Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 november 2020

IN KAART. Alle ogen gericht op vijf staten: welke scenario’s zijn nu nog mogelijk?

HLN
IN KAART. Alle ogen gericht op vijf staten: welke scenario's zijn nu nog mogelijk?
Nu Joe Biden ook Michigan en Wisconsin op zak heeft, zijn alle ogen gericht op vijf ultieme strijdstaten. Biden leidt de dans met voorlopig 253 kiesmannen, tegenover 214 voor Trump. Wie springt als eerste over de magische grens van 270? We zetten alle scenario's en de huidige stand van zaken op een rijtje.
Lees verder

Een op de tien nieuwe auto's in Europa was elektrisch of plug-inhybride in derde kwartaal
Bijna een op de tien (9,9 procent) nieuwe personenwagens die in de Europese Unie verkocht werden tijdens het derde kwartaal van dit jaar was een volledig elektrische of plug-inhybrideauto. Tijdens dezelfde periode vorig jaar was dat nog 3,0 procent. Dat meldt de koepel van Europese autobouwers ACEA donderdag. Auto's met een diesel- of benzinemotor waren evenwel nog steeds goed voor 75 procent van de verkoop in de periode van juli tot september.
Lees verder

Hoelang is het nog wachten op einduitslag presidentsverkiezingen?
Volgens sommige media moet Joe Biden nog maar zes kiesmannen binnenhalen om de nieuwe president van Amerika te worden. Andere bronnen -zoals New York Times waar wij onze kaart op baseren- blijven iets voorzichtiger en zetten hem op 17 kiesmannen van het Witte Huis. Maar hoelang zal het nog duren voordat die laatste kiesmannen verdeeld zijn?
Lees verder

Gelekte foto toont hoe Apple AirPods 3 er mogelijk uitzien: gelijkaardig design als AirPods Pro
De geruchten dat Apple aan een nieuwe generatie AirPods werkt, doen sinds kort de ronde op het internet. Nu is er meer bewijs dat het elektronicabedrijf nieuwe modellen voor hun populaire draadloze oortelefoons ontwikkelt. De Chinese website 52audio heeft een foto gedeeld van wat volgens hen onderdelen van de nieuwe AirPods 3 zijn, die een gelijkaardig design als de AirPods Pro hebben.
Lees verder

Docent Rotterdamse school bedreigd vanwege spotprent die al vijf jaar in klaslokaal hing
Een docent van het Emmauscollege in Rotterdam is bedreigd in verband met een spotprent die in een van de klaslokalen gehangen heeft. Dat meldt de Nederlandse politie. Volgens NRC Handelsblad zou de man inmiddels ondergedoken zijn.
Lees verder

Vaticaan: "Uitspraak paus over homokoppels is geen nieuwe leer van de Kerk"
De uitspraken van paus Franciscus over geregistreerd partnerschap voor holebikoppels staan niet voor een nieuwe leer van de Rooms-Katholieke Kerk. Dat heeft het Vaticaan laten weten in een brief aan ambassadeurs van de kerk in het buitenland.
Lees verder

Vaticaan: "Uitspraak paus over geregistreerd partnerschap homokoppels geen nieuwe leer kerk"
De uitspraken van paus Franciscus over geregistreerd partnerschap voor holebikoppels staan niet voor een nieuwe leer van de Rooms-Katholieke Kerk. Dat heeft het Vaticaan laten weten in een brief aan ambassadeurs van de kerk in het buitenland.
Lees verder

Familie Hallaert investeerde 20 jaar geleden 235.000 euro in hun huis: "Vandaag kan ze makkelijk verkocht worden voor 535.000 euro"
Voor onze woonrubriek sturen we elke week een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Vandaag bezoekt Yves Deleyn een vrijstaande villa in Maldegem uit 1998. Wat mogen ze verwachten bij een eventuele verkoop? "Als ik zulke huizen in mijn portefeuille krijg, zijn die meestal een stuk ouder en moet er flink gerenoveerd worden. Dit is perfect onderhouden waardoor dit huis zelfs met een hoge vraagprijs niet lang te koop zal staan."
Lees verder

'Voetenman' geeft zichzelf aan bij politie in Gent na opsporingsbericht in Faroek
De 'Voetenman', die al sinds 2006 jonge meisjes achtervolgt tot in hun studentenkot om daar aan hun voeten te ruiken, heeft zichzelf aangegeven bij de politie van Gent. Na een opsporingsbericht in het VTM-programma 'Faroek' kwam een cruciale tip binnen vanuit Frankrijk, die geleid heeft tot zijn identificatie. Het betreft een 47-jarige Fransman afkomstig uit de omgeving van Rijsel. Woensdagvoormiddag kwam hij zichzelf aangeven.
Lees verder

