Doorgaan naar hoofdcontent

Minstens twee doden bij betogingen tegen nieuwe president Peru

Minstens twee doden bij betogingen tegen nieuwe president Peru

Bij rellen na de afzetting van president Martin Vizcarra in Peru, zijn zaterdag minstens drie mensen om het leven gekomen. Dat is vernomen bij verschillende bronnen. Duizenden Peruanen waren de straat opgetrokken.

Lees verder

Al bijna duizend ziekenhuisbedden minder bezet dan op piekmoment

De piek in de ziekenhuizen lijkt achter de rug. Momenteel liggen er 6.504 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Op het hoogtepunt waren dat er 7.489. De druk blijft wel hoog. Ook het dodentol stijgt nog altijd sterk.

Lees verder

Dustin Johnson neemt optie op eindzege van Masters golf , Tiger Woods stelt teleur

De 36-jarige Amerikaan Dustin Johnson heeft zaterdag in Augusta (Georgia) een stevige optie op de toernooizege genomen in het Masters golf. Na de tweede ronde moest de nummer een van de wereld de leiding nog delen met vier anderen, maar in de derde stak hij er met kop en schouders bovenuit. Johnson bracht een kaart binnen van 65, zeven onder par, en bracht zijn totaal zo op 200, zestien onder. De concurrentie volgt op vier slagen.

Lees verder

Drie agenten gewond na coronacontrole in Elsene, verdachten weer vrijgelaten

In de Brusselse gemeente Elsene zijn zaterdag rond 17 uur drie agenten van de Brusselse lokale politie gewond geraakt bij een coronacontrole. Dat meldt de Brusselse politie. De agenten probeerden een man op te pakken voor een identiteitscontrole, maar werden aangevallen door omstaanders. Bij het incident werden uiteindelijk drie personen opgepakt. Tot groot ongenoegen van de politievakbond werden ze even later weer vrijgelaten.

Lees verder

Na Delfine Persoon haalt ook Spaanse het niet: Katie Taylor verdedigt met succes vier titels bij lichtgewichten

Boksster Katie Taylor heeft zaterdagavond met succes haar WBA-, IBF-, WBO- en WBC-titels bij de lichtgewichten verdedigd. In de Wembley Arena in Londen versloeg de Ierse kampioene de Spaanse Miriam Gutierrez met een duidelijk verschil op punten (100-89, 100-90, 99-91). Eerder ging Delfine Persoon tweemaal onderuit tegen Taylor.

Lees verder

Vier besmette Oekraïense internationals vliegen terug naar vaderland

De vier Oekraïense internationals die positief hebben getest op het coronavirus zullen zondag vanuit Duitsland terugvliegen naar hun vaderland. Dat heeft bondscoach Andriy Shevchenko zaterdagavond in Leipzig bekendgemaakt na de met 3-1 verloren Nations League-wedstrijd tegen Duitsland.

Lees verder

Brugge haalt de zwanen van het water door vogelgriep

Het Brugse stadsbestuur gaat de zwanen die ze verzorgt ophokken. Dat laat schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem zondag weten. De stad neemt de maatregel omdat vanaf zondag bijkomende maatregelen gelden tegen de verspreiding van de vogelgriep.

Lees verder

Ben Weyts schaaft aan aparte teststrategie voor onderwijs

Het onderwijs moet prioritair zijn bij de verdeling van de sneltesten. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) werkt daarom aan een aparte teststrategie voor de scholen. Dat zei hij zondag in De Zevende Dag. De tests zouden afgenomen worden door vrijwilligers van het Rod Kruis.

Lees verder

New Kim uit Berlaar is 'duurste duif ooit in Europa' na veiling voor 1,6 miljoen euro

New Kim, een topduivin van kwekers Gaston en Kurt Van De Wouwer uit het Antwerpse Berlaar, is zondag bij het online veilinghuis voor sportduiven Pipa verkocht voor een eindbedrag van 1,6 miljoen euro. Ze is daarmee de duurste duif ooit in Europa.

Lees verder

NATIONS LEAGUE | Frankrijk pakt revanche, Ramos mist twee strafschoppen en Duitsland wint overtuigend

Op speeldag 5 stonden zaterdagavond in de A-reeks van de Nations League enkele interessante affiches op het programma. En die brachten wat ervan gehoopt werd: spektakel.

