Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 november 2020

Justitieminister Arizona ziet geen tekenen van verkiezingsfraude

HLN
Justitieminister Arizona ziet geen tekenen van verkiezingsfraude
Mark Brnovich, de hoofdaanklager en minister van Justitie van de Amerikaanse staat Arizona, zegt dat er geen signalen in zijn staat zijn die president Donald Trumps beweringen over verkiezingsfraude kunnen onderbouwen. Zondag spande Trumps campagneteam nog een rechtszaak aan in de zuidwestelijke staat omdat stembiljetten van Trumps aanhangers ten onrechte zouden zijn geweigerd.
Lees verder

"Gefopt": oud-inlichtingenchef Trump dankt oorlogsmisdadiger op Twitter
De voormalige Amerikaanse inlichtingenchef en ambassadeur in Duitsland Richard Grenell is woensdag in verlegenheid gebracht door een journalist, die hem op Veteranendag met een list zo ver kreeg om op Twitter oorlogsmisdadiger William Calley te danken voor zijn diensten. Calley werd in 1971 veroordeeld voor zijn rol in het bloedbad in My Lai (Vietnam) in 1968.
Lees verder

Biden wil oudgediende Ron Klain benoemen tot stafchef Witte Huis
Biden wil Ron Klain benoemen tot stafchef van het Witte Huis, meldt The New York Times. Klain geldt al jaren als een bekend gezicht in de top van de Democratische partij. De stafchef van het Witte Huis geldt als de hoogste ambtenaar in het team van functionarissen dat voor de president werkt. Toen Biden vicepresident was onder Barack Obama, was Klain ook al Bidens stafchef.
Lees verder

LIVE. Reizigers naar Spanje moeten negatieve coronatest voorleggen, opnieuw coronabesmettingen vastgesteld bij medewerkers Witte Huis
Meer dan 500.000 mensen in ons land hebben al positief getest op het coronavirus. Het virus maakte ook meer dan 13.000 dodelijke slachtoffers. Maar er is ook goed nieuws: het gemiddelde aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is onder de 600 gezakt. Hoopvol nieuws kwam ook van farmareus Pfizer, die liet weten dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is in het verhinderen van Covid-19. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

Weyts wil "rotte appels" onder leerkrachten sneller ontslaan
Het onderwijspersoneel krijgt volgend schooljaar een nieuwe evaluatieprocedure waardoor vooral onderpresterende leerkrachten en directeurs sneller ontslagen kunnen worden. Dat staat vandaag in de kranten van Mediahuis.
Lees verder

Dringend nood aan vaccinatiestrategie: "Moeten we de ouderen wel als eerste vaccineren?"
De regeringen zijn er nog niet uit wie eerst zal worden ingeënt, maar dat wordt wel hoog tijd. "Want dit debat voer je niet op een weekendje", zegt professor Dirk Devroey. "Ik ben er zelf ook nog niet uit."
Lees verder

Degryse ziet Batshuayi de Duivels er weer doorsleuren: "Als aanspeelpunt eigenlijk onvoldoende, maar hij scoort altijd als hij kansen krijgt"
"Het startelftal was onuitgegeven – België-B zeg maar – en dan is het niet evident om als collectief uit te blinken. Maar voor bepaalde jongens was deze interland toch een kans om zich te tonen. Als je dan individueel de prestaties beoordeelt, mag je geen fouten maken die los staan van het collectieve. Van de spelers die nog niet veel minuten maakten als Rode Duivel heeft Bornauw niet overtuigd. Hij maakte een beoordelingsfout bij het tegendoelpunt en ik vond hem voorts vrij ­onzeker. En bij zijn eerste invalbeurt tegen Ivoorkust ging hij ook al in de fout. Dan scoor je geen goede punten bij de coach. Hoe je het draait of keert, viel hij tegen. Delcroix kan terugblikken op een beter eerste half uur als Rode ­Duivel."
Lees verder

Het kleine Puurs en het gigantische Pfizer: "De Amerikanen weten: als we het aan Puurs geven, is het altijd in orde"
Puurs, begot. Waar een toeristische stoomtrein rijdt en 'den Duvel' rijpt. Is deze plek in Klein-Brabant straks het decor voor de productie van hét vaccin? Hét antwoord op de pandemie? Indien ja, is er veel te danken aan de goede ligging en de lokale werklust. Portret van dorp Puurs en farmareus Pfizer. "Het is één grote familie."
Lees verder

Ministers Vandenbroucke en Verlinden schrijven brief aan Sint: "U hoeft niet in quarantaine en de avondklok telt niet"
Alle kinderen die braaf zijn geweest en reikhalzend uitkijken naar het bezoek van de Sint binnenkort, kunnen op beide oren slapen: de Sint krijgt een uitzondering op de quarantaineregels wanneer hij vanuit Spanje aanmeert met zijn stoomboot. Dat hebben minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bekendgemaakt.
Lees verder

Lockdown weegt zwaar op jongeren: "Ik ween 1.000 liter, ik voel mij alleen, f*ck dit"
Onze jongeren lijken een versnelling hoger te schakelen met hun noodkreten in coronatijd. Foto's op Instagram van verdriet en stress, anonieme verhalen op Facebook. Jeugdpsychiaters zien de ernst in: "Het is een fabeltje dat jongeren hun leven zomaar online verderzetten."
Lees verder

