Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 november 2020

Italië plaatst zich voor Final Four, Oranje ondanks zege uitgeschakeld

HLN
Italië plaatst zich voor Final Four, Oranje ondanks zege uitgeschakeld
Italië heeft zich net als België geplaatst voor de Final Four van de Nations League. De Squadra Azzura kroonde zich na een zege bij Bosnië-Herzegovina tot winnaar van groep A1. Oranje is ondanks een overwinning in Polen uitgeschakeld.
Lees verder

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen plannen weer vluchten met 737 MAX
Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen bereiden weer commerciële vluchten voor met de Boeing 737 MAX. Het toestel mag van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA weer worden gebruikt. De toestellen stonden dik anderhalf jaar aan de grond, omdat in korte tijd twee dodelijke ongelukken met het type vliegtuig plaatsvonden.
Lees verder

Blijven de Kampioenen bestaan? "Wat het ook wordt, het zal altijd de goeie beslissing zijn"
'F.C. De Kampioenen' brengt op 25 december op Eén een speciale Kerstaflevering als ode aan Johny Voners, die acht maanden geleden overleed. De aflevering zal ruim een uur duren en is tegelijk een terugblik op 30 jaar De Kampioenen. Maar betekent dit ook het einde van F.C. De Kampioenen? Collega's An Swartenbroeckx en Niels Destadsbader praten erover in 'Vandaag', en ook de weduwe van Johny reageert.
Lees verder

Koen Wauters verklapt op wie hij gestemd heeft: "Een integere, eerder verlegen man die zijn dossiers wel heel goed kent"
Normaal gezien houden we geheim voor wie we stemmen, maar wanneer je zo enthousiast bent over je keuze als Koen Wauters (53), dan moét het er soms uit. Zo verklapte hij in 'Vandaag' dat hij op huidig premier Alexander De Croo (45) gestemd heeft.
Lees verder

Ariana Grande en Snoop Dogg in kerstspecial Mariah Carey
Mariah Carey (50) heeft een heel blik sterren opengetrokken voor de kerstspecial die ze maakt voor Apple TV Plus. Onder anderen Ariana Grande (27), Billy Eichner (42), Jennifer Hudson (39), Snoop Dogg (49), Tiffany Haddish (40) en Jermaine Dupri (48) maken hun opwachting in 'Mariah Carey's Magical Christmas Special', zo heeft de zangeres woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

De nachtmerrie van elke doelman: Courtois gaat stevig in de fout tegen Denemarken
Ondanks de 4-2-overwinning zal Thibaut Courtois vannacht niet zo goed slapen. Vijf minuten voor affluiten ging het licht even uit. Op een schijnbaar ongevaarlijke terugspeelbal van Nacer Chadli ging onze doelman gruwelijk de mist in. Courtois liet de bal zomaar onder zijn voet door in het lege doel rollen. Gelukkig voor hem en de Duivels zonder gevolgen, De Bruyne zette al snel weer orde op zaken.
Lees verder

Alderweireld openhartig in gesprek met Mulder: "Mijn kindjes vragen zich vaak af waar papa is. Dat is heel lastig"
Toby Alderweireld is de laatste gesprekspartner van Jan Mulder tijdens deze interlandperiode. De verdediger van Tottenham heeft het onder meer over zijn relatie met José Mourinho, het WK in Rusland en zijn gezin.
Lees verder

Onze chef voetbal vindt Kevin 'The Perfect One' De Bruyne soms té goed voor deze ploeg: "Maar hij hoeft niet te wanhopen"
De Rode Duivels voetbalden niet perfect tegen Denemarken. Net zoals tegen Engeland. Maar wie maalt daarom? België is een winnaarsmachine. Met dank aan Romelu Lukaku. Spanje, Italië, Frankrijk en België. De top-4 van Europa van het moment.
Lees verder

De Wibra-onderbroeken van James Cooke en de geheime kinderen van papa Rousseau: dit was aflevering 23 van 'De Slimste Mens'
Aflevering 23 van 'De Slimste Mens Ter Wereld' en het dipje waarin quiz de voorbije avonden was in gesukkeld, is helemaal weg. Met dank aan nieuwkomer Catherine Van Eylen, die meteen haar visitekaartje voor kandidaat-winnares heeft afgegeven. En met dank aan het juryduo Cooke-Brusselmans, die het geheel echt wel tot een behoorlijk niveau optilde. Spelers Van Eylen en Rousseau wikten en wogen concurrent Noémie Wolfs. Die werd uiteindelijk te licht bevonden.
Lees verder

