Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 november 2020

Hevige brand verwoest garage van kraanverhuurbedrijf: ook huis van eigenaar beschadigd

HLN
Hevige brand verwoest garage van kraanverhuurbedrijf: ook huis van eigenaar beschadigd
Omwonenden van de Deinsesteenweg in Drongen schrikten vrijdagavond hevig op toen grote steekvlammen uit de garage van kraanverhuurbedrijf Danneels tevoorschijn kwamen. Op korte tijd stond de gehele garage in vuur en vlam.
Lees verder

Thomas Vermaelen mag Japan eindelijk verlaten: "Ik lag meteen uit de WhatsAppgroep van de Duivels. Dat kwam toch even aan"
Not longer stuck in Japan. Twee interlandperiodes op rij moest hij noodgedwongen aan de andere kant van de wereld blijven. "Leuk is dat niet." Maar een jaar na z'n laatste match voor de Rode Duivels is hij dus terug. Vandaar: Thomas Vermaelen (34) in extenso. "Ik vind de communicatie van Martínez super."
Lees verder

Acteur Ben Segers (46) en regisseur Lenny Van Wesemael (39) zijn verliefd op en naast de werkvloer: "Het blijft raar als we per ongeluk 'baby' tegen elkaar zeggen op de set"
In #hetisingewikkeld op VIER is zij de regisseur en hij de acteur. Ook thuis bij Ben Segers en Lenny Van Wesemael heeft zij de touwtjes in handen: ze regisseert hem zelfs tijdens onze speelse fotoshoot. In het interview neemt hij af en toe noodgedwongen de leiding. Een maand geleden overleed Lenny's mama, heel onverwacht. Het wordt een gesprek met een lach en een traan en als rode draad: doodgraag zien. "Liefde is de motor van het leven."
Lees verder

Met Raphael Holzhauser heeft Beerschot weer een spektakelman in huis: "Kroos is toch ook niet zo snel?"
Hoe lang is het geleden dat Beerschot na 11 speeldagen tweede stond? Wel, van de jaren 50, met de geniaal tegendraadse Rik Coppens. Dit seizoen zorgt Raphael Holzhauser (27) voor spektakel op het Kiel. Met straffe stats en ook hij houdt van een uitdagende hakbal. "Als ik fans kan laten genieten, is dat toch des te mooier."
Lees verder

5 must-have eigenschappen die ingenieurs nodig hebben (volgens de ingenieurs zelf)
Als je aan de slag wil als ingenieur, moet je natuurlijk eerst en vooral over een stevige technische kennis van je vakgebied beschikken. Maar er zijn nog andere skills die van tel zijn in het werkveld. Jobat.be bekeek de Ingenieursradar van ie-net om na te gaan welke kwaliteiten de ingenieurs zélf het allerbelangrijkst vinden.
Lees verder

Aantal vastgoedtransacties fors gedaald in oktober, ondanks herstel in zomermaanden
In de maand oktober kende het aantal vastgoedtransacties in ons land een forse terugval (-18,8 procent) tegenover dezelfde maand een jaar eerder. Ondanks de inhaalbeweging tijdens de zomermaanden, ligt de vastgoedactiviteit nog steeds lager dan in 2019. Dat meldt beroepsorganisatie notaris.be.
Lees verder

Na selectie De Ketelaere voor Rode Duivels hekelt Philippe Clement vele interlands: "Dit is onbegrijpelijk"
Voor het eerst sinds 2007 levert Club Brugge straks nog eens vier Rode Duivels. Al loopt Philippe Clement niet over van geluk na de selectie van nieuwkomer Charles De Ketelaere: "In deze tijden zie je ze liever niet opgeroepen worden."
Lees verder

5 tips voor jonge kopers op de vastgoedmarkt
Het gaat hard op de vastgoedmarkt. Prijzen schieten omhoog, panden raken razendsnel verkocht en jonge gezinnen en singles botsen op een onbereikbare vastgoeddroom. Spaargids.be ging op zoek naar tips om toch zo jong mogelijk al te kunnen investeren in een eigen woonst.
Lees verder

Wie wordt 's werelds populairste dj van 2020? Ook Dimitri Vegas & Like Mike maken weer kans
Wie mag zich dit jaar de populairste dj van de wereld noemen? Het Britse tijdschrift DJ Mag maakt zaterdagavond de prestigieuze DJ Mag Top 100 bekend. Dat gebeurt tijdens de vanwege corona virtuele editie van het Amsterdam Music Festival (AMF), dat normaal gesproken tijdens het Amsterdam Dance Event plaatsheeft in een volgepakte Johan Cruijff Arena.
Lees verder

