Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 november 2020

Hoe krijgen we straks meerderheid gevaccineerd tegen Covid-19? “Simpel: hoe meer inentingen, hoe minder maatregelen”

HLN
Hoe krijgen we straks meerderheid gevaccineerd tegen Covid-19? "Simpel: hoe meer inentingen, hoe minder maatregelen"
Aan vaccins geen gebrek, nu ons land ook intekent op het Pfizer-vaccin. Alleen is de vraag: hoe bereiken we de vooropgestelde 70 procent Belgen, waar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op hoopt? "Hoe minder mensen immuun zijn, hoe minder de overheid kan versoepelen. Zo simpel is het", motiveert vaccinoloog Pierre Van Damme.
Lees verder

REPORTAGE. Willebroek, een politiestaat of net het 'Chicago' van België?: "Wij mogen niks. Een sigaret roken? Hup, coronaboete"
En plots werd de avondklok van Willebroek alweer ingetrokken. De storm van kritiek over de extreme maatregel, die de burgemeester zaterdag had ingevoerd om de overlast in een parkje aan te pakken, was te groot geworden. Maar het probleem zit dieper, zo blijkt. "Voor níks vraagt de politie hier uw paspoort", zeggen de jongeren in het parkje. "Agenten aanvallen, dát doen ze", zegt burgemeester Benny Evers (N-VA).
Lees verder

Wanneer beginnen we te vaccineren? "Rond de jaarwisseling krijgen de eerste vaccins een Europese vergunning"
Nu het vaccin van Pfizer zo goed klaar is en ook dat van AstraZeneca en Moderna de eindmeet in zicht hebben, is het aan de geneesmiddelenagentschappen om de vaccins goed te keuren. Om te vermijden dat dat zeven maanden duurt, is het Europese EMA al meer dan een maand bezig met de evaluatie van verschillende vaccins, nog voor ze helemaal klaar zijn.
Lees verder

Alaphilippe: "Als ik nog één koers wil winnen, dan de Tour"
Het zal niet verbazen voor een Fransman: de Tour is de favoriete wedstrijd van Julian Alaphilippe (28). Het is zijn grote droom om die koers ooit te winnen. Maar de kans dat hij het probeert: bijna nihil.
Lees verder

Creg stopt studie naar kostprijs black-out op vraag van minister
Minister Tinne Van der Straeten (Groen) heeft een studie door de onafhankelijke energieregulator Creg laten stilleggen. Dat schrijft De Standaard.
Lees verder

DJ Jan Vertonghen zorgt met Vlaamse klassiekers voor sfeer op de bus: "Mooi, 't leven is mooi"
Een eerste plaats in de groep en kwalificatie voor de Final Four van de Nations League, dat moet gevierd worden. Alleen is dat in coronatijden geen evidentie. Dan maar op de bus, moet Jan Vertonghen gedacht hebben.
Lees verder

Onafhankelijke Ziekenfondsen: "Bijna helft Belgen weet niet wat hormoonverstoorders zijn"
Bijna de helft van de Belgische bevolking weet niet wat hormoonverstoorders zijn. Dat blijkt uit een bevraging bij 1.000 mensen door de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Hormoonverstoorders kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid, luidt het.
Lees verder

Glennis Grace laat borsten verkleinen: "Ik was doodsbang voor de ingreep"
Zangeres Glennis Grace (42) heeft vorige week haar borsten laten verkleinen. Haar twee 'vriendinnen', zoals zij ze zelf noemt, passen nu volgens haar beter bij de rest van haar lichaam. Ze was doodsbang voor de ingreep na een eerdere moeilijke ervaring. "Ik ging huilen als een baby.''
Lees verder

Rode Duivels kennen op 3 december tegenstander in halve finale van Italiaanse 'Final Four'
Dat kon slechter - qua weer en locatie. Behoudens een verrassing van de UEFA vindt de Final Four volgend jaar plaats in Italië, dat gisteren dus groep A1 won. Speelsteden zijn wellicht Milaan en Turijn.
Lees verder

Max Verstappen (23) samen met 31-jarige dochter van Braziliaanse Formule 1-legende?
Is Kelly Piquet de nieuwe liefde in het leven van Max Verstappen? Een Instagrampost van de Braziliaanse, dochter van drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet, doet de geruchtenmolen tilt slaan.
Lees verder

