Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 november 2020

LIVE. Trump wint belangrijke swingstaat Ohio - Alle ogen gericht op Midwest-staten Pennsylvania, Michigan en Wisconsin

HLN
LIVE. Trump wint belangrijke swingstaat Ohio - Alle ogen gericht op Midwest-staten Pennsylvania, Michigan en Wisconsin
In de Verenigde Staten worden volop stemmen geteld na de verkiezingen van gisteren. Wordt het de Democraat Joe Biden? Of mag de Republikein Donald Trump er een tweede termijn aan breien? Volg alle ontwikkelingen en resultaten hier live.
Lees verder

Dit moet je weten over de resultaten van de Amerikaanse verkiezingen: Biden presteert niet zoals verwacht
In de meeste Amerikaanse staten hebben de stembureaus ondertussen de deuren gesloten en worden nu de stemmen geteld. De eerste resultaten vallen binnen en op onze kaart wordt stilaan duidelijk welke staten blauw en rood kleuren. Het ziet ernaar uit dat het een nek-aan-nekrace wordt tussen huidig president Donald Trump, een Republikein, en zijn Democratische uitdager Joe Biden. Trump ging al aan de haal met de swingstates Ohio en Iowa. Biden rijft New Hampshire binnen. In de staten Pennsylvania, Wisconsin, Michigan en Georgia wordt momenteel een zware strijd uitgevochten. De winnaar moet 270 kiesmannen weten binnen te halen.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen in België daalt licht, maar ziekenhuisopnames nemen sterk toe
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is tussen 25 en 31 oktober met vier procent gedaald in vergelijking met de week daarvoor. Dat blijkt woensdagochtend uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee lijkt er sprake van een mogelijke kentering, maar de druk op de ziekenhuizen blijft erg hoog.
Lees verder

Vrijgelaten omdat hij niet meer gevaarlijk was: jaar later maakt Weense terrorist vier dodelijke slachtoffers
Het was de laatste keer in lange tijd dat de Oostenrijkers konden genieten van een avondje uit. De cafés en restaurants sloten dinsdag de deuren omwille van de coronacrisis. Het was een milde, gezellige maandagavond in Wenen, de terrassen zaten vol. En dat was waar een twintiger gewapend met een machete, een pistool en een machinegeweer op gehoopt had. Zijn doel: zo veel mogelijk slachtoffers maken.
Lees verder

Groenewegen hangt schorsing van negen maanden boven het hoofd, schept de UCI precedent met zware straf?
Negen maanden. Dat is de schorsing die Dylan Groenewegen boven het hoofd hangt na het uitwijkmanoeuvre in de sprint van de openingsrit van de Ronde van Polen, met de horrorcrash van Fabio Jakobsen tot gevolg. Wordt die zware straf bevestigd, dan schept ze een precedent voor de beteugeling van toekomstig ongeoorloofd spurtgedrag.
Lees verder

Franky Devreese (63) uit 'Bake Off': "Voor mijn pensioen kon ik enkel opwarmen in de microgolf"
Zijn favoriete creatie is zijn 'frietjestaart' en naast keukenrobot en bakvormen behoren ook een meetlat en waterpas tot z'n baktools. Met Franky Devreese (63), een gepensioneerde tegellegger uit Lochristi, heeft 'Bake Off' een kleurrijke figuur onder de deelnemers.
Lees verder

Bedrijven in problemen door ouders die tijdelijke werkloosheid aanvragen: "Net nu we iedere persoon kunnen gebruiken"
Wie door de verlengde herfstvakantie geen opvang voor de kinderen heeft, kan enkele dagen tijdelijke werkloosheid aanvragen. Door de onverwachte afwezigheid van heel wat mensen komen ondernemingen in de problemen. "We kunnen zo'n aanvraag niet weigeren, maar we proberen toch andere oplossingen te zoeken."
Lees verder

Sébastien Bellin (42) overleefde aanslagen in Brussel. Hoe kijkt hij naar nieuwe aanslagen in Europa? "Terreur los je pas op, door te verbinden"
Een mesaanval in Nice, een onthoofding van een leerkracht bij Parijs, een schutter die terreur zaait in Wenen. Dat nieuws komt ook hard binnen bij Sébastien Bellin (42), een overlever van de aanslagen van 22 maart in ons land. Maar ondanks angst en droefheid, mogen we niet vervallen in verwijten, zegt hij. "Dat heb ik geleerd toen ik de dood in de ogen keek."
Lees verder

Beurshandelaren reageren nerveus op uitblijven snelle verkiezingsuitslag
Handelaren verliezen voorzichtig het vertrouwen in een snelle uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Die mogelijke onduidelijkheid maakt de financiële markten enigszins nerveus. Op elke krantenkop of vroege aanwijzing over een mogelijke overwinning van Donald Trump of Joe Biden wordt gereageerd.
Lees verder

