Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 november 2020

Hoe het mogelijk is dat de werf van het Sint-Pietersstation zo ontspoorde. “Hallucinant dat geen enkele bevoegde mi...

HLN
Hoe het mogelijk is dat de werf van het Sint-Pietersstation zo ontspoorde. "Hallucinant dat geen enkele bevoegde minister zich vragen stelde"
Het rapport dat het Rekenhof heeft afgeleverd over de werken aan het Sint-Pietersstation, is ronduit schrijnend. Op vraag van enkele parlementsleden lichtte het Rekenhof het volledige dossier door. Daaruit blijkt niet alleen dat de planning nooit realistisch was, maar ook dat de kostenberekening niet accuraat was, én dat niemand - vooral ook geen enkele bevoegde minister - daar ooit vragen heeft over gesteld. Nochtans zou 11 jaar vertraging en 200 miljoen extra budget alarmbellen mogen doen afgaan.
Lees verder

Jonathan Borlée voor de tweede keer papa: na dochter Ambre nu een zoontje
"Daar is de tweede man van het huis." Zo maakt atleet Jonathan Borlée (32) op Instagram de geboorte van zijn zoontje bekend.
Lees verder

Ring met geschatte waarde van 80.000 euro te koop bij FOD Financiën
Op Fin Shop, de winkel van FOD Financiën, wordt een ring met een geschatte waarde van 80.000 euro geveild. "We hebben nog nooit iets dat zo duur is verkocht op de site van Finshop, los van wagens", verklaart woordvoerder Florence Angelici.
Lees verder

Opnieuw trekken advocaten Trump in Pennsylvania zich terug, rechter buigt zich vanmiddag over claim president
Opnieuw hebben advocaten die de campagne van de Amerikaanse president Donald Trump vertegenwoordigen in een rechtszaak over de verkiezingen verzocht om zich terug te trekken. Het gaat om drie advocaten die de uitslag in de swingstaat Pennsylvania moesten aanvechten.
Lees verder

Nee, de Queen is niet overleden: Franse radiozender verklaart per ongeluk 100 beroemdheden dood
Het is de nachtmerrie van elke redactie: een overlijdensbericht de wereld insturen van iemand die nog blijkt te leven. De Franse radiozender Radio France Internationale (RFI) slaagde er maandag in die pijnlijke fout maar liefst honderd keer te maken. RFI zette namelijk de overlijdensberichten van onder meer koningin Elizabeth II, acteur Alain Delon, ex-premier Laurent Fabius of nog zakenman Bernard Tapie op de website. "Een technisch probleem", zo luidt de verklaring.
Lees verder

Belgische wereldverbeteraars: 5 micro-ondernemers met een missie. "Alles is gegroeid uit een persoonlijke frustratie"
Ze hebben geen keuze. Hun hart geeft hen in dat ze zich moéten inzetten voor de natuur of hun medemens. De Belgische Lenja (28) creëerde 's werelds eerste circulaire zonnebrillenmerk. Isabel (36) ontwikkelt ecologische luiers. François (38) is het brein achter het sociale succesverhaal Helpper. Ruth (22) zorgt ervoor dat minder bruidsjurken in de vuilnisbak belanden. En Stefanie (29) gaat de strijd aan met stress. Vijf kleine ondernemers met één grote missie: de wereld een beetje mooier maken.
Lees verder

Zou ons land Kerstmis kunnen redden door massatest van bevolking?
Zouden we de kerstperiode kunnen redden door een massale test van de bevolking? Die vraag heeft microbioloog Herman Goossens van de Universiteit Antwerpen - die ook voorzitter is van de werkgroep testing - al verscheidene keren op zijn bord gekregen de jongste dagen. "Ik zie dat niet zitten", zei hij daarover klaar en duidelijk in 'De ochtend' op Radio 1.
Lees verder

België haalt doelstelling groene energie niet: factuur van tientallen miljoenen dreigt
België haalt de doelstelling voor groene energie in 2020 niet. Dat maakte minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) bekend bij haar beleidsverklaring in de Kamer. Alle entiteiten samen moesten 13 procent halen. Eerder liet onder meer Vlaanderen al weten de door Europa opgelegde doelstelling niet te zullen halen. Er dreigt een factuur van tientallen miljoenen.
Lees verder

Federale regering wil "burger betrekken" bij staatshervorming
De ministers voor Institutionele Hervormingen David Clarinval (MR) en Annelies Verlinden (CD&V) gaan met het oog op de geplande staatshervorming in 2024 een "dialoogplatform over de toekomst van het Belgische federalisme" in de steigers zetten. Dat staat te lezen in hun beleidsnota.
Lees verder

'I Like To Move It'-dj overleed aan ketaminevergiftiging: "Het was een ongeluk"
Twee maanden na de dood van dj en muziekproducer Erick Morillo (49) is de oorzaak van zijn overlijden bekend. Een lijkschouwer heeft aan Amerikaanse media bevestigd dat Morillo, die vooral bekend is van zijn hit 'I Like To Move It' onder de artiestennaam Reel 2 Real, is overleden aan een ketaminevergiftiging. Het zou gaan om een ongeluk.
Lees verder

