Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 november 2020

LIVE. “Rechtszaken vooral bedoeld om Trump meer tijd te geven en zijn aanhang tevreden te houden”

HLN
LIVE. "Rechtszaken vooral bedoeld om Trump meer tijd te geven en zijn aanhang tevreden te houden"
Joe Biden en Kamala Harris bereiden zich met een speciaal team voor op de machtsoverdracht. Trump zelf weigert nog altijd zijn nederlaag toe te geven. De zittende president herhaalt zonder enig bewijs aantijgingen over "gestolen verkiezingen" en "fraude". Volg alle ontwikkelingen over de Amerikaanse verkiezingen in dit liveblog.
Lees verder

Om 18 uur te beluisteren op HLN.be: de gloednieuwe voetbalpodcast 'Top Of The League'
Bent u gek van voetbal en kan u er maar geen genoeg van krijgen? Luister dan vanavond om 18 uur naar 'Top Of The League', de gloednieuwe voetbalpodcast op HLN.be. In de eerste aflevering ontvangt VTM-sportanker Maarten Breckx onze huisanalist Marc Degryse en onze chef voetbal Stephan Keygnaert.
Lees verder

Bouwsector in problemen door coronacrisis: 1 op de 3 bedrijven heeft voor minder dan drie maanden werk
De tweede coronagolf treft de bouwsector opnieuw midscheeps. Door de verplichte sluiting van toonzalen dreigen plaatsers van onder meer keukens, sanitair en schrijnwerkerij maandenlang werkloos aan de kant te moeten blijven. Ruim één op de drie bouwbedrijven had zelfs al voor de lockdown nog maar voor minder dan drie maanden werk, blijkt uit de bouwbarometer van Bouwunie.
Lees verder

Dit vinden onze politici van de nieuwe president: van "oef" tot "slechte zaak"
Vanuit de hele wereld krijgt kersvers Amerikaans president-elect Joe Biden felicitatiewensen toegestuurd. Ook Belgische politici blijven niet achter. De ene steekt zijn opluchting niet onder stoelen of banken, de andere kijkt toch met een kritischere blik naar de nieuwe president.
Lees verder

Zwak Anderlecht laat na aan leiding te komen: "Er komen nog kansen" (maar dan zal het beter moeten)
Zo verdien je de koppositie niet. Anderlecht bleef onder de maat in de Ghelamco Arena. "We hebben nagelaten het af te maken." Onze watcher schat in wat dit Anderlecht nodig heeft om écht mee te doen bovenin.
Lees verder

Uber breidt uit naar Vlaanderen
Uber gaat op 9 november van start in Vlaanderen, zo heeft het taxidienstbedrijf bekendgemaakt. Via de app zal een UberX te bestellen zijn in heel Vlaanderen, met de hoogste beschikbaarheid in Antwerpen, Gent en Leuven. De nieuwe diensten zijn volledig in overeenstemming met het nieuwe Vlaamse taxireglement, benadrukt het bedrijf.
Lees verder

OVERZICHT. België overschrijdt kaap van half miljoen coronabesmettingen en 13.000 doden
Er hebben in ons land al meer dan een half miljoen mensen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het virus maakte in ons land intussen ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is weer onder de 600 gezakt.
Lees verder

België overschrijdt kaap van half miljoen coronabesmettingen
Er hebben in ons land reeds meer dan een half miljoen mensen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het virus maakte in ons land intussen ook reeds meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers.
Lees verder

Ruim 100.000 inschrijvingen minder in volwassenenonderwijs door coronacrisis
De coronacrisis heeft een grote impact op het volwassenonderwijs. De daling is het grootst bij de Centra voor Basiseducatie (-39 procent), waar laaggeschoolden hun basisvaardigheden kunnen versterken op vlak van taal, rekenen, ICT of maatschappelijke oriëntatie.
Lees verder

Drukke dagen voor Tinne Oltmans op de set van telenovelle 'Lisa': "Ik zie mezelf nog niet als de opvolger van Veerle Baetens"
Meer dan tien jaar na het monstersucces van 'Sara' start VTM in januari met opvolger 'Lisa'. Wij konden zo lang niet wachten en namen al een kijkje op de set. Waarover de telenovelle gaat en hoe Tinne Oltmans vooruitblikt op haar rol, vertelt ze tussen de scènes door. "Ik zie mezelf nog niet als de opvolger van Veerle Baetens."
Lees verder

