Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 november 2020

Masters golf van start, zonder Belgen: “Ik zou mijn geld niet op Woods zetten”

HLN
Masters golf van start, zonder Belgen: "Ik zou mijn geld niet op Woods zetten"
Corona of niet, tradities zijn er om in stand te worden gehouden en dus houdt de Augusta National Golf Club ook dit jaar z'n Masters. Vandaag begint de 84ste editie, zeven maanden later dan gepland, zonder publiek en zonder Belgen. Wie trekt zondag het groene vestje aan?
Lees verder

Welk bodemtarief kunt u krijgen voor uw woonlening?
De vraag naar hypotheekleningen zit opnieuw in de lift. In september werden voor het eerst dit jaar weer meer dergelijke kredieten afgesloten dan in dezelfde periode van 2019. Bovendien lijkt dit de komende maanden ook zo te worden. Spaargids.be bekijkt wat het voor uw woonlening kan betekenen.
Lees verder

Buitenlandse toeschouwers Olympische Spelen moeten niet in quarantaine
Wie volgend jaar naar Japan reist om er de Olympische Spelen bij te wonen, zal niet eerst twee weken in quarantaine moeten. Volgens het organisatiecomité is het niet realistisch om zo'n verplichting komende zomer op te leggen voor buitenlandse toeschouwers.
Lees verder

Vader van Angelina Jolie mengt zich in verkiezing en lanceert bizarre video: "Joe Biden is de duivel"
Jon Voight (81), de vader van Angelina Jolie, heeft zich via de sociale media uitgelaten over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In een video - die door Twitter als misleidend werd gemarkeerd - stelt Voight dat hij moet "walgen van deze leugen dat Biden is gekozen" en roept hij iedereen om zich te verzetten tegen de resultaten. "Dit is nu onze grootste strijd sinds de burgeroorlog", klinkt het. "Het is de strijd van gerechtigheid tegen Satan."
Lees verder

Dit is waarom het een goed idee is om eucalyptustakken in je douche te hangen
Eucalyptus ophangen in je douche wordt een steeds grotere trend. En terecht! Het ziet er niet alleen leuk uit (check maar eens op Pinterest en Instagram onder de hashtag #eucalyptusshower), maar het is ook nog eens gezond! We zetten de voordelen voor je op een rijtje. Oh ja, we zijn wel niet verantwoordelijk voor uit-de-pan-swingende waterrekeningen, want douchen wordt hiermee extra aangenaam!
Lees verder

Kroatische aanvoerder legde positieve coronatest af... maar speelde wel nog in oefenmatch tegen Turkije
Vreemd verhaal uit de oefeninterland tussen Turkije en Kroatië van gisteravond (3-3). Domagoj Vida, de aanvoerder van de Kroaten, speelde de eerste helft, om dan bij de rust te vernemen dat hij een positieve coronatest had afgelegd.
Lees verder

Influencer Stien Edlund schrijft een boek over jezelf durven zijn: "Je komt het verst in het leven door jezelf te blijven"
Jezelf durven zijn blijft een uitdaging voor veel jonge meisjes. Daar moet het boek 'Be Yourself' verandering in helpen brengen. De auteur is de 19-jarige Stien Edlund, een populaire influencer en lange tijd de Belgische koningin van TikTok.
Lees verder

Influencer Stien Edlund schrijft boek over jezelf durven zijn: "Zo kom je het verst in het leven"
Jezelf durven zijn blijft een uitdaging voor veel jonge meisjes. Daar moet het boek 'Be Yourself' verandering in helpen brengen. De auteur is de 19-jarige Stien Edlund, een populaire influencer en lange tijd de Belgische koningin van TikTok.
Lees verder

Hij zag hem jarenlang als tweede vader: Justin Bieber breekt met omstreden pastoor na schandaal
Justin Bieber (26) en zijn vrouw Hailey lijken afstand te nemen van Carl Lentz, tot voor kort de leider van de beruchte kerk Hillsong. Lentz werd afgelopen week ontslagen nadat een schandaal ontstond vanwege een buitenechtelijke affaire.
Lees verder

Zeeuwse burgemeesters zijn Vlaamse shoppers beu
Burgemeesters in Zeeuws-Vlaanderen vragen Belgische funshoppers om even weg te blijven, schrijven Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.
Lees verder

Politie neemt dertigtal dieren in beslag in koranschool in Vorst
De politie heeft dinsdagavond in Vorst een dertigtal dieren in beslag genomen in een koranschool in de Sint-Denijsstraat, zo heeft de politie van de zone Brussel Zuid woensdag bevestigd. De vereniging Animaux en Péril had de inbeslagname gemeld.
Lees verder

