Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 november 2020

LIVE. Pfizer: “Genoeg veiligheidsdata over vaccin voor aanvraag versnelde goedkeuring”

HLN
LIVE. Pfizer: "Genoeg veiligheidsdata over vaccin voor aanvraag versnelde goedkeuring"
Het aantal overlijdens door het coronavirus in België komt stilaan op een plateau. Ook de andere cijfers gaan de goede kant uit. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

Vlamingen kopen massaal tweede verblijven in de Ardennen: groen toevluchtsoord (en een beetje investering)
Nergens herstelde de vastgoedmarkt zich na de eerste coronagolf zo snel als aan de kust, maar ook het vakantievastgoed in de Ardennen boomt. Nog meer dan voor de gezondheidscrisis willen Vlamingen een eigen tweede verblijf in de Ardeense natuur: als groen toevluchtsoord, maar ook als investering. Met budgetten tussen 300.000 en 600.000 euro. "Opmerkelijk: zelden of nooit moet een krediet worden aangegaan, meestal gebeurt de betaling volledig met eigen middelen."
Lees verder

ANNO 2020. Jef Rademakers (71), voormalig televisieproducent. "De ochtenden zijn voor Schnitzler, de avonden voor Ursula en Koning Alcohol"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag Jef Rademakers (71), voormalig televisieproducent
Lees verder

OVERZICHT. Ook het gemiddelde aantal overlijdens daalt nu
Voor het eerst sinds enkele weken daalt nu ook het aantal mensen dat elke dag sterft aan Covid-19. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 8 en 14 november stierven gemiddeld elke dag 184,7 mensen. Dat zijn er 4,6 procent minder dan een week eerder. Ook het aantal nieuwe besmettingen en nieuwe ziekenhuisopnames blijft ondertussen dalen.
Lees verder

Ook het gemiddelde aantal overlijdens daalt nu
Voor het eerst sinds enkele weken daalt nu ook het aantal mensen dat elke dag sterft aan Covid-19. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 8 en 14 november stierven gemiddeld elke dag 184,7 mensen. Dat zijn er 4,6 procent minder dan een week eerder.
Lees verder

Prinses Delphine maakt eerste publieke optreden, maar dan zonder dotatie: "Als een BV die een benefiet steunt"
Delphine van Saksen-Coburg (52) heeft haar eerste publieke optreden gemaakt, zoals echte prinsessen doen. Maar dan zonder de dotatie die haar collega's ervoor krijgen - daar is het haar trouwens nog altijd niet om te doen. "Als ze haar titel kan gebruiken voor het goede doel, zal ze dat ook doen." Het Paleis heeft geen enkel probleem met de uitjes van de jongste aanwinst van de koninklijke familie.
Lees verder

Tom Van Dyck onderneemt actie na valse advertentie: 'Ik dien klacht in, dat is mijn morele plicht!'
Tom Van Dyck (48) die miljoenen heeft verdiend met de handel in bitcoins? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. En dat is het ook. Cybercriminelen misbruiken Toms naam en foto om mensen geld afhandig te maken. 'Dit moet dringend stoppen', zegt de acteur.
Lees verder

Hengelt prinses Delphine naar een dotatie? "Als een BV die een benefiet steunt"
Delphine Van Saksen-Coburg (52) heeft haar eerste publieke optreden gemaakt, zoals echte prinsessen doen. Maar dan zonder de dotatie die haar collega's ervoor krijgen - daar is het haar trouwens nog altijd niet om te doen. "Ze is als een BV die naar een benefiet gaat." Het Paleis heeft geen enkel probleem met de uitjes van de jongste aanwinst van de koninklijke familie.
Lees verder

Meteen de beuk erin: Wout van Aert wil daags na eerste cross in Kortrijk ook WB-manche in Tabor rijden
Áls zijn ploeg Jumbo-Visma het licht op groen zet, neemt Wout van Aert (26) daags na zijn veldritdebuut in Kortrijk (28/11) ook deel aan de openingsmanche van de Wereldbeker in Tabor. Waarmee hij voor het eerst in bijna twee jaar nog eens twee opeenvolgende klassementscrossen zou rijden.
Lees verder

Spanje naar Final Four na monsterzege, Duitsland lijdt grootste nederlaag ooit in match: "Gitzwarte dag voor ons"
Een wervelend Spanje blies een onherkenbaar Duitsland weg. Zes-nul! De grootste nederlaag ooit voor 'Die Mannschaft' in een wedstrijd met inzet. 'La Roja' mag naar de Final Four, de positie van Löw als Duits bondscoach lijkt onhoudbaar.
Lees verder

