Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 15 november 2020

LIVE. Aantal positieve coronatesten gehalveerd in week tijd

HLN
LIVE. Aantal positieve coronatesten gehalveerd in week tijd
Het aantal overlijdens door het coronavirus in België is zaterdag boven de kaap van 14.000 gestegen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano. In één dag tijd zijn er 215 doden bijgekomen. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

INTERVIEW. Ben Weyts: "We kunnen allemaal vier maanden in onze kelder kruipen. Maar dan verliezen we zoveel moois"
De twee weken herfstvakantie zijn voorbij en de scholen gaan, weliswaar met verplicht halftijds afstandsonderwijs voor de tweede en derde graad in het secundair, weer open. "Een grote opluchting", vindt minister Ben Weyts. "Maar ik weet ook dat de verwijten over virologische onverantwoordelijkheid zullen blijven komen."
Lees verder

OVERZICHT. Al 985 minder bedden bezet in Belgische ziekenhuizen dan op piekmoment
In de Belgische ziekenhuizen waren zaterdag 985 bedden minder ingenomen door patiënten met Covid-19 dan op het piekmoment op 3 november. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano. De dodentol neemt nog toe, maar de andere cijfers gaan de goede kant uit.
Lees verder

Al 985 Belgische ziekenhuisbedden minder bezet dan op piekmoment
In de Belgische ziekenhuizen waren zaterdag 985 bedden minder ingenomen door patiënten met Covid-19 dan op het piekmoment op 3 november. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano.
Lees verder

Trumps 'Million MAGA March' trekt tienduizenden aanhangers naar Washington
Tienduizenden aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump zijn zaterdag in Washington DC de straat opgegaan. De deelnemers wilden tijdens de 'Million MAGA March' tonen dat ze weigeren de Amerikaanse verkiezingsuitslag te aanvaarden en dat ze zich achter huidig president Trump blijven scharen. Vanuit zijn gepantserde limo zwaaide de president naar zijn achterban. In het begin verliep alles vreedzaam, zo getuigde Greet De Keyser, Amerika-correspondente voor VTM Nieuws, vanuit Washington. Maar daarna was de spanning toch te snijden.
Lees verder

Een berekend risico? Dit weten we over de besmettelijkheid van kinderen
Lagere scholen en de eerste graad van het middelbaar gaan maandag weer volledig open. Dat zorgt voor nervositeit, want de vrees bestaat dat dit opnieuw de cijfers de hoogte in zal jagen. Wat weten we nu over corona bij kinderen en de rol van de scholen?
Lees verder

INTERVIEW. Minister Annelies Verlinden (CD&V): "Mij hoor je niet zeggen: tegen Nieuwjaar ligt dit achter ons"
Als complete nieuwkomer moet binnenlandminister Annelies Verlinden vol aan de bak in de coronacrisis. Tegelijk moet ze haar partij CD&V weer op de kaart zetten. "We zijn aan een marathon begonnen", vertelt ze in een interview met De Morgen.
Lees verder

Maarten (40) chatte met 14-jarig meisje en werd doelwit van pedojagers: "Mijn leven is om zeep"
"We moeten onze kinderen beschermen", stelt het toenemend aantal pedojagers in Nederland. De klopjacht op kindermisbruikers loopt uit de hand, waarschuwt de politie. De 40-jarige Maarten is sinds kort doelwit van pedojagers na een online gesprek met een 14-jarig meisje. Er is geen bewijs van kindermisbruik, maar zijn gezicht staat wel op een online video: "Mijn leven is om zeep".
Lees verder

Wim Opbrouck houdt er al bakkend de moed in: "De middeleeuwen, dàt waren donkere tijden. Nu niet"
Geen betere manier om kille avonden en barre nieuwsuitzendingen te vergeten dan door te zappen naar 'Bake Off Vlaanderen', waar Wim Opbrouck u verwarmt met troostende tompoezen en welgemikte woordspelingen. Al gaat er onder zoveel gezellige vrolijkheid een bloedend hart schuil. "De toekomst van de creatieve sector stemt me somber."
Lees verder

Onze Duivels-watcher ziet dat Martínez zo veel meer is dan gewoon bondscoach: "Hij wil die Nations League écht winnen, het is een erezaak"
De Final Four lonkt. Nog twee hordes – al volstaat mogelijk de eerste. Aan de mindset van de bondscoach zal het niet liggen. Every inch a winner. Onze Rode Duivels-watcher vindt dat Roberto Martínez "op gepaste wijze gefêteerd dient te worden voor zijn 50ste interland."
Lees verder

