Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 november 2020

Katoen Natie koopt Boerentoren en wil er cultuurtoren van maken met ruimte voor retail, horeca, kantoren en woningen

HLN
Katoen Natie koopt Boerentoren en wil er cultuurtoren van maken met ruimte voor retail, horeca, kantoren en woningen
Katoen Natie Groep wil de Boerentoren kopen en er een cultuurtoren van maken. Naast plaats voor retail, horeca, kantoren en bewoning, is er ook ruimte voor tijdelijke en langdurige tentoonstellingen, kunstdepots, restauratieatelier, beeldentuin, filmzaal, auditorium, panoramazalen en een boekhandel. Vastgoedontwikkelaar ION zal optreden als projectmanager en de toren eerst grondig saneren. Verkoper KBC hoopt nog voor het einde van het jaar een definitieve verkoopovereenkomst te kunnen sluiten zodat de werken van start kunnen gaan in de loop van het voorjaar van 2021.
Lees verder

Huts koopt Boerentoren: Katoen Natie heeft plannen voor cultuurtoren met winkels, horeca, kantoren en woningen
Katoen Natie Groep wil de Boerentoren kopen en er een cultuurtoren van maken. Naast plaats voor winkels, horeca, kantoren en woningen is er ook ruimte voor tentoonstellingen, een filmzaal en een boekhandel. Vastgoedontwikkelaar ION zal de toren eerst grondig saneren. Verkoper KBC hoopt dat de werken in het voorjaar van 2021 kunnen starten.
Lees verder

PORTRET. Dit zijn de slachtoffers van de tweede coronagolf: "Rijkgevuld leven, maar ze hadden er graag nog enkele jaren bijgedaan"
15.025: zoveel doden vielen er sinds de uitbraak van de coronapandemie in België. Een trieste kaap, maar wie zijn de slachtoffers? Mensen met een rijkgevuld leven die er graag nog enkele jaren hadden bijgedaan, tot het virus hen te pakken kreeg. We geven enkele portretten van slachtoffers uit de tweede coronagolf.
Lees verder

Game-industrie profiteert sterk van het vele thuisblijven. Zal het feest aanhouden na een vaccin?
De coronacrisis legt de game-industrie geen windeieren. Als mensen thuis moeten blijven is gamen een geliefd tijdverdrijf. Voor Sony en Microsoft betekent het meer kopers van de nieuwe spelcomputers die vanaf deze week te koop zijn. De Volkskrant zet de strijd om de gamer op een rijtje.
Lees verder

17 jaar oude game 'XIII' is beter dan nieuwe versie
Een remake van XIII, de uitstekende firstpersonshooter gebaseerd op de bekende strips, was op zich een prima idee. Maar je moet dat ook een beetje ernstig willen aanpakken, en daar schoten de makers van de nieuwe editie lelijk in tekort.
Lees verder

Waarom 17 jaar oude game 'XIII' beter is dan remake
Een remake van XIII, de uitstekende firstpersonshooter gebaseerd op de bekende strips, was op zich een prima idee. Maar je moet dat ook een beetje ernstig willen aanpakken, en daar schoten de makers van de nieuwe editie lelijk in tekort.
Lees verder

Tot 80 procent van haatmisdrijven wordt geseponeerd
Tussen 66 en 81 procent van de dossiers van haatmisdrijven wordt geseponeerd, afhankelijk van de gerechtelijke divisie. Dat gebeurt voornamelijk om technische redenen. In meer zeldzame gevallen wordt er geseponeerd omdat het parket het niet opportuun vindt om te vervolgen. Dat blijkt uit onderzoek van gelijkekansencentrum Unia.
Lees verder

"Doorbraak": medicijn tegen onder meer reumatoïde artritis helpt voor ernstig zieke coronapatiënten
Onderzoekers hebben een nieuw medicijn gevonden voor zeer zieke coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Het bestaande middel tocilizumab, dat onder meer wordt gebruikt bij reumatoïde artritis, blijkt de ligduur en de termijn dat mensen moeten worden beademd te verkorten. Ook heeft het invloed op het aantal sterfgevallen. Dat heeft onderzoek in 260 ziekenhuizen over de hele wereld aangetoond.
Lees verder

Jan Mulder vol lof voor de Duivels die hij ontving op de koffie. Al heeft hij ook wel van één ding spijt
Kevin De Bruyne. Youri Tielemans. Toby Alderweireld. Romelu Lukaku. Vier Rode Duivels die de voorbije weken bij een bakje koffie een gesprek hadden met Jan Mulder. En of de VTM-analist dat een leuke ervaring vond. "Volop genieten is dat. Heerlijk", meldt hij.
Lees verder

Kathleen Aerts neemt afscheid van haar mama, die 16 jaar vocht tegen dementie: "Ons huis is enorm leeg zonder jou"
Kathleen Aerts (42) heeft deze week afscheid moeten nemen van haar moeder, Maria. De vrouw kreeg op haar 56ste te horen dat ze jongdement was, en woonde al vijf jaar bij Kathleen in. Ze werd 67.
Lees verder

