Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 november 2020

Nederlandse experten adviseren om kerst met maximaal zes gasten te vieren, Vlieghe: “Situatie gaat dan nog altijd f...

HLN
Nederlandse experten adviseren om kerst met maximaal zes gasten te vieren, Vlieghe: "Situatie gaat dan nog altijd fragiel zijn"
Het Nederlandse adviesorgaan Outbreak Management Team (OMT), vergelijkbaar met Celeval in ons land, denkt dat mensen de feestdagen in huiselijke kring moeten vieren, met een beperking van het aantal gasten per dag tot bijvoorbeeld zes. Ook hebben de experts een voorkeur om mensen alleen regionaal samen te laten komen. In ons land vindt infectiologe Erika Vlieghe het te vroeg voor dat soort adviezen.
Lees verder

Steunpakket voor getroffen sectoren nu toch goedgekeurd in Kamercommissie
Een steunpakket voor de horeca en andere door de corona-epidemie verplicht gesloten sectoren heeft vandaag in tweede lezing groen licht gekregen in de Kamercommissie Sociale Zaken. Het gaat onder meer om de mogelijkheid om de RSZ-bijdragen voor het derde kwartaal uit te stellen.
Lees verder

Oproep: leerde u uw nieuwe lief kennen tijdens de eerste lockdown?
Nieuwe liefde in lockdowntijden: een makkelijke klus is het allerminst. Want hoe leer je in godsnaam iemand kennen, nu cafés gesloten zijn, feestjes verboden terrein zijn en het moeilijk afspreken is met een match op Tinder.
Lees verder

Omroep Zwart haalt benodigde 50.000 leden binnen om toe te treden tot Nederlandse publieke omroepbestel
Het is de Nederlandse zender Omroep Zwart gelukt: de 50.000 leden die ze nodig hadden om toe te kunnen treden tot het Nederlandse publieke omroepbestel zijn binnen. Dat maakt medeoprichter en rapper Akwasi (32) vandaag bekend op Twitter.
Lees verder

Nummer 2 van federale politie terug aan het werk na zaak-Chovanec: "Er valt hem niks te verwijten"
André Desenfants, de nummer twee van de federale politie, is terug aan het werk. De topman zette in augustus vrijwillig een stap opzij naar aanleiding van de zaak-Chovanec in Charleroi. "Intern onderzoek heeft uitgewezen dat meneer Desenfants niets te verwijten valt", zegt de federale politie.
Lees verder

Boeing 737 MAX mag weer vliegen van luchtvaartautoriteit VS
Probleemvliegtuig Boeing 737 MAX mag weer de lucht in. Daarvoor heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA toestemming gegeven. De toestellen van Boeing staan al ruim anderhalf jaar aan de grond, omdat in korte tijd twee dodelijke ongelukken met het type vliegtuig plaatsvonden.
Lees verder

Gezocht: werknemers die ontslagen werden via videocall
Je ontslag krijgen, is nooit leuk. Maar ontslagen worden in tijden van lockdown, en al zeker via een afstandelijke videocall, maakt het des te meer wrang. Vraag dat maar aan Hooverphonic-zangeres Luka. Voor een reportage in onze weekendkrant zijn we op zoek naar werknemers die - na jaren van trouwe dienst - hun ontslag te horen kregen vanachter hun pc-scherm. En ook naar werkgevers die op deze ongebruikelijke manier de onheilstijding moesten brengen. Hoe ervaarden ze dat?
Lees verder

Apple halveert commissie die het meeste bedrijven aanrekent in App Store
Techreus Apple gaat de commissie halveren voor kleine bedrijven die apps aanbieden in de App Store. Het gaat om de grootste wijziging in de inkomstenstructuur sinds de lancering van de marktplaats voor apps voor pakweg iPhones in 2008.
Lees verder

Apple halveert commissie van 30 procent die het aanrekent voor appontwikkelaars
Techreus Apple gaat de commissie halveren voor de meeste ontwikkelaars die apps aanbieden in de App Store. Het gaat om de grootste wijziging in de inkomstenstructuur sinds de lancering van de marktplaats voor apps voor pakweg iPhones in 2008.
Lees verder

André Hazes: "Ik merk dat Dré een soort verlatingsangst heeft gekregen"
André Hazes had nooit verwacht dat zijn zoontje zo veel van de breuk tussen hem en Monique mee zou krijgen. Dat vertelde de zanger gisteravond openhartig aan tafel bij Beau van Erven Dorens voor het oog van 897.000 kijkers. "Hij heeft een soort verlatingsangst ergens gekregen, ook richting mij."
Lees verder

