Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 november 2020

Miss Benelux Beauty-finaliste Stéphanie op Covid-afdeling in Herentals: “Ik zag mensen met de dag slechter worden ...

HLN
Miss Benelux Beauty-finaliste Stéphanie op Covid-afdeling in Herentals: "Ik zag mensen met de dag slechter worden door het virus"
Stéphanie Somers (23) uit Noorderwijk bij Herentals stond deze week normaal gezien in de finale van de Miss Benelux Beauty verkiezing, maar deze werd door de verstrengde maatregelen afgelast. De blondine is sinds vorige week volop aan de slag op de Covid-afdeling van het Herentalse AZ Ziekenhuis.
Lees verder

Zowel Giovanni Kemper als Stan Van Samang beweren dat ze de Duiker uit 'The Masked Singer' zijn
Is de Duiker uit 'The Masked Singer' nu al bekend? Op zijn Instagrampagina verklaarde Giovanni Kemper nu al dat hij de zanger onder het masker is. Maar klopt dat wel?
Lees verder

Zowel Giovanni Kemper, Stan Van Samang én Ian Thomas beweren dat ze de Duiker uit 'The Masked Singer' zijn
Is de Duiker uit 'The Masked Singer' nu al bekend? Op hun Instagrampagina's verklaarden zowel Giovanni Kemper, Stan Van Samen en Ian Thomas al dat zij de zanger onder het masker zijn. Maar dat klopt natuurlijk niet, want er kan maar één iemand schuilgaan in dat pak.
Lees verder

Tien dingen die Trump wél goed heeft gedaan volgens experts
Ze zijn met minder dan een kwart. Belgen die vinden dat Donald Trump er best wel mag zijn. Het allerlaagste cijfer ter wereld volgens een recente studie van het onderzoeksbureau Pew Research. Maar slaan zij de bal dan helemaal mis — of heeft de 45ste president van de VS ook goede werken verricht? Wij gingen te rade bij kritische stemmen die wel degelijk lichtpunten zien.
Lees verder

Wout van Aert brengt zélf handtekening naar superfan Bobbie (5) na ontwapenende video: "De betaling regel ik wel met je mama en papa"
De kleine Bobbie Beutels (5) uit Herentals kreeg vandaag een gehandtekende foto van zijn idool Wout van Aert in de brievenbus. Dankzij de oproep in een opvallend schattig filmpje afgelopen weekend kwam de wielerheld in eigen persoon het kaartje in de bus steken. "Wat een mooie herinnering voor onze zoon", vertelt zijn papa.
Lees verder

Football Talk. PSG mist Mbappé tegen Leipzig - Raman scoort in bekerduel - Geen nieuwe besmettingen bij Malinwa
Bekerwedstrijden in Oostenrijk uitgesteld na terreuraanslag
Lees verder

Een gezonde wandeling met 'Bruggelingen' Marc Degryse en Hugo Broos: "Clement die een bom dropte: goéd gedaan"
Met Zoom zijn we inmiddels helemaal klaar. Dan maar het bos in. Met huisanalist Marc Degryse en Hugo Broos – allebei protagonisten in de legendarische 5-0 tegen Dortmund in 1987 – praten we bij over Club Brugge aan de vooravond van de cruciale Champions League-partij tegen Borussia. Hun boodschap voor Clement: "Philippe, ga jouw spelers nu niet weer in de zevende hemel praten als Club wint."
Lees verder

Leopold Lippens (79) in behandeling voor gezondheidsproblemen: "Moet het een tijdje kalmer aandoen"
Leopold Lippens (79), burgemeester van Knokke, moet het tijdelijk kalmer aandoen door gezondheidsproblemen. Dat bevestigt het gemeentebestuur. "We vragen om zijn privacy te respecteren", zegt eerste schepen Piet De Groote (GBL). Zijn precieze gezondheidstoestand houdt Lippens liever privé.
Lees verder

Wagen tuimelt van snelwegberm, bestuurder komt om het leven
Op de E40 autosnelweg gebeurde maandagavond rond 20.50 uur een dramatisch ongeval. De bestuurder van een BMW kwam met zijn wagen in de berm terecht. Het voertuig ging verscheidene malen over de kop en kwam op het grasplein van de carpoolparking ter hoogte van Walshoutem terecht. De bestuurder, een 38-jarige man uit Gingelom werd uit zijn wagen geslingerd en kwam er deels onder terecht. Hulpdiensten snelden ter plaatse en probeerden het slachtoffer te reanimeren. Helaas kon geen hulp meer baten en overleed het slachtoffer ter plaatse.
Lees verder

