Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 november 2020

Islamitische Staat eist aanslag op Saoedische begraafplaats op

HLN
Islamitische Staat eist aanslag op Saoedische begraafplaats op
Islamitische Staat (IS) heeft donderdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor een bomaanslag op een niet-islamitische begraafplaats in Saoedi-Arabië, waarbij twee mensen gewond raakten. De jihadistische beweging meldde via berichtendienst Telegram dat "strijders een explosief hadden geplaatst op de begraafplaats in de stad Jeddah", waar woensdag Europese diplomaten aanwezig waren.
Lees verder

"Voor mensen in armoede zijn de feestdagen elk jaar moeilijk, nu komt corona daar nog bovenop"
De federale regering heeft een brief naar Sinterklaas gestuurd. De Goedheiligman mag als vanouds cadeautjes brengen en moet niet in quarantaine. Maar voor veel mensen in armoede zijn de komende feestdagen heel erg moeilijk. "We krijgen signalen dat er meer armoede is door de coronacrisis", zegt Wim Van Lancker, armoede-expert van de KU Leuven.
Lees verder

Mentaal Kabaal, de blog die taboe rond psychische problemen wil doorbreken: "Er is licht aan het einde van de tunnel"
Mentale gezondheid bespreekbaar maken en het taboe doorbreken. Zie daar de missie van 'Mentaal Kabaal', een blog en Instagrampagina van vier pas afgestudeerde jongedames. Met getuigenissen, tips en heel wat creativiteit proberen ze te laten zien dat niemand alleen staat en er licht is aan het einde van de tunnel.
Lees verder

Mentaal Kabaal, de blog die taboe rond psychische problemen wil doorbreken: "Lezers kracht geven met onze inhoud"
Mentale gezondheid bespreekbaar maken en het taboe doorbreken. Zie daar de missie van 'Mentaal Kabaal', een blog en Instagrampagina van 4 pas afgestudeerde jongedames. Met getuigenissen, tips en heel wat creativiteit proberen ze te laten zien dat niemand alleen staat en er licht is aan het einde van de tunnel.
Lees verder

Mounir Souidi is de meest uitgesproken advocaat in 'Justice For All': "Ik lig geen seconde wakker van wat mensen van me vinden"
"Uw leven op zich interesseert me niet, tenzij je mij kan betalen." Van de zeven advocaten die Peter Boeckx volgt in 'Justice For All' is de Antwerpse strafpleiter Mounir Souidi (41) ongetwijfeld het meest uitgesproken. "Het heeft het voordeel van de duidelijkheid", zegt hij. Al doet hij ook mee om de menselijkheid van zijn stiel te tonen. "Ik weet dat we hard, nors en cynisch kunnen overkomen."
Lees verder

'Pedojacht' leidde tot fatale mishandeling Nederlander (73)
De fatale mishandeling van een zeventiger in de Nederlandse stad Arnhem vorige maand is het gevolg van een uit de hand gelopen 'pedojacht'. Dat bevestigt advocaat Jamil Roethof aan onze collega's van De Gelderlander. Roethof staat een 15-jarige verdachte in de zaak bij. Hij verschijnt vandaag samen met drie andere verdachte tieners voor de onderzoeksrechter.
Lees verder

'Pedojacht' leidde tot fatale mishandeling Arnhemmer (73)
De fatale mishandeling van een zeventiger in de Nederlandse stad Arnhem vorige maand is het gevolg van een uit de hand gelopen 'pedojacht'. Dat bevestigt advocaat Jamil Roethof aan onze collega's van De Gelderlander. Roethof staat een 15-jarige verdachte in de zaak bij. Hij verschijnt vandaag samen met drie andere verdachte tieners voor de onderzoeksrechter.
Lees verder

Seppe Smits maanden out na scheenbeenbreuk, snowboarder intussen met succes geopereerd
Pech voor Seppe Smits. Onze 29-jarige landgenoot blesseerde zich vorig weekend bij een ongeluk op training en werd ten gevolge van zijn val gisteren in België geopereerd. Er wacht de snowboarder naar verluidt een revalidatie van 9 maanden.
Lees verder

Bordercollie doodgebeten door mogelijke 'probleemwolf'? "Onderzoek gestart, maar hond brak wellicht uit"
Nu er in Houthalen een bordercollie is doodgebeten door één van de wolven is het Agentschap Natuur en Bos een onderzoek gestart. Burgemeester Lode Ceyssens (CD&V) van buurgemeente Oudsbergen vindt dat een wolf moet aangepakt als die voor problemen zorgt en wijst naar het protocol voor probleemwolven. "Er zijn te weinig elementen om te spreken over een probleemwolf", zegt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). De bordercollie brak wellicht uit toen de wolf naderde, maar verloor het gevecht.
Lees verder

