Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 november 2020

Na 49 jaar in functie: langst zetelende premier ter wereld overleden

HLN
Na 49 jaar in functie: langst zetelende premier ter wereld overleden
De premier van Bahrein is overleden. Prins Khalifa bin Salman Al Khalifa (84) was al op post sinds de onafhankelijkheid van het land in 1971 en was daarmee de langst zetelende premier ter wereld.
Lees verder

"Zwitserland heeft voortreffelijke ploeg": Weiler is straks aandachtig kijker en praat ook over Anderlecht en anticlimax in Egypte
Wie straks ook voor de buis zit: René Weiler (47). De ex-coach van Anderlecht verwacht een iets sterker België, "én ze willen revanche voor die eerdere 5-2-nederlaag". De Zwitser praat ook over de situatie bij paars-wit, een eventuele terugkeer naar ons land en de anticlimax in Egypte.
Lees verder

WIN. Speel nu mee met onze LIVE quiz en win een gesigneerd thuisshirt van de Rode Duivels!
Tijd voor de Duivels, tijd voor een quiz! Onze nationale ploeg begint vanavond met een oefenwedstrijd tegen Zwitserland aan hun laatste drieluik van het jaar en daar koppelen wij bij HLN.be en VTM Nieuws een driedelige LIVE quiz aan vast! VTM-voetbaljournalist Jarno Bertho vuurt vanaf 12 uur tien meerkeuzevragen op u af, de winnaar gaat met een gehandtekend thuisshirt van de Rode Duivels aan de haal! Deelnemen doet u via deze link! Wees zeker op tijd, want wie te laat komt, speelt niet mee voor de prijs.
Lees verder

Speel zondag mee met onze LIVE quiz en win een gesigneerd thuisshirt van de Rode Duivels!
De eerste Duivelse quiz zit erop. Wie om de een of andere reden niet kon meedoen, krijgt nog twee herkansingen. Want ook op de dagen van de Nations League-wedstrijden tegen Engeland (zondag 15 november) en tegen Denemarken (van woensdag 18 november) vuurt VTM-voetbaljournalist Jarno Bertho tien meerkeuzevragen op u af, de winnaar gaat met een gehandtekend thuisshirt van de Rode Duivels aan de haal! Deelnemen doet u via deze link! De quiz begint zondag om 17 uur. Wees zeker op tijd, want wie te laat komt, speelt niet mee voor de prijs.
Lees verder

Coronagolf overspoelt volleybalteams, slechts één match blijft overeind
De inhaalwedstrijd tussen Borgworm en Leuven zal niet plaatsvinden. Bij Borgworm testte opnieuw een speler positief, nadat vorige week ook al coach Sacha Koulberg aan de kant moest blijven. De ploeg gaat in quarantaine tot 17 november. Daardoor wordt ook de zaterdagwedstrijd Maaseik - Borgworm uitgesteld.
Lees verder

IN KAART. Aantal ziekenhuisopnames daalt in meeste provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft dalen. Ook in de ziekenhuizen lijken de cijfers de goede kant op te gaan in alle provincies. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Onbekende Bulgaarse Maria Bakalova breekt door in Amerika na succes van 'Borat'
Na het succes van 'Borat Subsequent Moviefilm' heeft hoofdrolspeelster Maria Bakalova (24) getekend bij het grote Hollywoodagentschap CAA. Dat meldt Deadline.
Lees verder

Marc Degryse in Top Of The League: "Dit is niet het Club Brugge van 2019"
Net voor de interlandbreak pakte Club Brugge een nodige zege tegen KV Oostende. Daarmee werd een einde gesteld aan drie matchen zonder overwinning in de eigen competitie en werd de kansloze nederlaag tegen Borussia Dortmund een héél klein beetje doorgespoeld. "Dit Club is niet het Club van 2019", zegt Marc Degryse in onze nieuwe podcast Top Of The League. "Vanaf 2020, de tweede helft van de vorige competitie, liep het al minder. Daarna verloren ze de bekerfinale en waren bij de start van de nieuwe competitie enkelen niet in vorm. De laatste maand lieten ze punten liggen op Standard, in Leuven, thuis tegen KV Mechelen - op mentaliteit nog wel. Het is belangrijk dat ze nu wonnen tegen KVO. Anders was er een kleine crisis."
Lees verder

Zo kan het ook: exact vier jaar geleden ontmoette vicepresident Joe Biden opvolger Mike Pence om "naadloze machtsoverdracht" mogelijk te maken
"Ik heb net verkozen vicepresident Mike Pence ontmoet in het Witte Huis om onze hulp aan te bieden voor een soepele en naadloze machtsoverdracht." Dat schreef toenmalig vicepresident Joe Biden dag op dag vier jaar geleden op Twitter, na de onverwachte verkiezingsnederlaag van zijn partijgenote Hilary Clinton. Vandaag gaat die machtsoverdracht een stuk minder rimpelloos.
Lees verder

Pool (37) die uit appartement viel is overleden: geen aanwijzingen van kwaad opzet
De Poolse man die dinsdagavond uit een appartement op de derde verdieping naar beneden viel is overleden. Dat bevestigt het parket. Een andere Pool die ook aanwezig was in het appartement werd meegenomen voor verhoor. Maar tot nu toe zijn er volgens het paret geen aanwijzingen dat er kwaad opzet zou mee gemoeid zijn.
Lees verder