Op haar 86ste op weg naar een Oscar: Sophia Loren keert terug uit pensioen voor Netflix-film van haar zoon
Mamma mia, Sophia Loren is terug. Op haar 86ste kruipt de Italiaanse filmster in de rol van een ex-prostituee en Holocaustoverlever voor 'The Life Ahead'. Een aangrijpend drama geregisseerd door haar eigen zoon, vanaf volgende week beschikbaar op Netflix. Nu al zijn critici het erover eens dat haar vertolking Oscarmateriaal is. "Ach, we hopen op het beste", blijft ze bescheiden.
Lees verder

Preben, Stijn of Karim: wie wordt de 'Homo Universalis'? "Het geheim? Niet te veel nadenken"
Nog twee spelletjes, en dan weten we wie zich dit jaar 'Homo universalis' mag noemen. In de populairste rubriek van 'Iedereen beroemd' blijven nog drie kandidaten over: technieker Karim, vliegtuigplanner Stijn en cipier Preben. "De truc is rustig blijven."
Lees verder

Waarom de uitslag zo lang op zich laat wachten: "post stemmen" tellen kan nog uren of zelfs dagen duren
Door de coronapandemie kozen veel Amerikanen - vooral Democratische kiezers - ervoor om hun stem per post uit te brengen. Republikeinen brengen hun stem dan weer liever uit op de verkiezingsdag zelf. Sommige staten hebben daarom een andere manier om de stembiljetten te tellen. En dus kunnen de voorlopige resultaten in die staten wat voorbarig lijken en nog een heel andere wending nemen, zowel langs de kant van Trump als Biden. Een overzicht van de manieren waarop enkele cruciale staten stemmen tellen.
Lees verder

Nog geen vroege victorie: waarom voorlopige resultaten in sommige staten lang niet alles zeggen
Door de coronapandemie kozen veel Amerikanen - vooral Democratische kiezers - ervoor om hun stem per post uit te brengen. Republikeinen brengen hun stem dan weer liever uit op de verkiezingsdag zelf. Sommige staten hebben daarom een andere manier om de stembiljetten te tellen. En dus kunnen de voorlopige resultaten in die staten wat voorbarig lijken en nog een heel andere wending nemen, zowel langs de kant van Trump als Biden. Een overzicht van de manieren waarop enkele cruciale staten stemmen tellen.
Lees verder

Frisse maar zonnige herfstdag
Het wordt vandaag, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, wisselend bewolkt en droog met soms bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het westen van het land. De wind waait zwak, eerst uit veranderlijke en later uit noordelijke richtingen. Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie.
Lees verder

Claustrofobie bij Zeemeermin en Monster viel bijna van het podium: de maskers vallen af in 'Behind The Mask'
Vrijdag weet Vlaanderen wie de winnaar wordt van 'The Masked Singer' en welke bekende gezichten er achter Duiker, Koningin en Wolf schuilen. Vanavond geven alle ontmaskerden al hun geheimen prijs in 'The Masked Singer - Behind The Mask'.
Lees verder

Gent-coach Wim De Decker in quarantaine, 17-jarige onder de lat morgen in Belgrado?
Wim De Decker, keeperstrainer Francky Vandendriessche, Davy Roef en Michael Ngadeu hebben positief getest op corona. De 17-jarige Jochmans staat donderdag in doel in Belgrado.
Lees verder

'De Onfatsoenlijken': door populistisch Europa in zeven afleveringen
Waarom zijn zoveel burgers boos? De zevendelige documentaire reeks 'De Onfatsoenlijken' zoekt het antwoord op die vraag in de levensverhalen van mensen die zich afkeren van de traditionele politiek. De reeks is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Antonissen.
Lees verder

Ex-WADA-baas waarschuwt TAS in behandeling beroep tegen dopingschorsing: "Rusland vrijspreken zou verschrikkelijke boodschap zijn"
Morgen velt het Sportarbitragehof (TAS) in Lausanne zijn verdict: blijft na het beroep van Rusland de schorsing om onder Russische vlag deel te nemen aan de Olympische Spelen en het WK voetbal overeind? Ex-WADA-baas Dick Pound (78) waarschuwt: "Een vrijspraak zou verschrikkelijk zijn."
Lees verder

Teleurstellend 2020 zit erop voor David Goffin: "Blij dat het gedaan is"
Tja, als je met 4-6, 6-7 verliest van de brave kwalificatiespeler Norbert Gombos (ATP 105) in de tweede ronde van Paris-Bercy dan is het beter dat je seizoen erop zit. En zeggen dat David Goffin (ATP 14) nog een waterkansje had om de ATP Finals te halen.
Lees verder

Mignolet "benieuwd" na interessant groepsgesprek: "Het mag niet op en neer zijn"
Daags na de bolwassing volgde het groepsgesprek. "En daarna zijn we opnieuw het trainingsveld opgegaan zoals we dat voor alle andere wedstrijden doen", aldus Simon Mignolet gisterenmiddag. Hij die zaterdag op het veld als enige de boel trachtte wakker te schudden, hoopt vanavond dan ook een reactie te zien.
Lees verder