Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 28 november 2020

LIVE. Lukaku start op de bank tegen verrassend Sassuolo

HLN
LIVE. Lukaku start op de bank tegen verrassend Sassuolo
• Aftrap: 15u
Lees verder

Zout- en suikertocht, brommeralarm of hindernissenparcours: jeugdleiders geven tips om je kind buiten te laten spelen, ook bij rotweer
Gezonde lucht in overvloed en de wind die alle zorgen wegblaast: wat zou je tegenhouden om je kinderen deze winter buiten te laten spelen? Alleen daar kunnen ze veilig met vrienden ravotten. Christophe Toye en Yves Vercruysse leiden de opvoeding van elk drie kinderen in goede banen en hebben als ex-speelpleinleiders ook 101 jaar speelervaring. Zij tonen hun 15 favoriete buitenspeelactiviteiten.
Lees verder

De bloedband van Fleur en James Cooke: "Zijn partners moeten de Fleur-test doorstaan. Ik wil zeker weten dat ze op mijn broer vallen en niet op 'de BV'"
"Ik moet er nog steeds aan wennen dat ik James met zoveel anderen moet delen. Voor mij blijft hij gewoon mijn broer." Dezelfde ogen en innemende lach. Dit moet Fleur Cooke zijn, de oudere zus van James Cooke. Het zijn twee handen op één buik, bondgenoten voor het leven, die elkaar steunen in de moeilijkste tijden en de andere willen beschermen voor het kwaad. "Het heeft eventjes geduurd voor ik Dorian heb aanvaard, en ik denk dat ik niet altijd even lief was. Maar ik wou afstand bewaren tot ik overtuigd was dat hij om de juiste redenen voor James koos."
Lees verder

LIVE. VAR speelt weer hoofdrol: goal Salah afgekeurd voor érg nipt buitenspel
• Tiende speeldag Premier League • Aftrap: 13u30 • The American Express Community Stadium • Liverpool verloor woensdag tegen Atalanta in Champions League
Lees verder

Waarom de F1 gewoon doordoet, met volgend jaar recordaantal GP's: "Dat het personeel scheidingspapieren maar al invult"
Waarom er dit weekend in Bahrein weer formule 1 is? En daarna nog twee keer? Omdat het water aan de lippen staat. De formule 1 rijdt tegenwoordig niet op een piste, maar raast langs een afgrond. Van de financiële soort.
Lees verder

Malaise bij Charleroi: fysiek uitgeblust en/of mentaal aangetast?
Sinds de Europese uitschakeling van 1 oktober tegen Lech Poznan, gaat het de slechte kant uit met Sporting Charleroi. Spreken van een vrije val is overdreven, maar de malaise is zichtbaar.
Lees verder

Vijftig reizigers twee uur vast op trein nadat Tesla na ongeval naast sporen terechtkomt
Bij een verkeersongeval aan de overweg op de Edingsesteenweg in Herne is een aanrijding met een trein ei zo na voorkomen kunnen worden. De bestuurster van een Tesla reed om een nog onbekende reden in op een rij wachtende auto's en belandde vervolgens naast de sporen. Een vijftigtal reizigers heeft een tweetal uur moeten wachten aan boord van de trein.
Lees verder

De uitgroei is real: van waar komen die grijze haren en wat kan je eraan doen?
Op een schaal van één tot uitgroei is het duidelijk al een hele tijd geleden dat de nieuwe maatregelen ingingen en de kappers moesten sluiten. En het ziet er niet naar uit dat er snel verandering in komt. Gelukkig kunnen we zelf ook aan de slag.
Lees verder

Limburgse kappers dreigen ermee zaak te openen in Maastricht: "Regering moet wakker worden, want ene Belg na andere steekt grens over voor knipbeurt"
Vier Limburgse kappers dreigen naar Maastricht te trekken om daar hun werk uit te voeren. Belgen trekken massaal de grens over, omdat hun haar daar wél geknipt kan worden. "We zouden daar perfect een zaak kunnen openen, maar gaan dat niet doen. We blijven solidair", zegt Ludovic Beckers uit Maaseik.
Lees verder

