Doorgaan naar hoofdcontent

Marcus Rashford grijpt naast Sports Personality of the Year, maar krijgt van BBC speciale prijs om hem toch te eren

Marcus Rashford grijpt naast Sports Personality of the Year, maar krijgt van BBC speciale prijs om hem toch te eren

Manchester United-aanvaller Marcus Rashford (23) krijgt van de BBC een speciale prijs om hem toch in de bloemetjes te zetten voor zijn liefdadigheidswerk van het voorbije jaar. Dat meldt The Daily Mail. Lang werd gedacht dat de Engelse international Sports Personality of the Year zou winnen in Engeland, maar… Rashford werd niet genomineerd omdat hij op sportief vlak niet genoeg betekend had.

Lees verder

Amerikaans Hooggerechtshof verwerpt coronabeperkingen voor gebedshuizen

Het Amerikaans Hooggerechtshof heeft de strenge coronaregels voor gebedshuizen in New York verworpen, na een klacht van de katholieke en joodse kerkgemeenschappen. De rol van de nieuwe, door Trump benoemde rechter Amy Coney Barrett was beslissend.

Lees verder

MR en CD&V verhogen opnieuw de druk op regering voor versoepelingen met kerst

De voorzitters van regeringspartijen MR en CD&V zetten vandaag nog eens openlijk druk op de federale regering om te versoepelen met kerst. Nochtans benadrukte de premier eerder al dat er in deze fase nog niet veel mogelijk is.

Lees verder

Nederland viert feest na publicatie van nieuwe FIFA-ranking, Rode Duivels hebben record Duitsland in het vizier

De Rode Duivels verstevigen donderdag hun eerste plaats op de nieuwe FIFA-ranking, voor wereldkampioen Frankrijk en Brazilië. Intussen vierden ze in Nederland feest.

Lees verder

Belgische Voetbalbond start eigen podcastkanaal: oud-internationals stappen mee in verhaal

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) lanceert vandaag/donderdag haar eigen podcastkanaal RBFA Talks. "Het geeft ons de mogelijkheid een aantal onderwerpen in de diepte aan te snijden. Hiermee kunnen we in de breedst mogelijke zin aan voetbaleducatie doen voor een divers, maar in sport en voetbal geïnteresseerd publiek", zegt Manu Leroy, Director Marketing & Communication van de KBVB.

Lees verder

Agenten hebben geen schuld aan dood Adil

De twee agenten die op 10 april 's avonds met hun politiewagen de 19-jarige Adil C. uit Anderlecht op zijn scooter aanreden, treft geen schuld. Dat is de conclusie van het gerechtelijk onderzoek dat pas werd afgerond. Dat vernam De Standaard uit goede bron.

Lees verder

Duizenden fans eren Maradona, Rode Duivels halen voorpagina The Guardian

In Buenos Aires en Napels zijn woensdagavond duizenden mensen op straat gekomen om de overleden Diego Maradona te eren. Met de dood van de voetballegende verliest de wereld een van de grootste voetballers aller tijden. Bij The Guardian zetten ze een iconisch beeld van hem, gemaakt op het WK in 1986 tegen de Rode Duivels, op de cover. In bovenstaande video zetten we enkele sfeerbeelden en voorpagina's op een rij.

Lees verder

Getergde voorzitter gemeenteraad neemt live ontslag: 'Dit is een kleuterklas'

De Zoerselse gemeenteraad eindigde dinsdagavond in grote verwarring. Voorzitter Marcel De Vos (N-VA) nam in de livezitting, die integraal te volgen was en nu nog op YouTube staat, ontslag uit zijn functie. De ruzie die eraan vooraf ging was triest én eigenlijk hilarisch. De Vos noemde de raad 'een kleuterklas', vloekte volop en verloor zijn geduld. De Vos bedacht zich intussen en zal morgen, donderdag een nieuwe zitting leiden.

Lees verder

Oproep: Uw (meermaals?) uitgestelde ingreep

Niet-dringende medische zorg werd opnieuw uitgesteld in een aantal Belgische ziekenhuizen. Bent u een van de patiënten die al meermaals een ingreep moest uitstellen? Een kleine ingreep met een grote impact, een belangrijke heup of rugoperatie, een borstreconstructie, ingrepen aan de prostaat, cataract… Wat is uw verhaal?

Lees verder

Balenciaga onthult najaarscollectie in game

Modehuis Balenciaga brengt op 6 december zijn eerste videogame uit. Het wordt een ­'allegorisch avontuur' met in de hoofdrol de herfstcollectie 2021.

