Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 november 2020

Hondenbaasje reageert op doodgebeten guanaco’s Planckendael: “Ik weet niet meer wat ik met die mannen aan moet”

HLN
Hondenbaasje reageert op doodgebeten guanaco's Planckendael: "Ik weet niet meer wat ik met die mannen aan moet"
"Om eerlijk te zijn, ik weet het niet meer. Ik ben echt ten einde raad." Wim Hendrickx zit met de handen in het haar wat betreft Taka, Pascha, Balou en Dunia. Zijn geliefde "ontsnappingskoningen" beten in Zoo Planckendael twee guanaco's dood en dat waren niet de eerste slachtoffers van de honden. "Mijn grootste schrik is dat ze een verkeersongeval veroorzaken."
Lees verder

Minder dan 10 euro voor fles champagne: ongeziene promoties voor feestdagen door prijzenoorlog
Corona doet de champagnekurken beduidend minder knallen. En dus zitten de Franse champagnehuizen dit najaar met een ongeziene voorraad. In meerdere warenhuizen koop je al voor minder dan tien euro een fles van de prestigieuze Franse sprankelende wijn. En er volgen richting feestdagen nog méér promoties, zo zeggen de supermarkten. Is een champagneoorlog op til? En waar vind je de goedkoopste flessen?
Lees verder

Football Talk. Vranjes flirt weer met AEK - Jaarrekening Zulte Waregem kleurt donkerrood
Zulte Waregem dit seizoen door een sportief dal, met 11 punten uit 12 wedstrijden en een veertiende plaats in de rangschikking. Financieel zit de fusieclub op de grens van Oost- en West-Vlaanderen nog meer in de rats. Bij de bekendmaking van de jaarrekening blijkt dat de "cvba Grensverleggend", de vennootschap achter de club, tussen 1 juli 2019 en 30 juni 2020 een verlies boekte van liefst 7,3 miljoen euro. In het vorige boekjaar ging Zulte Waregem ook al in de rode cijfers, toen 2,9 miljoen euro. De coronacrisis en het mislopen van enkele lucratieve uitgaande transfers in de eerste Covid-zomer zorgden bij de fusieclub voor een aanzienlijk financieel verlies.
Lees verder

IN BEELD. Disneyland Paris gunt eerste blik op hotel en themagebied van Marvel
Disneyland Paris is dan wel tijdelijk gesloten door het coronavirus, maar achter de schermen wordt er druk gewerkt aan de toekomst. Daarom heeft het Franse park de eerste beelden onthuld van Disney's Hotel New York - The Art of Marvel en de bouwwerkzaamheden van Avengers Campus en Cars Route 66 Road Trip.
Lees verder

Deense selectie leeft coronavrij toe naar clash met Rode Duivels
De laatste testronde heeft geen positieve coronagevallen opgeleverd binnen de selectie van Denemarken, zo bevestigde de Deense bond. Denemarken is woensdag tegenstander van de Rode Duivels in de Nations League.
Lees verder

'Elfenhuisje' voor verongelukte Frauliene (2) en oma Carine even verdwenen: "Alsjeblieft, laat gedenkplaatsen toch met rust"
"De voorbije jaren zijn er dikwijls spullen verdwenen, maar voor het eerst voelde ik naast droefheid ook boosheid", zegt Wendy Vermonden, mama van Frauliene (2). Het zelfgemaakte 'elfenhuisje' voor het verongelukte meisje en haar oma bleek maandagmorgen verdwenen van de herdenkingsplaats langs de Poederleeseweg in Vorselaar. Nadat een bericht op sociale media massaal werd gedeeld, werd het 'elfenhuisje' enkele uren later plots teruggelegd. "Alsjeblieft, heb respect voor onze gedenkplaats én die van andere verkeersslachtoffers", stelt Wendy.
Lees verder

'Elfenhuisje' voor verongelukte Frauliene (2) en oma Carine even verdwenen: "Alsjeblieft, laat gedenkplaatsen van verkeersslachtoffers toch met rust"
"De voorbije jaren zijn er dikwijls spullen verdwenen, maar voor het eerst voelde ik naast droefheid ook boosheid", zegt Wendy Vermonden, mama van Frauliene (2). Het zelfgemaakte 'elfenhuisje' voor het verongelukte meisje en haar oma bleek maandagmorgen weggehaald van de herdenkingsplaats langs de Poederleeseweg in Vorselaar. Nadat een bericht op sociale media massaal werd gedeeld, werd het 'elfenhuisje' enkele uren later plots teruggelegd. "Alsjeblieft, heb respect voor onze gedenkplaats én die van andere verkeersslachtoffers", stelt Wendy.
Lees verder

Vandenbroucke over gratis coronavaccin: "We gaan niet met verplichtingen beginnen zwaaien, maar we hopen om 70 procent gevaccineerd te krijgen"
De vaccins die in België tegen het coronavirus zullen toegediend worden, zullen aan de strengste eisen beantwoorden. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) in het VTM NIEUWS. "Onze doelstelling is dat toch minstens 70 procent van de bevolking zich zal laten vaccineren", zei Vandenbroucke ook nog.
Lees verder

