Doorgaan naar hoofdcontent

Intussen in Zuid-Amerika: Brazilië, Argentinië en Ecuador boeken zege in WK-kwalificatiematchen

Intussen in Zuid-Amerika: Brazilië, Argentinië en Ecuador boeken zege in WK-kwalificatiematchen

Brazilië heeft dinsdag Uruguay met 0-2 verslagen op de vierde speeldag in de Zuid-Amerikaanse voorronde voor het WK 2022. Argentinië zette met dezelfde cijfers Peru opzij en het verrassend sterke Ecuador gaf Colombia een 6-1 pandoering.

Lees verder

Rupert Grint verslaat record van David Attenborough op Instagram

Rupert Grint, bekend als Ron Wemel uit de Harry Potter-films, haalde sneller dan David Attenborough de één miljoen volgers op Instagram. Op zijn eerste post is hij te zien met zijn dochtertje.

Lees verder

KOERSNIEUWS. Trek-Segafredo heeft selectie rond, geen plaats meer voor Nederlandse veteraan

Koersen wordt er momenteel niet meer gedaan maar nieuws is er elke dag opnieuw. Wij verzamelen voor u de meest markante berichten.

Lees verder

Nieuw NBA-seizoen ten laatste op 22 juli afgelopen, één dag voor start Olympische Spelen

Het nieuwe seizoen in de Noord-Amerikaanse profbasketbalcompetitie NBA eindigt ten laatste op 22 juli 2021. Dat heeft de NBA dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

De stijlgeheimen van Thijs Brondeel: 'Op reis raak ik ervan overtuigd dat ik niet meer zonder kaftan of kimono kan'

Thijs Brondeel is mede-eigenaar van het creative agency Turbulence in Brussel. Hij deelt zijn stijlgeheimen.

Lees verder

Trump kan in Iran en elders geen rare bokkensprongen maken

Donald Trump zag af van een plan kerninstallaties in Iran aan te vallen. Militairen noch diplomaten volgen de president blindelings.

Lees verder

Start tennisseizoen in Australië in het gedrang door verplichte quarantaine voor spelers

Er staan nog altijd veel vraagtekens rond het begin van het tennisseizoen 2021, en meer bepaald rond de toernooien waar de tennissers zich voorbereiden op de komende Australian Open (18-31 januari 2021). De organisatoren maken melding van "nieuwe moeilijkheden" wat betreft de aankomst van de spelers in Australië.

Lees verder

Nieuw-Zeelandse politie presenteert uniform met hoofddoek

De politie in Nieuw-Zeeland wil moslimvrouwen aanmoedigen om zich aan te sluiten bij de veiligheidsdiensten. Kandidaten kunnen naast de klassieke uniformen nu ook kiezen voor een uniform met bijhorende hoofddoek. 'We willen een inclusief korps bouwen dat onze diverse samenleving reflecteert', liet een woordvoerder weten.

Lees verder

Spa Rally voor de tweede keer uitgesteld, geen editie in 2020

De Spa Rally, voorzien voor het weekend van 12 en 13 december, wordt niet georganiseerd. Dat meldt DG Sport, organisator van de slotwedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship én de laatste manche van het Europees rallykampioenschap (ERC).

Lees verder

Luka praat over verplicht vertrek bij Hooverphonic

Vorige week stond Vlaanderen even op zijn kop toen werd aangekondigd dat Hooverphonic teruggaat naar de originele bezetting met Geike Arnaert. Luka Cruysberghs, de vorige zangeres, vertelde op radiozender MNM hoe ze omging met haar vertrek. 'De laatste tijd is het heel overdonderend geweest', aldus Cruysberghs.

Lees verder

Live | Crisiscentrum geeft persconferentie over coronacijfers

Voor het eerst sinds enkele weken daalt nu ook het aantal mensen dat elke dag sterft aan covid-19. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de cijfers tijdens een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.

