Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 november 2020

Horeca tot eind dit jaar dicht? Dit is hoe de creatieve chef of sommelier het dan aanpakt

HLN
Horeca tot eind dit jaar dicht? Dit is hoe de creatieve chef of sommelier het dan aanpakt
Biertjes op café of eens lekker uit eten: volgens de experts zal het er dit jaar niet meer van komen. En dus moet de horeca nog wat langer alternatieven bedenken. Takeawaymaaltijden zijn ondertussen flink ingeburgerd, maar sommige ondernemers doen er nog een creatief schepje bovenop. Of wat dacht u van een virtueel café en een live kookles op Instagram van een topchef?
Lees verder

Blijft ATP Finals lege vlek op palmares Nadal? Hij legt de duimen tegen Thiem
Dominic Thiem (ATP 3) heeft ook zijn tweede groepsmatch op de ATP Finals in Londen gewonnen. De Oostenrijker haalde het in twee intense sets van de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2).
Lees verder

Drugslabo's voor crystal meth ontdekt in Opgrimbie, meerdere arrestaties verricht
In Opgrimbie, aan de hoek met de Kerkstraat en Engelstraat, hebben speurders van de gerechtelijke politie twee drugslabo's ontdekt. Dat bevestigde het parket. Meerdere arrestaties zijn verricht.
Lees verder

Sylvie Meis over lingeriecollectie voor Aldi: "Ze gaan pas met je in zee als iedereen je kent"
Dat presentatrice en model Sylvie Meis (42) lingerie heeft ontworpen voor de Duitse supermarktketen Aldi, deed de voorbije dagen heel wat wenkbrauwen fronsen. De Nederlandse pakt namelijk maar al te graag uit met haar luxueuze levensstijl. In het weekblad Privé geeft ze nu voor het eerst tekst en uitleg. "Je komt pas tot zo'n samenwerking als ze zeker weten dat freaking iedereen weet wie je bent."
Lees verder

Dimitri Van den Bergh in uitstekende vorm nu al zeker van hoofdtabel Grand Slam of Darts
Dimitri Van den Bergh (PDC 11) is nu al zeker van zijn plaats op de hoofdtabel in de Grand Slam of Darts (PDC/613.000 euro). In het Engelse Coventry zette hij in zijn tweede groepswedstrijd de Engelsman Nathan Aspinall (PDC 6) met 5-1 opzij.
Lees verder

KIJK LIVE. Jonge Duivels na zwak verdedigen Bornauw op achterstand, zetten ze scheve situatie nog recht in cruciale match?
• EK-kwalificatieduel U21 • België staat 2de in groep, op twee punten van leider Duitsland • Cruciaal duel: Jonge Duivels zijn enkel bij winst zeker geplaatst voor EK
Lees verder

Alleenstaande mama Tessa: "De armoedepremie geeft me één week ademruimte"
Nog voor de kerstvakantie zullen gezinnen met een laag inkomen een eenmalige coronapremie van 33,67 euro per kind krijgen. Volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zullen meer dan 356.000 kinderen een financieel duwtje in de rug krijgen. Het bedrag wordt automatisch uitgekeerd. Tessa is alleenstaande mama met twee jonge kinderen. Ze heeft het financieel niet breed en volgt de opleiding ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting. "Met de 66 euro die ik ontvang, krijg ik één week ademruimte", zei ze op Radio 1.
Lees verder

Engie Electrabel schrapt investeringen voor verlenging levensduur kerncentrales
Engie Electrabel bereidt de kernuitstap in 2025 voor. De nucleaire topman Thierry Saegeman heeft dinsdag aan het personeel laten weten dat de investeringen voor de levensduurverlenging van de kerncentrales zullen worden geschrapt, zo schrijft Trends.
Lees verder

Nederland hoopt half december te kunnen versoepelen: "Als de cijfers blijven dalen"
De coronamaatregelen die twee weken geleden van kracht werden in Nederland, verlopen in de nacht van woensdag op donderdag. De gedeeltelijke lockdown van vorige maand blijft voorlopig wel van kracht. Dat zei de Nederlandse premier Mark Rutte vandaag op een persconferentie. Dierentuinen, pretparken en musea mogen overigens weer openen.
Lees verder

Nederland hoopt half december verder te kunnen versoepelen: dierentuinen, pretparken en musea mogen nu al heropenen
Mensen kunnen vanaf donderdag in Nederland weer cultuur opsnuiven in theaters, musea, bioscopen en muziekzalen en weer plezier hebben in dierentuinen en pretparken. Ook kunnen Nederlanders weer gaan zwemmen, boeken uitzoeken in de bibliotheek en een gokje wagen in casino's. Cafés en restaurants blijven voorlopig dicht. Dat heeft premier Mark Rutte op een persconferentie bekendgemaakt.
Lees verder