Oom van André Hazes zorgde voor verzoening met Monique: "Hij heeft me geholpen om van de drank af te blijven"
Coronacrisis of niet, 2020 is het jaar waarin André Hazes (26) z'n leven definitief over een andere boeg gooide. Hij ging minder drinken, begon intensief te sporten en herenigde zich na een korte romance met Bridget Maasland (46) opnieuw met grote liefde Monique Westenberg (42). "En dat komt allemaal dankzij m'n oom", vertelt Hazes in een dubbelinterview met z'n wederhelft in het magazine Talkies.
Lees verder

LIVE. GOAL! Diogo Jota zet Liverpool op voorsprong
• Tiende speeldag Premier League • Aftrap: 13u30 • The American Express Community Stadium • Liverpool verloor woensdag tegen Atalanta in Champions League
Lees verder

Man (81) wordt opnieuw door zelfde buurman overvallen: zes flesjes Jupiler en twee goudvissen gestolen
In de Fresiastraat in Drongen werd een 81-jarige man vorige week vrijdag voor de tweede keer in enkele maanden tijd het slachtoffer van een overval door dezelfde dader. Het gaat om een buurman die een mes bij zich had, en aan de haal ging met 15 euro kleingeld, zes flesjes bier en twee goudvissen. Hij kon opgepakt worden.
Lees verder

81-jarige Jacques opnieuw overvallen door gewapende buur: zes flesjes Jupiler en twee goudvissen gestolen
De 81-jarige Jacques De Meyer uit de Fresiastraat in Drongen werd op vrijdag 20 november voor de tweede keer in enkele maanden het slachtoffer van een gewapende overval. De dader, een buur, bedreigde Jacques met een mes en nam zes flesjes Jupiler, 15 euro kleingeld en de bokaal met twee goudvissen mee. De man werd gearresteerd en zit sindsdien in de cel. Het Parket van Oost-Vlaanderen voert een onderzoek uit en wenst niet te communiceren.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Thijs Aerts en Hermans het best weg, Van Aert moet proberen opschuiven na start vanop de tweede lijn
Winnaar van Milaan-Sanremo, winnaar van de Strade Bianche, maar vandaag is Wout van Aert gewoon weer veldrijder. Onze landgenoot maakt na een pauze de overstap van de weg naar het veld. Hoe brengt hij het er van af in de X²O-cross in Kortrijk? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Vanthourenhout heeft riante voorsprong, Van Aert opgeschoven naar top vijf
Winnaar van Milaan-Sanremo, winnaar van de Strade Bianche, maar vandaag is Wout van Aert gewoon weer veldrijder. Onze landgenoot maakt na een pauze de overstap van de weg naar het veld. Hoe brengt hij het er van af in de X²O-cross in Kortrijk? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

LIVE. Lukaku ziet droomstart vanop de bank: Alexis zet Inter al vroeg op voorsprong
• Aftrap: 15u
Lees verder

LIVE. Inter - met Lukaku op de bank - op rozen bij Sassuolo na treffer Alexis en eigen doelpunt Chiriches
• Aftrap: 15u
Lees verder

Denemarken wil miljoenen gedode nertsen door coronavirus opnieuw opgraven
Door coronabesmettingen en het risico op een massaverspreiding liet de Deense regering vorige week bijna 11 miljoen nertsen doden en begraven. Die beslissing blijkt nu overhaast te zijn gebeurd en is onwettig verklaard. De regering overweegt nu om die gedode nertsen weer op te graven omdat ze het drinkwater dreigen te vervuilen. Het plan is om ze op te graven en vervolgens te verbranden.
Lees verder

VAR keurt twee goals Liverpool af, Brighton en Trossard stunten in extremis met gelijkspel
Puntenverlies voor Liverpool. The Reds hebben 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Brighton, waar Trossard 65 minuten speelde. Er was - alweer - een hoofdrol weggelegd voor de VAR.
Lees verder

Conner Rousseau heeft last van tic nerveux aan z'n oog: "Tijdens een tv-optreden denk ik soms enkel daar nog aan"
Conner Rousseau (28) heeft er geen vlekkeloze schoolcarrière opzitten. Dat vertelde de sp.a-voorzitter zaterdagochtend in het Joe-programma 'Speeltijd'. De politicus gaf ook uitleg over de tic nerveux aan z'n oog en biechtte op op welk type vrouwen hij valt.
Lees verder