Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 november 2020

Jos Brech veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor misbruik en ontvoering van Nicky Verstappen

HLN
Jos Brech veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor misbruik en ontvoering van Nicky Verstappen
De NederlanderJos Brech krijgt een celstraf van 12,5 jaar voor het misbruiken en doden van Nicky Verstappen, ook al deed hij dat laatste niet met opzet. Ook wordt het bezit van kinderporno hem aangerekend. De rechter doet nu uitspraak, die is live op deze site te volgen, zie ook de tweets onderaan dit artikel.
Lees verder

Anne Frank stierf eerder dan tot nu toe werd aangenomen
Hoe verliep het laatste levensjaar van Anne Frank en de andere onderduikers van het Achterhuis in Amsterdam na hun arrestatie op 4 augustus 1944? Het boek Na het Achterhuis vertelt na een diepgravende reconstructie een ontluisterend verhaal.
Lees verder

Nieuwe vriendin van Dan Brown hoeft in Nederland niet langer te vrezen voor rancuneuze ex, maar strijd gaat wel verder in Amerika
Blythe Brown (68), de ex-vrouw van thrillerschrijver Dan Brown (56) krijgt geen inzage in de creditcardgegevens van dressuuramazone Judith Pietersen, de huidige vriendin van de auteur. Wel moet de Nederlandse een kopie van het paspoort van twee peperdure Friese paarden, waar de zaak gedeeltelijk om draait, overhandigen. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem deze week bepaald.
Lees verder

Eén meter haag per burger of een miljoen bomen: Wallonië lanceert 'Yes we plant'-challenge
De Waalse regering wil tegen het einde van haar legislatuur 4.000 kilometer heggen planten (dat is één meter haag per burger) of een miljoen bomen. Waals minister van Leefmilieu Céline Tellier (Ecolo) lanceerde deze ochtend de online challenge 'Yes we plant' en verhoogde de toegekende subsidies.
Lees verder

Van de 'petit sac noir' tot de 'pearl clutch': met deze tassen voel jij je als Emily in Paris
De Netflixshow Emily in Paris doet het razend goed. En niet alleen Emily's romance met de knappe Gabriel valt in de smaak, ook haar outfits zijn het gespreksonderwerp van de dag. Jawel, een fictief karakter in een serie bepaalt het modelandschap van dit jaar. Haar buckethats, sjaaltjes én glamoureuze tassen spreken inderdaad tot de verbeelding. Daarom zochten wij de beste lookalikes van haar handtassengarderobe. De rien.
Lees verder

John van den Brom op eerste matchpersconferentie sinds z'n terugkeer: "Ik voel me hier meteen thuis"
Door de interlandbreak kreeg John van den Brom (54) bijna twee weken om zich in te werken bij zijn nieuwe club Racing Genk. 'So far, so good', lachte hij. "Ik wil mij opnieuw tonen."
Lees verder

SHOWBITS. Natalia geeft borstvoeding en Rebel Wilson zit in Oostenrijk
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

K3 verstevigt Ultratop-record: nieuwe album 'Dans van de farao' meteen op één
De meisjes van K3 zijn het nog niet verleerd. Amper een week na de release prijkt hun gloednieuwe plaat 'Dans van de farao' bovenaan de Ultratop-chart. Het drietal verstevigt daarmee hun record als artiest met de meeste nummer 1-albums sinds 1995. Voor Hanne (26), Klaasje (25) en Marthe (24) is het hun zesde keer aan de top van de hitparade.
Lees verder

Regering wil Black Friday uitstellen
De regering zal contact opnemen met de grote digitale spelers met de bedoeling Black Friday uit te stellen, net zoals in Frankrijk is beslist. Dat heeft minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) verklaard na afloop van de ministerraad.
Lees verder

Ricca en Sobol out voor Kortrijk (en Dortmund?), Clement: "We moeten creatief zijn"
Geen Fede Ricca morgenavond tegen KV Kortrijk, dit terwijl ook Eduard Sobol in quarantaine vertoeft. Philippe Clement moet improviseren op links, mogelijk zal dat tegen Dortmund dinsdag niet anders zijn: "De Cuyper is één van mijn twee opties", aldus de coach van Club.
Lees verder

