Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 november 2020

“Mag ik even mijn drinkbus vullen?”: stelende ‘wielertoerist’ moet 18 maanden naar de cel

HLN
"Mag ik even mijn drinkbus vullen?": stelende 'wielertoerist' moet 18 maanden naar de cel
"Mag ik even naar het toilet? Of mijn drinkbus vullen?" Met die smoes raakte een 48-jarige 'wielertoerist' uit Spiere-Helkijn bij slachtoffers binnen. Achteraf stelden ze vast dat hun portefeuille was verdwenen en er geld van hun rekening was verdwenen. De rechter veroordeelde hem woensdag bij verstek tot een effectieve celstraf van 18 maanden.
Lees verder

Marc Brys blijft OH Leuven trouw: succescoach verlengt tot 2024
Marc Brys blijft OH Leuven trouw. De succescoach van de promovendus heeft zijn contract met 2 seizoenen verlengd tot 2024. Brys is pas sinds juni dit jaar aan de slag bij de Leuvenaars, maar ziet de goede prestaties beloond met een nieuwe overeenkomst.
Lees verder

Raiden (4) verliest beide ouders aan corona, hele stad opgetrommeld om hem op verjaardag hart onder de riem te steken
Raiden Gonzalez (4) heeft in nog geen vier maanden tijd beide ouders verloren aan het coronavirus. Vader Adan stierf al op 26 juni, zijn vrouw Mariah liet het leven op 6 oktober. Nu zijn vijfde verjaardag voor de deur staat, wil de familie toch een groot feest voor hem organiseren. "Zodat hij weet hoe graag hij gezien is", aldus Margie Bryant. De tante van zijn moeder roept nu alle inwoners van San Antonio (Texas) op om zo veel mogelijk hun steentje bij te dragen. Voorwaarde is uiteraard wel dat alles coronaproof verloopt.
Lees verder

De bron van eeuwige jeugd? Pharrell Williams, de man die niet lijkt te verouderen, lanceert eigen huidverzorgingslijn
De N.E.R.D.-zanger die erom bekend staat niet te verouderen verklapt eindelijk het geheim achter zijn stralende huid. De lijn, die Humanrace Skincare werd gedoopt, is genderneutraal en bedoeld voor alle huidtypes. Op 25 november komen de eerste drie producten uit. Wij vroegen de mening van dermatoloog Katrien vanden Broecke. "Genderneutraal? Mannen en vrouwen hebben andere noden."
Lees verder

Israël en Bahrein willen tegen eind dit jaar ambassades openen
Israël en Bahrein willen tegen eind van het jaar ambassades openen in elkaars land. Dat heeft de Israëlische eerste minister Gabi Ashkenazi woensdag in Jeruzalem verklaard tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Bahreinse ambtgenoot Abdullatif al-Zayani.
Lees verder

Grondwaterstand in Vlaanderen gemiddeld 30 cm lager dan normaal: "Dat het bij ons veel regent, is perceptie"
Zelfs nu de herfst al enkele maanden in het land is, zijn 75 procent van de grondwaterstanden in Vlaanderen op dit moment nog zeer laag of laag. Dat meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw VILT. Over heel Vlaanderen staat de grondwaterstand nu gemiddeld 30 centimeter lager dan normaal.
Lees verder

Dit jaar geen annulatie: alle deelnemers Eurovisiesongfestival nemen optreden op voorhand op
Het Eurovisiesongfestival gaat volgend jaar hoe dan ook door met alle deelnemende landen. Om ervoor te zorgen dat alle 41 deelnemers toch te zien zullen zijn, nemen zij hun optredens van tevoren alvast op. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Wie 25.000 handtekeningen verzamelt kan wetsvoorstel op agenda Kamer zetten
Wie 25.000 handtekeningen bij elkaar krijgt kan binnenkort zelf een wetsvoorstel op de agenda van de Kamer zetten. De Kamercommissie Reglement zette het licht daarvoor woensdag op groen.
Lees verder

Nederland versoepelt: mogen wij nu naar de Efteling? Of inkopen gaan doen over de grens? En waarom liggen daar zoveel minder mensen in het ziekenhuis dan bij ons?
Nederlanders mogen weer naar de bioscoop, een museum of een pretpark. De winkels zijn nooit gesloten geweest en een mondkapje is nog steeds niet verplicht. Alleen de horeca blijft nog dicht. Al bij al zijn de regels in ons buurland soepeler en is er veel meer mogelijk. Hoe komt dat? Welke grote verschillen zijn er tussen de Lage Landen? En kunnen wij nu ook meegenieten van de grotere vrijheden in Nederland?
Lees verder