Lees verder

Soufiane Bouchikhi stapt over naar marathon en wil meteen olympisch ticket afdwingen: "Ik heb een tijd in mijn hoofd"

Langeafstandsloper Soufiane Bouchikhi stapt over naar de marathon en wil op 6 december in Valencia meteen zijn olympisch ticket afdwingen. Dat vertelde de 30-jarige Antwerpenaar donderdag aan Belga.

Lees verder

Topchef Guy Van Cauteren (70) overleden: 'Hij was al een tv-kok toen dat begrip nog niet bestond'

Ex-sterrenchef Guy Van Cauteren (70) van het gekende restaurant 't Laurierblad is overleden. Hij was al even opgenomen in het ziekenhuis waar hij vocht tegen een slepende ziekte en daar kreeg hij corona bovenop.

Lees verder

Walvissen herademen in stilte van coronacrisis

Het onderwatergeluid is door het stilvallen van de toeristische scheepvaart verminderd. 'Als de cruiseschepen terugkomen, varen ze best trager om de dieren minder te storen.'

Lees verder

Foodmaker haalt straks McDonald's België in

Foodmaker verwacht komend jaar McDonald's in te halen in aantal dagelijkse leveringen van verse maaltijden.

Lees verder

Cybercriminelen op Black Friday. Zo ben je ze te snel af

Black Friday is een uitgelezen moment om online koopjes te doen. Maar opgepast: cybercriminelen

Lees verder

Oproep: Hoe viert u kerst en nieuw?

Het blijft onduidelijk hoe we de feestdagen straks zullen doorbrengen. Of beter: met hoeveel personen. Tilt u er zwaar aan indien kerst en nieuw enkel binnen het gezin gevierd mag worden? Of zelfs alleen? En waarom wel/niet? Wat betekenen deze feestdagen voor u?

Lees verder

Luca Brecel in tweede ronde UK Championship snooker tegen Xiao Guodong

Luca Brecel (WS-34) staat in de tweede ronde van het UK Championship tegenover Xiao Guodong (WS-35). Die 31-jarige Chinees nam donderdagochtend in de eerste ronde met 6-1 de maat van Brandon Sargeant (WS-99).

Lees verder

Live | Kamer komt bijeen, versoepelingen met kerst?

De Kamer komt vanmiddag in plenaire vergadering bijeen. Het is vooral uitkijken naar de tussenkomst van premier De Croo over de lockdown en over Kerstmis.

Lees verder

Sam Bettens aanvaardt excuses van Vier voor gebruik 'deadname'

Zanger Sam Bettens heeft excuses gekregen van een producer van 'De slimste mens ter wereld' voor het gebruik van zijn 'deadname', zijn naam voor de transitie. 'Het is belangrijk dat ze aangeven dat ze hieruit hebben geleerd', zegt Sam Bettens op Q Music. De 'deadname' van Sam was een antwoord in de quiz.

Lees verder

Joe Biden brengt moeilijke boodschap over Thanksgiving, maar ook: 'Hou vol, er is hoop'

President-elect van de VS Joe Biden heeft zijn landgenoten opgeroepen om hun krachten te bundelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo vraagt hij om Thanksgiving dit jaar in kleine kring te vieren.

Lees verder

Franstalige ergernis over Vlaamse greep op coronabeleid

Dat drie Vlaamse federale ministers de corona-aanpak stevig in handen hebben, leidt vooral bij de Franstalige liberalen tot ergernis. Het verklaart mee waarom het overlegcomité morgen nog een lastige bevalling wordt.

Lees verder

De Lijn en Fluvius werken samen aan elektrische busvloot

In 2035 moet het openbaar vervoer in Vlaanderen volledig uitstootvrij rijden. Om dat doel te bereiken, slaan vervoersmaatschappij De Lijn en netbeheerder Fluvius de handen in elkaar.

Lees verder

Ellenlange wachtrijen aan Casa Rosada voor laatste groet aan Maradona

Al de hele dag staan duizenden fans in de wachtrij voor het presidentieel paleis in Buenos Aires, in Argentinië. Een voor één willen ze een laatste groet brengen aan de kist van de overleden Diego Maradona.

Lees verder

Nieuwe prijs in de Jupiler Pro League: wie viert het best coronaproof

Supporters zullen vanaf komend voetbalweekend 'de beste coronaproof viering' na een doelpunt kunnen verkiezen. "We moeten op zoek naar nieuwe manieren om blijdschap te delen, op een veilige afstand", zegt woordvoerder Stijn Van Bever van de Pro League.

Lees verder

Verschillende besmettingen met vogelgriep in pluimveebedrijf in Menen

In een pluimveebedrijf in het West-Vlaamse Menen zijn donderdag verschillende besmettingen met vogelgriep vastgesteld. Dat melden het FAVV en de Boerenbond. Uit veiligheidsoverwegingen zal de pluimveestapel vernietigd worden.