"Meghan Markle geeft toe dat ze informatie doorspeelde aan de auteurs van 'Finding Freedom', hoewel ze dat aanvankelijk met klem ontkende"
Meghan (39), de hertogin van Sussex, heeft meegewerkt aan de veelbesproken biografie 'Finding Freedom' over haar en haar man prins Harry. Dat melden Britse media op basis van rechtbankdocumenten.
Lees verder

Prins William reageert voor het eerst op controversieel interview van Diana: "De waarheid moet onthuld worden"
Prins William (38) is blij dat er een nieuw onderzoek komt naar de gang van zaken rondom het interview dat zijn moeder prinses Diana in 1995 gaf aan het BBC-programma 'Panorama'. "Dit onafhankelijke onderzoek is een stap in de goede richting", zegt hij in een verklaring die door Kensington Palace is verspreid.
Lees verder

IT'ers kunnen haast overal aan de slag, maar dat heeft ook nadelen
Als IT'er kan je in zowat elke sector terecht. Het hoeft dus niet altijd een techbedrijf te zijn, want de digitalisering voltrekt zich momenteel zo goed als overal. Zo'n job in een 'gewoon' bedrijf heeft voor een IT-specialist zowel voor- als nadelen. Jobat.be belicht wat je moet weten.
Lees verder

Ook in deze sectoren kan je als IT'er aan de slag
Als IT'er kan je in zowat elke sector terecht. Het hoeft dus niet altijd een tech-bedrijf te zijn, want de digitalisering voltrekt zich momenteel zo goed als overal. Zo'n job in een 'gewoon' bedrijf heeft voor een IT-specialist zowel voor- als nadelen. Jobat.be belicht wat je moet weten.
Lees verder

Wat betekenen de nieuwe belastinghervormingen voor jouw portemonnee? Onze expert legt uit
Premier Alexander De Croo (Open VLD) besteeg 50 dagen geleden het federale regeringszadel en dat ging uiteraard ook gepaard met een aantal belangrijke belastinghervormingen. Maar wat zijn nu de belangrijkste? En welke impact hebben ze op jouw portemonnee? "Er is aandacht voor meer sociale steun, met de coronacrisis als voorname factor, langetermijnspaarders en beleggers moeten het de komende periode met wat minder doen", zegt belastingexpert Michel Maus, die vijf belastinghervormingen onder de loep neemt.
Lees verder

Raad van Europa: omstandigheden voor migranten in Griekenland "onmenselijk"
Migranten worden in Griekenland vastgehouden onder "onmenselijke" omstandigheden, stelt het Comité ter voorkoming van foltering (CPT) van de Raad van Europa in een rapport. Het comité dringt er bij Griekenland op aan dat het zijn opvangbeleid herziet.
Lees verder

Thyssenkrupp schrapt 11.000 banen
Het Duitse industrieconcern Thyssenkrupp grijpt na een miljardenverlies in: er zullen de komende drie jaar nog eens 5.000 jobs geschrapt worden. Dat heeft de onderneming donderdag aangekondigd. Daarbij worden naakte ontslagen niet uitgesloten.
Lees verder

'Wonder Woman 1984' verschijnt op kerstdag, zowel in de bioscoop als op HBO Max
De tweede 'Wonder Woman'-film komt op eerste kerstdag uit in de bioscopen en is die dag in de VS ook te zien op streamingplatform HBO Max. Dat maakte studio Warner Bros woensdag bekend.
Lees verder

Vlaamse regering voorziet 100.000 euro steun voor gamesector
De Vlaamse regering trekt 100.000 euro uit voor de Vlaamse gamesector om de coronaperiode te overbruggen. Dat heeft minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) aangekondigd naar aanleiding van de lancering van een nieuwe spelconsole.
Lees verder

Courtois in de fout tegen Denemarken: "Ik ken Eden, hij zal hier zeker mopjes over maken bij Real"
Vijf minuten voor affluiten ging het licht even uit. Op een schijnbaar ongevaarlijke terugspeelbal van Nacer Chadli ging Thibaut Courtois de mist in. Onze nationale doelman liet de bal zomaar onder zijn voet door in het lege doel rollen. Gelukkig zonder al te grote gevolgen, De Bruyne zette snel weer orde op zaken.
Lees verder