Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 november 2020

Herenthout: Volg de gemeenteraad via de livestream op 9 november

Herenthout
Volg de gemeenteraad via de livestream op 9 november
De volgende zitting van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn vindt plaats op maandag 9 november om 20 uur. Wegens de coronamaatregelen verloopt de vergadering digitaal. Je kunt de vergadering van thuis uit volgen via de livestream op YouTube. De vergadering zal ook opgenomen worden via Teams. De opnames zijn de volgende dag op de website te vinden.
Lees verder

Nieuw Covid-19 testcentrum op voormalig militair domein Teunenberg
De huisartsenkring start op het voormalige militair domein Teunenberg in Olen een Covid-19-testcentrum. De bedoeling is er om half november klaar te zijn voor het afnemen van zo'n 350 coronatesten per dag. De huisartsenkring Zuiderkempen richt het testcentrum initieel op voor de gemeenten van Neteland (Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk en Vorselaar), Lille, Kasterlee en Westerlo.
Lees verder

Provinciegouverneur verbiedt kerstmarkten, schaatsbanen en winterdorpen tot 31 januari 2021
Gouverneur van de provincie Antwerpen Cathy Berx heeft op maandag 9 november een politiebesluit opgesteld dat onmiddellijk ingaat en dat het volgende stelt: Kerstmarkten, winterdorpen, in- en outdoor gelegenheidsschaatsbanen en vergelijkbare installaties en/of evenementen worden voor het héle grondgebied van de provincie Antwerpen verboden tot 31 januari 2021.
Lees verder

Webinar 'Betaalbaar kopen en (ver)bouwen na de woonbonus'
Op dinsdag 15 december 2020 om 19.00 u organiseert Herenthout in samenwerking met Kempens Woonplatform een webinar 'betaalbaar kopen en (ver)bouwen na de woonbonus'. Deze infosessie richt zich naar personen die een woning/appartement wensen te verwerven, te bouwen of verbouwen.
Lees verder