Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 november 2020

IN KAART. Zo evolueerde het coronavirus in alle Belgische gemeenten sinds 1 oktober

HLN
IN KAART. Zo evolueerde het coronavirus in alle Belgische gemeenten sinds 1 oktober
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus neemt in alle regio's verder af, na de zware piek van enkele weken geleden. Onderstaande animatie toont de verspreiding van het coronavirus sinds 1 oktober per Belgische gemeente. De piek is in elk geval voorbij, maar dat betekent niet dat alles ondertussen alles ook weer in kannen en kruiken is: de overgrote meerderheid van de gemeenten kleurt nog altijd donkerrood.
Lees verder

Bekijk hier de trailer van 'Meskina' met Vincent Banić
Los Morros, het productiehuis van Adil El Arbi en Bilall Fallah, zet de eerste stap in de Nederlandse filmindustrie met de film 'Meskina'. Dat doen ze in samenwerking met productiehuis NewBe. 'Meskina' vertelt het verhaal van een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk.
Lees verder

Man (39) met nummerplaat '2Fast4' rijdt 170 per uur op snelweg: "Ik rij altijd te snel en sponsor met plezier de Belgische staat"
2Fast4… maar niet voor de politie. Een 39-jarige projectontwikkelaar uit Sint-Denijs (Zwevegem) kreeg vrijdag van de Kortrijkse politierechter een boete van 600 euro en een rijverbod van 45 dagen omdat hij met 170 km/u over de snelweg in Waregem raasde. Zijn nummerplaat '2Fast4' liet dan ook niets aan de verbeelding over.
Lees verder

Wouter Vrancken, die De Camargo moet missen, blikt vooruit naar duel tegen Beerschot: "De rivaliteit is wat bekoeld"
KV Mechelen-Beerschot: een duel tussen twee rivalen. Tenminste, dat waren beide clubs toch toen ze twee seizoenen geleden - op én naast het veld - streden om promotie naar 1A. "Die rivaliteit gaf dat jaar kleur", aldus Wouter Vrancken.
Lees verder

Wouter Vrancken kan nog niet rekenen op De Camargo, Defour wel fit voor duel tegen Beerschot
Igor de Camargo is nog steeds out met een kuitblessure. De spits mist zo het duel van komende zondag tegen 'rivaal' Beerschot. Steven Defour is in principe klaar.
Lees verder

Hoe slachtoffer zelf dader wordt: man (63) geeft 142.000 euro van zijn partner (75) aan internetoplichters om 'erfenis van 8 miljoen euro' vrij te krijgen
Een 63-jarige man uit De Panne heeft zijn eigen 75-jarige partner voor maar liefst 142.000 euro bestolen, zodat hij internetoplichters zou kunnen betalen. De schrijnende zaak kwam vrijdagmorgen voor in de Veurnse rechtbank. "Ik kwam in contact met iemand die beweerde dat ik recht had op een erfenis van 8 miljoen euro, maar moest telkens betalen om dat bedrag vrij te krijgen. Ik begrijp niet hoe ik zo stom kon zijn", pleitte de beklaagde, die eerst zelf een slachtoffer was. Hij riskeert 8 maanden cel met uitstel.
Lees verder

PVDA misnoegd om extra budget voor kabinetten: "De hele bevolking ziet zwaar af, maar Vivaldi-ploeg verdubbelt vrolijk haar eigen budget"
De PVDA is niet te spreken over de plannen van de regering-De Croo om de middelen voor de kabinetten van staatssecretarissen en ministers tot eind dit jaar fors op te schroeven. Een wetsontwerp dat de voorlopige twaalfden van november en december in die zin moet aanpassen ligt deze namiddag voor in de Commissie Financiën van de Kamer.
Lees verder

Facebook start volgend jaar met cryptomunt Libra
De langverwachte digitale munteenheid Libra, een project van Facebook, zou volgend jaar ingevoerd worden. Mogelijk gebeurt het al in januari, zo meldt de zakenkrant Financial Times op basis van bronnen die bij het initiatief betrokken zijn.
Lees verder

7 op de 10 poetshulpen vrezen besmetting: zo hou jij het veilig voor jouw poetshulp
Onze huishoudhulp voelt zich sinds corona niet meer veilig. Zeker nu er weer massaal wordt thuis gewerkt, springen twee op de drie klanten te nonchalant met de veiligheidsvoorschriften om, zo stellen de poetshulpen zelf. Maar liefst 7 op de 10 is bang op de werkplek besmet te geraken. De huishoudhulpen willen daarom het recht krijgen onveilige opdrachten te kunnen weigeren. Met deze nuttige tips hou jij het veilig voor jouw poetshulp.
Lees verder

Heldhaftige buschauffeur wil vrouw ontmoeten die hij van de sporen redde: "Ik hoop dat alles nu goed gaat met haar"
De heldhaftige buschauffeur, van wie twee dagen geleden een filmpje opdook terwijl hij een gevallen dame op de treinsporen redde, is op zoek naar de vrouw. "Ik hoop dat alles nu goed met haar gaat", zegt hij. Over de heldendaad is hij duidelijk: "Ik zou het zo opnieuw doen."
Lees verder

