Doorgaan naar hoofdcontent

Ivoriaanse president Ouattara herverkozen voor derde mandaat

Ivoriaanse president Ouattara herverkozen voor derde mandaat

De omstreden Alassane Ouattara is met een ruime meerderheid voor de derde keer verkozen tot president van Ivoorkust. Volgens de kiescommissie behaalde hij 94 procent van de stemmen, de opkomst was 53 procent. De oppositie heeft aangekondigd een eigen regering te vormen.

Lees verder

Ocad behoudt dreigingsniveau op twee

Na de aanslagen van maandagavond in Wenen blijft het dreigingsniveau in ons land op niveau twee behouden. Dat is dinsdagochtend vernomen van Ocad, het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging.

Lees verder

Bekendmaking nationale ploeg van Wales uitgesteld nadat bondscoach Ryan Giggs (ex-Manchester United) opgepakt werd

Verschillende Engelse media melden dat Wales-manager Ryan Giggs (ex-Manchester United) in de nacht van zondag op maandag is opgepakt voor verhoor door de politie nadat die had moeten uitrukken voor huiselijk geweld.

Lees verder

Nu al 15 klachten voor zedenfeiten tegen voetbaldirecteur

De gewezen sportief directeur van voetbalclub KSV Roeselare moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de Antwerpse raadkamer maandag beslist. Sinds zijn arrestatie twee maanden geleden zijn er al een vijftiental klachten tegen hem ingediend voor zedenfeiten bij jonge voetballers.

Lees verder

Nog kind gered vanonder puin, 91 uur na dodelijke aardbeving in Turkije

Reddingswerkers hebben dinsdag nog een kind gered uit het puin in de Turkse havenstad Izmir, bijna vier dagen na de dodelijke aardbeving. Die eiste tot dusver honderd dodelijke slachtoffers.

Lees verder

Onze man in de VS: 'Hier heerst meest explosieve klimaat sinds de burgeroorlog'

Vandaag trekken miljoenen Amerikanen naar de stembus. Wat mogen we verwachten de komende dagen? En welke staten moeten we precies in de gaten houden? Amerika-kenner Steven De Foer blikt in bovenstaande video een laatste keer vooruit op de verkiezing.

Lees verder

Coronatesten Vuelta stellen gerust: niemand positief bevonden

Niemand heeft positief getest op de tweede rustdag van de Vuelta. Dat maakte de organisatie dinsdagochtend bekend.

Lees verder

Forse winstdaling voor Saudi Aramco door lagere olieprijzen

De Saudische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco, 's werelds grootste olieproducent, heeft in het derde kwartaal een flink lagere winst geboekt dan een jaar eerder, onder druk van de gedaalde olieprijzen en zwakkere vraag door de coronacrisis.

Lees verder

Eden Hazard op cover van Marca: "Hij wil zijn Champions League-vloek breken tegen zijn ex-coach"

Alle schijnwerpers staan op Eden Hazard vanavond voor de belangrijke match van Real Madrid tegen Inter in de Champions League. De Belg stond elke dag al groot in de Spaanse sportkranten sinds hij zich afgelopen zaterdag tegen Huesca met een goal en een sterke prestatie tot Man van de Match kroonde. Vandaag prijkt hij zelfs op de cover van Marca, dat het heeft over een "Champions League-vloek" voor Hazard.

Lees verder

Verpleegster met virale post: 'We waren gefrustreerd over die koopzondag'

De Facebookpost van verpleegkundige Frauke De Mol ging viraal. Daarin is ze scherp voor mensen die massaal naar de winkelstraten trokken voor de koopzondag. 'Wij werken op de covid-afdeling van het AZ Nikolaas, de ­foto is snel genomen vlak na onze briefing', zei De Mol over die foto. 'We zaten allemaal met frustraties. Wij zijn hier zo hard aan het werken, lopen hele dagen rond met zo'n pak aan. Op het einde van onze shift zijn we ­kapot. Sommigen hebben dat precies niet door.'

Lees verder

Tegenvaller voor Club Brugge: Simon Deli niet op laatste training voor Dortmund, verdediger moet opnieuw getest worden op corona

Geen goed nieuws voor Club Brugge met het oog op de Champions League-match tegen Dortmund van woensdag. Verdediger Simon Deli ontbrak ontbrak door een positieve coronatest op de open training in het Basecamp. De rest van de groep testte trouwens negatief.