Lees verder

Miljardenverlies hangt boven ziekenhuizen door covid-19

De coronacrisis zorgt voor een stevige financiële kater in de ziekenhuizen, zo blijkt uit een Belfius-studie. Een structurele hervorming van de ziekenhuisfinanciering is 'essentieel'.

Lees verder

Willebroekse avondklok stuit op breed politiek verzet

De avondklok die Willebroek invoerde wegens overlast door jongeren, stuit op breed politiek protest. Inclusief van bij Open VLD en CD&V, coalitiepartners van de Willebroekse N-VA-burgemeester.

Lees verder

Pro League trekt aan alarmbel: Covid-19 halveert inkomsten

Ook de profclubs in het voetbal bloeden. Tussen maart en september verloren zij bijna 50 procent van hun inkomsten. En de put wordt razendsnel groter. 'Dit zal ons minstens twee jaar lang achtervolgen.'

Lees verder

Kinderrechten mogen nooit meer op slot

Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens vraagt dat lokale besturen ontmoetingsruimte in de buitenlucht openstellen voor kinderen en jongeren. De coronamaatregelen houden al veel meer rekening met de jeugd, gelukkig maar, zegt Vrijens. 'Maar we blijven waakzaam.'

Lees verder

Volksunie-nestor Willy Kuijpers overleden

De warme idealist Willy Kuijpers (83), bij wie de deur altijd open stond voor verdrukte bevolkingsgroepen, gold als een vaderfiguur voor heel wat N-VA'ers.

Lees verder

Mysterie aan de Franse kust: zeven dode vinvissen op korte tijd

In Frankrijk staan wetenschappers voor een raadsel: in zes weken tijd zijn er aan de westkust maar liefst zeven vinvissen aangespoeld. Een onderzoeker spreekt van een 'epidemie'. Bekijk beelden van een van de gestrande walvissen in bovenstaande video.

Lees verder

Discussie in Senaat over mondmaskers: 'Ik heb uw instructies niet nodig'

Maandag was er onenigheid in de Amerikaanse Senaat tussen een Democratisch en Republikeins Kamerlid over het dragen van een mondmasker. Omdat de coronacijfers blijven stijgen in de VS hamerde Sherrod Brown erop dat er mondmaskers moeten worden gedragen tijdens de bijeenkomsten. Republikein Dan Sullivan had een duidelijk antwoord klaar.

Lees verder

Hertest Makarenko is ook positief, Kortrijk-middenvelder mist duel met Club Brugge

KV Kortrijk-middenvelder Yevhenii Makarenko heeft ook bij een hertest positief getest op het coronavirus. De Oekraïner gaat zeven dagen in quarantaine, hij mist de competitiematch van zaterdag op bezoek bij Club Brugge.

Lees verder

België gaat ETA-verdachte op vliegtuig naar Spanje zetten

Het Hof van Cassatie heeft gisteravond beslist dat Maria Jauregui Espina aan Spanje mag worden overgeleverd. De Spaanse justitie verdenkt haar van de moord op een kolonel in 1981. Dit is het einde van een jarenlange juridische strijd.

Lees verder

Luca Brecel vlot voorbij Rod Lawler naar zestiende finales in Northern Ireland Open

Luca Brecel (WS-32) heeft zich woensdag voor de zestiende finales van het Northern Ireland Open geplaatst. In de tweede ronde versloeg hij Rod Lawler (WS-85) met 4-1. De 25-jarige Limburger maakte het in stijl af, met een 133 century in het vijfde frame.

Lees verder

Kerstversiering Oudenburg onbedoeld suggestief: 'Een vlam vinden we nogal cliché'

In Oudenburg en enkele deelgemeenten werd recent nieuwe kerstverlichting geplaatst. En die is nogal opvallend. Het gaat om een witte staaf met bovenaan een bolletje. Maar eenmaal verlicht lijken ze nogal op een penis. 'Ik had het zelf ook pas gezien toen ze verlicht werden, maar we moeten hier de humor van in zien', aldus de burgemeester.