Strijd om de gamer barst weer los
De nieuwe Xbox Series S en X zijn zopas in de rekken geland, volgende week krijgen ze daar het gezelschap van de PlayStation 5. De strijd tussen de consolemerken laait weer op, maar ze heeft steeds minder betekenis in de videogame-industrie, die stilaan de Netflix-toer opgaat.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen zakt onder de 7.000
Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft dalen en is in de week van 2 tot en met 8 november met bijna de helft gezakt in vergelijking met een week voordien, tot minder dan 7.700 nieuwe gevallen per dag. Ook het aantal patiënten dat met Covid-19 in het ziekenhuis en op de dienst intensieve zorg ligt, blijft dalen. Het aantal overlijdens gaat wel nog in stijgende lijn. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen zakt weer onder de 7.000
Het aantal patiënten die met Covid-19 in het ziekenhuis liggen, is in ons land weer onder de 7.000 gezakt. Dat blijkt deze ochtend uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Jordan Lukaku over Lazio, zijn terugkeer naar België en de Rode Duivels: "De laatste twee jaar, dat was de hel"
Hij had wat in te halen. Negen maanden zweeg Jordan Lukaku (26). Tot gisteren. Een uur lang praatte hij honderduit. Nu eens serieus, dan eens lachend. Maar heel de tijd zoals we hem kennen: rechttoe rechtaan. Jordans eerste interview bij Antwerp.
Lees verder

Jordan Lukaku over Lazio, zijn terugkeer naar België en de Rode Duivels: "Ik ben iemand die graag low profile blijft"
Hij had wat in te halen. Negen maanden zweeg Jordan Lukaku (26). Tot gisteren. Een uur lang praatte hij honderduit. Nu eens serieus, dan eens lachend. Maar heel de tijd zoals we hem kennen: rechttoe rechtaan. Jordans eerste interview bij Antwerp.
Lees verder

Hoogleraar Alison Woodward maakt bijna 10 dagen na presidentsverkiezingen balans op: "Het gedrag van Trump zet een rem op alles"
We zijn bijna tien dagen na de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, maar van wederkerende rust is nog geen sprake. Terwijl hij de top van het leger vol vertrouwelingen zet en de fakkel netjes aan Biden weigert door te geven- zoals dat in Amerika nochtans de gewoonte is- roept Donald Trump op tot een 'March for Trump' komend weekend in Washington. Hoogleraar Alison Woodward, verbonden aan het Institute for European Studies van de VUB, maakt de voorlopige balans op.
Lees verder

ONZE OPINIE. Onze regeringsleiders zullen de komende dagen bepalen of ik over vijf maanden van verdriet of geluk zal huilen
Het gaat echt gebeuren, zo gelooft Brecht Decaestecker, hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws. De recente doorbraken van verschillende vaccins betekenen de start van het einde van de pandemie. De beslissing over de verdeling ervan die onze regeringsleiders de komende dagen moeten nemen betekent een nieuwe kans om de schande van de eerste en de tweede golf uit te wissen. Deze keer kunnen we wel het juiste voorbeeld aan de rest van de wereld geven.
Lees verder

INTERVIEW. Celebrity-blogger Perez Hilton betuigt spijt: "Ik schaam me diep dat ik zoveel sterren gepest heb"
Als er één celebrity-blogger onlosmakelijk verbonden is met Hollywood, dan is het Perez Hilton (42) wel. In zijn biografie 'TMI: My Life In Scandal' doet 'de meest gehate man in showbizz' zijn wildste avonturen van de voorbije vijftien jaar uit de doeken, van een zotte nacht met John Mayer over een jarenlange 'feud' met zijn frenemy Lady Gaga tot een handgemeen met de manager van de Black Eyed Peas. Onze reporter wist hem te strikken voor een openhartig interview, waarin hij toegeeft dat hij spijt heeft van zijn gedrag van de voorbije jaren: "Ik schaam me diep dat ik zoveel sterren zolang gepest heb."
Lees verder

Leiders Japan en Zuid-Korea telefoneren met Biden over dreiging China en Noord-Korea
De Japanse premier Yoshihide Suga en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in hebben voor het eerst gebeld met Joe Biden, de verkozen president van de Verenigde Staten. De twee Aziatische landen gelden als belangrijke bondgenoten van de Verenigde Staten in de regio en vice versa, vooral ook met de toenemende dreiging vanuit China en Noord-Korea op de achtergrond.
Lees verder

'Lawn and order': hoveniersbedrijf slaat munt uit bizar persmoment advocaat Trump
Een hoveniersbedrijf in het Amerikaanse Philadelphia, waar president Donald Trumps campagneteam afgelopen weekend waarschijnlijk per abuis de parkeerplaats boekte voor een persconferentie, verdient flink aan de hilariteit rond het bizarre persmoment. De merchandise die het bedrijf Four Seasons Total Landscaping verkoopt, is niet aan te slepen. Dat meldt de website USA Today.
Lees verder