Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 november 2020

“Meisjes van plezier mogen werken, maar haar knippen is verboden. Onbegrijpelijk...”: kappers uit de kleren tegen...

HLN
"Meisjes van plezier mogen werken, maar haar knippen is verboden. Onbegrijpelijk...": kappers uit de kleren tegen maatregelen overheid
Afgelopen vrijdag kondigde de regering aan dat niet-essentiële winkels opnieuw open mochten gaan, contactberoepen moeten de deuren nog gesloten houden. Een koude douche dus voor onder andere de kappers in ons land, die, soms op creatieve manier, in protest gaan tegen de maatregelen. "Meisjes van plezier mogen werken, maar haar knippen is verboden. Dat maakt alles zo onbegrijpelijk", klinkt het..
Lees verder

LIVE (20u45). Mbokani terug aan aftrap tegen OHL, Refaelov speelt 250ste JPL-match
• Antwerp bij winst vierde • Great Old mist gekwetsten Lee, Coopman, De Sart en Nsimba • OHL mist Duplus, Tshimanga, Schuermans, Aguémon en Kehli • Scheidsrechter: Wim Smet
Lees verder

VRT zet Martine Tanghe in de bloemetjes na allerlaatste nieuwsuitzending: "Ik zal elke dag naar 'Het Journaal' blijven kijken. Met een glas witte wijn"
Zonder veel poespas en professioneel zoals altijd begon Martine Tanghe (65) maandagavond aan haar allerlaatste nieuwsuitzending. Een bijzonder moment dat haar VRT-collega's uiteraard niet onopgemerkt voorbij konden laten gaan. Zij verrasten de 'grande dame' van de openbare omroep met een bijzonder Martine-Journaal.
Lees verder

Audi gooit het over andere boeg en trekt met elektrische wagen naar Dakar
Audi gooit het over een andere boeg. Het merk stopt na 2021 met de Formule E en verschijnt een jaar later met een elektrische auto aan de start van de Dakar.
Lees verder

Vierde keer, goede keer? Drie redenen waarom Flames morgen wél scalp nemen van zwarte beest Zwitserland
Wordt het zwarte beest getemd? De drie vorige krachtmetingen liep het fout tegen Zwitserland, maar morgen is er maar één optie voor onze Red Flames: winnen en dat rechtstreeks EK-ticket pakken. Samen met bondscoach Ives Serneels zochten wij naar drie redenen waarom het nu wél zal lukken. "Waarom zouden wij nerveus moeten zijn?"
Lees verder

Ook Arizona bevestigt Joe Biden als winnaar presidentsverkiezingen
De Amerikaanse staat Arizona heeft bevestigd dat Joe Biden daar de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Het is de zoveelste tegenslag voor president Donald Trump.
Lees verder

Zoveelste tegenslag voor Trump: Arizona bevestigt Biden als winnaar presidentsverkiezingen
De Amerikaanse staat Arizona heeft bevestigd dat Joe Biden daar de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Het is de zoveelste tegenslag voor president Donald Trump.
Lees verder

Facebook neemt klantendienstbedrijf Kustomer over
Facebook neemt Kustomer over, een Amerikaanse start-up die systemen voor klantendiensten aanbiedt. Details over de overnameprijs geeft het socialemediabedrijf niet, maar volgens de krant Wall Street Journal werd het bedrijf op ruim 1 miljard dollar gewaardeerd.
Lees verder

Villa in achtertuin van Wilmès wordt lockdowndancing: illegale fuiven met tot honderd gasten
In één van de honderden majestueuze villa's die Sint-Genesius-Rode rijk is heeft de politie afgelopen weekend opnieuw een fuif moeten stilleggen. Opnieuw, want begin deze maand werden er al 76 feestvierders betrapt. Nu ging het om 45 personen. Mogelijk waren er telkens tot zelfs honderd personen aanwezig en er zullen waarschijnlijk al meer fuiven hebben plaatsgevonden. De organisatrice betaalt zelfs iemand om op uitkijk voor de politie te staan. En dat op een steenworp van de woningen van minister Wilmès en de ambassadeur van Qatar.
Lees verder

Villa wordt lockdowndancing: illegale fuiven met tot honderd gasten én iemand op de uitkijk voor de politie
In één van de honderden majestueuze villa's die Sint-Genesius-Rode rijk is, heeft de politie afgelopen weekend een fuif moeten stilleggen. Niet voor het eerst, want begin deze maand werden er al 76 feestvierders betrapt. Nu ging het om 45 personen. Mogelijk waren er telkens tot zelfs honderd personen aanwezig en er zullen waarschijnlijk al meer fuiven hebben plaatsgevonden. De organisatrice betaalt zelfs iemand om op uitkijk voor de politie te staan. En dat op een steenworp van de woningen van minister Wilmès en de ambassadeur van Qatar.
Lees verder

