Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 november 2020

Minderjarig meisje verkracht en aangerand door stiefgrootvader: dader krijgt celstraf deels met uitstel

HLN
Minderjarig meisje verkracht en aangerand door stiefgrootvader: dader krijgt celstraf deels met uitstel
De 76-jarige G.V.H. is in de correctionele rechtbank veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, waarvan de helft met uitstel. De man krijgt de straf omdat hij het minderjarige kleinkind van zijn partner heeft verkracht en aangerand.
Lees verder

Begrafenisondernemer cremeert per ongeluk verkeerde lichaam: rechter moet beslissen over straf
Jozef Verswijver (85) wordt op 3 juni 2015, twee dagen na zijn overlijden, per ongeluk gecremeerd. En dat terwijl zijn familie uitdrukkelijk aan het uitvaartcentrum heeft laten weten dat hun vader en echtgenoot een klassieke plechtigheid en begrafenis wenste. Bovendien heeft de begrafenisondernemer, volgens de advocaten van de burgerlijke partij, nadien geprobeerd zijn sporen te wissen en valse documenten opgesteld om te laten uitschijnen dat de crematie legitiem was.
Lees verder

Begrafenisondernemer cremeert per ongeluk verkeerde lichaam: "probeerde sporen te wissen en vervalste documenten"
Jozef Verswijver (85) wordt op 3 juni 2015, twee dagen na zijn overlijden, per ongeluk gecremeerd. En dat terwijl zijn familie uitdrukkelijk aan het uitvaartcentrum heeft laten weten dat hun vader en echtgenoot een klassieke plechtigheid en begrafenis wenste. Bovendien heeft de begrafenisondernemer, volgens de advocaten van de burgerlijke partij, nadien geprobeerd zijn sporen te wissen en valse documenten opgesteld om te laten uitschijnen dat de crematie legitiem was.
Lees verder

Aantal nieuwe besmettingen in VS bereikt recordhoogte: "catastrofaal" tekort aan bedden in Midwest
Het gaat niet de goede kant op met het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten. Donderdag werden meer dan 150.000 nieuwe gevallen geregistreerd en dat waren er nooit zo veel. Meer nog, het is al de zevende keer in negen dagen dat er recordcijfers werden opgetekend. Er lagen ook nog nooit zo veel patiënten in de ziekenhuizen. In de Midwest is de situatie ronduit rampzalig en wordt gesproken van een "catastrofaal" tekort aan bedden.
Lees verder

Vandenbroucke noemt uitspraken over kerstfeestjes "absoluut prematuur"
De uitspraken over eventuele bijeenkomsten met familie en vrienden om kerstmis te vieren zijn "absoluut prematuur". Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). Sowieso komt daar in de eerstvolgende weken geen beslissing over, zei hij in de Commissie Gezondheid van de Kamer.
Lees verder

Intersoc sluit Zwitserse hotels tot 6 februari 2021: geen skivakanties en sneeuwklassen mogelijk
De Intersoc-hotels in Zwitserland blijven al zeker tot 6 februari dicht, meldt de reisorganisatie van de Christelijke Mutualiteiten (CM) op Facebook. Skivakanties in de kerstvakanties en sneeuwklassen in januari kunnen door de coronasituatie niet doorgaan.
Lees verder

Roman van Sylvia Van Driessche wordt verfilmd
Goed nieuws voor auteur Sylvia Van Driessche (44), de vrouw van acteur Jelle De Beule: haar young adult-roman 'Liefdestips aan mezelf: het dagboek van Olivia Jacobs' wordt verfilmd. De voormalige hoofdredactrice van jongerenmagazine Joepie kondigde het nieuws zelf aan op Instagram.
Lees verder

COLUMN. Staf vertrekt: "De ambassade waarschuwde: 'Als je vastraakt in de sneeuw, kan dat gevaarlijk zijn'"
Staf Coppens (39) is onlangs met vrouw Monique (47) en kinderen Beau (12) en Nora (11) naar Zweden verhuisd om er een camping te beginnen. Hoe het hen ginder vergaat, kunnen wij achterblijvers volgen in zijn column, en volgend jaar in het programma 'Camping Cöppens' op VTM.
Lees verder

Rode Duivels opnieuw getest op corona, Hazard volgt samen met 1.000 zieke kinderen training via borstcamera's
Met het oog op de Nations Leaguewedstrijd van zondag tegen Engeland werden de Rode Duivels deze ochtend opnieuw getest op Covid-19. De resultaten zijn morgen bekend. Straks trainen de Duivels, mét Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, maar zonder Eden Hazard - die geteisterd werd door corona.
Lees verder

Twee Gentse rijhuizen worden één ruime stadswoning
Toen de eigenaars van een Gentse rijwoning de kans kregen om het aanpalende huis te kopen, twijfelden ze geen seconde. Ae architecten transformeerde de twee tot één ruim huis dat met een betonnen kruis is opgedeeld in vier delen. Het project werd gisteren in Nederland bekroond met een prestigieuze ARC20 Award.
Lees verder

