Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 november 2020

Mertens met assist, Praet met een doelpunt, Villareal met héél veel regen: ook dit gebeurde in de Europa League

HLN
Mertens met assist, Praet met een doelpunt, Villareal met héél veel regen: ook dit gebeurde in de Europa League
Naast Standard, Gent en Antwerp was er nog wel meer interessants te zien in de Europa League vanavond. De opvallendste matchen op een rij.
Lees verder

Kamal haatte Gene Thomas omdat hij ging trouwen met 'Kristel van K3': de leukste momenten uit de 16de 'Slimste Mens'-aflevering
Twee keer een tweede plaats en twee keer laatste. Niet direct een weekscore om van achterover te vallen. Tenzij je Ella Leyers heet en de voorbije weken al twaalf deelnames overleefd hebt en zo absoluut recordhouder bent in 'De Slimste Mens ter Wereld'. Ondanks het 'slechte' weekspel overleefde de Leyers-dochter moeiteloos vier finales. Maandag keert ze weer. Voor een zeventiende deelname.
Lees verder

België verliest achtste plek op coëfficiëntenranking aan Nederland (en het dreigt nog penibeler te worden)
Door de nederlagen van Club Brugge in de Champions League en van AA Gent, Antwerp en Standard in de Europa League is België zijn achtste plaats op de UEFA-coëfficiëntenranking kwijt. Nederland pakte dankzij zeges van Ajax en Feyenoord zes op twaalf en doet haasje-over.
Lees verder

KOERS KORT. Achttien ploegen dienen aanvraag WorldTour in - Filippo Ganna test positief
Filippo Ganna heeft een positieve coronatest afgelegd. Dat bevestigt de Italiaanse wielerfederatie. Ganna, de wereldkampioen tijdrijden, ging meteen in quarantaine. De renner van INEOS Grenadiers won in de voorbije Giro drie tijdritten en één rit in lijn.
Lees verder

Trump herhaalt in toespraak ongefundeerde beschuldiging van verkiezingsfraude
De Amerikaanse president Donald Trump heeft deze nacht zijn eerdere ongefundeerde beschuldigingen van verkiezingsfraude aan het adres van de Democraten tijdens een persconferentie vanuit het Witte Huis herhaald. "Als je de legale stemmen telt, win ik met gemak", zei Trump.
Lees verder

LIVE. 14 miljoen voor extra Covid-personeel in het onderwijs - Antwerpen steekt kerstverlichting vroeger aan om crisis draaglijker te maken
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is tussen 26 oktober en 1 november opnieuw licht gedaald, met 6 procent in vergelijking met de week daarvoor. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee lijkt er sprake van een mogelijke kentering, al blijft de druk op de ziekenhuizen bijzonder groot. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Duchâtelet vindt dat er snel weer mensen naar de stadions moeten: "Voetbal kan perfect met fans, maar zonder 60-plussers"
Morgen had het Limburgse voetbal 90 minuten lang hoogtij moeten vieren. STVV - RC Genk voor een volgepakt Stayen, letterlijk in de voortuin van Roland Duchâtelet (73), maar de realiteit is vandaag anders. De hersenkronkels van de succesvolle zakenman zijn dat niet. Die wijken nog altijd af van het platgetrapte pad.
Lees verder

Veiligheidsdienst extra alert voor gevaarlijke cocktail van wapens en woedende mannen
Drie op de vier Amerikanen zijn bang dat het in de nasleep van deze verkiezingen tot geweld komt. Een klein deel hoopt daar zelfs op, en droomt hardop van een burgeroorlog. Gewelddadige extreemrechtse en extreemlinkse groeperingen maken zich klaar. En de Amerikaanse veiligheidsdiensten nemen het risico ernstig.
Lees verder

Onze opinie. De paradox van onze democratie. Als het de eigen positie ondermijnt, zullen politici het democratische systeem niet willen verbeteren
Donald Trump heeft gelijk. Of hij had gelijk, toen hij in 2012 het kiescollege in het Amerikaanse kiessysteem in vraag stelde. Die buffer tussen volk en verkozene noemde hij ondemocratisch. Tot het hem zelf goed uitkwam en hij er plots geen graten meer in zag. Hilary Clinton reef bijna 3 miljoen stemmen meer binnen, maar Donald Trump werd de 45ste president van de Verenigde Staten dankzij de kiesmannen. Ziehier de paradox van onze democratie. Als het de eigen positie ondermijnt, zullen politici het democratische systeem niet willen verbeteren. 's Lands belang? Als het het eigen belang niet in de weg staat.
Lees verder

Nertsen geven 'eigen' coronavirus door op mens
Miljoenen Deense nertsen worden gedood nadat een mutatie van het coronavirus is overgesprongen van dier op mens. Ook in Vlaanderen vormen nertsenkwekerijen een risico op "een pandemie in de pandemie", stelt viroloog Johan Neyts (KU Leuven).
Lees verder

Solvay: "Dieptepunt voor luchtvaartsector is bereikt"
In alle afdelingen van chemiespecialist Solvay waren de inkomsten lager, en toch laat het bedrijf een goeie indruk na met de kwartaalcijfers. Voor de zeer belangrijke luchtvaartklanten zou het huidige vierde kwartaal het absolute dieptepunt worden. "Boeing en Lockheed Martin hebben allebei hun contract met ons al verlengd."
Lees verder

