Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 2 november 2020

Jakobsen deelt nieuwe update over herstel: “Over enkele weken weer op de fiets trainen”

HLN
Jakobsen deelt nieuwe update over herstel: "Over enkele weken weer op de fiets trainen"
Fabio Jakobsen heeft op Instagram een nieuwe update over z'n herstelproces gedeeld. De Nederlander van Deceuninck-Quick.Step heeft de draadjes uit z'n gezicht laten halen na de reconstructie van zijn boven- en onderkaak. Jakobsen verwacht over enkele weken weer op de fiets te zitten.
Lees verder

Football Talk. Francesco Totti test positief, ook Real-spelers Militao besmet - Negen coronagevallen bij Kiev - Infantino aan de beterhand
Francesco Totti (44) is besmet met het coronavirus. De voormalige Italiaanse topvoetballer voelde zich al enkele dagen ziek en had onder meer een lichte koorts.
Lees verder

Dagrecord van 2 november verbroken: 19,1 graden opgetekend in Ukkel. Onze weerman legt uit waarom het nog zo warm is
Het is vandaag de warmste Allerzielen sinds het begin van de temperatuurmetingen in België. Dat heeft KMI-weerman David Dehenauw gemeld op Twitter.
Lees verder

WhatsApp introduceert verdwijnende berichten
Gebruikers van berichtendienst WhatsApp kunnen binnenkort berichten met een beperkte levensduur versturen. De nieuwe functie is nog niet gelanceerd, maar de berichtendienst heeft wel een uitleg gedeeld op een FAQ-sectie van zijn site.
Lees verder

Opticiens en verfwinkels, nog discussie over hondenkapsalons: ook deze zaken mogen toch openblijven tijdens de lockdown
De lockdown voor de handel is minder strikt dan in maart. Er worden steeds meer uitzonderingen duidelijk. Maandag raakte onder meer bekend dat ook opticiens en gehoorcentra mogen openen. En in tegenstelling tot hun baasjes, kunnen honden misschien wél nog naar de kapper. Al is daar nog serieuze discussie over tussen federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

Opticiens, verfwinkels, dierenkapsalons: ook deze zaken mogen dan toch openblijven tijdens de lockdown
De lockdown voor de handel is minder strikt dan in maart. Er worden steeds meer uitzonderingen duidelijk. Maandag raakte onder meer bekend dat ook opticiens en gehoorcentra mogen openen. En in tegenstelling tot hun baasjes, kunnen honden wél nog naar de kapper.
Lees verder

Al 21 Belgische coronapatiënten in Duitse ziekenhuizen: "Hier is nog plek omdat Duitsers regels stipter opvolgen"
Omdat onze ziekenhuizen dreigen vol te lopen, zijn al 21 coronapatiënten overgebracht naar Duitsland. Het zijn allemaal patiënten die intensieve zorg nodig hebben, de meeste komen uit de provincie Luik, waar de tweede golf het hardst toeslaat. VTM NIEUWS kon praten met de Vlaamse arts Hugo Van Aken, die aan het hoofd staat van het universitair ziekenhuis van Münster en de overbrengingen coördineert.
Lees verder

Het laatste levensuur van Lamine Bangoura (27): "Er stond schuim op zijn lippen, snot uit zijn neus. Het was niet proper"
Op 7 mei 2018 kwam Lamine Bangoura (27) door verstikking om het leven na tussenkomst van de politie tijdens een uithuiszetting in Roeselare. Aan de hand van beelden, audio en het autopsieverslag reconstrueert De Morgen zijn laatste levensuur.
Lees verder

Triest record: nooit eerder zoveel Covid-patiënten op intensieve zorg
Er liggen nu 1.302 coronapatiënten op intensieve zorg. Dat is een nieuw triest record. Tijdens de eerste golf ging het nog om 1.285 coronapatiënten tijdens de piek.
Lees verder

Apple kondigt 'One More Thing' persconferentie aan
Op 10 november houdt Apple een virtuele persconferentie onder de naam 'One More Thing'. Verwacht wordt dat het bedrijf nieuwe Macs zal aankondigen, voor het eerst zonder een processor van Intel.
Lees verder