Heldhaftige buschauffeur doet oproep naar gevallen fietsster: "Ik hoop dat alles nu goed met haar gaat"
De heldhaftige buschauffeur, van wie twee dagen geleden een filmpje opdook terwijl hij een gevallen dame op de treinsporen redde, is op zoek naar de vrouw. "Ik hoop dat alles nu goed met haar gaat", zegt hij. Over de heldendaad is hij duidelijk: "Ik zou het zo opnieuw doen."
Lees verder

Zwarte acteur spant rechtszaak aan tegen Universal: "Ze hebben mij van de poster gehaald"
De Amerikaanse acteur Faizon Love (52) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Universal. Volgens de acteur maakte de filmstudio zich schuldig aan discriminatie op basis van rassen door hem van de poster van 'Couples Retreat' te halen. Dat schrijft Variety.
Lees verder

A$AP Rocky doneert maaltijden aan 'zijn' daklozenopvang
A$AP Rocky is niet vergeten waar hij vandaan komt. Dat liet de 32-jarige rapper zien toen hij 120 maaltijden voor de Amerikaanse feestdag Thanksgiving liet bezorgen bij het daklozencentrum in New York, waar hij samen met zijn moeder Renee verbleef in de vroege jaren 2000. Dit meldt TMZ.
Lees verder

Ererector Alain Verschoren (66) van Universiteit Antwerpen onverwachts overleden: "Als we vandaag op alle vlakken meetellen, is dat vooral dankzij hem"
In de nacht van donderdag op vrijdag is Alain Verschoren, voormalig rector van de Universiteit Antwerpen, onverwachts overleden in Tenerife. Hij werd 66 jaar en laat een echtgenote, twee kinderen en twee kleinkinderen na. "Zonder Alain stond onze universiteit niet waar ze vandaag staat", reageert huidig rector Herman Van Goethem. "Zijn verdienste is enorm."
Lees verder

Wijn, thee en zelfs katten- en hondensnacks: de 15 leukste adventskalenders die je nog meer doen verlangen naar kerst
Aftellen naar Kerstmis? Het kan bijna, want op 29 november - de vierde zondag voor kerst - begint de advent. Een van oorsprong christelijke traditie, al wordt ze vandaag steeds meer gekaapt door bedrijven die creatief aan de slag gaan met allerhande adventskalenders. "Die eerste waren heel eenvoudig, nu is zowat iedereen die iets te verkopen heeft een adventskalender gaan ontwerpen", zegt trendwatcher Nathalie Bekx. Wij snuisterden het internet af en zochten de 15 leukste uit om cadeau te geven, of lekker zelf van te genieten.
Lees verder

COLUMN. Staf vertrekt: "In geen 20 kilometer omtrek is er straatverlichting, om 18 uur lijkt het middernacht"
Staf Coppens (39) is met vrouw Monique (47) en kinderen Beau (12) en Nora (11) verhuisd naar Zweden om er een camping te beginnen. Hoe het hen ginder vergaat, kunnen wij achterblijvers volgen in zijn column. En volgend jaar in het programma 'Camping Cöppens' op VTM.
Lees verder

Ivan Leko fier en nuchter tegelijk na zege in Linz: "Grappig hoe we nu plots kampioen moeten worden"
Ivan Leko is een trotse trainer. Een overwinning in Oostenrijk, de Europese overwintering dichterbij. Nu de machine ook in de competitie laten draaien. "Vorig seizoen was play-off 1 voldoende en nu moeten we kampioen worden? Soms vind ik het grappig."
Lees verder

Acerta verwacht loonstijging van maximaal 1,01 procent voor 470.000 bedienden
Ongeveer 470.000 bedienden die deel uitmaken van paritair comité PC200 - de grootste groep bedienden in ons land - gaan in januari hun loon met maximaal 1,01 procent zien stijgen. Dat verwacht hr-bureau Acerta op basis van de jongste inflatiecijfers die vandaag werden gepubliceerd. Mogelijk zal de loonstijging nog naar beneden worden bijgesteld, klinkt het.
Lees verder

Belgische productiviteit slabakt: slechte cijfers bedreigen onze lonen, welvaart en begroting
De productiviteit van de Belgische bedrijven groeit nog amper. Terwijl de productie per arbeidsuur tussen 2000 en 2007 nog met 1,3 procent per jaar steeg, is dat sinds 2012 gedaald tot 0,6 procent. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale Raad voor de Productiviteit (NRP), waarover ook De Tijd berichtte. De cijfers bedreigen onze lonen, de welvaart en de begroting, waarschuwt de zakenkrant.
Lees verder

Dennis mee met Club naar Moeskroen: "Nieuw verhaal na excuses"
Excuses voor het bestuur, voor de coach en voor de spelersgroep. Na een uitgebreide mea culpa mag Dennis morgenavond de bus op voor de korte verplaatsing richting Moeskroen: "Hij heeft een boete gehad, nu start een nieuw verhaal", meende Philippe Clement.
Lees verder