Lees verder

Joachim Löw blijft bondscoach van Duitsland na pandoering in Spanje

Joachim Löw blijft ook na de vernederende 6-0 nederlaag tegen Spanje in de Nations League bondscoach van de Duitse nationale ploeg. Daarover zijn Fritz Keller, voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB), technisch directeur bij de DFB Oliver Bierhoff en de 60-jarige Löw zelf het woensdag eens geraakt tijdens een crisisbijeenkomst op de luchthaven van München. Dat melden het persagentschap dpa en Bild. Een ontslag is niet aan de orde.

Lees verder

Digitale tifo van vermiste Théo Hayez tijdens België-Denemarken moet nieuwe tips opleveren

Tijdens de Nations League-match van de Rode Duivels tegen Denemarken vanavond zullen er geen fans in de tribune te zien zijn, maar wel een digitale tifo van Théo Hayez. De toen 18-jarige jongeman verdween anderhalf jaar geleden in Australië. De actie van Child Focus en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) moet nieuwe informatie of getuigenissen opleveren.

Lees verder

Franse 'Jetman' omgekomen tijdens training

De Franse stuntman Vincent Reffet (36) is omgekomen tijdens een training in Dubai.

Lees verder

Brussels Airlines krijgt al nieuwe ceo

Vanaf 1 maart wordt Peter Gerber de nieuwe ceo van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Hij volgt Dieter Vranckx, die minder dan een jaar ceo was, op.

Lees verder

Organisatie Olympische Spelen in Tokio wil sporters zo snel mogelijk uit atletendorp

Om het risico op besmetting met het coronavirus in het atletendorp zoveel mogelijk te beperken, wil de organisatie van de Olympische Spelen in Tokio de atleten er zo kort mogelijk laten verblijven. "We willen het aantal deelnemers niet verminderen, maar we moeten er wel voor zorgen dat het dorp de veiligste plek van Tokio is", verklaarde IOC-vicevoorzitter John Coates.

Lees verder

België koopt 5 miljoen vaccins van Pfizer die 95% effectief zijn

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid heeft beslist dat ons land via Europa ook 5 miljoen vaccins van Pfizer gaat aankopen. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) woensdag aangekondigd in het Vlaams Parlement.

Lees verder

John Oliver blaast 2020 op in laatste aflevering 'Last week tonight'

John Oliver heeft het zevende seizoen van zijn satirisch nieuwsprogramma 'Last week tonight' op HBO afgesloten met een knal. 'Dit jaar is een absolute parade geweest van ellende', zei de Britse komiek terwijl hij de trappen afdaalde van een gigantische 2020-stelling. In de video hierboven ziet u hoe Oliver dit 'absoluut verschrikkelijk' jaar vaarwel zegt.

Lees verder

Na de flirt met Genk, nu een verbeterd contract voor Marc Brys bij OHL

Marc Brys heeft een verbeterd contract getekend bij OHL. Dat komt er twee weken na zijn flirt met Racing Genk. De 58-jarige Antwerpenaar ligt nu tot de zomer van 2024 onder contract aan Den Dreef. Ook zijn assistenten zouden een nieuw contract krijgen, al bevestigen de Leuvenaars dat nog niet.

Lees verder

Stad Gent gaat positief discrimineren om samenleving te weerspiegelen

Stad Gent wil meer diversiteit binnen de eigen organisatie en zal dat doen door positief te discrimineren. Dat wil zeggen dat mensen met een beperking, mensen uit de lgbtq-gemeenschap en mensen met buitenlandse roots de voorkeur krijgen op andere gelijkwaardige kandidaten.

Lees verder

Wie 25.000 handtekeningen verzamelt kan wetsvoorstel op agenda Kamer zetten

Wie 25.000 handtekeningen bij elkaar krijgt kan binnenkort zelf een wetsvoorstel op de agenda van de Kamer zetten. De Kamercommissie Reglement zette het licht daarvoor woensdag op groen.