De mogelijke tegenstanders in de Final Four onder de loep: Rode Duivels mogen zich bij kwalificatie opmaken voor schitterende affiches
Het vel en de beer, maar de Rode Duivels zijn het eigenlijk aan hun stand verplicht om zich vanavond voor de Final Four van de Nations League te plaatsen. Daar wacht met Frankrijk en Spanje en mogelijk ook Italië of Nederland een pittige uitdaging.
Lees verder

Ster van Denemarken, op de dool bij Inter: het dubbelleven van Christian Eriksen
Simpel gezegd: de Rode Duivels moeten vanavond één man in de gaten houden. Christian Eriksen (28) is op zoek naar zichzelf bij Inter, maar schittert nog steeds bij de Deense nationale ploeg. "Christian moet liefde voelen om te presteren en die krijgt hij niet in Milaan."
Lees verder

VN waarschuwt: "2021 zal nog erger worden dan 2020"
Dit jaar is er één om snel te vergeten, maar in 2021 zal het nog erger worden. Dat is het sombere toekomstbeeld dat de VN schetst. Overal ter wereld zet corona de voedselketens immers zwaar onder druk. "Als we niet het geld vinden dat nodig is om in enkele strategische regio's te investeren, zal er honger en onrust uitbreken en het gevolg zal migratie zijn", verklaart het Wereldvoedselprogramma van de VN dat dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede won.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Gilles De Bilde: "Absoluut geen angst dat het weer misloopt" - Preben Larsen verwacht gemotiveerde Denen
• King Power aan Den Dreef
Lees verder

Directeur Bond Zonder Naam (50) overleden na hartfalen tijdens joggen
"Wij waren het perfecte duo. Yin en yang in een wisselende formatie." Zo beschrijft Barbara Torfs, voorzitter van Bond Zonder Naam (BZN), haar relatie met Björn Caekelbergh. De 50-jarige algemeen directeur van BZN overleed gisteren door een hartfalen tijdens het joggen. Een fitte man, een familieman en een toegewijd leider van een organisatie die zich sinds jaar en dag inzet voor de zwakkeren en minder gefortuneerden in de samenleving.
Lees verder

Nieuwe 'Big Brother' vanaf 4 januari op tv
'Big Brother 2021' zal vanaf 4 januari te zien zijn op VIER, RTL4 en RTL5. Peter Van de Veire en de Nederlandse Geraldine Kemper worden de presentatoren.
Lees verder

Personeel Downing Street 10: "Smalle gangen staan social distancing in de weg"
De Britse premier Boris Johnson zit in quarantaine door een hoogrisicocontact dat hij had in zijn ambtswoning in Downing Street 10. De kantoren daar heten 'coronaveilig' te zijn, maar volgens het personeel is dat in de praktijk niet altijd het geval. In de smalle gangen van het oude herenhuis valt social distancing nauwelijks vol te houden, klinkt het.
Lees verder

Football Talk. Makarenko test opnieuw positief en mist duel met Club - Nederlands recordhouder Doesburg overleden
Pim Doesburg is op 77-jarige leeftijd overleden. De Nederlander verdedigde in de jaren zestig, zeventig en tachtig maar liefst 687 wedstrijden het doel van Sparta en PSV in de eredivisie. Geen voetballer kwam vaker uit op het hoogste niveau in Nederland.
Lees verder

Duiker Gio Kemper wil na 'The Masked Singer' zijn grenzen verleggen: 'Ik word dertig: stilaan tijd om te doen waar ik écht zin in heb'
Op de dansschool was hij zó verlegen dat hij tijdens z'n eindproef amper durfde te zingen in de microfoon. Vandaag is Gio Kemper (29) nog steeds onzeker, maar toch droomt hij van het Sportpaleis en andere grote zalen in België én in z'n thuisland Nederland. 'Ik ben zo dankbaar dat ik me nu eindelijk ook mag bewijzen voor een breder publiek.'
Lees verder

Ook kinderen maken momenteel moeilijke periode door: expert legt uit hoe je met hen in gesprek gaat en ze gemotiveerd houdt
We zijn intussen acht maanden na de eerste lockdown, maar sporten is alweer uit den boze, je mag maximaal met vier buiten afspreken en het ziet ernaar uit dat we Sinterklaas en andere feestdagen niet in familiekring zullen vieren. Hoe blijf je al dat minder leuke nieuws brengen aan je kroost? En hoe hou je kinderen en jongeren gemotiveerd om zich aan de regels te houden? "Sta in deze moeilijke periode stil bij wat wél nog kan", weet ontwikkelingspsychologe Inge Glazemakers. Zij legt uit hoe je als gezin deze moeilijke tijd zo goed mogelijk doorstaat.
Lees verder