Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 november 2020

Matthias Schoenaerts sprakeloos bij staande ovatie van gevangenen: “Je hebt je lot in eigen handen”

HLN
Matthias Schoenaerts sprakeloos bij staande ovatie van gevangenen: "Je hebt je lot in eigen handen"
Acteur en graffitikunstenaar Matthias Schoenaerts heeft samen met collega Larsen Bervoets een 'mural' van 30 op 8 meter gemaakt op de wandelkoer van de gevangenis in de Begijnenstraat. Justitieminister Vincent Van Quickenborne ziet de tekening als een inspiratie voor de gedetineerden.
Lees verder

Onze analisten over de 0-1 van Zwitserland: "Dit mag Bornauw als centrale verdediger niet overkomen"
Geen goeie start voor de Rode Duivels tegen Zwitserland aan Den Dreef. Sebastiaan Bornauw verdedigde niet goed op een lange bal waarna Mehmedi de 0-1 in doel kon duwen. "Zo'n lange bal moet je beter beoordelen", weet onze analist Marc Degryse. "Al had ook Chadli het beter moeten doen. Er was onvoldoende communicatie tussen die twee."
Lees verder

Pfizer-CEO verkocht voor 5,6 miljoen dollar aan aandelen op dag dat doeltreffendheid vaccin bekendgemaakt werd
De CEO van Pfizer, Albert Bourla, heeft voor 5,6 miljoen dollar (ruim 4,7 miljoen euro) aan aandelen verkocht op de dag dat het bedrijf de goede resultaten van zijn kandidaat-coronavaccin bekendmaakte.
Lees verder

Josine (81) supportert op een uniek plekje voor de matchen van De Rode Duivels: "Fantastisch om ze eindelijk te zien spelen"
De komst van De Rode Duivels op Den Dreef is een primeur voor Oud-Heverlee Leuven. Door de coronamaatregelen zijn er echter geen supporters toegelaten en zelfs burgemeester Ridouani volgt de match van thuis. Hetzelfde geldt voor Josine 'Joske' Omloop (81) uit Leuven, maar haar thuis zorgt wel voor een unieke beleving van de interlands van De Rode Duivels. "Al 50 jaar volg ik de matchen vanop mijn terras en De Rode Duivels eindelijk in actie zien is geweldig", vertelt ze enthousiast. "Mijn man had dit ook fantastisch gevonden."
Lees verder

50.000 kijkers voor virtuele Antwerpse Boekenbeurs
De virtuele editie van de Boekenbeurs in Antwerp Expo heeft de voorbije elf dagen zowat 50.000 kijkers gelokt op het platform VRT NU, waar live interviews werden uitgezonden met meer dan 300 auteurs. Het programma op de Boekenbeurs-website lokte 31.000 bezoekers.
Lees verder

Frans Europarlementslid zet hongerstaking voor het klimaat voort
Het Franse Europarlementslid Pierre Larrouturou gaat zijn derde week van hongerstaking in. Doel daarvan is om "de burgers te waarschuwen" over de besparingen in de Europese begroting op domeinen als klimaat en volksgezondheid. Hij vraagt ook een ambitieuze taks op financiële transacties.
Lees verder

OEFENMATCHEN. Wereldkampioen met billen bloot tegen Finland, Portugal haalt uit tegen Andorra, Spanje en Nederland spelen gelijk
De Rode Duivels waren niet de enigen die in actie kwamen, ook toplanden als Frankrijk, Nederland, Spanje en Italië zochten een sparringpartner uit om te oefenen. De belangrijkste uitslagen op een rij.
Lees verder

Eén speler met een buis, verschillende Duivels met 7 op 10: ons rapport voor de Belgen
Zeer matige match, maar wel een zege voor de Rode Duivels tegen Zwitserland. Met dank aan Michy Batshuayi, die alweer twee keer scoorde in het shirt van de nationale ploeg. De spits krijgt goeie punten, maar dat geldt niet voor alle Duivels. Ontdek hieronder alle punten.
Lees verder

Eén speler met een buis, verschillende Duivels met 7 op 10: ons rapport voor de Belgen na de zege tegen de Zwitsers
Zeer matige match, maar wel een zege voor de Rode Duivels tegen Zwitserland. Met dank aan Michy Batshuayi, die alweer twee keer scoorde in het shirt van de nationale ploeg. De spits krijgt goeie punten, maar dat geldt niet voor alle Duivels. Ontdek hieronder alle punten.
Lees verder

Lachen met mondmaskers op en het quizleven na Ella Leyers: de hoogtepunten van aflevering 19 van 'De Slimste Mens'
Er is nog quizleven na Ella Leyers. Zij het dat de fans in de studio voortaan met mondmasker op moeten lachen. Het is een raar zicht. Maar zie, daar kwam de nieuwe politieke superster Conner Rousseau zomaar binnen waaien. En wat deed de jonge Vooruit-voorzitter? Komen, zien en winnen. Leyers-killer Van Oncen bleek bij haar tweede deelname in de finale geen partij voor Umi Defoort. Exit de sympathieke actrice.
Lees verder