Lees verder

Ivanka Trump geobsedeerd door status en macht, zegt voormalige vriendin

Een voormalige vriendin van Ivanka Trump schetst in Vanity Fair een vernietigend beeld van de dochter van de Amerikaanse president.

Lees verder

Corona of niet, de communie gebeurt met één lepeltje

Ook de covid-dood van een bisschop brengt de Grieks-orthodoxe kerk niet van haar stuk. Haar critici noemt de kerk 'neurotisch'.

Lees verder

Alexander Zverev houdt kansen gaaf op ATP Finals met zege tegen Diego Schwartzman

De Duitser Alexander Zverev (ATP-7) heeft woensdag in zijn tweede groepswedstrijd op de ATP Finals de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-9) met 6-3, 4-6 en 6-3 in 2 uur en 11 minuten verslagen.

Lees verder

Duitse voetbalfans willen ontslag van bondscoach Löw, en ze hebben ook een gedroomde opvolger

De 6-0 pandoering die de Mannschaft dinsdag tegen Spanje in de Nations League opliep blijft in Duitsland voor ophef zorgen. De Duitse voetbalbond (DFB) bevestigde woensdag dat Joachim Löw aanblijft als bondscoach, maar volgens een bevraging van mediakanelen RTL en ntv ziet een meerderheid van de Duitse voetbalfans Löw liever vertrekken. Liverpool-Trainer Jürgen Klopp is de gedroomde kandidaat om hem op te volgen.

Lees verder

OVERZICHT NATIONS LEAGUE. Albanië stijgt naar Divisie B, Kazachstan naar play-offs om behoud

Albanië promoveert naar divisie B in de Nations League, dankzij een 3-2 overwinning tegen Wit-Rusland. In de andere wedstrijd van groep 4 in divisie C verloor Kazachstan met 1-2 van Litouwen. Kazachstan is veroordeeld tot play-offs die beslissen over degradatie naar divisie D.

Lees verder

Waarom het Pfizer-vaccin plots een sprong kan maken in efficiëntie

Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech is 95 procent doeltreffend, nóg beter dan vorige week gemeld. Wat schuilt achter de bijgestelde cijfers? Creatief rekenwerk of meer?

Lees verder

Goed nieuws voor Victor Campenaerts: Alex Dowsett moet werelduurrecordpoging uitstellen na positieve coronatest

Alex Dowsett (32) moet zijn poging om werelduurrecord van Victor Campenaerts aan te vallen noodgedwongen uitstellen. De Brit testte positief op corona.

Lees verder

Dode zeiler na 25 jaar geïdentificeerd

Een zeiler die in 1995 dood werd aangetroffen op een zandbank ten westen van Texel en Den Helder is na 25 jaar geïdentificeerd. Dat meldt de Nederlandse politie.

Lees verder

Belgen Retin Obasohan en Hans Vanwijn blinken uit in Champions League basketbal

Het Tsjechische Nymburk heeft woensdagavond de volle buit veroverd tegen het Cypriotische Keravnos (96-69) op de derde speeldag van de Champions League basket voor mannenteams. Retin Obasohan voelde zich in zijn sas en was goed voor 21 punten. Niemand deed in het duel beter.

Lees verder

Paul Sobol, een van laatste Auschwitz-overlevenden, overleden

Paul Sobol, een van de laatste overlevers van het concentratiekamp Auschwitz, is dinsdag op 94-jarige leeftijd in Brussel overleden.

Lees verder

Vrouwen van Anderlecht verrassend uitgeschakeld in tweede voorronde Champions League

Het Champions League-avontuur zit er voor de vrouwenploeg van Anderlecht al op voor het goed en wel begonnen was. Paars-wit verloor in de tweede en laatste voorronde verrassend met 1-2 van de Portugese kampioen Benfica. De Portugezen waren vuriger, vinniger en conditioneel sterker. Het was de Braziliaanse Raysla die RSCA met twee doelpunten de voortijdige exit bezorgde.

