Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 november 2020

IN KAART. Lichte stijging van aantal patiënten in ziekenhuizen in meeste provincies. Bekijk hier de situatie in uw r...

HLN
IN KAART. Lichte stijging van aantal patiënten in ziekenhuizen in meeste provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België is aan het dalen. Ook in de ziekenhuizen leken de cijfers stilaan de goede kant op te gaan in steeds meer provincies, maar vandaag zien we toch weer een lichte stijging in de bezetting ten opzichte van gisteren. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Taliban roepen Biden op zich te houden aan Trump-deal over terugtrekking troepen
De Taliban hebben de aankomende Amerikaanse president Joe Biden opgeroepen zich te houden aan afspraken over het terugtrekken van Amerikaanse troepen. De opstandelingen noemen het in februari met de VS gesloten akkoord "het meest redelijke en effectieve middel om het conflict tussen onze landen te beëindigen".
Lees verder

FrieslandCampina wil duizend banen schrappen in Nederland, België en Duitsland
Het Nederlandse zuivelconcern FrieslandCampina wil kosten besparen en is daarom van plan tegen eind 2021 circa duizend arbeidsplaatsen te schrappen, grotendeels in Nederland, België en Duitsland.
Lees verder

Valerie De Booser werd achtervolgd door voetballer die haar wilde verleiden: "Hij gaf niet op, mijn mama is zelfs naar buiten moeten komen"
In 'Latem Leven' geeft Valerie De Booser - samen met tabakshandelaar Patrick Goossens, schrijver Oscar van den Boogaard, schoenenontwerpster Virginie Morobé en ex-voetballer en ondernemer David Damman en de Boxy-broers - een inkijk in haar leven. Dat is ook deze week niet anders: we komen te weten hoe Valerie ooit werd achtervolgd door een voetballer zie zijn zinnen op haar had gezet. "Ik woonde nog met mijn mama samen op een appartement in Nazareth in Gent", klinkt het. "Ik reed naar huis en op de autostrade begon hij te toeteren, zot te doen en signalen te geven dat ik aan de kant moest gaan. Ik dacht 'oh my god, wat een rare mens'."
Lees verder

Roberto Martínez haalt ook Anderlecht-verdediger Hannes Delcroix bij Rode Duivels
Nog een toevoeging. Na Thomas Foket zal ook Hannes Delcroix (21) zich bij de Rode Duivels voegen. De centrale verdediger is sinds enkele weken een vaste waarde bij Anderlecht.
Lees verder

Groen niet te spreken over afschaffing Minderhedenforum: "Vlaamse regering maakt organisaties die anders denken dan N-VA monddood"
Groen is er niet over te spreken dat de Vlaamse regering voortaan in zee gaat met Join.Vlaanderen in plaats van met het Minderhedenforum als participatieorganisatie. "Organisaties die anders over integratie en racisme denken dan N-VA maakt de Vlaamse regering monddood. Het Minderhedenforum krijgt nu de rekening gepresenteerd omdat ze jaren de luis in de Vlaamse pels was", reageert Vlaams parlementslid An Moerenhout.
Lees verder

"Lukaku weet dat duur van carrière beperkt is en wil daar álles uithalen"
Romelu Lukaku sukkelde de voorbije tien dagen met een verrekking in de bovenbil. De vraag is of hij morgen negentig minuten aankan. Áls hij van de medische staf groen licht krijgt, speelt hij uiteraard - 'Big Rom' wil telkens het maximale.
Lees verder

Gilles De Bilde in 'Top Of The League': "Lukaku weet dat duur van carrière beperkt is en wil daar álles uithalen"
Romelu Lukaku sukkelde de voorbije tien dagen met een verrekking in de bovenbil. De vraag is of hij morgen negentig minuten aankan. Áls hij van de medische staf groen licht krijgt, speelt hij uiteraard - 'Big Rom' wil telkens het maximale.
Lees verder

NBA-seizoen start officieel op 22 december
Het nieuwe seizoen in de NBA zal op 22 december van start gaan. Dat heeft de organisatie achter de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie na een akkoord met de spelersvakbond National Basketball Players Association (NBPA) bevestigd.
Lees verder

Bij boer Dries slaat de vonk (nog) niet over: "Ik wilde niets forceren door haar te kussen. Dat schept misschien verwachtingen"
De liefde laat zich niet forceren. Melissa is verliefd op boer Dries (32), maar dat is niet wederzijds. Tijdens hun weekendje weg in 'Boer zkt Vrouw' hing er dan ook weinig romantiek in de lucht. In tegenstelling tot bij de andere koppels. "Die gevoelens zijn er of niet hè. Die moeten recht uit je hart komen. Bij mij heeft zoiets vaak ook wat tijd nodig, dat moet kunnen groeien." Al hoopt hij wel dat er wat moois uit voortkomt, want: "Veel leeftijdsgenoten zijn al getrouwd en hebben kinderen. Ik wil dat ook, en niet pas op mijn veertigste." Maar denkt Melissa daar ook zo over?
Lees verder