Lees verder

'50 à 100 lokale geloofsgemeenschappen wachten op erkenning'

Het erkennen van moskeeën helpt in de strijd tegen extremisme, meent Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD). 'Op dit moment zijn er 50 à 100 aanvragen ingediend', aldus de minister in De Zevende Dag. 'Niet alleen van moskeeën trouwens.'

Lees verder

In donkere dagen brengt 'Diwali' het licht

2020 is geen makkelijk jaar geweest en voor velen is het een jaar dat ze liefst willen vergeten. Hindoes, sikhs en jaïn wereldwijd hebben zaterdag Diwali, het feest van het licht gevierd. Met lampionnen en kaarsen zorgden ze wereldwijd voor enkele lichtpuntjes in de donkere dagen.

Lees verder

Van Quickenborne wil nog strenger optreden tegen aanvallen op politie

De politiek reageert fel op het geweld tegen de Brusselse politie bij een coronacontrole in Elsene. Justitieminister Van Quickenborne (Open VLD) noemt het 'schandalig' en eist uitleg van het parket over de vrijlating van de daders. Antwerps burgemeester de Wever (N-VA) vreest het ergste voor de eindejaarsperiode.

Lees verder

Belgian Cats genieten van de ontbolstering van Julie Allemand: "Na Emma Meesseman hebben we er een tweede ster bij"

De Belgian Cats plaatsen zich zaterdag als eerste land voor het EK basketbal voor vrouwenteams. Gastlanden Frankrijk en Spanje waren al zeker van hun EK-ticket. Philip Mestdagh was wat ongerust voor de EK-kwalificatiematchen tegen Portugal (49-59 zege) en Oekraïne (65-87 zege), maar de bondscoach keert toch met een goed gevoel terug uit Portugal. Met dank aan Julie Allemand.

Lees verder

De Wever wijst uitgestoken hand Lachaert af

Open VLD en N-VA zullen op federaal niveau nog niet meteen door één deur kunnen. N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft spreken van verraad.

Lees verder

Lewis Hamilton door het dolle heen na zevende wereldtitel in de F1: "Droom het onmogelijke"

"Ik ben zeker een beetje sprakeloos", zei Lewis Hamilton zondag na afloop van zijn zege in de Grote Prijs Formule 1 van Turkije, waarmee hij zich verzekerde van een zevende wereldtitel. Dat is een evenaring van het record van Michael Schumacher. "Hier droomden we van toen we jong waren en naar de GP's keken. Dit gaat veel verder dan onze dromen."

Lees verder

Hamilton wint spectaculaire GP Turkije en pakt zevende wereldtitel

Lewis Hamilton is voor de zevende keer wereldkampioen geworden. De Brit won de spektakelrijke en natte Grote Prijs van Turkije op indrukwekkende wijze en kan daardoor niet meer ingehaald worden in de stand. Sergio Pérez (Racing Point) en Sebastian Vettel (Ferrari) mochten mee het podium op.

Lees verder

Primeur: Trump erkent overwinning Biden … maar 'wel door fraude'

Op Twitter heeft de uittredende Amerikaanse president Donald Trump vanmorgen voor het eerst ooit de overwinning van zijn rivaal Joe Biden toegegeven. Al voegt hij eraan toe dat de Democraat de presidentsverkiezingen gewonnen heeft 'dankzij fraude'.

Lees verder

Bob Van Staeyen van de Strangers overleden

Bob Van Staeyen was niet een van de originele Strangers, maar wel de herkenbaarste. Hij overleed zaterdag op 84-jarige leeftijd.

Lees verder

Verrassende Spanjaard Joan Mir verovert eerste wereldtitel MotoGP met een Suzuki

De Spanjaard Joan Mir (Suzuki) heeft zich voor het eerst in zijn carrière tot wereldkampioen in de MotoGP gekroond. In de Grote Prijs van Valencia, die gewonnen werd door de Italiaan Franco Morbidelli (Yamaha), finishte Mir zondag als zevende.

Lees verder

Duitsland toont iedereen hoe een held te zijn

De Duitse overheid wil iedereen duidelijk maken dat er in elk van ons een held schuilt. En daar hoeft u in deze coronatijden niet veel voor te doen.

