Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 november 2020

KOERS KORT. EF Pro Cycling houdt Sebastian Langeveld aan boord - McCarthy houdt “complex knietrauma” over aan val...

HLN
KOERS KORT. EF Pro Cycling houdt Sebastian Langeveld aan boord - McCarthy houdt "complex knietrauma" over aan val in Vuelta
De Australiër Jay McCarthy heeft aan zijn valpartij in de Ronde van Spanje een zware knieblessure overgehouden. Zijn team BORA-hansgrohe bevestigt donderdag dat de 28-jarige renner naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Duitsland is overgebracht. Daar ging hij onder het mes voor wat de ploeg een "complex knietrauma" noemt.
Lees verder

Toestand in Italië gaat weer helemaal verkeerde kant op: nieuwe beelden tonen hoe mensen zuurstof krijgen in hun wagen op parking ziekenhuis
Het gaat weer helemaal de verkeerde kant op met het coronavirus in Italië. Hoewel het land tijdens de tweede coronagolf aanvankelijk gespaard leek te blijven van het ergste, is de situatie de jongste weken compleet uit de hand aan het lopen. Nieuwe beelden tonen onder meer hoe patiënten zuurstof krijgen in hun wagen op de parking van een overvol ziekenhuis in de stad Napels, de derde stad van het land.
Lees verder

Unia: "Angst door corona zet mensen ertoe aan schuldigen of zondebokken aan te wijzen"
De coronacrisis heeft het onderlinge wantrouwen bij de burgers aangewakkerd. Gelijkekansencentrum Unia constateert dat er een sterke neiging is om schuldigen of zondebokken aan te wijzen. "Mensen kijken wantrouwig naar personen met Aziatische roots, jongeren, ouderen en mensen van vreemde origine in het algemeen", zegt Els Keytsman, directeur van Unia.
Lees verder

Restauratie opnieuw de mist in: "Het aardappelhoofd lijkt sprekend op Trump"
Spaanse kunstherstellers worden na een fiasco in juni nu opnieuw bekritiseerd vanwege hun amateuristische restauraties. Slachtoffer dit keer? Een twintigste-eeuws figuur aan de voorgevel van een bank in Palencia, het noorden van Spanje.
Lees verder

Hoe eerlijk moet je zijn tegen je partner? Relatietherapeut Wim Slabbinck: "Af en toe iets verzwijgen kan geen kwaad"
Moet je alles open en bloot tegen je partner zeggen? Of kent eerlijkheid haar grenzen binnen de liefde? Seksuoloog en relatiedeskundige Wim Slabbinck pleit voor zoveel mogelijk oprechtheid. Maar niet altijd. "Soms is het beter om te zwijgen ..." En dat is de waarheid. Els en Ann-Sophie getuigen over de openheid in hun relaties.
Lees verder

Bellingcat: "Nederlander die twijfel zaait over vlucht MH17 aangestuurd door Rusland"
Een mediaplatform waarop twijfel wordt gezaaid over de ramp met vlucht MH17, heeft banden met de Russische militaire geheime dienst. Dat ontdekte onderzoekscollectief Bellingcat.
Lees verder

Sarah Ferguson eerlijk over lichaam: "Ik greep naar eten in moeilijke tijden en zag de ponden zich opstapelen"
De Britse Sarah Ferguson (61) zocht in het verleden steun in eten als ze door een moeilijke tijd heen ging. De ex-vrouw van prins Andrew (60) worstelde daardoor jarenlang met schommelingen in haar gewicht, zo geeft de hertogin toe in de Britse media.
Lees verder

Nederlandse gemeente Sluis roept Vlamingen op om niet te komen winkelen over de grens: "Doe alleen de noodzakelijke boodschappen, zo dicht mogelijk bij huis"
De gemeente Sluis roept Vlamingen op om tijdelijk niet bij hen te komen winkelen. Net als bij ons is de horeca in Nederland dicht, maar alle winkels zijn er wel gewoon open.
Lees verder

Acht landen strijden vandaag in barrages om plek op EK, met vooral bij Servië bekende gezichten
Georgië - Macedonië, Hongarije - IJsland, Noord-Ierland - Slovakije en Servië - Schotland zijn de EK-barrages die vandaag gespeeld worden. De winnaars verzekeren zich van het EK. Meest interessante affiche is het duel tussen Servië en de Schotten, met bij de Balkanboys in elke linie minstens één bekend gezicht.
Lees verder

"Het zijn tikkende tijdbommen": Oostenrijk wil extremisten die veroordeeld zijn voor terrorisme levenslang opsluiten
Oostenrijk wil mensen die zijn veroordeeld voor terrorisme na het uitzitten van hun straf in de cel houden, zolang ze geen afscheid nemen van hun extremistische ideeën. Dat blijkt uit pakket plannen dat de regering ruim een week na de fatale terreuraanval in Wenen presenteerde.
Lees verder