Lees verder

Belgian Lion Khalid Boukichou gaat in Frankrijk aan de slag bij Brusselse coach

Khalid Boukichou (28) heeft een contract ondertekend tot 15 januari 2021 bij de Franse club Gravelines-Duinkerke, dat de center opviste als medical joker.

Lees verder

'Van Avermaet zag pakjespiek totaal niet aankomen'

Bpost-baas Jean-Paul Van Avermaet heeft op 4 november toen de lockdown al bezig was tot drie keer toe gezegd dat hij geen nieuwe pakjespiek verwachtte.

Lees verder

Pech voor Thomas Van der Plaetsen richting Tokio: geen tienkamp op Réunion door kniepijn

Thomas Van der Plaetsen heeft zich moeten afmelden voor de tienkamp op het eiland Réunion op 18 en 19 december. Hij wilde er zijn ticket voor Tokio veiligstellen, maar een knieblessure gooit roet in het eten.

Lees verder

Liverpool speelt duel tegen Midtjylland in Champions League in… Dortmund (met dank aan Jürgen Klopp)

Liverpool speelt op 9 december zijn Champions League-wedstrijd tegen het Deense Midtjylland in Dortmund. Zo moeten ze achteraf niet veertien dagen in quarantaine. De match vindt plaats achter gesloten deuren.

Lees verder

Eerste model met hidjab stopt met catwalkshow

Het Somalisch-Amerikaanse model Halima Aden (23) wil niet langer meelopen in modeshows. Door de modewereld bracht ze haar religieuze overtuigingen in gevaar, zegt ze.

Lees verder

Moordmysterie opgelost: achternicht schuldig aan moord op Jules Bogaerts en Jeannette Jacobs in 1991

In Leuven heeft de assisenjury de 47-jarige A. V.d.C schuldig verklaard voor de moord op het bejaarde koppel Jeanne Jacobs en Jules Bogaerts in 1991. A. V.d.C is de achternicht van het koppel.

Lees verder

Ex-bondscoach Carlos Bilardo om gezondheidsredenen nog niet ingelicht over overlijden Maradona

Carlos Bilardo, de 82-jarige oud-bondscoach van Argentinië die met Diego Maradona in 1986 wereldkampioen werd, is donderdagavond nog altijd niet op de hoogte gebracht van het overlijden van de voetballegende. Zijn familie acht zijn gezondheid te fragiel om het nieuws te verwerken, zo zei zijn broer.

Lees verder

Drie op drie: Petra Vlhova wint ook parallelle slalom in Lech

Petra Vlhova heeft donderdag de parallelle slalom in het Oostenrijkse Lech gewonnen. De Slovaakse boekte haar derde opeenvolgende zege in de wereldbeker alpijnse ski.

Lees verder

Donald Trump vraagt Amerikanen om samen te komen op Thanksgiving

De Amerikaanse president Donald Trump roept, ondanks het coronavirus, het Amerikaanse volk op om samen te komen tijdens Thanksgiving. Experts vrezen dat de nationale feestdag het virus sneller zal doen circuleren onder de bevolking.

Lees verder

Antwerp doet gouden zaak: Great Old wint met 0-2 in Linz

Op de vierde speeldag in de Europa League heeft Antwerp met 0-2 gewonnen bij het Oostenrijkse LASK Linz. Lior Refaelov scoorde kort na de rust via een vrijschop en Pieter Gerkens kopte in de slotfase de 0-2 tegen de touwen. De thuisploeg moest bijna heel de tweede helft met tien man spelen na de uitsluiting van aanvoerder Trauner. Door deze zege komt Antwerp (voorlopig?) aan de leiding in Groep J. Om 21 uur wordt Tottenham-Ludogorets, de andere wedstrijd in de poule, gespeeld.

Lees verder

Over en uit voor AA Gent: geen hoop meer op Europese overwintering na 0-2-verlies tegen Rode Ster Belgrado

Adieu Europa League. AA Gent ging met 0-2 onderuit tegen Rode Ster Belgrado en maakt met 0 op 12 geen kans meer op Europese overwintering. Het blunderboek van de Gentse keepers kreeg weer een nieuw hoofdstuk nadat Bolat al in de eerste minuut niet vrijuit ging bij de 0-1. De Gentse intenties waren goed, maar Rode Ster toonde zich efficiënter en verdubbelde na rust de voorsprong.

