Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE VUELTA. Kobe Goossens mee in kopgroep, peloton houdt vluchters binnen schot

HLN
LIVE VUELTA. Kobe Goossens mee in kopgroep, peloton houdt vluchters binnen schot
Waaieralarm in de Ronde van Spanje. De zestiende rit van Salamanca naar Ciudad Rodrigo is voer voor de aanvallers, maar de zijwind zou er ook een slag om de eindzege van kunnen maken. Volg hieronder het koersverloop van start tot aankomst.
Lees verder

COLUMN. Staf vertrekt: "Afstand houden zit hier in de genen: mensen zijn misschien wat stugger en introverter hier"
Staf Coppens (39) is onlangs met vrouw Monique (47) en kinderen Beau (12) en Nora (11) naar Zweden verhuisd om er een camping te beginnen. Hoe het hen ginder vergaat, kunnen wij achterblijvers volgen in zijn column, en volgend jaar in het programma 'Camping Cöppens' op VTM.
Lees verder

Tot aan de grens en niet verder: op deze Belgische natuurplekjes waan je je zo in het buitenland
Doordat heel Europa donkerrood kleurt, moeten velen hun reisplannen voorlopig opbergen. Toch zin om de vakantiesfeer van een ander land op te snuiven? Onze reisexpert tipt natuurregio's in eigen land waar je je meteen in het buitenland waant. "Sommige plekken katapulteren je zo naar de Sahara, andere dan weer naar een prachtig Duits winterlandschap."
Lees verder

Tatoeëerder vrijgesproken nadat vrouw bijna haar arm verloor door foutgelopen hennatattoo
Een tatoeëerder uit Oostende is vrijgesproken voor onopzettelijke slagen en verwondingen. Een Waalse vrouw liet zes jaar geleden op vakantie in Bredene een hennatattoo plaatsen door Y.A. (46), maar verloor door een allergische reactie ei zo na haar arm. Volgens de rechter kan de tatoeëerder evenwel geen fout verweten worden.
Lees verder

Monopoly-editie van 'F.C. De Kampioenen' vanaf nu verkrijgbaar
Goed nieuws voor alle fans van 'F.C. De Kampioenen'. De populairste en plezantste café-voetbalploeg van Vlaanderen heeft nu ook haar eigen Monopoly-editie. De bijzondere uitgave van het gezelschapsspel is vanaf nu verkrijgbaar.
Lees verder

Nooit meer vechten met je knielaarzen: Steeds meer vrouwen laten botox injecteren in hun kuiten
Je fronsrimpels laten gladstrijken met een spuitje botox is als lang geen taboe meer. En niet alleen esthetisch kan botox je een handje helpen, ook in de medische wereld wordt het gebruikt om allerlei aandoeningen te behandelen. Maar de nieuwste 'botox-trend' uit het buitenland doet toch vooral de wenkbrauwen fronsen: waarom zou je in godsnaam botox injecteren in je kuiten? Plastisch chirurg Marianne Mertens licht toe.
Lees verder

Oostenrijk gaat 'radicale moskeeën' sluiten
De Oostenrijkse ministers van Binnenlandse Zaken en Cultuur hebben de sluiting van "radicale moskeeën" bevolen na de terreuraanslag maandag. Toen vermoordde een jihadist in Wenen vier mensen. Dat melden Oostenrijkse media vrijdag.
Lees verder

Brussels Airport mag 300 miljoen euro extra schulden aangaan
Brussels Airport heeft van zijn obligatiehouders goedkeuring gekregen om tegen midden volgend jaar maximaal 300 miljoen euro bij te tanken via private plaatsingen. Dat bevestigt een woordvoerster van de luchthavenuitbater.
Lees verder

Een nieuwe single en een zetel in 'The Voice Belgique' voor Henri PFR: "Mijn leven zag er de voorbije maanden heel anders uit"
Hij zag door de coronacrisis een hele reeks optredens aan z'n neus voorbij gaan, dus heeft ook dj en producer Henri PFR (25) de voorbije maanden de tijd genomen om zich in andere avonturen te storten. Zo is de jonge Brusselaar sinds dit jaar coach in 'The Voice Belgique' en brengt hij met 'No One Knows', na een jaar stilte, een nieuwe single uit. "Mijn leven zag er de voorbije maanden heel anders uit. Om te beginnen had ik eens tijd om in de zetel te hangen en Netflix te kijken."
Lees verder

OVERZICHT. Biden neemt de leiding in Pennsylvania en Georgia na bloedstollende race
Ruim twee dagen na het sluiten van de stembureaus hebben de Amerikaanse verkiezingen nog altijd geen winnaar. In de cruciale strijdstaat Georgia is deze voormiddag Joe Biden over Donald Trump gewipt. Ondertussen staat de Democraat 1.096 stemmen voor op Trump, met 99 procent van de stemmen geteld. Als Biden daar wint, is hij nog slechts één staat verwijderd van de winst.
Lees verder

