Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 november 2020

Man (26) uit Balen invalide nadat hij andere fuifganger te hulp kwam: “Twintig keer met ijzeren staaf op heup gesla...

HLN
Man (26) uit Balen invalide nadat hij andere fuifganger te hulp kwam: "Twintig keer met ijzeren staaf op heup geslagen"
Wat een leuk avondje uit moest worden, is op een nachtmerrie uitgedraaid voor een twintiger uit Balen. Hij zag dat iemand werd lastig gevallen op de REVU-fuif in Balen. Hij bood zijn hulp aan, maar werd invalide geslagen met een ijzeren staaf. De man eist een schadevergoeding van 273.000 euro. "Het is door dit soort geweld dat mensen tegenwoordig wegkijken als iemand hulp nodig heeft."
Lees verder

Dit is profiel van coronapatiënten in ziekenhuis tijdens tweede golf
Het profiel van de gehospitaliseerde patiënt tijdens de opwaartse fase van de tweede coronagolf, is vrij gelijkaardig aan dat tijdens de volledige eerste golf. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing over het coronavirus van de Crisiscel.
Lees verder

Van slimme inbreker tot 'shapeshifter': hoe het spike-eiwit van SARS-CoV-2 onze cellen kraakt
In de race naar een vaccin tegen het coronavirus SARS-CoV-2 is men volop op zoek naar een manier om het zogenaamde spike-eiwit van het virus te blokkeren. Maar wat is dat spike-eiwit of sleuteleiwit precies, en wat doet het?
Lees verder

Trump probeert via halfslachtige poging toch nog aan de macht te blijven
De Republikeinse leiders in vier cruciale swingstaten zeggen zich niet voor de kar van Donald Trump te laten spannen in een poging de uitslag van de verkiezingen nog in zijn voordeel te veranderen. Trump en zijn dichtste medestanders hopen via een schimmige maar volgens hen legale route toch aan de nodige 270 kiesmannen te geraken. He hordes om het zover te laten komen, zijn echter bijzonder groot.
Lees verder

Dit is de strategie waarmee Trump toch nog aan de macht wil blijven
De Republikeinse leiders in vier cruciale swingstaten zeggen zich niet voor de kar van Donald Trump te laten spannen in een poging de uitslag van de verkiezingen nog in zijn voordeel te veranderen. Trump en zijn dichtste medestanders hopen via een schimmige maar volgens hen legale route toch aan de nodige 270 kiesmannen te geraken. De hordes om het zover te laten komen, zijn echter bijzonder groot.
Lees verder

Clint Eastwood getuige in proces tegen 'Thalys-terrorist'
Reizigers wisten in 2015 Ayoub el-Khazzani te overmeesteren toen deze een aanslag wilde plegen in de trein van Amsterdam naar Parijs. Vandaag begint het proces tegen de 'Thalys-terrorist'. Zijn verdediging heeft ook acteur-regisseur Clint Eastwood (90) opgeroepen als getuige.
Lees verder

Feestjes kwamen hem duur te staan en De Bruyne als zijn inspirator: het aparte verhaal van Engeland-lichtpunt Jack Grealish
Hij was hét lichtpunt bij Engeland. Met dank aan inspirator De Bruyne. Jack Grealish (25) keek voor het duel tegen de Rode Duivels naar video's van 'King Kev'. "Hij is een van mijn favoriete spelers", vertelde de Engelse aanvaller. Dit is het verhaal achter Grealish, de aanvoerder van Aston Villa die in het verleden geregeld in opspraak kwam, maar nu aan topclubs gelinkt wordt.
Lees verder

Zijn boerin Veerle en Thibaut nog altijd samen? "Het was een logisch gevolg dat hij zou verhuizen"
Veerle en Thibaut kozen vol voor mekaar in 'Boer zkt Vrouw' en de romantiek spatte ervan af. An Lemmens trekt naar Limburg om uit te zoeken of ruiter en security agent Thibaut nog steeds de man van Veerles leven is. Veerle vertelt An dat hij van plan was om bij haar te komen wonen, maar of de twee nog samen zijn, dat ontdekken we vanavond pas.
Lees verder

Zijn boerin Veerle en Thibaut nog altijd samen? "Het was een logisch gevolg dat hij zou verhuizen"
Veerle en Thibaut kozen vol voor mekaar in 'Boer zkt Vrouw' en de romantiek spatte ervan af. An Lemmens trekt naar Limburg om uit te zoeken of ruiter en security agent Thibaut nog steeds de man van Veerles leven is. Veerle vertelt An dat hij van plan was om bij haar te komen wonen, maar of de twee nog samen zijn, dat ontdekken we vanavond pas.
Lees verder

Nissan vertoont eerste barstjes na vertrek van Ghosn en denkt na over verkoop van zijn belang in Mitsubishi
De Japanse automaker Nissan denkt erover na om zijn belang van 34 procent in branchegenoot Mitsubishi te verkopen. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Daarmee vertoont de alliantie waar ook Renault toe behoort, de eerste barstjes, twee jaar na de arrestatie van topman Carlos Ghosn. Die ontsnapte na zijn arrestatie op spectaculaire wijze uit Japan.
Lees verder