Met deze simpele ingrepen kan je een woningbrand voorkomen
Het schrikbeeld van je huis dat in vlammen opgaat is hopelijk niet iets dat dagelijks door je hoofd spookt. Toch is het belangrijk af en toe wél stil te staan bij deze mogelijkheid. De brandweer dient immers niet enkel om katten uit bomen te redden, maar blust in ons land alleen al zo'n 10.000 branden per jaar. Met de juiste kennis en voorzorgen voorkom je dat ze moeten oprukken richting jouw adres.
Lees verder

Jan Mulder in 'Top of the League': "Tielemans een patron? Lukaku is de spil van het elftal"
Een nieuwe week, een nieuwe uitzending van 'Top of the League', de splinternieuwe podcast van HLN.be en VTM Nieuws. Daarin had analist Jan Mulder het aan de zijde van gast Nicolas Lombaerts onder meer over wie de rol van patron bij de Rode Duivels het best vervult: "Lukaku is de spil van dit elftal."
Lees verder

Nog vier besmetting extra bij Oekraïne, oefenduel tegen Zwitserland gaat niet door
Een dag nadat de positieve testen van Eduard Sobol (Club Brugge), Yevhen Makarenko (Kortrijk) en Dmytro Riznyk (Vorskla Poltava) bekendraakten, werden er opnieuw vier coronagevallen aangetroffen bij de Oekraïense nationale ploeg. Ruslan Malinovskyi (ex-Genk, nu Atalanta Bergamo) is de bekendste naam.
Lees verder

Nog vier besmettingen extra bij Oekraïne, oefenduel tegen Zwitserland gaat niet door
Een dag nadat de positieve testen van Eduard Sobol (Club Brugge), Yevhen Makarenko (Kortrijk) en Dmytro Riznyk (Vorskla Poltava) bekendraakten, werden er opnieuw vier coronagevallen aangetroffen bij de Oekraïense nationale ploeg. Ruslan Malinovskyi (ex-Genk, nu Atalanta Bergamo) is de bekendste naam.
Lees verder

Politie legt religieus feest met vijftig mensen stil: vier feestvierders proberen te vluchten
De lokale politie Druivenstreek heeft zondagavond zo'n vijftig feestvierders betrapt in een woning in het Vlaams-Brabantse Overijse. Onder hen ook twintig kinderen. Volgens het parket Halle-Vilvoorde ging het om een religieus feest. 32 volwassenen kregen een boete van 250 euro.
Lees verder

Jelle Van Damme mee op pad met broers Naesen en Greg Van Avermaet
We hadden al Steven Defour op de Muur van Geraardsbergen, maar nu heeft ook Jelle Van Damme de weg naar de fiets gevonden. De 37-jarige verdediger - nog steeds zonder club - reed vanochtend een zeventigtal kilometer mee met Oliver Naesen, Lawrence Naesen en Greg Van Avermaet. De drie Parelvissers zijn na enkele weken rust weer in opbouw voor volgend seizoen.
Lees verder

Britse premier Johnson pessimistisch gestemd over brexitdeal: "Verre van zeker"
De Britse premier Boris Johnson heeft tegen zijn belangrijkste ministers gezegd dat het nog lang niet zeker is dat er brexitdeal bereikt zal worden met Brussel en dat de tijd nu echt begint te dringen. Een woordvoerder van de Britse premier verklaarde dat Johnson graag een deal wil sluiten, maar dat er nog flinke verschillen zijn om te overbruggen, waaronder op het gebied van visserij.
Lees verder

Zelfs eigen partner en vrienden waren niet veilig: beroepsoplichtster Marina (37) maakt tienduizenden euro's buit bij tientallen slachtoffers
Een meester-manipulator. Een beroepsoplichtster. Met niet mis te verstane omschrijvingen kreeg Marina C. (37) uit Bulskamp dinsdag in de rechtbank van Veurne te horen dat haar 37 maanden effectieve celstraf boven het hoofd hangt. De vrouw maakte tientallen slachtoffers en maakte tienduizenden euro's buit door zich uit te geven als medewerkster van Orange. "Hou haar uit de cel, want ze heeft een kindje om voor te zorgen", pleitte haar advocaat.
Lees verder

Kevin Janssens stond ook voor 'The Masked Singer' al zingend op een podium: "Op m'n 16de speelde ik in een musical"
Zijn deelname aan 'The Masked Singer' was niet het zangdebuut van Kevin Janssens (41). In een gesprek met de Showbizzsite vertelt de acteur dat hij op z'n zestiende al meegespeeld heeft in een musical. "Maar dat weet niemand", lacht hij.
Lees verder

Jonge kapster stapt uit het leven: "Corona leverde mij te veel financiële problemen op"
Corona maakt veel dromen kapot. Alysson Jadin (24) was in de voorbije weken een van de jongeren die in de Waalse pers openlijk getuigde over haar lastige traject. Door de verplichte sluiting van haar kapperszaak zag ze de toekomst somber in. Gisteren is de jonge Luikse uit het leven gestapt. De financiële problemen waren haar te veel geworden.
Lees verder