Wie in Milaan wil roken in park of stadion moet tien meter afstand houden
Rokers in de Italiaanse metropool Milaan moeten zich vanaf volgend jaar aan strenge beperkingen houden. Vanaf 1 januari 2021 mogen ze aan haltes van het openbaar vervoer, in parken, op kerkhoven en in stadions enkel roken vanop een afstand van tien meter van andere mensen.
Lees verder

Von der Leyen ziet "vooruitgang" in handelsgesprekken met Britten
Na een aantal moeilijke weken is er de voorbije dagen meer vooruitgang geboekt in de onderhandelingen over een Europees-Brits handelsakkoord. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd.
Lees verder

Onze Duivelse spelersrapporten sinds het WK onder de loep: Alderweireld koning van de 'zesjes', beste collectieve prestatie tegen Schotland
Romelu Lukaku dus. 'Big Rom' kwam na een analyse van onze spelersrapporten sinds het WK 2018 in Rusland als beste gequoteerde speler bij de Rode Duivels naar voren. Wat leren die quoteringen van de voorbije twee jaar ons nog allemaal nu het internationale voetbal er in 2020 opzit? Enkele vaststellingen op een rij.
Lees verder

VTI Waregem rouwt om plots overleden opvoeder Bert (40): "Leerlingen verliezen een tweede vader"
De verslagenheid is groot in de middelbare Sint-Paulusschool campus VTI in Waregem. Bert Sulmont, de opvoeder en internaatsbeheerder, is donderdagavond onverwacht op 40-jarige leeftijd overleden. "Hij was een vaderfiguur voor alle leerlingen, maar in het bijzonder voor onze internen", klinkt het bij de directie. Ook bij KV Kortrijk, waarvan Bert hondstrouwe supporter was, komt het overlijden hard aan.
Lees verder

"Petit Robert was zo'n gangster waar ik 'respect' voor had. Voor zijn overvallen had je lef nodig": oud-speurder Jos Baillien blikt terug op zijn carrière bij de 'Belgische FBI'
"Op de begrafenis van Koning Boudewijn mocht ik Koningin Fabiola bewaken. Tranen in mijn ogen had ik toen." Jos Baillien weet te verrassen, wanneer we hem naar het moment in zijn carrière vragen dat hij nooit zal vergeten. De oud-speurder van de 'Belgische FBI' heeft anders verhalen genoeg, van sluipschutters en dodelijke gijzelingen tot riotguns in een achtervolging van de bekende gangster 'Petit Robert', die eerder deze maand op 65-jarige leeftijd overleed: "Zoals hem worden ze niet meer gemaakt." Lees meer verhalen van oud-speurders in onze reeks Recherche op rust.
Lees verder

Zowat 5.000 minder kankerdiagnoses gesteld tijdens coronacrisis
Tussen 1 maart en 18 september zijn er ongeveer 5.000 minder kankerdiagnoses gesteld dan in dezelfde periode vorig jaar, een daling met 14 procent. Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Kankerregister.
Lees verder

Team Belgium mikt op 135 atleten voor Tokio 2021: "We willen minstens 20 top 8 plaatsen"
Over exact 244 dagen vindt, als de coronapandemie het toelaat, in Tokio de openingsceremonie van de Olympische Spelen plaats. Momenteel bestaat de Belgische delegatie uit 71 atleten maar chef de mission Olav Spahl hoopt dat aantal bijna te verdubbelen.
Lees verder

Celine Dion moet voormalig manager 13 miljoen dollar betalen
Celine Dion (52) moet haar voormalige manager Rob Prinz 13 miljoen dollar (zo'n 11 miljoen euro) betalen. Dat heeft de arbeidsgeschillencommissie van de Amerikaanse staat Californië volgens Billboard besloten.
Lees verder

Britse mediawaakhond start geen onderzoek naar interview Diana
De Britse mediawaakhond Ofcom start geen onderzoek naar het oude interview met prinses Diana. Eerder maakte BBC wel bekend een onderzoek te starten naar het omstreden interview. Dat wordt uitgevoerd door een voormalig opperrechter. De Britse omroep wil weten hoe het gesprek tot stand is gekomen.
Lees verder

Oud-klant eert kapster Alysson (24) met graffitiportret
Een graffitiartiest heeft in Luik een muurschildering gerealiseerd ter ere van Alysson Jadin, de jonge kapster (24) die maandag uit het leven stapte. De verplichte sluiting van haar kap- en barbiersalon dat ze deze zomer opende, viel haar te zwaar.
Lees verder