Vier bekende mannen over bezoek aan psycholoog: "Hulp zoeken is geen zwakte, en geen schande"
De dood van YouTuber Kastiop (22) herinnert ons aan een pijnlijke waarheid: mannen zijn kwetsbaarder voor suïcide dan vrouwen. Ervaren ze schroom om psychische hulp in te schakelen? Vier bekende mannen getuigen over hun ervaring met een psycholoog.
Lees verder

Drie tieners aangeklaagd voor betrokkenheid onthoofding Samuel Paty
Vrijdag zijn drie tieners aangeklaagd voor betrokkenheid bij de onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty. Dit meldt het Franse persbureau AFP. Het gaat om twee mannen van achttien en meisje van zeventien jaar. Zij worden beschuldigd van terroristische samenzwering.
Lees verder

Gemengde gevoelens voor Martínez: Lukaku hervat groepstraining, Trossard moet passen met spierletsel
De eerste signalen zijn gunstig. Romelu Lukaku (27) verteerde de eerste training met de bal zonder problemen. Vandaag is zijn D-day: fit voor Atalanta, fit voor de Rode Duivels? Leandro Trossard moet wellicht afzeggen voor de interlands.
Lees verder

Dit weekend shop je met korting bij je favoriete webshops tijdens de Nationale NINA-webdagen: 5 essentiële najaarstrends (en zo draag je ze)
Ga je vandaag en morgen online op shoppingjacht tijdens de Nationale NINA-webdagen? Laat je inspireren door de fashionista's op de modeshows en in de straten, met hoofdrollen weggelegd voor deze vijf trends.
Lees verder

Corona gooit roet in het eten: Albert en Charlène van Monaco mogen cadeaus niet meer persoonlijk uitdelen
Prins Albert II (62) en prinses Charlène (42) zullen dit jaar geen cadeaus uitreiken aan de zestigplussers in het vorstendom. Het vorstenpaar doet dat traditioneel in de aanloop naar de nationale feestdag op 19 november als een soort vroege kerst voor de ouderen. Maar vanwege de coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk, zo maakte het prinselijk paleis vrijdag bekend.
Lees verder

Vader bouwt wagen om tot simulator in slaapkamer van tienerzoon: "Zo kan hij in de lockdown bezig blijven met zijn studies"
"Hoe houd ik mijn kinderen bezig tijdens de lockdown?" Het is een vraag die heel wat ouders in Vlaanderen zich dezer dagen wellicht stellen. Het goede voorbeeld wordt gegeven door Cliff Haerden (39) uit Loksbergen. Hij bouwde de afgelopen weken een oude wagen om tot autosimulator in de slaapkamer van zijn zoon Linus (14). "Zo tonen we dat de lockdown niet persé een verloren tijd moet zijn", lacht de fiere IT-er.
Lees verder

WHO registreert nieuw dagrecord aan coronabesmettingen
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een record aan wereldwijde coronabestemmingen geregistreerd van 581.679 in één etmaal. Dat waren er in de periode van vrijdag op zaterdag ruim 24.000 meer dan het oude dagrecord, geregistreerd op 31 oktober. Afgelopen etmaal zijn wereldwijd circa 8.900 mensen bezweken door toedoen van het virus, meldt de WHO.
Lees verder

Als Trump niet opnieuw verkozen wordt, zal Twitter hem geen 'speciale behandeling' meer geven
Donald Trump zou in januari meer kunnen verliezen dan alleen het presidentschap. Twitter heeft immers bevestigd dat als Trump zijn ambt verliest, hij niet langer een 'speciale behandeling' zal krijgen als "nieuwswaardig individueel". Wat dat betekent? In plaats van zijn berichten af te schermen of er een waarschuwing bij te plaatsen, kan zijn volledige profiel geblokkeerd of zelfs verwijderd worden na het schenden van de Twitterregels.
Lees verder

Hoe gaat het nog met 'Toppop'-presentator Ad Visser? "Dat seksfeest in de kelder was eenmalig, maar onze reputatie was wel gemaakt"
David Bowie bleef bij hem thuis logeren en met Debbie Harry voelde hij meteen een klik. Als presentator van het megapopulaire liedjes-programma 'Toppop' mocht Ad Visser (73) wereldsterren als Queen, Bob Marley en Elton John in zijn studio ontvangen. Maar de Nederlander bleef er doodnuchter onder. "Interessant-doenerij is niks voor mij", zegt hij.
Lees verder

Voor de derde dag op rij recordaantal coronabesmettingen in Duitsland
Voor de derde dag op rij is in Duitsland sprake van een recordaantal nieuwe besmettingen, zo heeft de openbare omroep ARD op gezag van het Robert Koch Instituut (RKI) gemeld.
Lees verder

Wout van Aert gespot op nieuwe Cervélo-fiets: "Golden hour"
Wout van Aert (26) heeft gisteren in een kort ritje, over een afstand van bijna 33 kilometer, zijn nieuwe Cervélo-fiets getest. "Golden hour", schreef hij op Strava.
Lees verder