Omstaanders proberen arrestatie te verhinderen in Jette, 16 personen opgepakt
Omstaanders hebben dinsdagnamiddag in Jette proberen verhinderen dat de politie verdachten van een drugdeal zou arresteren. Ze probeerden daarbij de agenten te lijf gegaan maar die konden, met behulp van toegesnelde collega's, de groep in het nauw drijven en uiteindelijk 16 personen oppakken.
Lees verder

BOB-campagne 2.0 tijdens eindejaar: latere start en meer kleinere controles
De traditonele BOB-campagne tijdens de eindejaarsperiode start dit jaar mogelijk drie weken later, op 18 december. En er zullen ook minder controles plaatsvinden, meldt VTM NIEUWS. De politie mag enkel klassieke blaastoestellen gebruiken, maar die moeten na elke controle ontsmet worden.
Lees verder

"Meer dan 1 miljoen euro draai ik in december. Nu wordt het niets": laatste maand van het jaar is normaal de beste voor horeca
December is niet alleen pakjesmaand, maar is ook op de kalender in de horeca al jaren met rood omcirkeld. Met dank aan de feestdagen is het vierde kwartaal het allerbelangrijkste voor onze cafés, cateraars en restaurants. Blijft de horeca ook tijdens eindejaar dicht — waar experts van uitgaan — dan loopt de financiële kater in de miljarden.
Lees verder

KIJK LIVE. Openda mildert vanop de stip, kunnen Jonge Duivels nog gelijk maken?
• EK-kwalificatieduel U21 • België staat 2de in groep, op twee punten van leider Duitsland • Cruciaal duel: Jonge Duivels zijn enkel bij winst zeker geplaatst voor EK
Lees verder

Little Mix-zangeres Jesy Nelson neemt lange pauze bij groep "om persoonlijke medische redenen"
Jesy Nelson (29) zal een hele tijd niet meer op het podium staan met haar Little Mix-collega's Perrie Edwards (27), Jade Thirlwall (27) en Leigh-Anne Pinnock (29). Het management van de groep kondigde namelijk aan dat de zangeres een lange pauze neemt "om persoonlijke medische redenen".
Lees verder

Little Mix-zangeres Jesy Nelson neemt lange pauze bij groep "omwille van medische redenen"
Jesy Nelson (29) zal een hele tijd niet meer op het podium staan met haar Little Mix-collega's Perrie Edwards (27), Jade Thirlwall (27) en Leigh-Anne Pinnock (29). Het management van de groep kondigde namelijk aan dat de zangeres een lange pauze neemt "omwille van persoonlijke medische redenen".
Lees verder

Nachtmerrie voor Jonge Duivels: beloften verliezen in Bosnië-Herzegovina (3-2), kwalificatie voor EK zo goed als onmogelijk
Het duel in Bosnië-Herzegovina is op een nachtmerrie uitgedraaid voor de Jonge Duivels. Onze nationale beloften waren bij winst zeker van deelname aan het EK. Ze kwamen ook op voorsprong, maar lieten de zege uit handen glippen. Het werd 3-2. Alleen een mirakel kan hen nog redden.
Lees verder

Deense bondscoach Hjulmand: "Voetballen tegen België is zwaarste opdracht in heel Europa"
De Rode Duivels en Denemarken staan morgen in Leuven tegenover elkaar in een rechtstreeks duel om groepswinst en kwalificatie voor de Final Four van de Nations League. "België staat voor een reden op de eerste plaats van de FIFA-ranking", zegt Deens bondscoach Hjulmand.
Lees verder

Conan O'Brien stopt als host van latenightshow
Talkshowhost Conan O'Brien (57) stopt met zijn dagelijkse latenightprogramma 'Conan'. De host ruilt de Amerikaanse zender TBS voor streamingplatform HBO Max. Volgens Variety krijgt hij daar een wekelijks programma.
Lees verder

Nintendo lanceert draagbare retroconsole, maar die is meer iets om te hebben dan om op te spelen
Na Super Mario Kart Live: Home Circuit en Super Mario 35 viert Nintendo de vijfendertigste verjaardag van zijn totemfiguur verder met Super Mario Bros. Game & Watch, een retro-zakcomputerspelletje met de eerste sologame van de besnorde loodgieter erop. Maar die ooit bijzonder populaire toestelletjes zelf blazen nog vijf kaarsjes meer uit: in 1980 werden ze snel een rage waarop heel wat volwassenen vandaag nog steeds nostalgisch terugkijken.
Lees verder