Verguisde Lamkel Zé vindt dat Leko "gebrek aan respect" heeft: "Wie denkt hij wel dat hij is?"
Het gaat niet meer goedkomen tussen Ivan Leko en Didier Lamkel Zé (24). De Kameroener, bij wie wéér enige vorm van zelfreflectie ontbreekt, haalt in een interview uit naar de trainer van Antwerp. "Hij heeft geen respect voor mij." De Great Old wenste niet te reageren op de uitlatingen van Lamkel Zé.
Lees verder

Netflix koopt spionnenserie Arnold Schwarzenegger aan
Netflix heeft de rechten bemachtigd van een nog titelloze spionageserie waarin Arnold Schwarzenegger (73) de hoofdrol gaat spelen. Volgens Deadline waren er verschillende partijen geïnteresseerd in het project.
Lees verder

COLUMN. Op spoed met Roos Vormer: "De lockdown is véél leuker als je het thuis gezellig maakt"
Roos America is spoedarts in het AZ Maria Middelares in Gent, echtgenote van Club Brugge-aanvoerder Ruud Vormer en mama van drie. Speciaal voor 'Het Laatste Nieuws' doet ze op gezette tijdstippen haar verhaal over het coronavirus.
Lees verder

Mike Tyson onthult hoe hij dopingtests ontdook: "Het was geweldig man. Ik deed de urine van mijn baby erin"
De lange loopbaan van bokslegende Mike Tyson is een aaneenschakeling van schandalen. Enkele weken voor zijn nu al spraakmakende rentree in de ring - eind deze maand tegen Roy Jones - is daar weer een opmerkelijke gebeurtenis aan toegevoegd.
Lees verder

BV's binden strijd aan tegen geweld tegen hulpdiensten: "Toon respect voor het uniform"
Christoff, Andy Peelman, Walter Grootaers, Toby Alderweireld, Delfine Persoon en Luk Alloo: allemaal zetten ze mee hun schouders onder een campagne die meer respect vraagt voor (het werk van) politie en andere hulpdiensten. "Ze gooiden al stenen en zelfs molotovcocktails naar mij", zegt tv-flik Andy Peelman (37), in het echte leven ook agent.
Lees verder

Aanslag op Saoedische ambassade in Den Haag: meerdere kogels door ramen en deuren gejaagd
Er is vanochtend rond 6 uur geschoten bij de Saoedische ambassade aan de Haagse Koninginnegracht. In de ramen van het gebouw zijn kogelinslagen te zien, zowel op de begane grond als op de eerste verdieping. Er vielen geen gewonden, laat de politie weten.
Lees verder

KOERS KORT. EF Pro Cycling houdt Sebastian Langeveld aan boord
Sebastian Langeveld, ex-winnaar van de Omloop (2011), verdedigt ook volgend jaar de kleuren van EF Pro Cycling. De Amerikaanse WorldTourploeg maakte vandaag zijn contractverlenging bekend. Voor de 35-jarige Langeveld wordt het zijn achtste seizoen bij het team. Hij fietst er aan de zijde van Jens Keukeleire en Sep Vanmarcke (die in 2021 naar Israel Start-Up Nation verhuist).
Lees verder

Bouchez: "We gaan Kerstmis niet vieren via Skype"
De kerstperiode komt stilaan dichterbij, maar van het coronavirus zijn we nog lang niet verlost. Hier en daar klinkt dan ook de vraag of we het familiefeest bij uitstek strikt in onze bubbel zullen moeten doorbrengen. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez pleit alvast voor een eenmalige uitzondering. "We gaan Kerstmis toch niet vieren via Skype?", klonk het deze ochtend op de radio.
Lees verder

Toestand in Italië gaat weer helemaal verkeerde kant op: nieuwe horrorbeelden tonen hoe mensen zuurstof krijgen in hun wagen op parking ziekenhuis
Het gaat weer helemaal de verkeerde kant op met het coronavirus in Italië. Hoewel het land tijdens de tweede coronagolf aanvankelijk gespaard leek te blijven van het ergste, is de situatie de jongste weken weer compleet uit de hand aan het lopen. Nieuwe horrorbeelden tonen onder meer hoe patiënten zuurstof krijgen in hun wagen op de parking van een overvol ziekenhuis in de stad Napels, de derde stad van het land.
Lees verder