Wat is 'mail voting' en waarom is het zo'n belangrijk thema bij deze verkiezingen?
De coronacrisis zal ook een opmerkelijk effect hebben op de Amerikaanse stembusslag. Meer dan honderd miljoen Amerikanen hebben vervroegd hun stem uitgebracht. Bijna twee derde van dat indrukwekkende aantal liet hun voorkeur weten via de post, op die manier hoeven ze niet in een lange rij aan te schuiven. Het gevolg van die zogenaamde 'mail voting' is dat de eerste resultaten komende nacht een vertekend beeld zouden kunnen geven.
Lees verder

Italiaanse Voetbalbond neemt testresultaten van Lazio onder de loep
De Italiaanse Voetbalbond FIGC is een onderzoek gestart naar de coronatests die bij eersteklasser Lazio zijn afgenomen in de aanloop naar competitie- en Champions League-wedstrijden, zo maakte de FIGC dinsdag bekend.
Lees verder

Orkaan Eta haalt windsnelheden tot 230 km/u in Honduras: meisje laat leven in ingestort huis
De orkaan Eta heeft met een verwoestende kracht ingebeukt op de kusten van Nicaragua en Honduras. De windsnelheden liepen op tot 230 kilometer per uur. Minstens één iemand is omgekomen als gevolg van de zware stortregens en overstromingen. Het slachtoffer, een dertienjarig meisje, stierf toen haar huis instortte.
Lees verder

Goffin ook in Parijs in eerste ronde onderuit tegen bescheiden Slovaak, Coppejans wel door in Italië
David Goffin (ATP 14) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van het Masters 1.000 toernooi in Parijs. Goffin, als achtste reekshoofd vrij in de eerste ronde, verloor in de tweede ronde van de Slovaakse kwalificatiespeler Norbert Gombos (ATP 105). Het werd 6-4 en 7-6 (8/6) na een uur en 37 minuten tennis.
Lees verder

Goffin ook in Parijs in eerste ronde onderuit tegen bescheiden Slovaak
David Goffin (ATP 14) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van het Masters 1.000 toernooi in Parijs. Goffin, als achtste reekshoofd vrij in de eerste ronde, verloor in de tweede ronde van de Slovaakse kwalificatiespeler Norbert Gombos (ATP 105). Het werd 6-4 en 7-6 (8/6) na een uur en 37 minuten tennis.
Lees verder

Vandenbroucke: "Duitsland geeft niet meer zo makkelijk IC-bedden aan Belgen"
Ons land heeft al verschillende Covid-patiënten overgebracht naar ziekenhuizen in Duitsland, maar dat wordt moeilijker nu ook onze oosterburen kampen met fors stijgende besmettingen. "Ze worden voorzichtiger met de toezegging van bedden", zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) in de Kamercommissie Volksgezondheid.
Lees verder

ANALYSE. Joe Biden kan Amerika niet redden
Het is een hopeloos verdeeld Amerika dat naar de stembus trekt. En daar gaat de uitslag niets aan veranderen. Donald Trump heeft de vijandigheid nooit willen stillen en Joe Biden kan het niet. Daar is meer tijd voor nodig — en waarschijnlijk een redelijke Republikein.
Lees verder

Grote politiemacht in station Utrecht: twee verdachten aangehouden
Twee verdachten zijn aangehouden na een verdachte situatie in het station van Utrecht. Hun betrokkenheid wordt onderzocht, meldt de politie.
Lees verder

Grote politiemacht in station Utrecht: "Iemand sprak dreigende taal in trein"
Een politiemacht is in het station van Utrecht op zoek naar een man die dreigende taal geuit zou hebben in een trein. Een woordvoerder van de politie kon nog niet zeggen wat hij precies gezegd heeft. "Het waren minder prettige dingen", klinkt het. Volgens reizigers zou de verdachte persoon gewapend geweest zijn. Er is ook sprake van een bommelding.
Lees verder

Aantal penalty's schiet dit seizoen de hoogte in... ook wegens corona? "In lege stadions denken spelers zich meer te kunnen permitteren"
Heeft u het ook al opgemerkt? Het regent penalty's dezer dagen. Afgelopen weekend werden er in onze competitie liefst vier strafschoppen gefloten op zeven matchen. Geen toeval. De voorbije jaren steeg het aantal elfmeters fors, ook in de Premier League. Daar is er in vergelijking met vorig seizoen zelfs een verdubbeling.
Lees verder

Situatie Diego Maradona toch erger dan gedacht: spoedoperatie voor voetballegende na hersenbloeding
Diego Maradona heeft zich nog geen week na zijn zestigste verjaardag laten opnemen in een ziekenhuis in La Plata. Maradona moet met spoed geopereerd worden in zijn hoofd vanwege een hersenbloeding, dat melden diverse media in Argentinië en Spanje. De ingreep zou binnen enkele uren moeten plaatsvinden.
Lees verder