Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 14 november 2020

Henegouwse gemeente verplicht als eerste mondmaskers op lagere scholen

HLN
Henegouwse gemeente verplicht als eerste mondmaskers op lagere scholen
Lagere scholen in het Henegouwse Courcelles voeren vanaf maandag mondmaskerplicht in. De gemeente nabij Charleroi is daarmee de eerste in het land die deze maatregel invoert.
Lees verder

19-jarige man opgepakt na home invasion in Leeuwergem
De politie heeft een 19-jarige man opgepakt die verdacht wordt van een home invasion drie weken geleden in Straatje in de Zottegemse deelgemeente Leeuwergem. "Het is op aanwijzen van mijn cliënte dat de speurders één van de daders op het spoor gekomen zijn. Of de man al bekentenissen heeft afgelegd en de naam van zijn kompaan genoemd heeft, weet ik nog niet. Daarvoor heb ik inzage in het dossier gevraagd", zegt meester Jeroen D'hondt van advocatenkantoor ADV Law in Aalst.
Lees verder

Man levensgevaarlijk gewond nadat hij door dak zakte
Gisterennamiddag is in de Hezewijk een man van 34 jaar door het dak van zijn woning gezakt terwijl hij zonnepanelen aan het plaatsen was. De man werd naar het ziekenhuis afgevoerd en verkeert nog steeds in levensgevaar.
Lees verder

Oeps: 'kappersbeurt' Goedele Liekens draait niet uit zoals verwacht
Nu de kappers opnieuw gesloten zijn, zitten heel wat vrouwen letterlijk met de handen in hun (veel te lange) haar. Maar er zelf de schaar in zetten? Doe maar niet, waarschuwt Goedele Liekens. Zij kwam proefondervindelijk tot dat besef.
Lees verder

17- jarige fietser in kritieke toestand naar ziekenhuis na aanrijding in Meise
Een 17-jarige fietser is zaterdagochtend aangereden aan de oprit van de A12 tegenover de Plantentuin van Meise. Even stond er een tentje dat het ergste deed vermoeden. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

Ultieme wraak voor Democraten: Trump eindigt met exact dezelfde score als Clinton in 2016
Nu de race gelopen is, blijft Donald Trump achter met exact evenveel kiesmannen als de verliezende Hillary Clinton vier jaar geleden. 232 stuks om precies te zijn, noem het de ultieme speling van het lot. En reken maar dat ze daar op het hoofdkwartier van de Democraten volop over aan het gniffelen zijn.
Lees verder

Een nieuwe serie knallen of wandelen in Waasland: met deze 7 tips maak je er een heerlijk weekend van
Yay, weekend! Even uitblazen dus. Dit weekend doe je dat met de nieuwe song van Eurosong winnaar Duncan Laurence, designmeubels shoppen met korting, of Super Mario op de nieuwe Nintendo. Veel plezier!
Lees verder

Vanaf morgen ophokplicht na vaststelling vogelgriepvirus in ons land, ook voor gezinnen die kippen houden
Alle houders van pluimvee moeten dieren vanaf morgen 15/11 ophokken of afschermen. Dat geldt ook voor gezinnen die kippen houden, meldt het FAVV zaterdag. Aanleiding is de vaststelling van het H5N8 vogelgriepvirus bij drie wilde vogels.
Lees verder

"Nacer Chadli schiet Rouches te hulp en investeert in L'immobilière du Standard"
François Fornieri trok zich vorige week terug als toekomstige aandeelhouder, maar er is ook licht in de financiële duisternis: Nacer Chadli schiet Standard te hulp. De 31-jarige Rode Duivel investeert net als twee andere partijen in 'L'Immobilière du Standard - de immo-constructie van de Rouches. Dat meldt L'Echo. Daarmee gaat hij Axel Witsel, Marouane Fellaini en Michel Preud'homme achterna.
Lees verder

Dieven richten opnieuw vizier op speler van Spurs: Range Rover Harry Kane gestolen in Londen
Eind oktober zijn dieven aan de haal gegaan met de Range Rover van Tottenham-spits Harry Kane. Dat meldt The Sun. De Engelse aanvaller is zo al de derde speler van de Spurs die dit jaar het slachtoffer is van diefstal, na eerder Dele Alli en Jan Vertonghen, nu aan de slag bij Benfica.
Lees verder

Regula Ysewijn van 'Bake Off' schreef het 'Downton Abbey'-kerstkookboek: "Ik heb dyscalculie, niet handig als je moet bakken"
Regula Ysewijn (36) van 'Bake Off Vlaanderen' ziet er perfect uit: kleurrijk en origineel, smetteloos en kreukvrij. Dedication, zou Smos zeggen, want wanneer ze op de set verwacht wordt, moet ze al om vier uur uit de veren om haar knielange haar op te steken. En dan vond ze ook nog eens tijd om een kookboek voor 'Downton Abbey' te schrijven. "De lancering van 'The Official Downton Abbey Christmas Cookbook' en mijn andere boek 'Oats in the North' ging normaal gepaard met een grootse tournee door Amerika."
Lees verder

