Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 november 2020

Inleidende zitting dossier-Bart De Pauw op 14 januari

HLN
Inleidende zitting dossier-Bart De Pauw op 14 januari
De correctionele rechtbank van Mechelen houdt op donderdag 14 januari 2021 de inleidingszitting in het dossier tegen televisiemaker Bart De Pauw, meer dan drie jaar na de feiten. De Pauw werd in 2017 door een tiental vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en werd naar de correctionele rechtbank verwezen voor belaging en stalking met elektronische communicatiemiddelen.
Lees verder

Herstelde Xian Emmers wil zich in de kijker spelen bij Nederlandse tweedeklasser Almere City: "Dit seizoen bepaalt mijn toekomst bij Inter"
'I'm back' postte Xian Emmers afgelopen weekend op zijn Instagram-account. Maar voor een selectie bij Almere City, maandag in de topper tegen Cambuur, was het na net geen twee maanden afwezigheid nog te vroeg. Gelukkig misschien, want de Inter-huurling zag van in de tribune hoe een tot dan ongeslagen Almere 7-2 om de oren kreeg en de leidersplaats aan De Graafschap moet laten.
Lees verder

Twee jaar extra: Pep Guardiola tekent bij tot 2023 bij Manchester City
Pep Guardiola heeft z'n contract met twee jaar verlengd bij Manchester City. De 49-jarige Spanjaard tekende bij tot eind 2023 bij de Citizens. Guardiola is er sinds 2016 aan de slag.
Lees verder

"Dit leek wel het werk van 'de blonde verkrachter'. Maar die zat toch vast?" Speurder Philippe Petillon (65) blikt terug op zijn carrière in zes verhalen
Een taxichauffeur met Micky Mouse-bretellen, de roddelende poetsvrouw die elke geheime liefde op kantoor stiekem kent, een rond gebouw met 'rare ramen' en een blonde verkrachter die eigenlijk al in de cel zat. De oplossing van een zaak zit soms in kleinste details. Dat weet Philippe Petillon na 48 jaar dienst bij de politie en rijkswacht als geen ander. "Daar stond ik dan: in de slaapkamer van Patrick Hamers. Toen voelde ik een pistool onder de stapel handdoeken, even slikken..." Lees meer verhalen van oud-speurders in ons dossier Recherche op rust.
Lees verder

Ja, ze bestaan: 3 Belgische vrouwen die leiden in de techwereld. "Soms krijg ik ongelijk, tot een man precies hetzelfde zegt"
Mooi nieuws op de Dag van het Vrouwelijk Ondernemerschap: voor het eerst heeft meer dan de helft van de nieuwe start-ups bij 'Start it @KBC' zeker één vrouwelijke founder. Uit onderzoek blijkt nochtans dat vrouwelijke ondernemers nog altijd op veel barrières botsen. Zeker in tech, een wereld die overwegend mannelijk blijft. En toch: een handvol Belgische dames claimen er hun plek aan de top en effenen het pad voor de volgende generatie. Want de techwereld heeft wel degelijk nood aan vrouwen. "Mannen begrijpen niet hoe het voelt om elke dag met technologie te werken die niet voor jou gemaakt is."
Lees verder

Ja, ze bestaan: 3 Belgische vrouwen die leiden in tech. "Soms krijg ik ongelijk, tot een man precies hetzelfde zegt"
Mooi nieuws op de Dag van het Vrouwelijk Ondernemerschap: voor het eerst heeft meer dan de helft van de nieuwe start-ups bij 'Start it @KBC' zeker één vrouwelijke founder. Uit onderzoek blijkt nochtans dat vrouwelijke ondernemers nog altijd op veel barrières botsen. Zeker in tech, een wereld die overwegend mannelijk blijft. En toch: een handvol Belgische dames claimen er hun plek aan de top en effenen het pad voor de volgende generatie. Want de techwereld heeft wel degelijk nood aan vrouwen. Dat weten Dewi, Bieke en Judith als geen ander. "Mannen begrijpen niet hoe het voelt om elke dag met technologie te werken die niet voor jou gemaakt is."
Lees verder

Vaticaan start onderzoek na like van paus bij pikante foto Braziliaans model
Het Vaticaan is een onderzoek gestart nadat paus Franciscus op Instagram een een pikante foto van een Braziliaans bikinimodel heeft geliket. Natalia Garibotto (27) poseert uitdagend op het beeld en draagt een pakje dat lijkt op een schooluniform, maar dat haar billen bloot laat.
Lees verder

WHO-directeur Hans Kluge: "Belangrijk om scholen open te houden"
Onze landgenoot Hans Kluge, de regionale directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor Europa, heeft vandaag het openhouden van scholen verdedigd tijdens deze coronacrisis. Hij zei ook dat lockdowns vermijdbaar zijn, "als we allemaal ons deel doen".
Lees verder

"Zichtbare kledij is cruciaal als je in het donker gaat joggen of wandelen": verkeersexpert roept op om veiliger de baan op te gaan
De dagen winnen aan donkere uren. Het aantal ongevallen met zwakke weggebruikers stijgt traditioneel jaarlijks in deze periode. Om veilig te kunnen blijven fietsen, joggen en wandelen is het belangrijk om jezelf van kop tot teen en van stuur tot zadel zo zichtbaar mogelijk te maken. Hoe kun je dat het best doen? Wat is verplicht? En welke trendy alternatieven zijn er voor de schoolgaande jeugd die het niet zo op fluohesjes heeft begrepen? Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) wijst de weg.
Lees verder