Ober breekt Belgisch record wijnglazen dragen met één hand: liefst 38 glazen!
Sebastien Maes is er woensdagnamiddag 18 november niet in geslaagd om het wereldrecord glazen dragen met één hand te breken. Hij haalde wel een Belgisch record, met 38 glazen. "Ik deed deze recordpoging om alle horecamensen, die nu weer in een lockdown zitten, een hart onder de riem te steken", zegt de ober van brasserie St. Medard in Kortrijk.
Lees verder

Harry Potter-acteur Rupert Grint verbreekt Instagramrecord van David Attenborough
Rupert Grint (32), vooral bekend als Ron Weasley in de Harry Potter-filmreeks, is de celebrity die het snelst een miljoen volgers kon bereiken op Instagram. De acteur verbrak daarmee het record van documentairemaker en bioloog David Attenborough (94).
Lees verder

Mega-cokelab in Nederlands dorpje 'goed voor driemaal de jaaromzet van Zeeman'
Na de ontmanteling van een mega-cocaïnewasserij in het Nederlandse dorpje Nijeveen afgelopen zomer, zijn intussen 26 verdachten aangehouden. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een eerste zitting in de rechtbank tegen 16 verdachten die in augustus werden opgepakt bij een inval in het cocaïnelab. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie had dat zo'n enorme capaciteit, dat het op jaarbasis goed was voor driemaal de omzet van de Zeeman.
Lees verder

Paul Sobol, een van laatste Auschwitz-overlevenden, op 94-jarige leeftijd overleden
Paul Sobol, een van de laatste overlevers van het concentratiekamp Auschwitz, is dinsdag op 94-jarige leeftijd overleden. Dat melden verschillende media.
Lees verder

SHOWBITS. IJsjes met Maarten en Dorothee en de huwelijksverjaardag van Mandy Moore
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Feestende studentenclubs in Leuven bezorgen zorgverleners slapeloze nachten: "Ze hebben lak aan alles en iedereen"
Enkele studenten in centrum Leuven maken het sinds de start van het academiejaar wel erg bont. Tot wel 30 bezoekers zijn regelmatig op een kot in de Predikherenstraat aanwezig, waar ze tot diep in de nacht de bloemetjes buiten zetten, tegen alle coronamaatregelen in. De politie? Die blijft voor een gesloten deur staan, ondanks minstens 15 tussenkomsten de voorbije maanden. De buren, waaronder enkele zorgverleners die bergen werk verzetten op de covid-19-afdeling, liggen er 's nachts - letterlijk - wakker van. "De studenten weten dat nochtans, maar zelfs een goede nachtrust gunnen ze ons niet", klinkt het.
Lees verder

Nummer 2 van federale politie terug aan het werk na zaak-Chovanec: "Welk signaal is dit? Dat alles kan en mag?"
André Desenfants, de nummer twee van de federale politie, is terug aan het werk. De directeur-generaal zette in augustus vrijwillig een stap opzij nadat beelden opgedoken waren in de zaak-Chovanec in Charleroi. Desenfants verklaarde dat hij de beelden nooit eerder gezien had, uit intern onderzoek blijkt dit te kloppen. "Hij had het als grote baas moéten weten", zegt Ann Van de Steen, de advocate die de nabestaanden bijstaat.
Lees verder

Federaal begrotingstekort moet dalen tot 17,4 miljard euro tegen einde legislatuur
De federale regering raamt haar begrotingstekort tegen het einde van de legislatuur op 17,4 miljard euro. Dat blijkt uit de begroting voor volgend jaar die bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) woensdag heeft toegelicht in de Kamer. Volgend jaar zou het federale tekort oplopen tot 25 miljard euro.
Lees verder

EU-Hof: Werkgever mag aanvullend zwangerschapsverlof voorbehouden voor vrouwen
Werkgevers mogen aanvullend zwangerschapsverlof voorbehouden voor vrouwen, ook wanneer de vader het kind alleen moet opvoeden. Dat heeft het Europese Hof van Justitie vandaag geoordeeld.
Lees verder

Studie: "Coronavirus verhoogt kans op verminderde spermakwaliteit"
Uit de eerste resultaten van een Belgische studie blijkt dat het coronavirus een impact kan hebben op de kwaliteit van sperma. Mannen die besmet waren met het coronavirus, hebben een grote kans op een sterk verminderde spermakwaliteit.
Lees verder

"Iran heeft geavanceerde centrifuges voor verrijking uranium opgestart"
Iran is begonnen met het opstarten van de "geavanceerde centrifuges" voor de verrijking van uranium in een fabriek in Natanz, in het centrum van het land. Dat meldt het Internationaal Atoomenergieagentschap vandaag.
Lees verder