Bart, Jan en Didier zijn geen biologische vaders, maar wel 100% papa: "Soms bellen ze eerder naar mij dan naar hun mama"
In tijden van lockdown is verbondenheid met je familie belangrijker dan ooit. Ook zonder bloedband voelen Bart, Jan en Didier zich 100 procent vader. Alles draait om betrokkenheid, liefde en engagement. "Toen ze met hun eerste vriendjes thuiskwamen, voelde ik heel sterk dat niemand hen mocht kwetsen."
Lees verder

Brengt Remembrance Day-truitje van Kevin De Bruyne recordbedrag op voor het goede doel?
't Is een mooie traditie in Engeland: voetballers die de eerste twee weekends van november, ten tijde van Remembrance Day, met een klaproos op hun shirt spelen. De gespecialiseerde website MatchWornShirt.com veilt deze weken 1.600 van die shirts om geld op te halen voor het goeie doel. Dat van Kevin De Bruyne is op dit moment het meest gegeerd.
Lees verder

Europarlement komt geld tekort voor extra pensioen en wil dat burger betaalt
De belastingbetaler dreigt te moeten opdraaien voor enorme tekorten bij een pensioenfonds voor Europarlementariërs. De Nederlandse Europarlementariër Lara Wolters (PvdA) noemt dit onacceptabel. "Als je wil dat mensen in het Europarlement blijven geloven, moet dit onmiddellijk van tafel", zegt ze in het Algemeen Dagblad.
Lees verder

Extravagante details maken woning van Ed Sheeran net mínder waard: "Hij zal Sheeranville nooit verkocht krijgen"
Het beruchte Sheeranville in Suffolk, Ed Sheerans landgoed ter waarde van 5 miljoen, zou wel eens aan een teleurstellende prijs verkocht kunnen worden als hij het ooit van de hand wil doen. Financieel experts vrezen namelijk dat enkele extravagante details zó specifiek op Ed afgestemd zijn dat ze mogelijke kopers zullen afschrikken.
Lees verder

Pascal P. die stiefdochters uitleende aan Belgische parenclubs, riskeert zes jaar cel en 'internering'
Tegen Nederlander Pascal P. eist de officier van justitie zes jaar cel plus tbs (terbeschikkingstelling van de regering, 'internering')met dwangverpleging. De garagist wordt ervan verdacht jarenlang meerdere minderjarige meisjes te hebben misbruikt, onder wie zijn twee stiefdochters. Ze belandden onder meer in Vlaamse parenclubs.
Lees verder

Massale steun voor zwaar verwaarloosde kater Tristan: "Zijn oor is helemaal weggevreten. Het ergste leed dat we ooit zagen"
Zondag is Vzw Zwerfkat in nood II ter plaatse gekomen voor een wel heel schrijnend geval van dierenverwaarlozing. Het katje Tristan werd aangetroffen in een toestand die zelfs de vzw nog nooit had gezien: zijn oor was helemaal weggevreten, zijn oog puilde uit en hij was zo mager en vies dat de buurtbewoners niet langer konden toekijken. "De kans is groot dat hij vergevorderde oorkanker heeft, maar we doen er alles aan hem te redden", klinkt het. Het katje wordt momenteel verzorgd bij de dierenarts en er is een pagina opgezet waar mensen kunnen doneren voor zijn verzorging.
Lees verder

Proces Charlie Hebdo opnieuw voor zeker een week opgeschort
Het proces over de aanslagen op de kantoren van Charlie Hebdo, in januari 2015 in Parijs, moest vandaag na een onderbreking van twee weken weer opstarten. Bij de hervatting van de debatten werd het proces echter opnieuw voor zeker een week opgeschort omdat een van de voornaamste beschuldigden, Ali Riza Polat, nog altijd Covid-19-symptomen vertoont. Dat heeft de voorzitter van het assisenhof in Parijs gemeld.
Lees verder

Lukaku keldert Jonas in Verdubbel je Loon op Qmusic: zoveel verdient hij als ambulancier
Een vraag over onze nationale voetbalheld Romelu Lukaku heeft de poging van ambulancier Jonas Leroy (26) uit Veurne om de hoofdprijs binnen te halen in Verdubbel je Loon op Qmusic stokken in de wielen gestoken. Hij wist uiteindelijk zeven van de tien vragen correct te beantwoorden in een minuut tijd en mag toch nog 70 euro bijschrijven op zijn bankrekening.
Lees verder

Eerst nog zwaarbewolkt, temperaturen nemen richting het weekend een duik
Deze namiddag is het eerst nog zwaarbewolkt met enkele buien, voornamelijk in het zuiden van het land. Geleidelijk wordt het overwegend droog met steeds meer opklaringen vanuit het westen. De maxima liggen tussen 8 graden op de Hoge Venen en 12 of lokaal 13 graden elders. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig, uit het zuidwesten tot westen tot 50 km/u. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Ombudsman Brussels Airport trekt opnieuw aan alarmbel: "Vierde weekend op rij dat het lijkt alsof hier geen coronamaatregelen gelden"
Voor de tweede keer in evenveel weken tijd hekelt luchthavenombudsman Philippe Touwaide het coronabeleid op Brussels Airport. Volgens hem werden de coronamaatregelen zaterdag al voor het vierde weekend op een rij niet nageleefd. "Mensen stonden opnieuw op elkaar gepakt en sommigen droegen geen mondmasker", klinkt het. Brussels Airport weerlegt de aantijgingen.
Lees verder