Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 november 2020

Iedereen in de bres voor mama Nele (38), nu al 55.000 euro ingezameld: “Ten volle genoten van het weekend met mijn ...

HLN
Iedereen in de bres voor mama Nele (38), nu al 55.000 euro ingezameld: "Ten volle genoten van het weekend met mijn gezinnetje en moed gekregen om alweer eerste chemo te ondergaan"
Een fantastisch weekend was het. Zowel voor Nele, die lijdt aan terminale botkanker, als voor de opgezette crowdfunding voor de financiële hulp voor haar man wanneer Nele er niet meer zal zijn. Nele bracht nog eens een gans weekend thuis door met haar gezinnetje en de teller van de inzameling overschreed zondagavond 55.000 euro.
Lees verder

Digitaal radio luisteren zit in de lift in Vlaanderen
Zowat 38 procent van het totale radioluistervolume in Vlaanderen is nu digitaal: via DAB+, internet of digitale TV. Dat is een aanzienlijke groei. Vorig jaar bedroeg dit 26 procent en 21 procent in 2018. Dat meldt de samenwerkende organisatie Digitale Radio Vlaanderen vandaag bij de start van de Week van de Digitale Radio.
Lees verder

Amerikaanse rappers gewond bij schietpartijen
Dit weekend zijn twee Amerikaanse rappers gewond geraakt bij schietpartijen. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ. Het gaat om Benny the Rapper en Boosie Badass. Beiden zouden in hun been zijn geschoten.
Lees verder

Prinses Diana-actrice Corrin naar ziekenhuis na draaidag in zwembad
Emma Corrin, de 24-jarige actrice die de rol van prinses Diana speelt in het nieuwe seizoen van de Netflix-serie 'The Crown', heeft in een interview met Glamour laten weten dat ze naar het ziekenhuis is gebracht na een opname in een zwembad in Spanje. Corrin was onderkoeld geraakt en vanwege haar astmatische problemen nam de crew geen enkel risico wat betreft haar gezondheid.
Lees verder

Ook grote energieleveranciers produceren steeds vaker groene stroom volgens Greenpeace
Ook grote energieleveranciers zetten steeds meer in op hernieuwbare energie. Dat blijkt uit mijngroenestroom.be, het jaarlijkse klassement van energieleveranciers door Greenpeace. De milieuorganisatie wijst erop dat als ze echt groen willen zijn, ze meer moeten investeren.
Lees verder

Vanaf volgende week sneltests beschikbaar in Vlaanderen
Terwijl er afgelopen weekend een akkoord gesloten is over een nieuwe teststrategie voor het land, hoopt Vlaanderen in de loop van volgende week al te starten met sneltests. Zo kan de quarantaineperiode in scholen ingekort worden, aldus onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

Sylvester Stallone krijgt rol in 'The Suicide Squad'
Sylvester Stallone heeft een rol bemachtigd in 'The Suicide Squad'. Dat meldt de acteur zelf op social media en ook regisseur James Gunn bevestigde dat 'Sly' mee gaat spelen in de film van DC Comics. Die moet komende zomer gaan draaien.
Lees verder

Nacer Chadli springt Standard bij met zo'n 1 miljoen euro
Na onder meer Axel Witsel, Marouane Fellaini en Michel Preud'homme is het nu aan Nacer Chadli. Ook de Rode Duivel investeert in het immoproject van Standard-voorzitter Bruno Venanzi.
Lees verder

Football Talk. Italiaanse clubs 770 miljoen in het rood
De twintig voetbalclubs in de Serie A hebben over het afgelopen seizoen een recordverlies geleden van 770 miljoen euro. Die schatting maakt 'La Gazzetta dello Sport'. De krant kwam tot het totaalbedrag op basis van onderzoek naar "de al gepubliceerde rekeningen en de niet-officiële financiële informatie die bij de andere clubs werd verkregen". Juventus kondigde een tekort aan van 89,7 miljoen euro voor het boekjaar dat eindigde op 30 juni 2020. AC Milaan meldde een tekort van 195 miljoen euro en AS Roma ook van ongeveer 200 miljoen euro. Inter moet volgens de krant eind november een tekort van ongeveer 100 miljoen euro vaststellen.
Lees verder

Martínez sluit terugkeer Eden Hazard niet uit: "We koesteren hoop" - Witsel en Meunier geschorst voor Denemarken
Het gespeculeer kan gewoon voortgaan. Martínez weigert uit te sluiten dat Eden Hazard na zijn coronabesmetting alsnog aansluit bij de nationale ploeg. "We koesteren hoop."
Lees verder