Trump: Giuliani moet rechtszaken voeren over verkiezingsuitslagen
Na tegenslagen in zijn rechtszaken tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen wendt Republikein Donald Trump zich tot zijn oude advocaat en vertrouweling Rudy Giuliani. De voormalige burgemeester van New York zou de juridische strijd moeten leiden, tweette Trump. Trumps campagneadviseur David Bossie, die hier eerder mee was belast, kan vanwege een coronabesmetting nu niets ondernemen.
Lees verder

COLUMN. De naam van een kind bestaat uit de verwachtingen waarmee wij een boreling overladen
Vermakelijk nieuws, deze week in uw krant: de naam Britney zou tot minder kansen in het leven leiden dan Anne of Sarah. Genoeg om alle Britneys op hun paard te krijgen, natuurlijk. Ze zijn niet volks, laat staan marginaal en met de Amerikaanse zangeres die destijds in schoolrok en met een krolse stem om 'one more time' vroeg, hebben ze geen uitstaans, baby. Gelijk hebben ze. Ik vind het overigens best een mooie naam.
Lees verder

COLUMN. Britney of Barbara? Elke naam heeft zo zijn geschiedenis
Vermakelijk nieuws, deze week in uw krant: de naam Britney zou tot minder kansen in het leven leiden dan Anne of Sarah. Genoeg om alle Britneys op hun paard te krijgen, natuurlijk. Ze zijn niet volks, laat staan marginaal en met de Amerikaanse zangeres die destijds in schoolrok en met een krolse stem om 'one more time' vroeg, hebben ze geen uitstaans, baby. Gelijk hebben ze. Ik vind het overigens best een mooie naam.
Lees verder

Zachte zondag met regen en rukwinden
Er trekt zondag een regenzone over het land: het westen komt eerst aan de beurt, gevolgd door het centrum 's middags en de Ardennen in de loop van de namiddag. Nadien wordt het volgens het KMI droger met enkele opklaringen, al blijft een bui mogelijk.
Lees verder

Hoe gebruik je je vaatwasser optimaal en welke tabletten zijn de beste? "Te veel reinigingsmiddel kan minder goede resultaten geven"
De vaatwasser is bij uitstek hét hulpmiddel om minder tijd te moeten besteden aan een noodzakelijke dagelijkse klus. Maar helaas is een propere vaat niet altijd gegarandeerd. "Een poedervormig reinigingsmiddel is eigenlijk een betere keuze dan een all-in-one tablet", weet Kris Hellebuyck, Academy Manager en vaatwasexpert bij Miele. Wil je toch een vaatwastablet gebruiken, neem er dan eentje die goed scoorde in de recente test van Test Aankoop.
Lees verder

Volgt straks de afrekening? Kane is de Lukaku van Engeland: scherpschutter met het vizier op Messi en Ronaldo
Operatie 'movie star'. Een posterboy is Harry Kane (27) nog niet, maar zijn trainer bij Tottenham hoopt hem tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi te tillen. Dit seizoen schiet hij met scherp. Straks de afrekening met Romelu Lukaku?
Lees verder

IN KAART. Vier gemeenten blijven onder Europese alarmdrempel. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft dalen. Ook in de ziekenhuizen gaan cijfers de goede kant op in alle provincies. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Aziatische landen ondertekenen grootste vrijhandelsakkoord ter wereld na acht jaar onderhandelen
Na acht jaren onderhandelen hebben China en veertien andere in hoofdzaak Aziatische landen zondag 's werelds grootste vrijhandelsakkoord ondertekend. De ondertekening volgde op een top van de Zuidoost-Aziatische landenorganisatie Asean in de Vietnamese hoofdstad Hanoi.
Lees verder

Joke De Bruyn over haar nieuwe reeks en sociale media: "Ik heb me al eens aan sexting gewaagd"
We kennen Joke De Bruyn vooral van haar acteerwerk in reeksen als 'Gina & Chantal' en 'Kinderen van Dewindt', maar haar bijdrage aan 'Brak', de webserie die vanaf deze week te zien is op VTM GO, omvat een pak meer taken. Joke bedacht de reeks, schreef samen met Charlie Dewulf de scenario's en speelt de hoofdrol. "Ik heb wel voor veel minder geld gewerkt dan normaal."
Lees verder

Lewis Hamilton vandaag naast Michael Schumacher met 7de wereldtitel?
Vroeg het ons 15 jaar geleden, en we hadden hier ­geschreven dat niemand ooit nog die zeven wereld­titels van Michael Schumacher zou evenaren. En zie: de kans is groot dat Lewis Hamilton het vandaag voor mekaar krijgt. En een nieuw hoofdstuk in het grote ­geschiedenisboek van F1 schrijft.
Lees verder