Lees verder

Ook tweede vaccin tegen covid-19 bijna klaar

Na de beloftevolle resultaten van het coronavaccin van farmabedrijven Pfizer en BioNTech, nadert ook een tweede vaccin de finish. Het gaat om het vaccin van de universiteit van Oxford en fabrikant AstraZeneca. Verschil: het kan gewoon bewaard worden in de koelkast.

Lees verder

Elise Mertens verliest finale WTA-tornooi Linz

Elise Mertens is er niet in geslaagd de zesde WTA-titel uit haar carrière te veroveren.

Lees verder

11.11.11 verlengt campagne wegens lage opbrengst

De jaarlijkse 11.11.11-campagne heeft maar een derde opgehaald van het resultaat van vorig jaar. In 2019 zamelden vrijwilligers met hun fondsenwervingsacties nog 1,2 miljoen euro op, dit jaar zou de opbrengst slechts 300 à 400.000 euro zijn. De campagne wordt daarom de volgende weken voortgezet.

Lees verder

Hoofd van god Hermes gevonden in Athene

In het centrum van de Griekse hoofdstad Athene is een marmeren hoofd van de god Hermes opgegraven. Bij werkzaamheden aan de riolering bleek het hoofd nog geen anderhalve meter onder het trottoir van een drukke straat te liggen, meldde het Griekse ministerie van Cultuur zondag.

Lees verder

Peruaanse interimpresident Merino treedt af na dodelijke protesten

De Peruaanse president ad interim Manuel Merino heeft zijn ontslag ingediend nadat gewelddadig protest tegen zijn aanstelling zaterdag uitmondde in twee doden en honderden gewonden. Het parlement had eerder vandaag aangedrongen op zijn aftreden.

Lees verder

Lukaku aan aftrap voor wedstrijd Rode Duivels tegen Engeland

Bondscoach Roberto Martinez had zondag geen verrassingen in petto in zijn basiselftal voor het duel in Leuven tegen Engeland op de vijfde en voorlaatste speeldag van de groepsfase van de Nations League. Romelu Lukaku, die de voorbije dagen twijfelachtig was, staat gewoon aan aftrap.

Lees verder

Radiopresentatrice Lutgart Simoens overleden

Radiopresentatrice Lutgart Simoens is overleden. Dat meldt de VRT. Simoens, werd 92.

Lees verder

Dustin Johnson wint Masters golf met historisch tornooirecord

's Werelds nummer een Dustin Johnson heeft zondag in Augusta (Georgia) het Masters golf gewonnen. Met een laatste ronde in 68 slagen, vier onder par, bracht Johnson zijn eindscore op 268, twintig onder par en een toernooirecord. Het vorige record stond met achttien onder par op naam van de Amerikanen Tiger Woods (1997) en Jordan Spieth (2015).

Lees verder

Meerdere gewonden bij brand in metrostation Berlijn

In de Duitse hoofdstad Berlijn zijn verschillende mensen gewond geraakt toen brand uitbrak in een metrostation. Volgens de lokale krant B.Z. Berlin zijn vier mensen gewond geraakt, van wie één persoon zwaargewond. Het vuur was rond middernacht onder controle, meldde de brandweer van Berlijn op Twitter.

Lees verder

Pro-Europese ex-premier verslaat pro-Russische president in verkiezingen Moldavië

De pro-Europese Maia Sandu, ex-premier van Moldavië, wint de tweede ronde van de presidentsverkiezing. Dat blijkt uit de resultaten die de verkiezingscommissie bekendmaakte, nu meer dan 99 procent van de stemmen geteld zijn. Ze haalt bijna 57 procent van de stemmen. Haar tegenstander, de ontslagnemende president Igor Dodon, kreeg 43 procent van de stemmen.

Lees verder

NASA en SpaceX lanceren vier astronauten naar ISS
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA en SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, hebben zondag vier astronauten naar het internationale ruimtestation ISS gelanceerd. Ze maken zo een einde aan negen jaar van afhankelijkheid van Rusland om astronauten naar de ruimte te sturen.
Lees verder

De lastige week van Bart Somers

Het inburgeringsbeleid moet anders, vindt Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD). De tijd dat mensen zich verenigen op basis van hun etnische achtergrond, is volgens hem voorbij. Om het 'gedeelde Vlaamse burgerschap' in de praktijk te brengen, rekent Somers op een nagelnieuwe constructie.