Dimitri Vegas & Like Mike: "De dood van Avicii heeft ons wakker geschud. We mogen blij zijn dat we nog leven"
Op Streamz loopt de docu over het leven van Dimitri Vegas & Like Mike, het succesvolste exportproduct van dit land. Reportagemaker Eric Goens volgde de broers Thivaios de wereld rond en beschrijft ook voor onze krant hoe corona voor een zeer valse noot zorgde. Een hectische rondreis van Amsterdam over New York, Riyad en Stockholm tot die - even plots en abrupt - tot stilstand komt op de canapé in Schoten: "Je moet jezelf moed inpraten om dit leven vol te houden."
Lees verder

Satirische lockdownlessen van de Dansaert-Vlamingen: "Wa gaan z'ons nog afpakken? Vitaya?"
Sara Leemans van het Instagramaccount 'Dansaertvlamingen' steekt de draak met de hippe bewoners van en rond de Brusselse Dansaertstraat. Elke week brengt ze een satirisch stukje over de Vlaming in NINA. Thema deze week: lockdownlessen.
Lees verder

"Meer dan 2.300 Armeense soldaten omgekomen in Nagorno-Karabach"
Bij de gevechten in de regio Nagorno-Karabach zijn meer dan 2.300 Armeense soldaten omgekomen. "Momenteel liggen er 2.317 lichamen van gesneuvelde soldaten bij de dienst forensisch onderzoek", verklaart een woordvoerder van het Armeense ministerie van Volksgezondheid op Facebook. Azerbeidzjan communiceerde nog niet over het aantal gesneuvelde soldaten.
Lees verder

VRT weigert Bart De Pauw schadevergoeding van 12 miljoen euro: "De rest is voer voor onze advocaten"
De VRT betwist de ingebrekestelling die het gezin van televisiemaker Bart De Pauw indiende nadat zijn contract drie jaar geleden abrupt werd stopgezet na #MeToo-klachten. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en werd bevestigd door de VRT. De openbare omroep moet De Pauw en zijn advocaat wel nog officieel op de hoogte brengen. De Pauw vraagt een schadevergoeding van 12 miljoen euro.
Lees verder

Prades was twee maanden out na crash Jakobsen, maar neemt het op voor Groenewegen: "Wat met de organisatie?"
Dylan Groenewegen is door de UCI voor negen maanden geschorst nadat hij Fabio Jakobsen ten val bracht tijdens een sprint in de Ronde van Polen. Naast het manoeuvre van de sprinter van Jumbo-Visma speelde volgens Eduard Prades ook de organisatie een bepalende rol, onder meer door de manier waarop de dranghekken geplaatst waren.
Lees verder

Football Talk. Inter-speler Brozovic en Milan-coach Pioli testen positief op coronavirus
De Kroatische middenvelder Marcelo Brozovic heeft daags voor de Nations League-wedstrijd in Solna tegen Zweden positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Kroatische voetbalbond vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

50 getuigenissen voor de 50ste interland van onze bondscoach: "Martínez is onvervangbaar"
Nummer vijftig voor onze bondscoach! Dat vraagt om evenveel meningen en/of anekdotes over hem. Van overal ten lande tot in Engeland en Spanje. "Ooit afscheid nemen, zal zwaar worden. Hij is onvervangbaar." Hieronder voor u en natuurlijk ook voor hem: fifty shades of Roberto Martínez.
Lees verder

Japanse prinses Mako zitgevangen in ijzeren protocol: nog steeds geen huwelijksdatum
De Japanse prinses Mako (29) lijkt gevangen te zitten in de gouden kooi van het ijzeren hofprotocol en de keizerlijke tradities. Drie jaar geleden kondigde ze vol vreugde aan dat ze zich verloofd had studievriend Kei Komuro, maar van een huwelijk is nog steeds geen sprake. Vandaag laten Mako en Kei weten dat ze niet van mening zijn veranderd, alleen weten ze niet wanneer ze elkaar het jawoord kunnen geven.
Lees verder

Uitzonderlijke aanmoedigingspremie van 985 euro voor ziekenhuispersoneel
De federale regering kent nog dit jaar een uitzonderlijke aanmoedigingspremie van 985 euro toe voor het ziekenhuispersoneel. Het gaat om 985 euro voor wie voltijds werkt. Er wordt een aangepast bedrag voorzien voor wie niet voltijds werkt. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zaterdagmiddag bekendgemaakt.
Lees verder