken - letterlijk. Dat schrijft The Sun.
Lees verder

Pelosi opnieuw genomineerd door Democraten als voorzitter Huis van Afgevaardigden
De 80-jarige Nancy Pelosi is door de Democratische parlementsleden opnieuw genomineerd als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, waar de Democraten een kleine meerderheid hebben.
Lees verder

Zoon Rob Verreycken (Vlaams Belang) vervolgd voor Hitlergroet in Breendonk
Het Mechels parket vervolgt de zoon van Vlaams Belanger Rob Verreycken voor het brengen van de Hitlergroet in Breendonk. Dat heeft de nieuwswebsite Apache uit goede bron vernomen en wordt bevestigd door parketwoordvoerder Kristof Aerts.
Lees verder

Deze villa biedt een waanzinnig zicht op de omgeving dankzij glazen gevels en ramen zonder profielen
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Californië.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Dendoncker en Chadli vervangen geschorsten Witsel en Meunier voor cruciaal duel tegen Denemarken
• King Power aan Den Dreef
Lees verder

Twee kandidaten even bekwaam? Dan kiest Stad Gent voortaan voor persoon met buitenlandse roots
Als twee kandidaten even goed scoren bij een sollicitatie voor de Stad Gent krijgt de persoon met buitenlandse roots binnenkort voorrang. Dat heeft schepen van Werk Bram Van Braeckevelt (Groen) beslist. De stad houdt die politiek aan tot wanneer 30 procent van de nieuwe werknemers buitenlandse roots heeft. Een idee waar oppositiepartij N-VA zich niet in kan vinden. "Dat Open VLD en CD&V hier alweer in meegaan, daar kunnen we moeilijk bij", klinkt het.
Lees verder