Wat verdient een installatie- en onderhoudstechnicus?
Wil je aan de slag als installatie- en onderhoudstechnicus? Dan kan je terecht in verschillende sectoren. Niet alleen de jobinhoud wil wel eens variëren. Dat geldt ook voor het loon. Jobat.be zet de bruto maandlonen van enkele jobs op een rij.
Lees verder

Wat verdient een installatie- en ouderhoudstechnicus?
Wil je aan de slag als installatie- en onderhoudstechnicus? Dan kan je terecht in verschillende sectoren. Niet alleen de jobinhoud wil wel eens variëren. Dat geldt ook voor het loon. Jobat.be zet de bruto maandlonen van enkele jobs op een rij.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen en ziekenhuisopnames dalen in alle provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft dalen. Ook in de ziekenhuizen gaan cijfers de goede kant op in alle provincies. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Trump mag dan weggaan, de voedingsbodem voor populisme is er wereldwijd nog steeds
Vier jaar geleden was de winst van Trump een enorme opsteker voor populisten elders in de wereld. Zijn verlies is voor hen een tegenvaller. De Volkskrant legt uit waarom de voedingsbodem die hen groot maakte, nu toch nog niet is verdwenen.
Lees verder

"1.898 euro tegoed aan tickets": wat te doen met je festivalvouchers als je volgend jaar niet meer kan of wil gaan?
Bijna 2.000 euro, dat is het enorme bedrag dat Bart (54) momenteel heeft uitstaan in vouchers en omgeboekte tickets. Hij heeft net zoals duizenden anderen twee jaar de tijd om zijn voucher te gebruiken. Maar wat als je niet aanwezig kan zijn in 2021? Of als je favoriete artiest niet komt? Krijg je dan je geld terug? Wij vroegen het aan de verschillende festivalorganisaties.
Lees verder

Roemeense "heldendokter" die patiënten uit brand redde in Belgisch brandwondencentrum opgenomen
De arts die zaterdag ernstig verbrand raakte toen hij patiënten uit de vlammen probeerde te redden in een ziekenhuis in Roemenië, is in het militair hospitaal in Neder-over-Heembeek opgenomen. Bij de brand op de intensivecareafdeling van het ziekenhuis in het noordoosten van Roemenië waar coronapatiënten werden behandeld, kwamen tien mensen om het leven. Zes patiënten overleefden de vlammenzee. De dokter, die zijn leven op het spel zette om zo veel mogelijk patiënten te redden, wordt in zijn land gevierd als een held.
Lees verder

Wanhopige moeder in paniek nadat bootje met vluchtelingen zinkt op Middellandse Zee: "Ik ben mijn baby kwijtgeraakt! Waar is mijn baby?"
Een Spaanse vzw die zich inzet voor het redden van vluchtelingen op de Middellandse Zee, heeft hartverscheurende beelden gedeeld van een reddingsoperatie. Daarop is te zien hoe een moeder wanhopig uitschreeuwt dat ze haar kind is kwijtgeraakt toen het bootje waarop ze zaten, zonk. Opgelet, de beelden zijn aangrijpend.
Lees verder

Bent u nog tevreden over uw bank? Doe mee met de enquête
Uiteraard willen banken tevreden klanten. Welke banken scoren op dat vlak het best? Vindt u de dienstverlening in uw bankkantoor nog op peil of laat ze te wensen over? En wat vindt u van de app van uw bank? De komende dagen krijgt u de mogelijkheid om uw bank een goed óf een slecht rapport te geven. Als u de enquête invult, maakt u bovendien kans om onder andere een iPhone ter waarde van 739 euro te winnen.
Lees verder

Dit waren de People's Choice Awards: J-Lo houdt het niet droog, Demi Lovato grapt over haar verloving en 'Bad Boys For Life' is grote winnaar
Vannacht vond de virtuele uitreiking van de People's Choice Awards plaats. Hoewel er geen publiek in de zaal zat, werd het wel een heus spektakel. Zo maakte presentatrice Demi Lovato een verwijzing naar haar verbroken verloving, hield Jennifer Lopez het niet droog toen ze haar Icon Award ontving, en gingen de 'Bad Boys For Life' met vele prijzen naar huis.
Lees verder

"Zoveel mogelijk atleten en toeschouwers vaccineren": IOC-baas Bach ziet Spelen sowieso mét publiek
Thomas Bach, de chef van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), zei vandaag dat hij ervan overtuigd is dat toeschouwers volgend jaar de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio kunnen bijwonen.
Lees verder