Ken jij de oude liefde van 'Iedereen Beroemd'-reporter Lidewij? Help haar uit de nood
Lidewij Nuitten, bekend als de 'Iedereen Beroemd'-reporter van Mijn straat, heeft uw hulp nodig. Voor een nieuw programma is ze op zoek naar Mark, een jongen waar ze als klein meisje hopeloos verliefd op was. Als u de jongeman, nu tussen 26 en 30 jaar oud, kent kan u een seintje geven via waarismark@een.be.
Lees verder

Niels Destadsbader pingpongt met Dennis Praet: "Na mijn overstap van Italië naar Leicester dacht ik wel: 'Waar ben ik nu beland?'"
Basisplaats voor Dennis Praet tegen Zwitserland. Ook bij zijn broodheer, Leicester City, staat het jeugdproduct van Anderlecht dezer dagen telkens aan de aftrap. Niels Destadsbader zocht hem op in Tubeke voor een potje tafeltennis en een goed gesprek.
Lees verder

Onze Duivels-watcher: "Zwitserland opzij zetten met niet eens een B-elftal, chapeau. De toekomst oogt mooi"
Dit is knap. Zwitserland kloppen, met zo'n onuitgegeven en jeugdig elftal: il faut le faire. Zeker als je weet dat deze generatie nog heel wat jaren heeft om te groeien. De toekomst oogt mooi.
Lees verder

REACTIES. Batshuayi: "Iedereen weet hoe moeilijk ik het heb in clubverband, maar hier vind ik stabiliteit"
Michy Batshuayi toonde zich nog maar eens een garantie op goals vanavond aan Den Dreef in Leuven. "Ik vind stabiliteit bij de Rode Duivels."
Lees verder

Mulder begrijpt niet waarom De Ketelaere pas in extra tijd mag invallen: "Ik zou het gráág vragen aan Martínez"
Charles De Ketelaere vierde zijn debuut bij de Rode Duivels met een korte invalbeurt tegen Zwitserland. Analist Jan Mulder had de youngster van Club Brugge meer minuten gegund. Bekijk hierboven de mening van de Nederlander.
Lees verder

Onze analisten over Bornauw: "Hij is niet klaar voor de Rode Duivels"
Geen goeie start voor de Rode Duivels tegen Zwitserland aan Den Dreef. Sebastiaan Bornauw verdedigde niet goed op een lange bal waarna Mehmedi de 0-1 in doel kon duwen. "Zo'n lange bal moet je beter beoordelen", weet onze analist Marc Degryse. "Hij heeft nog een lange weg af te leggen. Op dit moment is hij niet klaar voor de Rode Duivels." Bekijk de volledige analyse in bovenstaande video!
Lees verder

Martínez: "Als je zoals voor de rust te gemakkelijk balverlies lijdt, dan heeft dat gevolgen"
Roberto Martínez was eens te meer tevreden met de prestatie van zijn Rode Duivels. "Dit was geen gemakkelijke wedstrijd. We moeten de Zwitsers feliciteren voor hun werk van de laatste jaren, met hun bondscoach Vladimir Petkovic die het heel goed doet. Zijn manier van spelen is echt een test voor de tegenstander. In de eerste helft slaagden we er niet in om de bal bij te houden, na de rust was dat beter. Hoe we dan verdedigden, het samenspel met nooit aflatende inzet... Dit was een deugddoende prestatie. Het resultaat doet me deugd, maar ook de manier waarop. Ook hoe de nieuwelingen zich manifesteerden was een goede zaak. Zowel voor de spelers zelf als voor de federatie."
Lees verder

Onderhandelingen bij FC Barcelona over forse salarisverlaging opgeschort
De onderhandelingen bij FC Barcelona over een forse salarisreductie voor spelers, stafleden en ander personeel zijn opgeschort. Langdurige besprekingen tussen de betrokken partijen in de afgelopen dagen hebben niet tot overeenstemming geleid. Tot 23 november is een afkoelingsperiode afgesproken. De clubleiding hoopt dat de huidige voorstellen uiteindelijk alsnog worden aangenomen.
Lees verder

Opnieuw coronabesmettingen vastgesteld bij medewerkers Witte Huis
Opnieuw is het coronavirus vastgesteld bij een medewerkers van de Amerikaanse president Donald Trump. Het zijn niet de eerste besmettingen onder medewerkers van het Witte Huis sinds de verkiezingen van vorige week.
Lees verder

Zes mensen sterven nadat boot kapseist aan Libische kust
Zes mensen zijn gisteren om het leven gekomen nadat een boot, met zo'n honderd migranten aan boord, kapseisde aan de Libische kust. Dat meldt de Spaanse humanitaire organisatie Open Arms op Twitter. Een van de slachtoffers is een baby van zes maanden oud, die ondanks medische verzorging overleed.
Lees verder