Trump wil "Fox kapotmaken" met eigen digitaal mediakanaal
President Trump zou van plan zijn een digitaal mediakanaal te beginnen nu nieuwszender Fox News kritischer over hem bericht. "Hij wil Fox kapotmaken, daar is geen twijfel over" zegt een bron met "gedetailleerde kennis van Trumps intenties" tegen nieuwssite Axios.
Lees verder

André Rieu is onzeker over voortbestaan bedrijf
De Nederlandse artiest André Rieu (71) twijfelt aan het voorbestaan van zijn muziekbedrijf 'André Rieu Productions'. De coronacrisis heeft de omzet uit concerten - de hoofdactiviteit van het bedrijf - weggevaagd en dat leidt tot rode cijfers. Om in 2021 overeind te blijven, moet er extra financiering gevonden worden, schrijft het Financieele Dagblad donderdag.
Lees verder

Eddy Merckx belde Wout van Aert met het nieuws dat Trofee Sportverdienste voor hem is: "Even schrikken"
En plots krijg je Eddy Merckx aan de lijn. Die doodleuk vertelt dat je de Nationale Trofee voor Sportverdienste gewonnen hebt. In het coronajaar 2020 kan dat allemaal. Wout van Aert laat het zich vandaag welgevallen. "Dit was een uniek jaar om te beleven."
Lees verder

Zo bracht 'Assassin's Creed: Valhalla' de Vikingtijd naar je console
Zoals vanouds doken de makers van de nieuwe Assassin's Creed-game weer diep in de geschiedenisboeken, en ondernamen ze samen met historici een studiereis naar Noorwegen en Groot-Brittannië om de historische wereld van Valhalla natuurgetrouw naar je console te brengen. Vier elementen waarin de geschiedenis en de game mooi samenvallen.
Lees verder

Netelige situatie in Argentinië: 39-jarige wielrenner komt in middenberm vol cactussen terecht
Je zal maar door de Avenida "Los Cactus" fietsen en plots in een netelige situatie terechtkomen. Het is exact wat Diego Moreno overkwam in Argentinië. De 39-jarige amateur ging deze week dan ook viraal met een wel erg ongelukkig filmpje.
Lees verder

Gwen (22) crashte mentaal vijf jaar nadat ze mama verloor aan hersentumor: "Zoek hulp en denk niet dat je het alleen kan"
Gwen Vanden Broeck (22) uit Roosdaal is vrijdagavond te zien in een speciale aflevering van 'Liefde voor Muziek' rond Rode Neuzen. Ze was amper twaalf jaar toen ze plots afscheid moest nemen van haar mama. Twaalf dagen nadat een hersentumor werd vastgesteld ontwaakte Anja De Backer (40) niet meer uit een coma. "Vijf jaar later stortte ik in en zat ik heel diep", getuigt ze. "Psychologische hulp zoeken durfde ik niet. Eén raad aan andere jongeren: zoek die hulp wel!"
Lees verder

Jason Momoa diep in schulden na 'Game of Thrones': "We waren aan het verhongeren"
Je zou denken dat een belangrijke rol in 'Game of Thrones' betekent dat het je hebt gemaakt, maar niets was minder waar voor Jason Momoa (41), die in de reeks Khal Drogo speelde. Dat vertelt de acteur in het magazine InStyle.
Lees verder

Hoe zou het nog zijn met Felipe Gedoz? Brugse chouchou van weleer nu in Braziliaanse derde klasse
De Braziliaan Felipe Gedoz, die tussen 2014 en eind 2016 voor Club Brugge uitkwam, gaat tot eind februari zijn geluk beproeven in de Braziliaanse derde klasse bij Clube do Remo, dat hem op uitleenbasis overneemt van het Uruguayaanse Nacional.
Lees verder

Lewis Hamilton relativeert geruchten over vertrek: "Ik wil verder met Mercedes"
Lewis Hamilton (35) heeft de geruchten over een eventueel vertrek uit de Formule 1 of bij zijn renstal Mercedes gerelativeerd. "Ik wil verder met Mercedes", zei hij in aanloop naar de GP van Turkije, waar hij zijn zevende wereldtitel kan veiligstellen.
Lees verder

Nadal in de groep met Thiem en Tsitsipas, Djokovic treft Medvedev en Zverev op Masters
De loting voor de ATP Finals in Londen, de Masters tennis bij de mannen, is achter de kiezen. De acht deelnemers zijn in twee groepen opgedeeld, met favorieten Rafael Nadal en Novak Djokovic elk in een andere poule.
Lees verder

Dj Tiësto voor het eerst vader geworden
Leuk nieuws voor Dj Tiësto. De 51-jarige dj en zijn vrouw Annika zijn ouders geworden van een dochter. De kersverse vader deelde een eerste foto met zijn dochtertje op Instagram.
Lees verder