Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 november 2020

Johan Museeuw: “Een keer intiem voor koers geweest, daarna nooit meer”

HLN
Johan Museeuw: "Een keer intiem voor koers geweest, daarna nooit meer"
Een openlijke Johan Museeuw in het VTM-programma 'Latem Leven'. Het Belgische wielericoon vertelde een anekdote over de Ronde van Frankrijk van 1991. "Mijn vrouw kwam tijdens de rustdag naar de Tour. We zijn toen intiem geweest. Daags nadien stond er een zware bergetappe richting Jaca op het programma. En ik was de eerste die moest lossen van het peloton", lachte Museeuw. "Ik reed de hele dag achterop en finishte uiteindelijk twee seconden binnen de tijdslimiet. Sindsdien ben ik nooit meer voor een koers intiem geweest."
Lees verder

Tweede Nederlandse tiener overleden aan corona
Voor de tweede keer sinds de uitbraak van de corona-epidemie in Nederland is een tiener die besmet was met het virus overleden. Dat bevestigde Gezondheidsminister Hugo de Jonge vanavond tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen. "Het ging hierbij om een jongen waar ook sprake was van onderliggend lijden", aldus de minister.
Lees verder

Lachaert: "Anderen vernederen behoort tot het DNA van N-VA"
Een niet mis te verstane tweet van Egbert Lachaert dreigt de spanningen in de Vlaamse regering Jambon I nog verder te doen oplopen. "Anderen vernederen behoort tot het DNA van N-VA", aldus de Open Vld-voorzitter. "Een coalitieysteem is geen dictatuur van 1 partij over de anderen."
Lees verder

"Vrouwen ervaren vaker dan mannen geur- en smaakverlies na coronabesmetting"
Tien procent van alle Covid-19-zieken ervaren een half jaar na hun besmetting nog steeds aanhoudend geur- en smaakverlies. Een remedie hiertegen is er niet, artsen proberen met geurtraining getroffenen toch enige houvast te bieden. De vermindering van geur en smaak treft vaker vrouwen dan mannen.
Lees verder

Child Focus zet katten in tegen seksueel kindermisbruik
"Voor elke kattenfoto worden er 78 beelden van seksueel kindermisbruik gedeeld." Die choquerende boodschap lees je in de foto's van schattige katten die Child Focus vanaf vandaag op Instagram deelt. De nieuwe campagne maakt de enorme omvang van online kindermisbruik duidelijk. De organisatie roept daarom op om een foto van je kat te delen onder de hashtag #catsforkids.
Lees verder

Nieuwe Peruaanse interim-president heeft eed afgelegd
Francisco Sagasti heeft dinsdag de eed afgelegd als de nieuwe interim-president van Peru. Hij wordt zo de derde president in slechts een week tijd na de afzetting door het parlement van de populaire president Martin Vizcarra.
Lees verder

LIVE. Pfizer: genoeg veiligheidsdata over vaccin voor aanvraag bij toezichthouder
Het aantal overlijdens door het coronavirus in België komt stilaan op een plateau. Ook de andere cijfers gaan de goede kant uit. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

Elon Musk steekt Mark Zuckerberg voorbij en wordt op twee na rijkste persoon ter wereld
Elon Musk, de CEO van de bouwer van elektrische wagens Tesla, is zoals verwacht een plaats gestegen in de Bloomberg Billionaires Index, nadat het aandeel van Tesla de hoogte is ingeschoten. Musk is volgens de index van het financiële persagentschap nu 110 miljard dollar waard. Hij springt zo voorbij Facebook-CEO Mark Zuckerberg, die "slechts" 104 miljard dollar waard is.
Lees verder

Giuliani geeft geen bewijs voor stemfraude bij rechter in Pennsylvania
Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft in een van de rechtszaken van de Trump-campagne opnieuw beweerd dat er sprake is geweest van systematische verkiezingsfraude door het hele land, maar gaf daarvoor opnieuw geen enkel bewijs.
Lees verder

Trump ontslaat hoogste cyberveiligheidsambtenaar nadat die verkiezingsfraude ontkent
De Amerikaanse president Donald Trump heeft Chris Krebs, de hoogste cyberveiligheidsfunctionaris van het land, ontslagen via Twitter. Trump beschuldigde Krebs er zonder bewijs van dat hij"zeer onjuiste" verklaringen had gegeven over de integriteit van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
Lees verder