De Condé wil duiventil in dug-out Racing Genk aanpakken: "Dat is een beeld waar wij vanaf willen"
Ofwel worden ze ontslagen, ofwel gaan ze zelf lopen. Racing Genk slaagt er maar niet in om een trainer voor langere tijd aan zich te binden. Na het vertrek van Thorup moeten ze in de Luminus Arena al op zoek naar de elfde trainer in tien jaar. "Na het succes zijn de opportunisten weg."
Lees verder

Kasteel familie Meiland drastisch in prijs gedaald
De Meilandjes hebben hun te koop staande Franse kasteel flink in prijs verlaagd. Vroegen de realitysterren eerder nog 1,27 miljoen euro voor Chateau Marillaux, nu is dat gezakt naar 998.000 euro.
Lees verder

Terreuraanslag in Wenen nabij synagoge: "Dader liet bommengordel ontploffen, mogelijk nog daders op de vlucht, meerdere doden"
In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is er groot terreuralarm nabij een synagoge. Volgens Kronen Zeitung zou een dader zichzelf hebben opgeblazen met een bommengordel. De Oostenrijkse autoriteiten melden dat een dader is opgepakt. Maar er zouden mogelijk nog andere daders op de vlucht zijn. Er zijn ook schoten gevallen. De politie heeft de bevolking aangemaand om het gebied te mijden. De Oostenrijkse website OE24 maakt melding van mogelijk zeven doden en een zwaargewonde agent.
Lees verder

"Terreuralarm in Wenen na aanval op synagoge"
In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is er groot terreuralarm nabij een synagoge. Volgens Kronen Zeitung zou een dader zichzelf hebben opgeblazen met een bommengordel. Maar er zouden nog verschillende andere daders op de vlucht zijn. Er zijn ook schoten gevallen. De politie heeft de bevolking aangemaand om het gebied te mijden. Er zouden volgens Oostenrijkse media meerdere doden en talrijke verwondingen zijn gevallen.
Lees verder

Vriendin steekt Vanheusden hart onder de riem: "Als er één iemand drie stormen kan overleven, ben jij het"
Akelig beeld tijdens Standard-KV Oostende. Zinho Vanheusden, aanvoerder van de Rouches, zakte tijdens een duel met Gueye door z'n rechterknie en schreeuwde het uit van de pijn. De kersverse Rode Duivel werd op een brancard afgevoerd en intussen kwam aan het licht dat zijn kruisbanden gescheurd zijn.
Lees verder

LIVE. Kortrijk heeft overwicht in beginfase West-Vlaamse derby
• Speeldag 11 JPL • Aftrap om 20u45 • Regenboogstadion • Scheidsrechter: Wesli De Cremer
Lees verder

Lukaku mist prestigeduel met Real Madrid door verrekking in adductoren, ook interlands in gevaar?
De poppenkast kan weer beginnen. 'Big Rom' (27) mist het prestigeduel tegen Real Madrid door een verrekking in een van de adductoren. De bondscoach wil hem graag in Tubize, maar Inter ziet Romelu Lukaku liever niet afreizen. Martínez moet alweer brandjes blussen.
Lees verder

Zelfs premier De Croo laat zich inspireren door 'Heilige Jacinda' uit Nieuw-Zeeland: "Dat 'team van 11 miljoen Belgen' kwam van haar'"
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern - bijgenaamd: de Heilige Jacinda - inspireert met haar aanpak en stijl ook politici bij ons. Zelfs premier De Croo, die jaren geleden nog met haar in debat ging, is fan. "Toen ze tijdens de coronacrisis sprak over een team van 5 miljoen, dacht ik: dat moet ik ook gebruiken."
Lees verder

Tesla krijgt 12 miljoen euro milieuboete in Duitsland
Tesla heeft een boete van 12 miljoen euro opgelegd gekregen van het Duitse federale milieuagentschap. Dit omdat het bedrijf zich naar verluidt niet heeft gehouden aan wetgeving rond het terugnemen en recycleren van accupakketten.
Lees verder

Jessica Chastain rouwt om Ward Verrijcken: "Hij was altijd aardig"
De Amerikaanse actrice Jessica Chastain rouwt mee om Ward Verrijcken. De filmjournalist van VRT is deze week overleden. Dat werd niet alleen in ons land opgemerkt, maar ook ver daarbuiten.
Lees verder