Lees verder

Britse politie arresteert mensen op vissersboot uit Oostende wegens verdenking van mensensmokkel

De Britse politie heeft 72 opvarenden van een vissersboot gearresteerd voor de Britse oostkust. De bemanningsleden, een Let en twee Oekraïners, werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij illegale immigratie.

Lees verder

Brussels Airlines krijgt opnieuw Duitse kapitein

Brussels Airlines krijgt in volle covid-storm een nieuwe ceo aan het roer. Dieter Vranckx vertrekt naar de zustermaatschappij Swiss en wordt afgelost door de Duitse Peter Gerber.

Lees verder

Rode Duivels naar Final Four na 4-2-winst tegen Denemarken

De buit, en de bijhorende miljoenen, zijn binnen voor de Belgische Voetbalbond. Lukaku en De Bruyne zorgden voor een ruime 4-2-overwinning.

Lees verder

Vier landen blijven over in Nations League, Rode Duivels kennen op 3 december tegenstander in halve finale

Op donderdag 3 december wordt na afloop van het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalconfederatie UEFA de loting voor de halve finales van de Nations League gehouden.

Lees verder

Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en Wales promoveren naar hoogste divisie

Op de zesde en laatste speeldag van de groepswedstrijden in de divisie B van de Nations League hebben Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en Wales zich gekroond tot groepswinnaar. Deze landen mogen zich dus opmaken voor een promotie naar divisie A.

Lees verder

Storm Iota eist minstens 20 levens in Midden- en Zuid-Amerika

De storm Iota heeft nu al aan minstens twintig mensen het leven gekost in Midden- en Zuid-Amerika.

Lees verder

Urinetest om borstkanker op te sporen wint internationale James Dyson Award

The Blue Box, een nieuwe manier om borstkanker thuis op te sporen met behulp van een urinemonster, is de internationale winnaar van de James Dyson Award 2020.

Lees verder

Meerdere doden, zestig mensen vast na instorting illegale mijn in Ecuador

In Ecuador zijn meerdere doden gevallen bij de instorting van een illegale mijn. Minstens 60 personen zitten nog vast, zo hebben diverse media woensdag onder aanhaling van de nooddiensten gemeld.

Lees verder

Onderzoek Australische leger: 'Australische troepen hebben 39 Afghanen onrechtmatig gedood'

De Australische Special Forces hebben tijdens het Afghaanse conflict minstens 39 Afghaanse gevangenen of burgers onrechtmatig gedood. Dat blijkt uit een vier jaar durend onderzoek naar vermeende oorlogsmisdaden door de Australische troepen,

Lees verder

Kunnen we Polen en Hongarije niet uit de EU zetten?

Polen en Hongarije laten de EU op haar grondvesten daveren door hun njet tegen de meerjarenbegroting en het coronaherstelfonds. Hoe raakt de Europese Unie uit deze ongeziene crisis?

Lees verder

Twee op de drie Vlaamse sociale voordelen toegekend op basis van statuut: 'Drempel om werk te zoeken'

Twee op de drie sociale voordelen die worden toegekend door de Vlaamse overheid worden verleend op basis van statuut en niet op basis van inkomen. Dat concludeert Vlaams Parlementslid Tom Ongena (Open VLD) op basis van een bevraging van alle Vlaamse ministers.

Lees verder

België overschrijdt kaap van 15.000 coronadoden

Uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt donderdagochtend dat er sinds de uitbraak van de pandemie in België al 15.025 patiënten aan covid-19 bezweken. Het blijft verder wel de goede kant uitgaan met de cijfers.

Lees verder

Bewolkte en winderige dag met af en toe regen

Het wordt donderdag wisselend tot zwaarbewolkt met perioden van regen of buien bij een goed voelbare wind. Er worden rukwinden tot 65 km/u of meer verwacht. De maxima zijn iets frisser dan de voorbije dagen, van 6 tot 11 graden, normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Lees verder