Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 2 november 2020

Lefevere houdt alle deuren open voor Evenepoel: “Tour of niet, dat hangt van de Spelen af”

HLN
Lefevere houdt alle deuren open voor Evenepoel: "Tour of niet, dat hangt van de Spelen af"
Patrick Lefevere van Deceuninck-Quick.Step houdt alle mogelijkheden open. Ook dat Remco Evenepoel volgend jaar de Tour de France rijdt. Evenepoel is een zekerheid voor de Spelen. En dan rijdt hij de Tour niet. "Gaan de Spelen niet door, dan maakt Remco volgend jaar mogelijk zijn debuut in de Tour."
Lees verder

2 november evenaart met 16,4 graden warmste novembernacht
Maandag 2 november was niet heel lang uit de startblokken om een weerrecord bij te benen. Om 6.30 uur werd in Ukkel 16,4 graden Celsius opgetekend. Daarmee is het record van de warmste novembernacht, van de nacht van 6 op 7 november 2015, geëvenaard. Dat zegt KMI-weerman David Dehenauw.
Lees verder

Dina Tersago slaat doodsangsten uit tijdens eerste aflevering van 'Ze Zeggen Dat'
Dina Tersago (41) en Andy Peelman (37) onderzoeken tal van beweringen en urban legends in het nieuwe VTM-programma 'Ze Zeggen Dat'. De eerste aflevering bevat alvast een spannende uitdaging voor Dina.
Lees verder

Van Aert ziet superseizoen weldra gehonoreerd met contractverlenging: "De ploeg en ik zitten op dezelfde golflengte"
Het contract van Wout van Aert bij Jumbo-Visma loopt nog tot eind 2021, maar zal heel binnenkort zonder twijfel worden opengebroken en verlengd. "De ploeg en ik zitten op dezelfde golflengte", klinkt het veelbetekenend.
Lees verder

Heeft het zin om als pas afgestudeerde te solliciteren in deze onzekere tijden?
Als pas afgestudeerde moet je sowieso strijden tegen meer ervaren kandidaten om de job van je dromen te veroveren. En nu komt corona er nog bovenop! Er zijn dus minder vacatures, meer werkzoekenden en heel wat onzekerheden over de toekomst. Heeft het dan wel zin om je tijd te steken in de zoektocht naar een job? Dit zijn de tips van Jobat.be.
Lees verder

Je studiejaren afkopen voor een hoger pensioen: hoe werkt het en is het een goed idee?
Heb jij hoger onderwijs gevolgd? Dan is de kans reëel dat je geen loopbaan van 45 jaar zal kunnen voorleggen als je met pensioen gaat. Dan heb je dus ook geen recht op een volledig pensioen. Er valt wel een mouw aan te passen: je kan 'studiejaren afkopen' en zo toch een volledig pensioen verwerven. Let wel op, want als je nog van het huidige, voordelige systeem wil profiteren, moet je je haasten: vanaf 1 december wordt het duurder. Onze financieel expert Paul D'Hoore verduidelijkt hoe de vork in de steel zit, hoe je zelf de berekening maakt voor jouw situatie en welke addertjes er onder het gras schuilen.
Lees verder

Peuter 65 uur na aardbeving levend vanonder het puin gehaald
Ruim 65 uur na de zware aardbeving in de Egeïsche Zee is een driejarig kind nog levend vanonder het puin gehaald in de Turkse kuststad Izmir. Dat heeft de civiele bescherming bekendgemaakt op Twitter.
Lees verder

Dochter prinses Delphine doneert haar in strijd tegen borstkanker
De kersverse Belgische prinses Josephine (17) heeft na vijf jaar eindelijk een belangrijke en grote stap kunnen zetten. De dochter van prinses Delphine (52) doneerde haar haar aan 'Think Pink Belgium'.
Lees verder

"Je hebt moeite met thuisblijven of je houden aan de regels": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Nu ook officieel: Jess Thorup tekent voor vier jaar bij FC Kopenhagen
Wat gisteren eigenlijk al doorsijpelde, is nu officieel: Jess Thorup verlaat Racing Genk voor FC Kopenhagen. Om 11u staat de 50-jarige Deen een eerste keer op het oefenveld bij zijn nieuwe ploeg, om 14u wordt hij aan de pers voorgesteld. Hij tekent er een contract voor vier jaar.
Lees verder

