Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 november 2020

Ketnet-wrapster toont hoe hard ze lijdt onder lockdown: “Ik ween 1.000 liter, ik voel mij alleen, f*ck dit”

HLN
Ketnet-wrapster toont hoe hard ze lijdt onder lockdown: "Ik ween 1.000 liter, ik voel mij alleen, f*ck dit"
Onze jongeren lijken een versnelling hoger te schakelen met hun noodkreten in coronatijd. Foto's op Instagram van verdriet en stress, anonieme verhalen op Facebook. Jeugdpsychiaters zien de ernst in: "Het is een fabeltje dat jongeren hun leven zomaar online verderzetten."
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen en patiënten in ziekenhuizen blijft dalen, maar gemiddeld aantal overlijdens stijgt verder naar bijna 200 per dag
Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft dalen en is in de week van 2 tot en met 8 november met bijna de helft gezakt in vergelijking met een week voordien, tot minder dan 7.700 nieuwe gevallen per dag. Ook het aantal patiënten dat met Covid-19 in het ziekenhuis en op de dienst intensieve zorg ligt, blijft omlaag gaan. Het aantal overlijdens gaat wel nog in stijgende lijn. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Jordan Lukaku over Lazio, zijn terugkeer naar België en de Rode Duivels: "Het beeld dat de mensen van lij hebben veranderen? Hell no"
Hij had wat in te halen. Negen maanden zweeg Jordan Lukaku (26). Tot gisteren. Een uur lang praatte hij honderduit. Nu eens serieus, dan eens lachend. Maar heel de tijd zoals we hem kennen: rechttoe rechtaan. Jordans eerste interview bij Antwerp. "Ik ben iemand die graag low profile blijft."
Lees verder

Jordan Lukaku over Lazio, zijn terugkeer naar België en de Rode Duivels: "Het beeld dat de mensen van mij hebben veranderen? Hell no"
Hij had wat in te halen. Negen maanden zweeg Jordan Lukaku (26). Tot gisteren. Een uur lang praatte hij honderduit. Nu eens serieus, dan eens lachend. Maar heel de tijd zoals we hem kennen: rechttoe rechtaan. Jordans eerste interview bij Antwerp. "Ik ben iemand die graag low profile blijft."
Lees verder

1 op de 12 zelfmoordpogingen wordt ondernomen door studenten
Zo'n 8,3% van de zelfmoordpogingen in 2019 - of 1 op de 12 - werd ondernomen door studenten. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) opvroeg en die verzameld werden door de UGent.
Lees verder

Lockdown of niet: met dit straffe tv-aanbod pakken Vlaamse zenders de komende maanden uit
Vlaanderen wil geïnformeerd en geëntertaind worden, maar dat is niet zo simpel in tijden van corona. Zo moeten de fans in de 'Slimste mens'-studio sinds gisteren lachen van achter een mondmasker. Maar geen paniek: Eén, VTM en VIER hebben de voorbije maanden alle zeilen bijgezet om hun kijkers richting eindejaar én voorjaar een zo normaal en straf mogelijk aanbod te geven. Dit mag u de komende maanden verwachten.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht oefent twee keer op twee dagen - Mbokani kondigt terugkeer bij Congolees elftal aan
Geen competitiematchen dit weekend, maar Anderlecht werkt wel twee oefenduels af. Morgen oefent RSCA op Neerpede tegen de Franse eersteklasser Lens en daags nadien trekken Kompany en co naar Sporting Charleroi. Het is ook de bedoeling om wat U21-spelers in actie te laten komen. Hun competitie ligt momenteel stil. Anderlecht bevestigde ook dat de club gaat samenwerken met het UZ Gent, bijvoorbeeld voor medische en fysieke testen. Dat Luc Vanden Bossche, diensthoofd Fysische geneeskunde en revalidatie van het ziekenhuis, de nieuwe clubarts is, was al duidelijk. Met Maarten Brecko werd ook een nieuwe kinesist in dienst genomen. Niels Mathieu, al zeven jaar kinesist bij RSCA, wordt de nieuwe Head Physical Therapist. (TLB/AR)
Lees verder

Eli Iserbyt wil over paar jaar dé patron van het veldrijden zijn: "Uitkijken naar duels met Thibau Nys"
De nieuwe patron van de cross worden: dat is waar Eli Iserbyt (23) de lat legt voor de komende jaren. Met zijn eerste titel bij de profs, het EK, wordt zijn ambitie geloofwaardiger, maar op zijn tocht richting top liggen nog een paar serieuze obstakels in de weg.
Lees verder

Belgische economie zal in vierde kwartaal opnieuw met 4,5 procent krimpen: "Dit dreigt onze economie helemaal te ontwrichten"
De Belgische economie zal in het vierde kwartaal van 2020 opnieuw een zware terugval kennen van 4,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat blijkt uit een projectie van Voka. "De double dip of W-curve is een feit: we gaan opnieuw fel achteruit en deze jojo-beweging dreigt onze economie helemaal te ontwrichten", zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens.
Lees verder