Lees verder

Dit weten we al over de dader van de aanslag in Wenen

De man die maandagavond een bloedbad aanrichtte in het centrum van Wenen, was eerder al veroordeeld wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Lees verder

Pijnlijk: keeper scoort in laatste minuut gelijkmaker… om vervolgens meteen bij de aftrap gelobd te worden door de tegenstander

De regionale match tussen Vinaròs en Peñíscola in Spanje heeft afgelopen weekend een wel heel bijzonder einde opgeleverd. In de 95ste minuut scoorde de mee opgerukte thuisdoelman Carlos Aguayo verrassend de 1-1 van buiten de zestien toen een vrije trap voor zijn voeten viel.

Lees verder

PSG mist na Icardi en Neymar nu ook Kylian Mbappé met een blessure tegen RB Leipzig

Paris Saint-Germain zal woensdag op de derde speeldag van de Champions League uit bij RB Leipzig niet kunnen rekenen op Kylian Mbappé. De 21-jarige aanvaller is out met een hamstringblessure. Dat heeft PSG dinsdag laten weten.

Lees verder

Lady Gaga speecht voor Biden: 'Stem alsof je leven ervan afhangt'

De Amerikaanse zangeres Lady Gaga roept al haar landgenoten op om te stemmen voor de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn running mate Kamala Harris. 'We hebben jullie nodig', zei ze in een speech tijdens de laatste verkiezingsbijeenskomst van Biden in de swing state Pittsburgh, Pennsylvania. Ze zong ook een aantal liedjes.

Lees verder

Federale regering bereikt akkoord over nieuwe effectentaks

Op alle effectenrekeningen met een gemiddelde waarde van meer dan 1 miljoen euro zal een solidariteitsbijdrage van 0,15 procent per jaar worden gevraagd. Daarover is een akkoord bereikt in de schoot van de federale regering.

Lees verder

World Athletics onthult tien genomineerden die in voetsporen van Nafi Thiam kunnen treden als Atlete van het Jaar

Wereldatletiekbond World Athletics heeft dinsdag de tien genomineerden bekendgemaakt voor de trofee van Atlete van het Jaar 2020. De awards zullen op zaterdag 5 december virtueel worden uitgereikt.

Lees verder

Brussels Airlines hervormt raad van bestuur

Hans Van Bylen, de ex-ceo van Henkel, en Catherine Vandenborre, de cfo van Elia, treden toe tot de raad van bestuur van de SN Airholding. Nu Brussels Airlines een lening van 290 miljoen euro kreeg, moeten zij een oogje in het zeil houden voor de Belgische overheid.

Lees verder

Arjen Robben blijft komende weken buiten selectie van Groningen

FC Groningen hoeft de komende weken niet te rekenen op Arjen Robben. De aanvoerder van de nummer 7 van de Eredivisie gaat een individueel trainingsprogramma volgen, waarmee hij fit genoeg hoopt te worden om wel regelmatig aan voetballen toe te komen. De 36-jarige aanvaller kampte de voorbije maanden vrijwel steeds met fysieke klachten, waardoor hij pas twee keer in actie kwam voor Groningen.

Lees verder

Jodie Turner-Smith geeft Anna Boleyn kleur

De zwarte actrice Jodie Turner-Smith kruipt voor haar volgende rol in de huid van Anna Boleyn, een van de zes vrouwen van de Engelse koning Henry VIII.

Lees verder

Regering wil vaderschaps- en geboorteverlof voor zelfstandigen optrekken

De federale regering wil het vaderschaps- en geboorteverlof voor zelfstandigen, helpers en meewerkende echtgenoten optrekken van tien naar vijftien dagen vanaf 1 januari 2021. Vanaf 2023 moeten dat 20 dagen worden.

Lees verder

Oproep | Bent u door corona tijdelijk werkloos?

De Standaard is op zoek naar mensen die door de coronacrisis tijdelijk werkloos zijn geworden en daarover willen vertellen met het oog op een artikel in de krant.

Bent u daartoe bereid?

Lees verder

Boetes van 4.000 euro en tot zes maanden cel: zware straffen voor sluikstorters in Gent

Boetes tot vierduizend euro's en tot zes maanden effectieve gevangenisstraf. Deze straffen werden dinsdagochtend door de Gentse rechtbank opgelegd aan zestien personen voor inbreuken op het afvalstoffendecreet.