Tielemans en Praet bijten in het zand en laten gedeelde koppositie liggen
Leicester City heeft het nagelaten om Tottenham bij te benen aan de kop van de Premier League. Dennis Praet, gewisseld aan de rust, en Youri Tielemans, negentig minuten tussen de lijnen, lieten zich in eigen huis ringeloren door laagvlieger Fulham: 1-2. Een late aansluitingstreffer van The Foxes kwam te laat. Timothy Castagne is nog steeds out met een hamstringblessure.
Lees verder

Axel Hervelle zet punt achter basketbalcarrière: "Ik zal het spelletje missen"
Axel Hervelle beëindigt zijn basketbalcarrière. Dat deelde de 37-jarige Luikenaar maandag via zijn sociale media mee.
Lees verder

Dankzij lockdown én Wesley Sonck: ook 'gewoon volk' maakt doorzwaai naar golfterrein
Golfen is hip, wordt democratischer en de sport heeft ook mee geprofiteerd van de lockdown: in Vlaanderen schreven de 55 golfclubs dit jaar samen 2.000 nieuwe leden in, dubbel zoveel als de voorgaande jaren. De campagne 'Start to Golf' met ambassadeur Wesley Sonck lokt nieuwe balmeppers en ook het succes van Belgische golfers werkt als een magneet.
Lees verder

Geen Ros Beiaardommegang in mei 2021, evenement verhuist naar 29 mei 2022
Zoals werd gevreesd en vermoed, zal ook in 2021 geen Ros Beiaardommegang plaatsvinden. Het evenement wordt nogmaals uitgesteld door de coronacrisis. Een nieuwe datum is geprikt op zondag 29 mei 2022. Dat heeft het Ros Beiaardcomité deze avond unaniem beslist.
Lees verder

Rousseau (sp.a) behoudt volste vertrouwen in Vandenbroucke
Sp.a-voorzitter Conner Rousseau behoudt het volste vertrouwen in zijn partijgenoot en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Dat heeft hij maandag gezegd in 'Terzake', nadat er kritiek was ontstaan op de uitspraak van Vandenbroucke dat de sluiting van de niet-essentiële winkels een 'schokeffect' moest creëren.
Lees verder

Vandenbroucke legt uit wat hij dan wél bedoelde met 'schokeffect', sp.a-voorzitter Rousseau behoudt volste vertrouwen in zijn kopman
Sp.a-voorzitter Conner Rousseau behoudt het volste vertrouwen in zijn kopman, minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Dat heeft hij maandag gezegd in 'Terzake', nadat er kritiek was ontstaan op de uitspraak van Vandenbroucke dat de sluiting van de niet-essentiële winkels een 'schokeffect' moest creëren. Vandenbroucke zelf benadrukte bij 'De Afspraak' dat hij verkeerd is begrepen.
Lees verder

Aldi neemt meer dan 500 Franse winkels over
De Duitse supermarktketen Aldi neemt in Frankrijk 547 filialen en drie magazijnen van concurrent Groupe Casino over. Het gaat om de grootste overname in de geschiedenis van de groep Aldi Nord.
Lees verder

Drie nieuwe hellingen in E3 Saxo Bank Classic
De E3 Harelbeke, dit jaar geannuleerd omwille van de coronacrisis, keert in 2021 terug op de internationale wielerkalender. De organisatoren stelden hun 63ste editie deze avond voor tijdens een korte videoshow met Zdenek Stybar, winnaar in 2019, en Dirk Demol, ploegleider bij Israel Start-Up Nation, als centrale gasten.
Lees verder

LIVE. Vier goals in 17 minuten! Antwerp geeft 2-0-voorsprong uit handen tegen OHL
• Antwerp bij winst vierde • Great Old mist gekwetsten Lee, Coopman, De Sart en Nsimba • OHL mist Duplus, Tshimanga, Schuermans, Aguémon en Kehli • Scheidsrechter: Wim Smet
Lees verder

LIVE. Antwerp en OHL houden mekaar bij rust in evenwicht na gewéldige eerste helft en dolle beginfase
• Antwerp bij winst vierde • Great Old mist gekwetsten Lee, Coopman, De Sart en Nsimba • OHL mist Duplus, Tshimanga, Schuermans, Aguémon en Kehli • Scheidsrechter: Wim Smet
Lees verder