Lijk aangetroffen op volle zee voor de kust van Oostende
Op volle zee voor de kust van Oostende is donderdagvoormiddag een lijk opgemerkt. De scheepvaartpolitie haalde het levenloos lichaam uit het water en bracht het de haven binnen.
Lees verder

Aantal Vlaamse werkzoekenden zakt weer onder de 200.000
Het aantal niet-werkende werkzoekenden in Vlaanderen is in oktober gezakt tot 191.477. Het gaat om een daling met 11.106 of 5,5 procent ten opzichte van september. Dat blijkt uit gegevens van minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

John van den Brom nu écht op weg naar Genk: Limburgers bereiken akkoord met Utrecht
Het heeft er alle schijn van dat John van den Brom (54) de opvolger van Jess Thorup wordt als coach van Racing Genk. De Limburgers bereikten zopas een akkoord met FC Utrecht, de club waar de voormalige trainer van Anderlecht momenteel onder contract staat, waardoor niks nog een overgang in de weg lijkt te staan.
Lees verder

Professor Criekemans: "Het ziet er gunstig uit voor Biden, enkel afwachten wat Trump doet"
Professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen) verwacht dat er vandaag meer duidelijkheid komt vanuit Arizona en Georgia. Vooral die laatste staat zou nog gunstig uit kunnen draaien voor Biden. Dat zei hij in een gesprek met HLN LIVE.
Lees verder

Thorgan Hazard probeert interview te doen in het Nederlands: "Geef mij makkelijke vragen"
Thorgan Hazard drukte tijdens de match tegen Club Brugge zijn stempel met het eerste doelpunt. Na de wedstrijd stopte Hazard nog even voor onze microfoon én verraste hij met enkele zinnen Nederlands: "Het is nog een beetje moeilijk", aldus Hazard.
Lees verder

De beste printers voor thuis: dit zijn onze aanraders tussen de 100 en 160 euro
Nu mensen met een bureaujob zo goed als allemaal verplicht zijn om te telewerken, is een printer voor thuis een handig hebbeding. Waar moet je op letten bij de aankoop? En kan het ook budgetvriendelijk? Onze techredacteur vergeleek vier modellen tussen de 100 en 160 euro.
Lees verder

Dit zijn de beste printers voor thuisgebruik
Nu mensen met een bureaujob zo goed als allemaal verplicht zijn om te telewerken, is een printer voor thuis een handig hebbeding. Waar moet je op letten bij de aankoop? En kan het ook budgetvriendelijk? Onze techredacteur vergeleek vier modellen tussen de 100 en 160 euro.
Lees verder

Schulden, fraude en oplichting: ex-man van Betty van 'Big Brother' heeft megaproces aan zijn been
Bart Scheers (50), de ex van Betty 'Big Brother' Owczarek (44), heeft een proces aan zijn been. De horecapaus - die nu in Zuid-Frankrijk woont en werkt - moet zich verantwoorden voor zowat elke denkbare inbreuk op het ondernemingsrecht. Van frauduleuze faillissementen tot witwassen en verduisteren: volgens de procureur in Mechelen draaide Scheers er zijn hand niet voor om. Maar in hoeverre was Betty op de hoogte?
Lees verder

De alarmbellen gaan af: volgend jaar géén Belgische ploegen meer rechtstreeks naar groepsfase Champions League en Europa League?
Standard, Antwerp en AA Gent kunnen straks maar beter presteren in de Europa League. Zo niet, wordt België (8ste) mogelijk door Nederland (9de) gepasseerd op de coëfficiëntenranking. Let op: ons land dreigt volgend seizoen zelfs weg te zakken naar de dertiende positie. In dat geval mogen we géén enkel team rechtstreeks afvaardigen voor de groepsfase van de Champions League én de Europa League.
Lees verder

Denemarken gaat 15 tot 17 miljoen nertsen afmaken nadat coronamutatie op mensen wordt overgedragen
Denemarken gaat alle nertsen die in het land worden gekweekt afslachten wegens een mutatie van Covid-19 die al aan 12 mensen werd overgedragen en die de werking van een toekomstig vaccin bedreigt. Dat heeft premier Mette Frederiksen aangekondigd.
Lees verder

De quarantainekapper: met dit wastrucje lijkt het alsof je altijd recht van het salon komt
Je kent het wel: krullen die nonchalant om je schouders dansen, volume waarvan je niet wist dat je het had en een glans die je nog nooit eerder hebt gezien. Kappers, het zijn de tovenaars van onze tijd. Helaas moesten ook zij de deuren sluiten, en hier zitten we dan met ons quarantainecoupe. Gelukkig is er een manier om dat doodse kapsel weer wat leven in te blazen, en dat doe je gewoon door ... de juiste wastechniek.
Lees verder