Medvedev vloert Djokovic op ATP Finals en plaatst zich voor halve finales
Daniil Medvedev (ATP 4) heeft in zijn tweede groepswedstrijd op de ATP Finals in Londen de Servische nummer 1 van de wereld Novak Djokovic geklopt. De 24-jarige Rus haalde het in tweemaal 6-3 en pakte zijn ticket voor de halve finales. De partij duurde 1 uur en 22 minuten.
Lees verder

Fuifbeest vlucht doodsbang naar Dubai na oplichting met Porsche 911 cabrio
De 22-jarige Thomas C., ook bekend als dj Emillion, riskeert 1 jaar celstraf voor oplichting van een vriend. Hij had een gehuurde Porsche 911 cabrio voor 100.000 euro doorverkocht alsof het zijn eigendom was. De twee mannen vochten in ware maffiastijl hun ruzie uit. Er werd een Tsjetjeense zware jongen ingehuurd, iemand kreeg een pistool tegen het hoofd gezet en Thomas C. werd een tijdlang gegijzeld.
Lees verder

LIVE. VS overschrijden kaap van kwart miljoen coronadoden
Het aantal overlijdens door het coronavirus in België komt stilaan op een plateau. Ook de andere cijfers gaan de goede kant uit. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

LIVE. VS overschrijden kaap van 250.000 coronadoden
Het aantal overlijdens door het coronavirus in België komt stilaan op een plateau. Ook de andere cijfers gaan de goede kant uit. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van gezondheidsagentschap Sciensano. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
Lees verder

Zestig mensen vast onder de grond na instorting illegale mijn in Ecuador
In Ecuador zijn verschillende doden gevallen bij de instorting van een illegale mijn in het noorden van het land. Minstens 60 personen zitten nog vast, zo hebben diverse lokale media woensdag onder aanhaling van de nooddiensten gemeld.
Lees verder

Zestig mensen zitten vast nadat illegale mijn in Ecuador instort
In Ecuador zijn verschillende doden gevallen bij de instorting van een illegale mijn in het noorden van het land. Minstens 60 personen zitten nog vast, zo hebben diverse lokale media woensdag onder aanhaling van de nooddiensten gemeld.
Lees verder

Urinetest om borstkanker op te sporen wint internationale James Dyson Award
The Blue Box, een nieuwe manier om borstkanker thuis op te sporen met behulp van een urinemonster, is de internationale winnaar van de James Dyson Award 2020. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan nieuw talent op het gebied van ontwerpen en techniek. Voor het eerst werd ook een duurzaamheidsprijs uitgereikt. De winnaars ontvangen een geldprijs van 30.000 Britse pond (33.500 euro).
Lees verder

Angelsaksisch bondgenootschap 'Five Eyes' bekritiseert China om houding in Hongkong
De ministers van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland hebben forse kritiek op Peking geleverd vanwege de Chinese repressie van de prodemocratische beweging in Hongkong.
Lees verder

Onderzoeksrapport: "Australische troepen hebben 39 Afghanen onrechtmatig gedood"
De Australische Special Forces hebben tijdens het Afghaanse conflict minstens 39 Afghaanse gevangenen of burgers onrechtmatig gedood. Dat blijkt uit een vier jaar durend onderzoek naar vermeende oorlogsmisdaden door de Australische troepen, zo heeft de bevelhebber van het Australische leger, Angus Campbell, gezegd.
Lees verder

Twee op de drie Vlaamse sociale voordelen toegekend op basis van statuut
Twee op de drie sociale voordelen die worden toegekend door de Vlaamse overheid worden verleend op basis van statuut en niet op basis van inkomen. Dat concludeert Vlaams Parlementslid Tom Ongena (Open Vld) op basis van een bevraging van alle Vlaamse ministers.
Lees verder

ANNO 2020. Ex-politica Fatima Bali (54): "Ik volgde de voorbije jaren 29 cursussen in avondles"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag voormalig politica Fatima Bali.
Lees verder