Lees verder

Ondernemer doet afstand van procedure tegen Marc Van Ranst

Voor de burgerlijke rechtbank in Mechelen is dinsdagmorgen de schadeclaim van ondernemer Rudi De Kerpel tegen viroloog Marc Van Ranst behandeld. De ondernemer ziet af van de procedure, maar houdt zijn vordering wel aan. Hij had 5.000 euro schadevergoeding geëist voor gemiste inkomsten nadat Van Ranst eind juli op Twitter 'kom niet naar Antwerpen' had geschreven.

Lees verder

AA Gent mist enkel Davy Roef en Michael Ngadeu tegen Rode Ster Belgrado, 17-jarige doelman Owen Jochmans zal starten

AA Gent zit nog met slechts twee coronagevallen voor de Europa League-match op bezoek bij Rode Ster Belgrado. Doelman Davy Roef testte nog steeds positief, net zoals verdediger Michael Ngadeu. Verdedigers Igor Plastun, Andreas Hanche-Olsen en Jordan Botaka zijn weer beschikbaar. Doordat Roef out is en zijn vervanger Sinan Bolat nog een schorsing uitzit, zal de 17-jarige Owen Jochmans in doel beginnen.

Lees verder

De verkiezingen van 14 miljard

De geldsommen die omgaan in de verkiezingscampagne breken alle records. Dit jaar profiteren vooral Biden en de Democraten daarvan.

Lees verder

Al 2.000 coronadoden in tweede golf: wat is het profiel van de slachtoffers en wat is het verschil met eerste golf?

Het aantal overlijdens door covid-19 stijgt opnieuw erg snel. Gemiddeld gaat het elke dag om bijna 123 mensen, een toename met ruim 71 procent tegenover vorige week. Zo staat de teller van het dodental van de tweede coronagolf nu al op bijna 2.000. Er is ook weer sprake van oversterfte. Wie zijn die mensen? En gaat het om dezelfde leeftijdscategorie als tijdens de eerste golf?

Lees verder

Verkiezingen Amerika: alle resultaten op kaart
Amerika heeft gestemd. Blijven Donald Trump en Mike Pence nog vier jaar langer in het Witte Huis, of nemen Joe Biden en Kamala Harris er in januari hun intrek? En hoe veranderen de machtsverhoudingen tussen Republikeinen en Democraten de komende jaren in het Amerikaanse Congres?
Lees verder

Thomas Meunier en Dortmund ongerust over corona voor match tegen Club Brugge: "De situatie in België is catastrofaal"

Club Brugge? Borussia Dortmund maakt zich vooral zorgen over de coronasituatie in België voor de Champions League-match van woensdag tegen blauw-zwart. "We willen er niet te lang blijven", vertelde coach Lucien Favre op de persconferentie voor de match.

Lees verder

Nederlandse dierentuin schiet twee chimpansees dood na ontsnapping

DierenPark Amersfoort heeft dinsdagochtend twee mannelijke chimpansees doodgeschoten. De dieren waren ontsnapt uit hun verblijf.

Lees verder

Asielzoekers kunnen weer terecht in Klein Kasteeltje

De fysieke aanmelding van asielzoekers in het Klein Kasteeltje in Brussel is opnieuw opgestart. Dat gebeurt na een veroordeling door de rechter.

Lees verder

Betis-icoon Joaquin haalt uit naar Barcelona-trainer Ronald Koeman: "Ik zou hem zelfs niet aanstellen als materiaalman"

Betis-veteraan Joaquin heeft nu al flink wat peper en zout voorzien voor de partij tussen zijn team tegen Barcelona van komende zaterdag. In een podcast van radiozender Cadena Ser haalde hij hard uit naar de trainer van Barcelona, Ronald Koeman. "Ik zou hem zelfs niet aanstellen als materiaalman", sneerde hij.

Lees verder

Minuut stilte en rouwbanden voor Champions League-duel tussen RB Salzburg en Bayern München na aanslag in Wenen

Voor aanvang van de wedstrijd in de Champions League van dinsdag tussen Red Bull Salzburg en Bayern Mücnhen zal een minuut stilte gehouden worden, na de terroristische aanval van maandagavond in Wenen.

Lees verder

Massastranding grienden in Sri Lanka: 120 dieren gered

Op het strand van Panadura in Sri Lanka waren maandag meer dan honderd grienden aangespoeld in een massastranding. Vrijwilligers werkten samen met de marine en de kustwacht om de dieren terug naar het water te leiden. Uiteindelijk konden zo'n 120 dieren gered worden, minstens twee stierven aan hun verwondingen.