Vandenbroucke over gratis coronavaccin: "We gaan niet met verplichtingen zwaaien, maar we hopen om 70 procent gevaccineerd te krijgen"
De vaccins die in België tegen het coronavirus zullen toegediend worden, zullen aan de strengste eisen beantwoorden. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) in het VTM NIEUWS. "Onze doelstelling is dat toch minstens 70 procent van de bevolking zich zal laten vaccineren", zei Vandenbroucke ook nog.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh verbetert record van dartslegende Phil Taylor
Dimitri Van den Bergh (PDC-11) heeft in het Engelse Coventry zijn eerste groepswedstrijd van de Grand Slam of Darts met 5-1 gewonnen van Ricky Evans (PDC-30). De 26-jarige Antwerpenaar wierp daarbij liefst 114,85 punten per drie darts, het hoogste gemiddelde ooit in de geschiedenis van de Grand Slam of Darts. Van den Bergh deed net iets beter dan de 114,65 die dartslegende Phil Taylor in 2014 op de tabellen zette.
Lees verder

Veiligheidsadviseur Trump belooft "zeer professionele machtsoverdracht" aan Joe Biden
De Nationale Veiligheidsadviseur van Donald Trump belooft een professionele machtsoverdracht aan het team van Joe Biden als hij officieel tot winnaar uitgeroepen wordt. Het is volgens Robert O'Brien duidelijk "dat het daar nu op lijkt".
Lees verder

Ingenieur van het jaar is luis in de pels van grote telecombedrijven: "Onze drones vliegen al op 5G"
Mitch De Geest, CEO van het Brugse bedrijf Citymesh, is door de Alumnivereniging van Ingenieurs verkozen tot Engineer of the year 2020. De 39-jarige ondernemer begon als student met het openen van een computerwinkel in Blankenberge en is tegenwoordig de luis in de pels van de grote Belgische telecombedrijven. "We willen bedrijven op het 5G-netwerk aansluiten", zegt hij.
Lees verder

België roept op tot staakt-het-vuren in conflict Ethiopië
België drukt zijn ongerustheid uit over de escalatie van het conflict in noorden van Ethiopië en de dreigende humanitaire crisis. Ons land roept alle betrokken partijen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren, zo meldt de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Woning voorlopig onbewoonbaar na brand aan elektriciteitskast in garage in Oostrozebeke
Een brand aan de elektriciteitskast in de garage heeft er maandagavond voor gezorgd dat een woning in de Gaverstraat in Oostrozebeke voorlopig onbewoonbaar is. De bewoners konden veilig ontkomen.
Lees verder

Wereldrecord: Caeleb Dressel duikt als eerste onder 50 seconden op 100m wissel
De Amerikaan Caeleb Dressel heeft op de International Swimming League in Boedapest voor een recordtijd gezorgd op de 100 meter wisselslag (kortebaan). In de halve finales tikte hij aan in 49.88. Daarmee pitste hij liefst 38 honderdsten van de wereldrecordtijd van de Rus Vladimir Morozov (50.26) uit 2018 af.
Lees verder

Veertig procent van studenten volgt coronaregels op kot weinig of nooit
Meer dan 40 procent van de studenten volgt de coronaregels van de KU Leuven op kot weinig of nooit. Dat schrijft het Leuvense studentenmagazine VETO. De helft van de studenten pendelt nog steeds evenveel als voor de coronacrisis. Het magazine nam de enquête af tussen 24 oktober en 1 november, 722 studenten namen deel.
Lees verder

Wie is Dustin Johnson? Een portret van de strafste golfer ter wereld
Dertig jaar nadat hij als kind voor het eerst op een golfbaan stond, zag Dustin Johnson zondag zijn grootste wens in vervulling gaan. Het nummer één van de wereld won de Masters met groot machtsvertoon. Een portret.
Lees verder

Belgisch record: Racing Genk boekt omzet van 127 miljoen euro
Temidden van de grootste voetbalcrisis ooit, draait Racing Genk de grootste omzet ooit. 127 miljoen euro haalde Genk in het post-kampioenenjaar op. Met dank aan de Champions League én de verkoop van sterkhouders zoals Berge, Trossard, Malinovskyi en Samatta.
Lees verder

"Aan dit tempo kan iedere Belg zich volgend jaar laten vaccineren"
Na het vaccin van Pfizer en BioNTech boekt nu ook dat van het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna straffe resultaten. Het slaat aan in 94,5 procent van de gevallen. "Hoewel het om tussentijdse analyses gaat, zal het eindresultaat niet veel verschillen", reageren experts opgetogen. Ook vaccinoloog Pierre Van Damme is erg hoopvol: "Van latere bijwerkingen hoeft niemand schrik te hebben".
Lees verder

Experts opgetogen: "Aan dit tempo kan iedere Belg zich volgend jaar laten vaccineren"
Na het vaccin van Pfizer en BioNTech boekt nu ook dat van het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna straffe resultaten. Het slaat aan in 94,5 procent van de gevallen. "Hoewel het om tussentijdse analyses gaat, zal het eindresultaat niet veel verschillen", reageren experts opgetogen. Ook vaccinoloog Pierre Van Damme is erg hoopvol: "Van latere bijwerkingen hoeft niemand schrik te hebben".
Lees verder