7 jaar cel voor Summer (25) voor moordpoging op 72-jarige liefdesrivale in bizarre driehoeksverhouding
Zeven jaar effectieve celstraf. Dat is de straf die Summer A. (25) uit Temse dinsdag van de Kortrijkse strafrechtbank kreeg omdat ze op 10 februari in een villa in Wielsbeke haar 72-jarige liefdesrivale Grietje Wieringa met twee kogels neerschoot. Het slachtoffer overleefde ternauwernood.
Lees verder

Beauty van den Aldi? Redactrice Sophie test het verschil tussen luxe- en budgetcosmetica. "Amai, jij ziet er goedkoop uit"
Wat hebben Action, Hema en Kruidvat met elkaar gemeen? Hun lage prijzen, aanwezigheid in elke grote winkelstraat en ... een eigen cosmeticalijn die betaalbaar is en er ook echt goed uitziet. "Kwaliteit kost geld", zei onze oma altijd. Maar klopt dat nog wel? NINA's beautyredactrice Sophie ruilt een maand lang haar luxebeautyproducten in voor budgetvriendelijke alternatieven. Krijgt ze voor hetzelfde geld een vergelijkbaar resultaat? "Het verschil zit hem in de details."
Lees verder

Batibouw wordt in 2021 digitale (ver)bouwbeurs
Batibouw ontsnapt niet aan de beperkingen die het resultaat zijn van de tweede coronagolf. De beurs zal daarom voor de eerste keer op een digitale manier plaatsvinden, en dit van eind februari tot eind maart 2021. Voor al wie bouw- of verbouwplannen heeft, is de afspraak dus niet op Brussels Expo, maar online op www.baitbouw.be.
Lees verder

'Leading Lady' Charlotte Timmers doet intrede in nieuw seizoen 'De Zonen van Van As'
'De Zonen van Van As' zijn 'back in business' met een gloednieuw seizoen. In deze reeks trekt een nieuwe generatie het laken naar zich toe in de firma Van As, met een ultieme tweestrijd tot gevolg. Kijkers maken ook kennis met een nieuw gezicht: Charlotte Timmers, die de 'Leading Lady' van Streamz wordt genoemd, maakt haar opwachting.
Lees verder

Directeur stapt op nadat Amerikaanse justitieminister onderzoek naar vermeende verkiezingsfraude steunt
Richard Pilger, de ambtenaar die bij het Amerikaanse ministerie van Justitie de leiding heeft over onderzoeken van eventuele misdaden bij de verkiezingen, neemt ontslag. Pilger doet dat uit protest tegen de beslissing van minister William Barr, die toestemming had gegeven om nog voor het vastleggen van de volledige verkiezingsuitslag onderzoeken naar verkiezingsfraude toe te laten. Van die stembusfraude is tot dusver geen enkel bewijs.
Lees verder

Deze zaken bepalen uw keuze voor een energieleverancier
De energiemarkt is voortdurend in beweging. Leveranciers werpen tal van argumenten in de strijd om u van hun diensten te overtuigen. Maar wat bepaalt nu echt onze keuze? En hoe kan u te weten komen welke energieleverancier aan uw specifieke eisen beantwoordt? Mijnenergie.be zocht het uit.
Lees verder

Twee coronagevallen bij Zwitsers, Lotomba niet mee naar Brussel
Twee coronagevallen bij de Zwitserse nationale ploeg. Rechtsback Jordan Lotomba reist niet mee af naar ons land voor de friendly tegen de Rode Duivels. Ook een lid van de medische staf testte positief.
Lees verder

In Limburg wordt het meest getrouwd
In 2019 werden in Vlaanderen 24.483 huwelijken gesloten en kozen 24.561 koppels om wettelijk te gaan samenwonen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statistiek Vlaanderen. Opvallend: inwoners van Limburg kiezen vaker voor een huwelijk dan de rest van de Vlamingen.
Lees verder

Waarom je beter wacht om de allernieuwste gameconsole in huis te halen
De nieuwe PlayStation- en Xbox-gameconsoles staan in de virtuele winkelrekken. Maar betekent dat dat je je PlayStation 4 of Xbox One die je al in je kast hebt staan door het raam moet keilen? "Absoluut niet", aldus onze techspecialist. Maar hoelang kunnen je 'oude' consoles nog mee? En kan je dé videogames van het najaar ook nog spelen op je oude toestellen?
Lees verder

Nick en Lothar uit 'Blind getrouwd' worden collega's
Hij werkte tien jaar als steward bij Brussels Airlines, nu gooit Nick Laenen (38), bekend van 'Blind Getrouwd', het roer om. Hij gaat aan de slag als Marketing Manager voor ARW, waar hij verantwoordelijk zal zijn voor pers, sociale media en de samenwerkingen met influencers.
Lees verder