Hij schoot ons naar Brazilië en loodste ons nu naar de Final Four in de Nations League: Big Rom is de man van de Big Moments
Who's the man? Romelu Lukaku. Hij is een voorlinie op zichzelf. Buteur, goleador, goalgetter - you name it. 57 interlandgoals nu al en beslissend op zo veel belangrijke momenten. Lukaku is de eerste Europese speler die dat cijfer haalt voor zijn 28ste verjaardag sinds Gerd Müller bij de Mannschaft in 1973. "Ik blijf honger hebben", aldus Lukaku. Dat belooft.
Lees verder

Projectconsultant Robin (29) verdubbelt loon dankzij Qmusic: "Handig om extra centen te hebben want ga in januari alleen wonen"
Robin uit Glabbeek slaagde erin zijn maandloon via Qmusic te verdubbelen. Bij ons wilde hij een woordje kwijt over zijn werk en loon. Als projectconsultant verdient hij nu 1.730 euro, een bedrag waar hij tevreden over is.
Lees verder

Project consultant Robin (29) verdubbelt loon dankzij Qmusic: "Handig om extra centen te hebben want ga in januari alleen wonen"
Robin uit Glabbeek slaagde erin zijn maandloon via Qmusic te verdubbelen. Bij ons wilde hij een woordje kwijt over zijn werk en loon. Als project consultant verdient hij nu 1.730 euro, een bedrag waar hij tevreden over is.
Lees verder

PlayStation 5 meteen uitverkocht: wanneer is een nieuwe voorraad op komst?
De vijfde generatie van de PlayStation is vanaf vandaag officieel te koop in België. Maar gamers die niet op voorhand een bestelling plaatsten, zullen nog even geduld moeten hebben. De vraag naar het apparaat is enorm en bij vrijwel alle winkels is nu al geen nieuwe PlayStation meer te krijgen. Eind november zou er weer een nieuwe lading op komst zijn, zo meldt VTM NIEUWS.
Lees verder

Voormalige hartsvriendin rekent af met Ivanka Trump: "Ze heeft haar vaders instinct om anderen onder een bus te gooien om zichzelf te redden"
Ooit was ze de hartsvriendin van Ivanka Trump, maar da's verleden tijd. Lysandra Ohrstrom - nu journaliste - schetst in een uitgebreid artikel in tijdschrift Vanity Fair geen fraai beeld van Donald Trumps dochter. "Ivanka heeft de Trump-radar voor status, geld en macht."
Lees verder

Besmette Britse vrouw in coma brengt tweeling ter wereld
Een klein wonder in deze coronacrisis: een Britse vrouw die met Covid-19 in het ziekenhuis lag, heeft tijdens haar vier weken durende coma een tweeling ter wereld gebracht. Mama en baby's maken het goed.
Lees verder

Deense pers vindt het oneerlijk dat Lukaku bij België speelt en spreekt nu al van "finale" straks op het EK
Behoorlijk wat lof in de Deense media de dag na de slotpartij in onze Nations League-poule. Mooie woorden, inherent aan onze status van nummer één. Vooral Romelu Lukaku, 57 goals in 89 interlands, jaagt elke tegenstander inmiddels angst aan. Maar de Denen zien ook kansen, wanneer ze België in juni op het EK in Kopenhagen opnieuw treffen.
Lees verder

'Slimste Mens'-nieuwkomer Serine Ayari vertelt over traumatische ontmoeting met paashaas: "Ik heb nu een wortelfobie"
Stand-upcomedian Serine Ayari (29) zorgt donderdagavond voor wat komisch entertainment in een nieuwe aflevering van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. "Ik had als kind een traumatische ervaring met de paashaas", biecht ze op.
Lees verder

"Ik word bedreigd door islamisten": de laatste e-mails van leraar aan schooldirectie voor hij werd onthoofd
De Franse krant Le Monde heeft de e-mails kunnen inkijken die geschiedenisleraar Samuel Paty uitwisselde met zijn superieuren en collega's in de dagen na zijn les over vrije meningsuiting en de week voor hij zou worden vermoord. Daaruit is gebleken dat hij steun genoot, maar ook kritiek kreeg van enkele leerkrachten wegens zijn aanpak.
Lees verder

Dag op dag 12 jaar geleden: Eden Hazard debuteert bij Rode Duivels met weergaloze dribbel
't Is vandaag dag op dag 12 jaar geleden dat Eden Hazard debuteerde als Rode Duivel. Op 19 november 2008 kreeg hij in de oefenwedstrijd in Luxemburg (1-1) 21 minuutjes van toenmalig bondscoach René Vandereycken. De Duivels konden dan wel niet winnen van de voetbaldwerg - zó lang is het dus al geleden - maar de piepjonge Eden, 17 toen, liet zich wel meteen zien met een dribbel waarbij hij drie Luxemburgers reduceerde tot kegeltjes. Iets wat later ook nog vele andere verdedigers zou overkomen.
Lees verder