"Met donkere kledij ben je pas zichtbaar op 20 meter, dan kan een auto onmogelijk op tijd stoppen": verkeersexpert legt uit hoe je veilig op pad gaat
De dagen winnen aan donkere uren. Het aantal ongevallen met zwakke weggebruikers stijgt traditioneel jaarlijks in deze periode. Om veilig te kunnen blijven fietsen, joggen en wandelen is het belangrijk om jezelf van kop tot teen en van stuur tot zadel zo zichtbaar mogelijk te maken. Hoe kun je dat het best doen? Wat is verplicht? En welke trendy alternatieven zijn er voor de schoolgaande jeugd die het niet zo op fluohesjes heeft begrepen? Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) wijst de weg.
Lees verder

Stapten 69 Albanezen in Oostende in smokkelschip? Onderschepte boot lag dinsdag nog naast politieboot aan Visserskaai
Maandag nog in de haven van Nieuwpoort, dinsdag gekiekt bij de Vistrap bij het binnenvaren van Oostende. Woensdag werd de 30 meter lange Svanic, varend onder de vlag van de staat Saint Kitts en Nevis, onderschept aan de Engelse oostkust met 69 Albanese vluchtelingen in het ruim. Wat de precieze rol is van ons land in deze smokkelzaak, wordt nu onderzocht door het parket van West-Vlaanderen, de scheepvaartpolitie en de FGP. Spilfiguren lijken een Let en twee Oekraïners. Wij proberen al een reconstructie te maken.
Lees verder

Supermarkten aarzelen om appelen en peren van Belgische fair trade te verkopen
De Belgische landbouwcoöperatieve Faircoop lanceert "duurzame" appelen en peren, waarbij de hele productieketen een eerlijke prijs krijgt. Van de grote ketens is echter enkel Carrefour al op de kar gesprongen, tot ontgoocheling van de telers.
Lees verder

Politiek debat rond aanwervingen bij Stad Gent suddert voort: krijgt kandidaat met buitenlandse roots voorrang, zelfs al scoort die minder goed?
De Gentse N-VA speelt het hard de laatste dagen. Volgens de oppositiepartij wil de Stad Gent bij sollicitaties voortaan kiezen voor de kandidaat met buitenlandse roots, zelfs al scoort hij minder goed. "Onwaar", zegt schepen van Werk Bram Van Braeckevelt (Groen). Maar wat is er nu echt van aan?
Lees verder

Ook last van aandampende brilglazen bij een mondmasker? Deze chirurg heeft simpele, effectieve truc
Een mondmasker dragen is voor brildragers allesbehalve leuk. Vaak dampen de glazen aan. Een Amerikaanse chirurg komt met een simpele, maar effectieve oplossing.
Lees verder

Bloedrood slagveld: corona zuigt 275 miljoen euro uit Belgisch profvoetbal
De coronacrisis is genadeloos voor het profvoetbal. Op zeven maanden tijd - van maart tot september - boekten ze 275 miljoen euro minder omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. En alsof het nog niet erg genoeg is: de voorbije maanden gaat het alleen maar slechter.
Lees verder

André Hazes over het verlies van z'n vader op jonge leeftijd: "Ik zette m'n verdriet opzij zodat ik m'n moeder en zus kon opvangen"
"Ik heb tijdens m'n jeugd echt wel een vaderfiguur gemist. Maar ik had het denk ik veel erger gevonden als m'n moeder was komen te sterven." André Hazes (26) vertelt op het jongerenplatform ED TV openhartig over hoe hij het overlijden van z'n vader André Hazes senior beleefd heeft.
Lees verder

Lucide dromen als vorm van therapie: "Je verwerkt er trauma's mee die te moeilijk zijn als je wakker bent"
Het is ondertussen algemeen geweten: de coronacrisis brengt voor veel mensen psychische onstabiliteit met zich mee. Terwijl sommige zich maar moeilijk vinden in reguliere therapie, experimenteren anderen met alternatieven zoals lucide dromen, waarmee je je eigen dromen zelf bepaalt. Je zou er zelfs traumatische gebeurtenissen mee kunnen verwerken.
Lees verder

Zeven migranten willen naar Milaan en kruipen in container. Maanden later worden hun lichamen ontdekt in Paraguay
Toen zeven Noord-Afrikaanse mannen in juli in een container klommen in een rangeerstation in Servië, hoopten ze een paar dagen later aan te komen in Milaan. In plaats daarvan werd de container overgeladen op een schip in een Kroatische haven om na veel omzwervingen aan te komen in Asunción, de hoofdstad van Paraguay. Daar werden hun lichamen uiteindelijk ontdekt op 23 oktober. Hoe is het zover kunnen komen?
Lees verder

Delhaize verkoopt geen plastic zakken meer aan kassa
Delhaize stopt met de verkoop van plastic zakken aan de kassa. Dat heeft de supermarktketen bekendgemaakt.
Lees verder

"Minister Van der Straeten, baseer uw beleid niet op ideologie anders dreigen zware problemen"
De industriële grootverbruikers van elektriciteit vragen minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) om haar beleid niet op ideologie te baseren, want dat dreigt de industrie in zware problemen te brengen.
Lees verder