Lockdownfeestje in B&B, gasten vluchten naar dak bij politiecontrole
Na klachten van geluidsoverlast betrapte de politie vannacht 18 personen, 11 mannen en 7 vrouwen, op een zogenaamd lockdownfeestje in een Air B&B in de Lange Nieuwstraat in Antwerpen. Bij aankomst van de politie vluchtte een aantal van hen naar het dak. Er werd ook lachgas in beslag genomen.
Lees verder

Verjaardags­feest­je in B&B, gasten vluchten naar dak bij politiecon­tro­le: "Ach, wie gelooft er nog iets van die coronatoestand?"
Na klachten van geluidsoverlast betrapte de politie in de nacht van dinsdag op woensdag 18 jongeren, 11 mannen en 7 vrouwen, op een zogenaamd verjaardagsfeestje in een Airbnb in de Lange Nieuwstraat 139 in Antwerpen. Bij aankomst van de politie vluchtte een aantal van hen naar het dak. Er werd ook lachgas in beslag genomen.
Lees verder

Buurt ontruimd nadat man gasleiding raakt tijdens klussen: "Wou gewoon gaatje boren voor de kerstverlichting"
In de Waasmunsterse Heikenwijk ontstond woensdagvoormiddag een gaslek nadat de bewoner van een huis in de Lange Beulestraat tijdens het klussen een gasleiding doorboorde. "Ik was een gaatje in de muur aan het boren om een aansluiting te voorzien voor kerstverlichting" vertelt de geschrokken man. "Voor ik het goed en wel besefte doorboorde ik daarbij de gasleiding en spoot het gas uit de muur."
Lees verder

Bart De Wever roept op 11 november op tot samenhorigheid tegen de pandemie: "Samen spartelen we ons erdoor. We zijn dat verplicht aan de vorige generaties"
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft in een video hulde gebracht aan de slachtoffers van de Grote Oorlog en alle andere oorlogen. Traditioneel vinden op 11 november verschillende herdenkingsmomenten plaats tijdens bijeenkomsten, maar dat is door de coronacrisis uiteraard niet mogelijk. Tegelijk roept hij op vol te houden tijdens deze crisis, veerkracht te tonen en vraagt hij iedereen om zijn steentje bij te dragen.
Lees verder

"Geld? Klappen kunt ge krijgen": Faroek zoekt dader na overval in Hasseltse krantenwinkel
In het opsporingsprogramma Faroek doet de politie een oproep naar een overval in september dit jaar. Een man stapt er een krantenwinkel binnen in Hasselt en bedreigt de uitbater met een mas terwijl hij naar geld vraagt. Die antwoordt kalm dat hij geen geld, maar maar wel klappen kan krijgen. "Ik ben er gewoon achteraan gelopen, maar heb hem laten gaan", zegt uitbater Yve. De politie is een onderzoek gestart.
Lees verder

LIVE (15u). Pakt Iserbyt op vernieuwd parcours van Jaarmarktcross eerste zege in Europese trui?
Op Wapenstilstand vindt traditiegetrouw de Jaarmarktcross in Niel plaats. In de derde manche van de Superprestige gaan we op zoek naar een opvolger voor Mathieu van der Poel. Etaleert Europees kampioen Eli Iserbyt weer zijn blakende vorm, of kaapt iemand anders de zege weg? Volg het LIVE op HLN.be! De heren starten klokslag 15u.
Lees verder

Nieuwe primaat ontdekt in Azië en hij is al meteen met uitsterven bedreigd
Wetenschappers hebben een nieuwe primaat ontdekt in de bossen van het Aziatische land Myanmar. De Popa Langoer zou al minstens een miljoen jaar bestaan, en blijkt al meteen met uitsterven bedreigd. Dat schrijven onderzoekers woensdag in een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Zoological Research, waarin zij de vondst bekendmaken.
Lees verder

Europese Commissie koopt 200 miljoen doses coronavaccin en neemt optie op 100 miljoen extra
EU-commissaris van Volksgezondheid Stella Kyriakides heeft woensdag een contract getekend met BioNTech-Pfizer voor de levering van 200 miljoen doses coronavaccin. Europa nam meteen ook een optie op nog eens 100 miljoen extra doses.
Lees verder

Europese Commissie koopt 200 miljoen doses coronavaccin en neemt optie op 100 miljoen extra: zeker 3,87 miljoen Belgen zullen prik kunnen krijgen
EU-commissaris van Volksgezondheid Stella Kyriakides heeft vandaag een contract getekend met BioNTech-Pfizer voor de levering van 200 miljoen doses coronavaccin. Europa nam meteen ook een optie op nog eens 100 miljoen extra doses. Als België intekent, kan het al zeker op 7,74 miljoen doses rekenen, goed voor het vaccineren van 3,87 miljoen mensen.
Lees verder

"Barcelona eist tien miljoen euro van Neymar door belastingfout"
Neymar en zijn oude club FC Barcelona zitten nog altijd in een financieel conflict. Volgens Mundo Deportivo zou Barça tien miljoen euro terug willen van de Braziliaan omdat hij in zijn tijd bij de Spaanse club te veel salaris zou hebben ontvangen. In 2015 zou Barcelona een belastingfout hebben gemaakt.
Lees verder