'Belpop' zet Gabriel Ríos centraal
In 2008 pakte Canvas uit met de allereerste editie van 'Belpop', en de reeks muziekdocumentaires over Belgisch talent is intussen aan z'n tiende seizoen toe.
Lees verder

Opnieuw zachte herfstdag met maxima tot 18 graden
Deze ochtend is er soms hardnekkige lage bewolking, vooral over het westen, maar het blijft droog en zacht. In de namiddag zijn er brede opklaringen, meldt het KMI.
Lees verder

Verwarring over Lukaku: Inter-spits mag volgens Italiaanse tv "niet naar Duivels vliegen", maar officieel bericht blijft uit
Voorlopig mag hij nog komen. 'Big Rom' wacht op duidelijkheid van de Italiaanse autoriteiten voor hij naar België vliegt. Gisteravond zorgde de Italiaanse televisie voor verwarring: dat naast internationals van Roma en Fiorentina nu ook die van Inter een reisverbod zouden krijgen wegens een coronabesmetting in hun ploeg.
Lees verder

Verwarring over Lukaku: Inter-spits mag volgens Italiaanse tv "niet naar Duivels vliegen", maar privévlucht staat wel klaar
Voorlopig mag hij nog komen. 'Big Rom' wacht op duidelijkheid van de Italiaanse autoriteiten voor hij naar België vliegt. Gisteravond zorgde de Italiaanse televisie voor verwarring: dat naast internationals van Roma en Fiorentina nu ook die van Inter een reisverbod zouden krijgen wegens een coronabesmetting in hun ploeg.
Lees verder

Romantiek in 'Boer zkt Vrouw': Sarah en David geven eerste kus
Veerle, Tristan, Frits, Bart, Dries en David gaan maandagavond in 'Boer zkt vrouw - Home Sweet Home' op romantische trip met hun uitverkorene. En vooral bij die laatste schiet Cupido stevig raak.
Lees verder

Behoorlijk wat scepsis over coronabesmetting Hazard: wil Real hem niet laten gaan voor de onzin van de Nations League?
Nu dit weer. Besmet met Covid-19. Het voetbalgeluk in Madrid is aan Eden Hazard niet besteed. Er valt wel wat over te discussiëren, maar dit is vooral triest voor Hazard.
Lees verder

Joke De Bruyn bedacht en acteert in ondeugende webserie 'brak': "Ja, er zullen dickpics te zien zijn"
Vanaf maandag 9 november kan je op VTM GO kijken naar 'brak', een gloednieuwe webserie over vrouwen en hun neurotische en soms onaantrekkelijke, kleine kantjes. Actrice Joke De Bruyn (38) bedacht de reeks, schreef samen met Charlie Dewulf de scenario's en speelt de hoofdrol.
Lees verder

Demir investeert komende jaren 124 miljoen euro in asbestafbouw
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) gaat de komende twee jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro investeren in asbestafbouw. Dat is een verzesvoudiging van het huidige jaarlijkse budget en het dubbele van alle investeringen door de Vlaamse overheid de voorbije 5 jaar. Dat maakt Demir vandaag bekend.
Lees verder

't Is een keeperskerkhof in Gent: na Kaminski, Roef en Coosemans blijft ook Bolat blunderen
AA Gent leed tegen Anderlecht alwéér puntenverlies door een fout van zijn doelman. Sinan Bolat blunderde op een absoluut houdbare bal van Murillo - hij liet die onder zijn lichaam doorglijden. Wéér een keepersfout die zuur opbrak.
Lees verder

Kan deze kwetsbare Primoz Roglic na twee Vuelta's ooit de Tour winnen? "Hij zal niet elk jaar op superman botsen"
Madrid, exact vijftig dagen later. Weggespoeld, die kater van La Planche des Belles Filles, met een tweede Vueltatriomf op rij voor Primoz Roglic. Vraag is of deze o zo kwetsbare Sloveen ooit de Tour wint. Onze voormalige rondetroef Jurgen Van den Broeck blijft geloven van wel. "Hij zal niet élk jaar op een superman als Pogacar stuiten."
Lees verder