Lees verder

Volg de verkiezingen in Amerika live met resultaten, speeches, duiding en reporters ter plaatse

De Standaard blijft in de nacht van 3 op 4 november wakker om de Amerikaanse verkiezingsstrijd van dichtbij te kunnen volgen. Wordt het Joe Biden, Donald Trump of zijn er problemen met het tellen van de stemmen?

Lees verder

Corentin Moutet verlaat ATP-toernooi Parijs na positieve coronatest

De Franse tennisser Corentin Moutet (ATP 75) heeft positief getest op het coronavirus en moet zich daarom terugtrekken uit het Masters 1.000 toernooi van Parijs. Dat heeft de organisatie laten weten.

Lees verder

Marc-André Ter Stegen keert terug uit blessure bij Barcelona en kan in Champions League aantreden

Ronald Koeman kan bij FC Barcelona weer beschikken over Marc-André ter Stegen. De Duitse doelman, de nummer 1 onder de lat bij de Spaanse topclub, is hersteld van de operatie aan de knie die hij in augustus onderging. Ter Stegen traint weer mee en kan mogelijk woensdag in de Champions League tegen Dinamo Kiev zijn rentree maken.

Lees verder

Veertien mensen opgepakt na aanslag in Wenen

De aanslag in Wenen waarbij minstens vier mensen om het leven kwamen, was 'duidelijk een jihadistische aanval', aldus de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz. De dader was al eens veroordeeld voor lidmaatschap van een terroristische organisatie, maar het is nog onduidelijk of hij alleen handelde.

Lees verder

MR wil overleg over aanvullende maatregelen België na aanslag in Wenen

De Franstalige liberale partij MR wil dat woensdag het Strategisch Comité en Coördinatiecomité voor inlichting en veiligheid bijeenkomt om te overwegen of er geen aanvullende maatregelen moeten worden genomen in België na de aanslag maandagavond in Wenen. De partij vraagt dat bij monde van voorzitter George-Louis Bouchez en minister David Clarinval.

Lees verder

Hoe verloopt de verkiezingsnacht bij ons?

Miljoenen Amerikanen trekken vandaag naar de stembus. Of we straks al zullen weten wie Trump opvolgt, blijft afwachten. Met deze tijdstabel mist u vannacht geen enkel belangrijk moment.

(kld, fk)

Lees verder

Bijna 100 miljoen Amerikanen stemden vooraf

Bijna 100 miljoen Amerikanen hebben niet gewacht tot vandaag om hun stem uit te brengen, maar deden dat vooraf. Dat berekende de Universiteit van Florida.

Lees verder

Vuelta | Roglic herovert leiderstrui in tijdrit maar deelt nog geen beslissende tik uit

Primoz Roglic is opnieuw leider in de Ronde van Spanje. De Sloveen van Jumbo-Visma won nipt de spectaculaire tijdrit met aankomt op de Mirador de Ezero en neemt de leiderstrui over van Richard Carapaz (Team Ineos) maar de Ecuadoriaan is zeker niet uitgeteld, net als de Engelsman Hugh Carthy die beiden de schade beperkten. Voor Roglic was het de vierde ritzege al in deze Vuelta.

Lees verder

Oostenrijk stelt bekerwedstrijden uit na terreuraanslag Wenen

Na de terreuraanslag in Wenen zijn de dinsdag en woensdag geplande voetbalwedstrijden in de Oostenrijkse beker uitgesteld. "De regering heeft verzocht rekening te houden met de periode van nationale rouw en alle evenementen de komende drie dagen uit te stellen. Uiteraard geeft de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB) gehoor aan deze wens", meldt bondsvoorzitter Leo Windtner dinsdag in een persbericht.

Lees verder

Terreurorganisatie IS eist aanslag in Wenen op

De aanslag in Wenen waarbij minstens vier mensen om het leven kwamen, was 'duidelijk een jihadistische aanval', aldus de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz. Dinsdagavond werd bekend dat terreurorganisatie IS de verantwoordelijkheid voor de aanslag in Wenen heeft opgeëist. De dader was al eens veroordeeld voor lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Lees verder

Raman helpt Schalke met doelpunt aan eerste zege sinds januari in bekerwedstrijd

Schalke 04 heeft dinsdag in de eerste ronde van de Duitse beker met 4-1 gewonnen van vierdeklasser Schweinfurt. Benito Raman maakte het laatste doelpunt, de club uit Gelsenkirchen boekte zo zijn eerste zege sinds januari.