Vaste sterrenchef van Zweedse hof raakt in opspraak en brengt royals in verlegenheid
Het Zweedse hof overweegt de samenwerking met het gerenommeerde restaurant Operakällaren te beëindigen. Eigenaar en sterrenkok Stefano Catenacci (54) is in opspraak geraakt vanwege ongewenste intimiteiten met jonge medewerksters van zijn restaurant. Dat schrijft de krant Expressen.
Lees verder

Martínez over speculaties rond één gaststad EK 2021: "Belangrijkste is dat het toernooi kan plaatsvinden"
Deze week lekte via de Franse krant Le Parisien het nieuws uit dat de Europese Voetbalconfederatie UEFA momenteel de mogelijkheid bestudeert om het EK van volgend jaar in één land te organiseren. Rusland wordt daarbij naar voren geschoven als mogelijk gastland. Roberto Martínez: "Ik ben er zeker van de UEFA twee of drie scenario's achter de hand houdt."
Lees verder

OVERZICHT. Biden neemt de leiding in Pennsylvania en Georgia, winnaar kan nu elk moment bekend zijn
Ruim twee dagen na het sluiten van de stembureaus hebben de Amerikaanse verkiezingen nog altijd geen winnaar. In de cruciale strijdstaten Pennsylvania en Georgia is Joe Biden over Donald Trump gewipt. In Georgia staat de Democraat 1.096 stemmen voor op Trump, met 99 procent van de stemmen geteld. In Pennsylvania ligt Biden inmiddels ruim 5.500 stemmen voor. Met winst in die staat - goed voor 20 kiesmannen - overschrijdt de Democraat de grens van 270 kiesmannen en verzekert Biden zich van het presidentschap.
Lees verder

John van den Brom arriveert aan Luminus Arena: "Alles komt zeker goed"
Daar is hij. John van den Brom arriveerde zopas aan de Luminus Arena om de laatste details uit te klaren. De toekomstige coach van Racing Genk en zijn assistent Dennis Haar werden ontvangen door technisch directeur Dimitri de Condé. Van den Brom was blij om terug in België te zijn. "Het gaat prima. We hadden een mooie rit", vertelde de 54-jarige Nederlander voor onze camera. "We gaan ons nu melden en we zullen kijken hoe het ontwikkelt, maar het komt goed. Welke details nog moeten fijngestemd worden? Daar heb ik geen idee van. Maar alles komt zeker goed, hoor."
Lees verder

Dader mesaanval Nice overgebracht naar Parijs
De dader van de mesaanval vorige week in een kerk in Nice, waarbij drie mensen om het leven zijn gekomen, is vrijdagnamiddag per vliegtuig overgebracht naar Parijs. Dat meldt AFP.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Spider-Man: Miles Morales': eerste PlayStation 5-game laat vooral zien wat in het beestje zit
De eerste grote game die voor de PlayStation 5 verschijnt is… mja, gewoon wat je mag verwachten van een lanceringsgame: grote naam, geen grote innovaties op gebied van gameplay, hier en daar slonzig afgewerkt om op tijd te zijn voor de consolelancering. Maar hij laat wel al goed zien wat voor hardware er in het beestje zit, en is voor zijn relatief korte speelduur een emotioneel pakkende game.
Lees verder

Man met scherp voorwerp op zak opgepakt bij school van Nederlandse prinsessen
Bij de school van de Nederlandse prinsessen Amalia (16), Alexia (15) en Ariane (13) in Den Haag is vorige week vrijdag een verwarde man aangehouden. De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigde dat de man een scherp voorwerp op zak had. Vrijdagochtend werd duidelijk dat de man niet wordt vervolgd. Justitie ziet hier geen aanleiding toe, waarmee de zaak gesloten lijkt.
Lees verder

Uitstel tot 30 september 2021 voor rijopleidingen, rijexamens en terugkommoment
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) heeft beslist om uitstel te verlenen tot 30 september 2021 aan alle kandidaat-bestuurders om hun rijexamen af te leggen of te voldoen aan hun verplichting van het terugkommoment
Lees verder

Joke van de Velde over bodyshaming: "Het zou hypocriet zijn om te zeggen dat ik tegen plastische chirurgie ben"
Wie haar volgt op Instagram heeft het opgemerkt: Joke van de Velde (40) lijkt een transformatie te hebben ondergaan. Ze ziet er soms nogal onherkenbaar uit, wat ze zelf wijt aan het gebruik van filters. Al heeft ze absoluut geen problemen met haar uiterlijk, en vooral een hekel aan bodyshaming. Zo kreeg ze in het verleden wel eens giftige opmerkingen. "In de periode dat ik aan het trainen was voor mijn marathons had ik privé iets te verwerken. Door die combinatie vermagerde ik fel." Intussen zit ze echter een pak beter in haar vel, met dank aan gezond eten, sporten en een nieuwe liefde.
Lees verder

Voor echte groentjes: 9 handtassen in trendy olijfgroen
De bladeren van de bomen mogen dan wel rood en oranje kleuren, groen blijft dit najaar een plaats behouden in ons hart. Vooral olijfgroen doet het goed. Nog op zoek naar een item in deze trendy tint? Kies dan voor een handtas. Wij zochten alvast enkele mooie exemplaren uit.
Lees verder