Meestal droog met zonnige perioden, zaterdag tot 16 graden
Het wordt vandaag meestal droog met zonnige perioden, maar het kan ook vrij krachtig waaien met windsnelheden tot 50 à 60 kilometer per uur. Het weekend belooft zacht te worden, met zaterdag temperaturen tot 16 graden.
Lees verder

Famke Louise getuigt over mishandeling door ex-vriend: "Hij sloeg me bijna dagelijks"
De Nederlandse Famke Louise (21) is in de docuserie 'Famke Next' openhartig over de vriend die haar in het begin van haar carrière mishandelde. Ook vertelt ze dat de jongen, die niet bij naam wordt genoemd, haar dwong tot seks en dat filmde. "Ik ben wel bang."
Lees verder

Netflixreeks 'Emily in Paris' krijgt tweede seizoen
Fans van de Netflix-serie 'Emily in Paris' hebben weer iets om naar uit te kijken. Er komt namelijk een tweede seizoen, zo maakt de streamingdienst bekend.
Lees verder

Belg (43) gezocht voor moord, ontvoering en drugshandel opgepakt in Spanje
In Sevilla (Spanje) is een Belg opgepakt door in ons land werd gezocht voor moord, ontvoering en grootschalige drugshandel. M.D.S.(43) probeerde tot tweemaal toe te vluchten tijdens een politiecontrole en weigerde vervolgens zijn identiteit te geven.
Lees verder

Eendagsvliegen, maar ook ontegensprekelijk vaste waarden: de 22 Duivelse debutanten onder Roberto Martínez
Verrassingen, mislukkingen en voltreffers. Doorheen de vier jaar onder Roberto Martínez, debuteerden maar liefst 22 spelers als Rode Duivel - gisteren voegden Dodi Lukebakio, Hannes Delcroix en Charles De Ketelaere zich bij dat groepje. Een overzicht.
Lees verder

Luk Alloo en agenten betrappen vrijend koppeltje in 'Alloo bij de Wegpolitie'
Donderdagavond zien de VTM-kijkers een opmerkelijke oproep voor agenten Yann en Kevin binnenkomen in 'Alloo bij de Wegpolitie': het gaat over twee verdachte voertuigen aan de politiepost in Turnhout. "Dit is een weggetje met veel bomen dat door niemand gebruikt wordt en ze liggen op de achterbank, als je begrijpt wat ik bedoel", aldus Yann wanneer ze ter plaatse zijn. "Daarvoor zijn er dus slaapkamers en hotels uitgevonden. Het is niet de bedoeling om het op een openbaar domein te doen en zeker niet naast een politiekazerne." Al kan er ook een lach vanaf: "Seks naast een politiebureau, veiliger kan eigenlijk niet!"
Lees verder

Vakantie voor beginnende werknemers: dit moet je weten over de jeugdvakantie
Je jaarlijkse vakantie wordt berekend op basis van het aantal gewerkte dagen in het vorige jaar. Maar wie begint te werken in het jaar van het afstuderen, heeft vaak niet zo veel gewerkte dagen. Dikke pech? De jeugdvakantie kan redding brengen. Jobat.be legt uit hoe het werkt.
Lees verder

Jeugdvakantie: wat is het en heb je er recht op?
Je jaarlijkse vakantie wordt berekend op basis van het aantal gewerkte dagen in het vorige jaar. Maar wie begint te werken in het jaar van het afstuderen, heeft vaak niet zo veel gewerkte dagen. Dikke pech? De jeugdvakantie kan redding brengen. Jobat.be legt uit hoe het werkt.
Lees verder

Waarom we meer rekening moeten houden met onze zilveren generatie
We zien vergrijzing vaak als een zware kost voor de samenleving door de oplopende pensioen- en gezondheidsfactuur. Maar volgens onze geldexperte Véronique Goossens zijn ze net een erg belangrijke economische speler. Meer zelfs: "De zilveren economie zal alleen nog maar aan belang winnen de komende jaren." En dat is iets waar we beter nu al rekening mee houden.
Lees verder

Geert Molenberghs: "Horeca en sportomgevingen ook bij ons belangrijke bron van coronabesmettingen"
Een groot deel van de coronabesmettingen vindt plaats in restaurants, cafés en fitnesszalen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Stanford in de Verenigde Staten. En dat gaat ook op voor ons land, volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven).
Lees verder

Honderden Filipijnen vast op daken door zware overstromingen in Manila: "We kunnen reddingsoperatie niet aan"
Honderden inwoners van de Filipijnen zijn deze nacht vast komen te zitten op de daken van hun huizen door zware overstromingen als gevolg van tyfoon Vamco. Dat zeggen verantwoordelijken.
Lees verder