Lees verder

Circus - Wanty Gobert neemt drie renners mee over van Team CCC

Circus - Wanty Gobert heeft naast de licentie nu ook drie bijkomende renners van CCC overgenomen. De Tsjech Jan Hirt en de Duitsers Jonas Koch en Georg Zimmermann zullen hun carrière vervolgen in het Belgische team. Terwijl Hirt en Zimmermann zich tijdens de huidige Ronde van Spanje in de kijker rijden, is Koch al aan rusten toe.

Lees verder

Witte Huis scherpt de beveiliging aan uit vrees voor protesten

De Amerikaanse veiligheidsdiensten hebben een hek opgetrokken rond het Witte Huis. Er worden extra maatregelen genomen uit vrees voor protesten en geweld naar aanleiding van de presidentsverkiezingen.

Lees verder

David Goffin blijft op de sukkel: hij moet meteen inpakken in Parijs

David Goffin (ATP 14) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van het Masters 1.000 toernooi in Parijs (hard/3.343.725 euro).

Lees verder

CHAMPIONS LEAGUE. Gladbach wint met vooroorlogse score op Shaktar, Atletico blijft steken op gelijkspel in Moskou

In de Champions League stonden werden al twee wedstrijden vroeger afgetrapt. Het Duitse Borussia Mönchengladbach kende geen genade met Shaktar Donets, Atletico Madrid kwam in Moskou niet verder dan een gelijkspel op het veld van Lokomotiv.

Lees verder

Vanwijn wint met Dijon tegen het Nymburk van Obasohan in Champions League basketbal

Het Franse Dijon heeft op de tweede speeldag van de Champions League basketbal met 85-61 gewonnen van het Tsjechische Nymburk. Hans Vanwijn maakte 11 punten voor Dijon, aan de overkant was een andere landgenoot, Retin Obasohan, goed voor 3 punten.

Lees verder

Grootste beursgang ooit uitgesteld: Peking is de baas, weet nu ook Jack Ma

China heeft een stokje gestoken voor de grootste beursgang ooit. Peking laat Jack Ma, de oprichter van fintechreus Ant Group, zo een toontje lager zingen. Openlijke kritiek komt hem duur te staan.

Lees verder

Nederlandse regering kondigt nieuwe maatregelen aan

Hoewel het aantal nieuwe besmettingen in Nederland al een paar dagen afneemt, vindt het kabinet dat er niet voldoende wordt teruggedrongen. Daarom kondigde de Nederlandse premier Mark Rutte dinsdagavond extra maatregelen aan die vanaf woensdagavond om 22 uur ingaan voor twee weken.

Lees verder

Greet Minnen is in Charleston niet opgewassen tegen tweede reekshoofd Davis

Greet Minnen (WTA 110) is uitgeschakeld op het ITF-toernooi in het Amerikaanse Charleston. Ze verloor in de eerste ronde van de Amerikaanse Lauren Davis (WTA 73), het tweede reekshoofd. Het werd twee keer 6-3 na een uur en 38 minuten tennis.

Lees verder

Thomas Akyazili gaat met Bahcesehir College onderuit in Frankrijk

Het Turkse Bahcesehir College heeft dinsdag op de zesde speeldag in de EuroCup basketbal met 79-77 verloren bij het Franse Bourg-en-Bresse. De Belgische spelverdeler Thomas Akyazili deed vier minuten mee bij de Turken, waarin hij niet tot scoren kwam.

Lees verder

FBI onderzoekt telefoontjes waarin kiezers gevraagd wordt 'thuis te blijven'

Het Federal Bureau of Investigation (FBI) is een onderzoek gestart naar een reeks van telefoontjes waarmee Amerikaanse kiezers werd gevraagd vandaag thuis te blijven in plaats van te gaan stemmen. De FBI wil er zeker van zijn dat de stembusgang daardoor niet werd verstoord.

Lees verder

Twee Turkse helden redden politieagent en vrouw tijdens aanslag in Wenen

Een gewonde politieagent zou gered zijn door twee Oostenrijkers van ­allochtone afkomst. Turkije noemt hen 'helden'.

Lees verder

'Vier jaar Trump zijn een uitputtingsslag geweest'

Black Lives Matter Plaza, vlak voor het Witte Huis, is vannacht de plek waar zowel anti-Trump-betogers als vurige aanhangers van de Amerikaanse president – de twee gezichten van deze diep verdeelde natie – de verkiezings­resultaten afwachten. 'De voorbije jaren waren doodvermoeiend.'