Lees verder

Politie massaal aanwezig voor incidenten met jongeren in Anderlecht

Donderdagavond hebben jongeren molotovcocktails en stenen gegooid in de richting van het gemeentehuis in Anderlecht. De politie is tussengekomen omstreeks 20.30. Dat bevestigt de woordvoerster van politiezone Zuid aan Bruzz.

Lees verder

Zlatan Ibrahimovic (39) praat met bondscoach over terugkeer bij Zweedse nationale ploeg: "De samenkomst was vruchtbaar"

Zlatan Ibrahimovic (39) heeft woensdag een ontmoeting gehad met Zweeds bondscoach Janne Andersson in functie van een eventuele terugkeer bij de nationale ploeg. Dat liet de Zweedse voetbalbond donderdag weten.

Lees verder

Laifis zorgt voor hoop: Standard behoudt waterkans op Europese overwintering

De laatste strohalm werd gegrepen. Standard pakte dankzij een treffer in extra tijd van Kostas Laifis (2-1) een eerste zege in de groepsfase van de Europa League en behoudt een waterkans op kwalificatie voor de knock-outfase.

Lees verder

Rooskleurige resultaten bezorgen AstraZeneca kater

De kritiek zwelt aan na de positieve manier waarop AstraZeneca gecommuniceerd heeft over het beschermingsniveau van zijn vaccin. De farmareus belooft daarom nu een extra internationaal onderzoek.

Lees verder

Laat de coronakerst geen beperking, maar een bevrijding zijn

Geen zatte nonkels, geen indigesties en geen foute cadeaus bij kerst in dit coronajaar. Hoe pakken we het kerstfeest dan wel aan?

Lees verder

Trump: 'Als kiescollege Biden verkiest, verlaat ik Witte Huis'

Zijn verlies heeft de Amerikaanse president Donald Trump nog niet echt erkend, maar hij gaf donderdag voor het eerst wel aan dat hij het Witte Huis zal verlaten indien het kiescollege Joe Biden aanduidt als nieuwe president. Al zou dat 'een fout' zijn.

Lees verder

En 'De mol' gaat dit jaar naar…Duitsland

Gewezen mol Alina Churikova als kandidate en presentator Gilles De Coster die een vraag kwam stellen in De slimste mens ter wereld, dat kon geen toeval zijn. En dat was het ook niet. In de aflevering zaten verschillende hints over de locatie van het nieuwe seizoen van De mol verstopt. Maar voor wie ze – begrijpelijkerwijze – niet spotte, zei De Coster het na de uitzending nog eens expliciet: deze editie speelt zich af in Duitsland.

Lees verder

Besmettingen, opnames en overlijdens blijven in dalende lijn

De verschillende parameters over de verspreiding van het nieuwe coronavirus in ons land blijven dalen. Zowel het aantal besmettingen als de ziekenhuisopnames en de overlijdens nemen verder af, blijkt vrijdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Dit staat vandaag op de agenda van het Overlegcomité

Het Overlegcomité buigt zich vrijdagmiddag opnieuw over de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Op de agenda: de winkels, de feestdagen en de langetermijnstrategie.

Lees verder

Geen record maar koersval voor bitcoin

De bitcoin beleefde gisteren een van zijn slechtste dagen sinds de coronapandemie in maart uitbrak.

Lees verder

Antwerpse politie ontdekt feest in Jodenbuurt met allicht ruim honderd aanwezigen

In Antwerpen heeft de lokale politie donderdagavond een feest stilgelegd aan de Brialmontlei in de Joodse wijk waar allicht meer dan honderd personen aanwezig waren. Het aantal ter plaatse betrapte personen bleef wel beperkt omdat heel wat feestvierders de zaal in kwestie nog snel konden ontvluchten voor de politie binnen geraakte.

Lees verder

28-jarige man overleden na val van dak

Een 28-jarige aannemer uit Rumbeke (Roeselare) is overleden nadat hij donderdag omstreeks 11 uur levensgevaarlijk gewond raakte toen hij van een dak viel tijdens werken langs de Beernemsesteenweg in Wingene.

Lees verder

Diego Maradona begraven in Buenos Aires

Het Argentijnse voetbalicoon Diego Maradona is donderdagavond na een dienst in besloten kring begraven op een kerkhof in de hoofdstad Buenos Aires. De begrafenis volgde op de wake in het presidentieel paleis, waar duizenden fans een laatste groet brachten.

Lees verder

Antistoffen blijven enkele maanden tot halfjaar in het bloed

Uit onderzoek van het UZ Brussel bij medewerkers blijkt dat ze slechts enkele maanden antistoffen hebben ­tegen het virus, nadat ze besmet zijn ­geraakt. Een Nederlands onderzoek heeft het over een halfjaar.

Lees verder