Luchtvaartmaatschappij Emirates boekt voor het eerst in 30 jaar verlies
Luchtvaartconcern Emirates Group uit Dubai heeft voor het eerst in meer dan dertig jaar een verlies geboekt. Het concern verloor in de eerste helft van het boekjaar 3,8 miljard dollar (circa 3,2 miljard euro). Het concern werd zwaar getroffen door de coronacrisis die het luchtverkeer letterlijk tot stilstand bracht.
Lees verder

Google stopt met gratis onbeperkte opslag voor foto's
Binnenkort zal je bij Google Foto's niet meer kunnen profiteren van onbeperkte cloudopslag voor je foto's. Vanaf volgend jaar plant de internetgigant een strikter beleid dat korte metten maakt met één van de grootste voordelen van de cloudopslagdienst.
Lees verder

Hannelore (30) en Tom (30) hebben stevige hypotheek én een zieke tweeling: "Operatie alleen al kostte ruim 14.000 euro"
Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Een openhartoperatie die meer dan 14.000 euro kostte en een apothekersrekening van 1.400 euro: wegens de gezondheidsproblemen van hun tweeling zijn Tom (30) en Hannelore (30) maar wat blij dat ze in België wonen. "Dankzij onze goede sociale zekerheid én de hospitalisatieverzekering van Tom moeten we maar weinig uit eigen zak betalen", zegt Hannelore. "Gelukkig maar, want we hebben ook een hoge hypothecaire lening." Ze vertellen hoe ze de eindjes aan elkaar knopen.
Lees verder

Chana (26) en Niels (29) hebben stevige hypotheek én een zieke tweeling: "Operatie alleen al kostte ruim 14.000 euro"
Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Een openhartoperatie die meer dan 14.000 euro kostte en een apothekersrekening van 1.400 euro: wegens de gezondheidsproblemen van hun tweeling zijn Tom (30) en Hannelore (30) maar wat blij dat ze in België wonen. "Dankzij onze goede sociale zekerheid én de hospitalisatieverzekering van Tom moeten we maar weinig uit eigen zak betalen", zegt Hannelore. "Gelukkig maar, want we hebben ook een hoge hypothecaire lening." Ze vertellen hoe ze de eindjes aan elkaar knopen.
Lees verder

Het criminele verleden van 'Free Love Paradise'-deelnemer Gaêtan: "Aan een jaar cel ontsnapt"
Gaêtan (29) en Cristina (27) zijn één van de Vlaamse koppels in 'Free Love Paradise'. In totaal testen zes liefdesduo's uit hoever ze willen en kunnen gaan in het creëren van een open relatie. Kunnen ze dat aan, de vrije liefde en tóch een gelukkig koppel blijven?
Lees verder

Hoe zet je veilig en snel bestanden over tussen je smartphone, computer en camera?
Iedereen die zijn of haar smartphone, laptop én camera ook voor studies en werk gebruikt, zal dit herkennen: soms is er best wel wat kunst- en vliegwerk nodig om bestanden tussen verschillende toestellen vlot te delen. Onze techredacteur bekijkt de handigste manieren om dat te doen.
Lees verder

Vrachtwagen rijdt in op file: E313 richting Antwerpen volledig afgesloten in Herentals-Industrie
De snelweg E313 in de richting van Antwerpen is volledig afgesloten ter hoogte van Herentals-Industrie, nadat een vrachtwagen er inreed op een file. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer is volledig stilgevallen.
Lees verder

Europa beboet België omdat het huurinkomsten ongelijk belast
Het Europees Hof heeft België veroordeeld tot een boete van 2 miljoen euro en een dwangsom van 7.500 euro per dag voor de manier waarop huurinkomsten worden belast. Dat blijkt uit een arrest van dat hof.
Lees verder

Verenigd Koninkrijk: "We hopen op een brexitdeal komende dagen"
Het Verenigd Koninkrijk hoopt een dezer dagen een brexitdeal met de Europese Unie te kunnen sluiten. Dat zei Robert Jenrick, de Britse minister van Wonen in het kabinet van Boris Johnson.
Lees verder

"Jongen, jij moet nog veel oefenen": Timtation krijgt kritiek van tattooshop-uitbater Tim De Pril
'Temptation Island' is, buiten hun naam, niet het enige wat Tim De Pril (38) en Tim Wauters (32) gemeen hebben. Nu zit ook die laatste in de tattoo--branche. Maar volgens De Pril heeft Timtation zichzelf nog niet genoeg bekwaamd in de stiel om al klanten te ontvangen. "Tatoeëren is meer dan een prentje van het internet overtekenen, hé", klinkt het onomwonden.
Lees verder