"Minstens vijf doden door storm Iota in Centraal-Amerika"
Bij de doortocht van orkaan Iota dinsdag in Centraal-Amerika zouden al minstens vijf mensen zijn gestorven. Dat blijkt uit berichten in de lokale media. In bepaalde regio's is de schade erg groot.
Lees verder

Vijf doden door aardverschuiving op Indonesische eiland Java
Op het Indonesische eiland Java zijn vijf mensen om het leven gekomen door een aardverschuiving die veroorzaakt werd door de hevige regen. Dat meldt de woordvoerder van het nationale rampenbeheeragentschap.
Lees verder

We gaan weer meer naar de mis: maar wel steeds minder doopsels, communies, huwelijken...
Nee, de kerken lopen niet helemaal leeg. Vorig jaar zijn er zelfs meer Belgen naar een eucharistieviering geweest dan het jaar voordien. Dat blijkt uit het jaarrapport van de katholieke Kerk. De dalende trend bij doopsels, communies, vormsels, huwelijken en uitvaarten zet zich wel voort.
Lees verder

Het roer volledig omgooien in coronatijden, het wordt nog een trend: "Maatschappij schiet in collectieve midlifecrisis"
'Never waste a good crisis.' Dj Sam De Bruyn (34) loopt na dertien jaar radiomaken zomaar de studio uit bij Qmusic. Zonder enig plan. Het rare jaar 2020 heeft hem doen nadenken. Hij wil meer tijd voor zichzelf. Meer mensen doen het in deze tijden: hun leven compleet omgooien. "Corona schiet de maatschappij in een collectieve midlifecrisis. Het kan ons maar goed doen."
Lees verder

Onze opinie. Het parlement vliegt al een tijdje met geknipte vleugels. Daar ligt het pijnpunt vandaag
Er is goed en er is slecht nieuws. We zullen in deze donkere dagen maar beginnen met het goede. U heeft het land dit jaar horen kraken in zijn voegen. Bijna vijfhonderd dagen werd er gezocht naar een federale regering. En toen het coronavirus ons land binnendrong, stonden plots negen excellenties op, elk bevoegd voor hun deeltje van onze volksgezondheid.
Lees verder

Onze Rode Duivels-watcher vindt dat Lukaku en co vanavond de puntjes op de i moeten zetten: "Zo'n Final Four wordt een uitdaging"
Frankrijk: wereldkampioen in '18. Spanje: wereldkampioen in '10. En Italië: wereldkampioen in 2006. Die drie, plus… onze Rode Duivels. Wat een Final Four zou dat niet zijn? Tijd om een statement te maken.
Lees verder

"Opgepast voor valse kortingen op Black Friday"
Vrijdag 27 november is het Black Friday, een uit de Verenigde Staten overgewaaid kortingcircus dat sinds enkele jaren ook voet aan wal krijgt in België. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) waarschuwt wel voor misbruiken.
Lees verder

Dubbel zoveel Vlamingen kopen tweede verblijf in de Ardennen: groen toevluchtsoord (en een beetje investering)
Nergens herstelde de vastgoedmarkt zich na de eerste coronagolf zo snel als aan de kust, maar ook het vakantievastgoed in de Ardennen boomt. Nog meer dan voor de gezondheidscrisis willen Vlamingen een eigen tweede verblijf in de Ardeense natuur: als groen toevluchtsoord, maar ook als investering.
Lees verder

Beheers­overeenkomst VRT zet kwaad bloed in medialand
De Vlaamse productiehuizen en de commerciële mediabedrijven hebben forse kritiek op de ontwerptekst van de nieuwe beheers­overeenkomst met de VRT. "Sommige passages getuigen van een manifest gebrek aan sectorkennis", klinkt het vandaag in De Tijd.
Lees verder

ANNO 2020. Jef Rademakers (71), voormalig televisieproducent. "De ochtenden zijn voor Schnitzler, de avonden voor Ursula en Koning Alcohol"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag Jef Rademakers (71), voormalig televisieproducent
Lees verder