Giroud kruipt met heerlijke volley en kopbal steeds dichter bij recordtopschutter Henry
Frankrijk is al zeker van de Final Four in de Nations League. Tegen Zweden stond dan ook nog maar weinig op het spel. Al dacht Olivier Giroud daar anders over...
Lees verder

Danira Boukhriss blikt terug op haar meest memorabele gesprekken in 'Vandaag': "Zalige vibe met Jan, hilarische chaos met Kama"
Na drie tv-seizoenen, maar eigenlijk al na dik een jaar, is 'Vandaag' morgenavond aan zijn laatste aflevering toe. Presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis (30) verdwijnt daarna even van het scherm om te herbronnen en werkt vanaf volgend jaar aan nieuwe projecten voor Eén. Maar eerst kiest ze voor ons nog haar vijf meest memorabele gesprekken uit de dagelijkse talkshow.
Lees verder

Nieuw stadion voor Club én Cercle mogelijk vrijdag weer een stapje dichterbij
Een nieuw voetbalstadion voor Club op Olympia en voor Cercle langs de Blankenbergse Steenweg komt vrijdag mogelijk een stapje dichterbij. Dan wil de Vlaamse regering het besluit over de definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan over de Blankenbergse Steenweg principieel goedkeuren.
Lees verder

Nieuwe stadions voor Club én Cercle weer een stapje dichterbij?
Een nieuw voetbalstadion voor Club op Olympia en voor Cercle langs de Blankenbergse Steenweg komt vrijdag mogelijk een stapje dichterbij. Dan wil de Vlaamse regering het besluit over de definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan over de Blankenbergse Steenweg principieel goedkeuren.
Lees verder

De werking van RNA-vaccins: zo zorgt spuitje ervoor dat er klein leger klaarstaat in ons lichaam
De twee veelbelovende vaccins die in de maak zijn, bij Pfizer en bij het Amerikaanse Moderna, zijn allebei zogenaamde RNA-vaccins. Maar hoe werken die nu precies, en hoe helpt ons lichaam daar zelf bij? Viroloog Johan Neyts (KU Leuven) legt uit.
Lees verder

Tess Uytterhoeven en 'Bockie de Repper' vallen in voor Verheyen en Perceval in 'De Slimste Mens'
Regisseur Jan Verheyen (57) en acteur-regisseur Jeroen Perceval (42) moeten beiden om persoonlijke reden verstek geven voor 'De Slimste Mens'. Daarom zullen ze vervangen worden door andere deelnemers.
Lees verder

Vertrek Messi lijkt onvermijdelijk door halvering salarisplafond, gevolgen voor Hazard en Courtois?
De Spaanse voetballiga heeft het salarisplafond voor haar eersteklasseclubs met zo'n 700 miljoen euro verlaagd. Vooral Barça en Real zijn zwaar getroffen: zij zien hun loonplafond bijna gehalveerd. Een vertrek van Messi lijkt zo onvermijdelijk, maar voor Thibaut Courtois en Eden Hazard heeft het allicht weinig gevolgen.
Lees verder

Harry Styles siert cover van Vogue in jurk: onbegrip in VS, gejuich bij ons. "Hiermee onderstreept hij net z'n mannelijkheid"
Het heeft 127 jaar geduurd, maar met zanger-acteur Harry Styles (26) staat voor het eerst een man op de cover van 'Vogue'. Al omarmt de ster van het decembernummer ook z'n vrouwelijke kant door een jurk te dragen. Conservatief Amerika staat op z'n achterste poten, Vlaanderen blijkt progressiever. "We moeten afstappen van dat hokjesdenken."
Lees verder

An Swartenbroekx schrijft kinderboek over Duupje, een personage van haar vader
Ze is nu nog volop bezig met de opnames van de kerstspecial van 'F.C. De Kampioenen', maar tussendoor werkt An Swartenbroekx (51) aan haar eerste kinderboek. 'Duupje' bevat korte, humoristische verhalen over het gelijknamige tienjarige jongetje, dat tegenslagen meemaakt, niet graag op de schoolbanken zit en overal de underdog is.
Lees verder

"Das Jogi-Desaster", Duitse kranten vernietigend voor bondscoach Löw na 'Tiefpunkt' in Spanje: "Hij was even passief als z'n ploeg"
Sechs-Null. Duitsland ging gisteravond met de billen bloot in Spanje. Geen Final Four en de grootste vernedering voor Die Mannschaft sinds 1931. De Duitse media spreken over een ramp: "Das Jogi-Desaster."
Lees verder