"Wij proeven onze hondenbrokken ook zelf": West-Vlaams bedrijf haalt 22 miljoen op voor luxedierenvoeding
Edgard de Franse buldog had vaak diarree en Cooper de Engelse cocker at zelden z'n kom hondenbrokken leeg. Het zette hun baasjes aan het denken. Zes jaar later heeft 'Edgard & Cooper' al 6 miljoen zakken dierenvoeding op de markt gebracht in 13 landen. De voorbije week haalden drie West-Vlaamse jeugdvrienden 22 miljoen dollar investeringsgeld op om nog verder te groeien. "Ja, wij proeven de hondenbrokken die we maken ook zelf."
Lees verder

OVERZICHT. Verkiezingsrace VS nog steeds onbeslist. Trump in toespraak: "Ze willen de verkiezingen stelen"
Ruim twee dagen na het sluiten van de stembureaus hebben de Amerikaanse verkiezingen nog altijd geen winnaar. In de cruciale strijdstaat Georgia slinkt Trumps voorsprong zienderogen: met nog zo'n 14.000 te tellen stemmen ligt de president volgens de Amerikaanse media nog maar een dikke duizend stemmen voor op zijn rivaal Joe Biden. Tijdens een toespraak vanuit het Witte Huis heeft Trump deze nacht zijn eerdere ongefundeerde beschuldigingen van verkiezingsfraude aan het adres van de Democraten herhaald, terwijl Biden eerder op de avond juist opriep tot geduld.
Lees verder

Voor webwinkels is Kerstmis al begonnen
Wereldwijd blijven mensen binnen, maar de eindejaarsperiode komt er hoe dan ook aan. Dat betekent dat Sinterklaas-, Black Friday- en waarschijnlijk ook kerstaankopen grotendeels op internet gekozen worden. Zo zou Amazon weleens het eerste bedrijf ooit kunnen worden dat 100 miljard dollar in één kwartaal binnenrijft.
Lees verder

Nederland over België in coëfficiëntenranking: hoe slecht staan we ervoor? En wat betekent dit voor onze Europese tickets?
't Is weer tijd voor de polonaise. In Nederland, toch. De coëfficiëntenpolonaise. Onze noorderburen zijn na de resultaten van deze week in Europa immers over België gewipt in de coëfficiëntenranking. Dat dat niet goed is voor onze clubs is, spreekt voor zich. Maar hoé slecht staan ze ervoor? En hoe precair kan de situatie worden?
Lees verder

IN KAART. Onwaarschijnlijke thriller in Georgia: minder dan 2.000 stemmen verschil tussen Trump en Biden. Op deze vijf staten komt het nu nog aan
Kan het nog spannender? In Georgia liggen president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden nog amper 1.805 stemmen van elkaar. Mogelijk zullen de staat en zijn 16 kiesmannen dus alsnog naar Biden gaan, en ook in Pennsylvania nadert hij met rasse schreden. In het Kiescollege leidt de Democraat voorlopig de dans met 253 kiesmannen, tegenover 214 voor Trump. Wie springt als eerste over de magische grens van 270? We zetten alle scenario's en de huidige stand van zaken op een rijtje.
Lees verder

Deal wordt vandaag afgerond: John van den Brom nu écht op weg naar Genk
Genk gaat vol voor John van den Brom (54). De Limburgers bereikten een akkoord met zijn huidige club FC Utrecht en leggen 500.000 euro op tafel. Van den Brom ziet een overgang naar Genk wel zitten, de deal wordt vandaag afgerond.
Lees verder

De maskers vallen eindelijk af: wie 'The Masked Singer' ook wint, Koningin is dé revelatie
Zo klaar als een klontje of toch het grote vraagteken. In de finale van 'The Masked Singer' op VTM worden vrijdagavond Wolf, Koningin én Duiker ontmaskerd. Wij zetten alles nog eens op een rijtje, maar besluiten dat, wie er ook wint, Koningin de absolute revelatie is.
Lees verder

Inhaalmatchen ook op Europese avonden, clubs moeten mogelijk twee wedstrijden in één weekend afwerken
Door het stijgende aantal coronabesmettingen bij de clubs werden de afgelopen weken al verscheidene wedstrijden in de Jupiler Pro League uitgesteld. Dat was al het geval bij onder meer Moeskroen, Cercle Brugge, KV Mechelen en Waasland-Beveren. Achter de schermen werkte de Pro League naarstig aan een aantal uitwijkmogelijkheden. Zo is er in samenspraak met de kalendermanager beslist om ook op dagen met Europees voetbal wedstrijden in te plannen, zij het op een vroeger aanvangsuur dan de wedstrijden in de Champions League en de Europa League. Daarnaast is ook beslist dat clubs mogelijk twee wedstrijden in één weekend moeten afwerken: de ene op vrijdag, de andere op maandagavond. De Pro League heeft ook twee inhaaldata voorzien eind december en begin januari, mochten er in de toekomst volledige speeldagen dienen uitgesteld te worden.
Lees verder

Het hoeven niet altijd spotlights te zijn: BV's steunen onze actie #zorgvoorlicht
De donkerste periode van het jaar kleurt door de tweede lockdown nog grauwer en sméékt om licht en hoop. Heel wat sterren steunen daarom onze actie #zorgvoorlicht en steken thuis een kaarsje of een lichtslinger aan. Het hoeven echt niet altijd spotlights te zijn.
Lees verder