SHOWBITS. André Hazes toont z'n fitnesslichaam en Frances Lefebure is klaar voor de feestdagen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Bart Swings maakte tien jaar geleden debuut in het snelschaatsen: "Ik had één groot doel: een olympische medaille. Gelukt!"
"Tien jaar geleden? Zou wel eens kunnen. Wat gaat het toch snel", antwoordt Bart Swings (29) op de vraag of hij zijn meest gedenkwaardige races wil overlopen sinds hij op 13 november 2010 zijn competitiedebuut op het ijs maakte. "Ik had één groot doel: een olympische medaille winnen. Dat me dat is gelukt, geeft me heel veel voldoening."
Lees verder

Utrechtse docent is zeker: "Johnny Depp zeker geen persona non grata in Hollywood"
Het imago van 'vrouwenmepper' Johnny Depp mag dan ernstig zijn beschadigd, de kans is groot dat we hem in de nabije toekomst gewoon weer in films zien opduiken. Acteurs overleven breed in de media uitgemeten schandalen vaker wél dan niet, stelt docent populaire cultuur Dan Hassler-Forest van de Universiteit in Utrecht in het AD.
Lees verder

48 hardleerse Vlamingen krijgen isolatie- of quarantainebevel
Mensen die hardnekkig weigeren om in isolatie of quarantaine te gaan, kunnen daartoe gedwongen worden via een isolatie- of quarantainebevel. In Vlaanderen zijn intussen 36 isolatiebevelen en 12 quarantainebevelen uitgeschreven. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) op een schriftelijke vraag van N-VA-parlementslid Lorin Parys.
Lees verder

Nederlandse regering laat proef met 1.500 supporters in voetbalstadions toe
Het kabinet in Nederland heeft toestemming gegeven voor een proef waarbij weer maximaal 1500 fans naar binnen mogen in een voetbalstadion. De bezoekers, die vooraf worden getest op corona, worden verdeeld over diverse 'bubbels'. In iedere bubbel wordt een bepaalde maatregel uitgetest om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zoals het gebruik van mondkapjes en wel of niet juichen.
Lees verder

Overstap naar onderwijs wordt steeds aantrekkelijker: "Zowel leerkracht kleuter, lager als secundair onderwijs zijn knelpuntberoepen"
Ben jij de afgelopen maanden je job verloren door de coronacrisis? Misschien is dit wel het moment om een carrièreswitch naar het onderwijs te overwegen. Steeds meer mensen kiezen voor die overstap, blijkt uit nieuwe cijfers van de Vlaamse Hogescholenraad VLHORA. Ook Merijn Casteleyn (42) ruilde de VTM-sportdienst voor het klaslokaal. "Ik was voortdurend weg en miste alle belangrijke momenten van mijn kinderen, nu pas kan ik volop van hen genieten." Maar hoe pak je de switch het best aan? En aan wat mag je je verwachten qua loon, pensioen en andere voordelen?
Lees verder

Deze nieuwe editie van Monopoly is ideaal voor slechte verliezers
Met al meer dan duizend verschillende versies, is Monopoly een spelletje dat niet snel verveelt. Na de Monopoly valsspelers editie, is er nu ook Monopoly voor slechte verliezers. Het spel wordt nu al gezien als één van de populairste gezelschapsspelen voor Kerst dit jaar. Dankzij deze versie komen slechte verliezers aan hun trekken én bewaar je de vrede.
Lees verder

Meisje (12) ontsnapt aan ontvoering net over grens met Sint-Truiden
De politie is op zoek naar een man die in oktober een 12-jarig meisje probeerde ontvoeren. Dat gebeurde in het Waalse Borgworm, vlak over de grens met Sint-Truiden, Gingelom en Heers.
Lees verder

Niet zo realistisch, wel verdomd cool: Need For Speed III: Hot Pursuit is terug met remaster
Er zijn veel Need For Speed-titels. Maar echt, belachelijk veel. Wie alle games uit de franchise sinds het begin in huis heeft gehaald, kan nu zijn of haar vijfentwintigste deel aan de verzameling toevoegen. Dat is een volledige plank van een Billy-kast. De brede versie.
Lees verder

De grootste ooit, president is fan en heel wat oud-bekenden: wat u moet weten over EK-debutant Noord-Macedonië
"De mooiste dag in de geschiedenis van ons land." Ex-bondscoach Cedomir Janevski kon het collectieve delirium van gisteravond niet beter omschrijven. Noord-Macedonië plaatste zich voor het eerst ooit voor het EK, nadat het in de play-offs van Divisie D van de Nations League (jawel) Georgië versloeg. Wat u nog moet weten over het land en hun immense stunt, leest u hieronder.
Lees verder