Lees verder

Mars ligt plots veel dichterbij door water op de maan

Er is meer water op de maan dan gedacht. Niet dat je daar een waterpretpark kan openen, maar het biedt toch heel wat perspectieven.

Lees verder

Verkiezingen Amerika | Samengevat: alles wat u moet weten om mee te zijn vanochtend

De meeste stembureaus zijn gesloten en van enkele staten is al geweten of die blauw of rood kleurt. Hieronder de belangrijkste zaken die in de Verenigde Staten gebeurde terwijl België sliep.

Lees verder

Aantal nieuwe coronabesmettingen daalt licht, opnames blijven stijgen

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is tussen 25 en 31 oktober met vier procent gedaald in vergelijking met de week daarvoor. Dat blijkt woensdag uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee lijkt er sprak van een mogelijke kentering, maar de druk op de ziekenhuizen blijft wel erg hoog.

Lees verder

Verkiezingen Amerika | Volg hier zo meteen eerste reactie van Joe Biden

Het is momenteel nog onduidelijk wie de presidentsverkiezingen wint. Straks geeft Joe Biden wel een eerste reactie vanuit Wilmington, Delaware. U kunt die hierboven live volgen.

Lees verder

Regering wil minder rokers die meer betalen

De federale regering verhoogt volgend jaar de ­accijnzen op tabak, en dus de prijs van een pakje sigaretten van twintig stuks: van 6,80 naar 7,50 euro. Een pakje rooktabak ­van 50 gram gaat van 9,70 naar 11,17 euro in 2021.

Lees verder

Sfeer onder aanhangers van Joe Biden slaat om voor het Witte Huis in Washington

De verkiezingsnacht in de buurt van het Witte Huis begon in een festivalsfeer met vooral veel Democratische aanhangers die Trump willen zien vertrekken. Maar rond middernacht Amerikaanse tijd (6 uur in België) was de sfeer stilaan die van een feestje in mineur. 'Het ziet er niet goed uit', zei Michael Segal uit Washington, die vreest voor onregelmatigheden. 'Tel alle stemmen.'

Lees verder

Pennsylvania blijft rustig bij scherprechtersrol

Flegmatieke mensen zijn het in Erie. De hele wereld kijkt naar Pennsylvania, en dé barometer van die staat is al tientallen jaren Erie County. En wat doen de Democraten die maanden van hun leven hebben gestopt in de campagne? Ze gaan naar huis om elf uur. Omdat ze kapot zijn van vermoeidheid. 'Over een paar dagen weten we meer, nu kunnen we er toch niets meer aan doen.'

Lees verder

Anderlecht is niet langer de enige houder van Champions League-record (al zullen ze dat niet erg vinden)

Dinsdagavond ging het in de Champions League nog eens over Anderlecht, al was het misschien niet op de manier waarop paars-wit gehoopt zal hebben. Door de nederlaag tegen Porto (3-0) is Olympique Marseille immers al aan zijn twaalfde opeenvolgende verliesmatch op het kampioenenbal toe. Dat is een evenaring van het negatieve record dat Anderlecht vestigde tussen 2003 en 2005. "Wij hopen het beeld van ons snel te verbeteren, want nu staan we voor schut", zei Marseille-trainer André Villas-Boas na de match.

Lees verder

Waarom Biden het zo goed doet in rode staat Arizona

Joe Biden staat op winnen in Arizona, een staat die sinds 1996 nooit meer voor de Democraten heeft gestemd. De reden: een grote influx van latino's uit Mexico en progressieve jongeren uit het dure Californië.

Lees verder

Donald Trump: 'Ze proberen de verkiezingen te stelen'

President Donald Trump beweert dat hij 'voorop' staat en dat Democraten 'de verkiezingen proberen te stelen'. Hij hitst zo de gemoederen in een spannende nek-aan-nekstrijd verder op.

Lees verder

Geen blauwe golf voor Joe Biden

De ochtend na de verkiezingen bracht geen Democratische triomf, maar een verkiezingsrace die 'too close to call' blijft. Terwijl Joe Biden zegt 'op weg te zijn' naar een overwinning, insinueert president Donald Trump dat de verkiezingen 'gestolen' worden.

Lees verder

Republikeinen behouden meerderheid in Senaat

Hoe het uiteindelijk uitdraait in de presidentsrace moet nog blijken, maar wat het Congres betreft, hebben de Republikeinen nu al redenen om te vieren.

Lees verder