Nu ook officieel: Jess Thorup verlaat Racing Genk voor FC Kopenhagen
Wat eigenlijk al geweten was, is nu officieel: Jess Thorup verlaat Racing Genk voor FC Kopenhagen. Om 11u staat de 50-jarige Deen een eerste keer op het oefenveld bij zijn nieuwe ploeg, om 14u wordt hij aan de pers voorgesteld. Hij tekent er een contract voor vier jaar.
Lees verder

Waarom we zo graag griezelen
De vele verkleedpartijen op sociale media bewijzen het: Halloween is - ondanks de coronacrisis - populairder dan ooit. Een trick or treat-tocht of een collectieve jump scare in de cinemazaal zat er dit jaar helaas niet in, maar heel wat mensen deden dan gewoon in hun kot aan een potje nagelbijten bij een horrorfilm. Maar waarom griezelen we eigenlijk zo graag?
Lees verder

Wegkampioene Kopecky werd beste Belgische in Koppenbergcross: "Als de trein van het damesveldrijden vertrokken is, dan heeft België die grandioos gemist"
Straffe prestatie van Lotte Kopecky in de Koppenbergcross. De Belgische kampioene op de weg verscheen zonder specifieke voorbereiding of doelen aan de start, maar werd wél de beste Belgische. "Zegt dat alles over het veldrijden bij de vrouwen in België? Neen, maar toch bijna", vindt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck.
Lees verder

"Het is zover": Mariah Carey haalt de nepsneeuw boven en verklaart kerstseizoen voor geopend
Nu Halloween voorbij is, is Mariah Carey (50) klaar voor de kerstperiode. De 'All I Want For Christmas Is You'-zangeres verklaarde zondag op Instagram het kerstseizoen voor geopend.
Lees verder

Experten zien lichtje aan einde tunnel: "Daling positiviteitsratio maakt me hoopvol"
Hoewel de coronacijfers in ons land blijven stijgen, gloort er toch een sprankeltje hoop. Meer bepaald in de daling van de positiviteitsratio: het aantal geteste mensen dat positief blijkt te zijn. Die daling is volgens experts nu al enkele dagen zichtbaar. Terwijl er door het gerichter testen eerder een toename verwacht zou worden.
Lees verder

Kwart Vlaamse bestuurders houdt zich niet consequent aan snelheidslimiet
Negen op de tien Vlaamse autobestuurders zijn overtuigd van het nut van de snelheidslimieten, maar toch houdt een kwart van de Vlamingen zich niet consequent aan de snelheidslimiet. Dat blijkt uit een online panelbevraging in juni bij 735 Vlaamse autobestuurders tussen 18 en 65 jaar voor de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).
Lees verder

"Hij was vanaf dag één onze topkandidaat": waarom FC Kopenhagen Thorup moest en zou hebben
Waar bij Racing Genk vooral verslagenheid heerst na het plotse vertrek van coach Jess Thorup, zijn ze bij FC Kopenhagen natuurlijk in de wolken. "We zijn erg blij dat Jess deze uitdaging bij FC Kopenhagen aangaat", aldus voorzitter Bo Rygaard.
Lees verder

LG WING met draaibaar scherm vanaf 13 november in België te koop
Een tweetal maanden na de aankondiging van de smartphone zal de opvallende LG WING ook in België te koop zijn, meldt het elektronicabedrijf in een persbericht. Vanaf 13 november kan je het toestel met draaiend scherm kopen bij bol.com, Mediamarkt en Krëfel. Kostprijs: 1.099 euro.
Lees verder

Van Vercauteren tot Thorup: de trainerswals in de Jupiler Pro League van dit seizoen
De trainerswals in het seizoen 2020-2021 in de Jupiler Pro League, na het vertrek van Jess Thorup bij KRC Genk.
Lees verder

De week van Birgit Van Mol: "Niet alle jongeren zijn even goed omringd in deze toestand"
In dit coronajaar is het belang van Rode Neuzen Dag groter dan ooit. Maar hoe zet je een actie voor jongeren op touw in een jaar waarin het virus de eeuwige spelbreker is? VTM NIEUWS-anker Birgit Van Mol is al vijf jaar een gedreven ambassadrice van Rode Neuzen Dag en vertelt de komende weken hoe zij de voorbereidingen een plaats geeft in haar toch al drukke agenda.
Lees verder