Lees verder

'Leger verzamelde heimelijk op grote schaal data over mensen in Nederland'

Het Nederlandse leger heeft sinds de corona-uitbraak heimelijk op grote schaal informatie verzameld over de Nederlandse samenleving en die geduid en verspreid in rapporten. Dat stelt NRC na onderzoek.

Lees verder

De lastige week van Bart Somers

Het inburgeringsbeleid moet anders, vindt Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD). De tijd dat mensen zich verenigen op basis van hun etnische achtergrond, is volgens hem voorbij. Om het 'gedeelde Vlaamse burgerschap' in de praktijk te brengen, rekent Somers op een nagelnieuwe constructie.

Lees verder

Japanse economie kruipt uit recessie
Het Japanse bruto binnenlands product (bbp) is in het derde kwartaal met 5 procent gegroeid in vergelijking met het voorgaande trimester. Dat blijkt uit cijfers die de overheid maandag bekendmaakte. Het gaat om de eerste groei in vier kwartalen.
Lees verder

Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijven afnemen
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames blijven afnemen. Het aantal overlijdens blijft wel stijgen. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Drogere dagen op komst

Het is maandag gedeeltelijk tot vaak zwaarbewolkt met af en toe nog wat lichte regen of enkele buien, vooral dan voor het zuiden en het oosten van het land. In de loop van de namiddag wordt het meestal droog en komen er meer opklaringen vanaf het westen.

Lees verder

A12 volledig versperd na ongeval met vrachtwagens in Ekeren, file tot op Antwerpse ring

Door een ongeval met vrachtwagens in Ekeren is de A12 in de richting van Bergen-op-Zoom er volledig versperd. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. 'Het verkeer is er volledig stilgevallen', klinkt het: er staat om 6 uur al een file tot op de Antwerpse ring in Merksem.

Lees verder

Obama past voor plaats in regering Biden: 'Michelle zou me verlaten'

Voormalig Amerikaans president Barack Obama heeft geen interesse om deel uit te maken van de ploeg die Joe Biden moet omringen als toekomstig president. 'Dat zou ik niet doen', zegt Obama in een gesprek met de Amerikaanse zender CBS.

Lees verder

Roemeense heldendokter in België voor behandeling brandwonden
De Roemeense dokter Catalin Denciu liep zware brandwonden op toen hij coronapatiënten in veiligheid probeerde brengen nadat er een brand was uitgebroken in het ziekenhuis waar hij werkt. Zijn brandwonden worden nu behandeld in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Brussel.
Lees verder

'Personeel in rusthuizen voert dezelfde oorlog als in ziekenhuizen'

Ziekenhuispersoneel krijgt van de federale regering nog dit jaar een premie van 985 euro bruto. Voor het personeel in rusthuizen of gehandicaptenzorg, die Vlaams geregeld zijn, is er niets. 'Ik krijg dat niet meer uitgelegd', zegt Roel Eerlingen, algemeen directeur van de Limburgse vzw Integro.

Lees verder

Scholen heropenen: 'Verlengde herfstvakantie heeft voor verlichting gezorgd'

Na een extra lange herfstvakantie openen de scholen vandaag opnieuw de deuren. De scholen en de vakbonden hebben er alleszins vertrouwen in dat alles op een veilige manier kan verlopen. 'Maar we houden de situatie uiteraard nauwlettend in de gaten en zullen ingrijpen als het nodig is', klinkt het unaniem.

Lees verder

Jogger steekt hondje neer in Waasmunster

In Waasmunster heeft een jogger zaterdagavond het hondje van een wandelaar neergestoken. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

Lees verder

Schooldirecteurs bij grote heropening: 'Beste ouders, vertrouw ons. Het is hier veilig'

De langere herfstvakantie heeft de besmettingen doen dalen, de regels binnen de poort zijn verstrengd, de toetsen en examens worden straks gespreid. 'We zijn er klaar voor', zeggen de schooldirecteurs aan het begin van de eerste échte test na de lockdown. 'We zijn ervan overtuigd dat we veilig en wel tot aan de kerstvakantie geraken.'

Lees verder