Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 29 november 2020

Hamilton pakt 95ste GP-zege na turbulente race in Bahrein, Red Bull met Verstappen en Albon mee op het podium

HLN
Hamilton pakt 95ste GP-zege na turbulente race in Bahrein, Red Bull met Verstappen en Albon mee op het podium
Lewis Hamilton heeft een turbulente GP van Bahrein gewonnen. De Britse wereldkampioen was de betere van Max Verstappen en Alexander Albon. Het wedstrijdbegin werd opgeschrikt door een zware crash van Romain Grosjean. Voor Hamilton is het de 95ste GP-zege uit z'n carrière.
Lees verder

LIVE. Standard laat de bal aan Anderlecht, met Cullen en Vlap in basis - Fai ziet afstandsknal naast gaan
• Lotto Park (18u15) • Ref: Jonathan Lardot • Anderlecht mist naast Trebel en Cobbaut nu ook Tau • Standard zonder Vanheusden, Shamir, Carcela én Amallah
Lees verder

Marino Keulen (Open Vld): "Nederlandse politie moet maar controleren op Belgen die funshoppen"
Op het nieuws dat de burgemeester van Maastricht wegens drukte, van onder meer van Belgen, code rood afkondigde voor het centrum in de stad, reageerde burgemeester Marino Keulen (Open Vld) van Lanaken dat de Nederlandse politie die Belgen, die voor het funshoppen de grens oversteken, maar moet tegenhouden, controleren en beboeten. "Wij gaan aan de grens geen statische controles meer houden, want dat veroorzaakt nodeloos tijdverlies en sociale drama's voor de mensen die zich wel aan de regels houden en alleen de grens oversteken voor het werk, studies, familiebezoek of voor mantelzorg", aldus burgemeester Keulen zondag.
Lees verder

Twintiger zwaar toegetakeld door loslopende sint-bernardushond: "Bijtwonden over heel mijn armen en benen"
Brakelaar Tom Van Hende (25) verbijt de pijn na een zware aanval door een loslopende sint-bernardushond in Gentbrugge. De man liep zware bijtwonden op aan amen en benen. "Mijn arm is er zo erg aan toe, dat die moest geopereerd worden", vertelt Tom.
Lees verder

Michael Verschueren over extra aandelen: "Overname staat voorlopig niet op mijn bucket list"
Michael Verschueren, de gewezen sportieve baas van Anderlecht, heeft zijn positie binnen de club weer verstevigd. Maar een strategische zet moeten we daar niet achter zoeken, vertelde hij voor de camera van VTM Nieuws, vlak voor de topper tussen RSCA en Standard. "Ik ga mijn bijdrage leveren om de club te helpen, nu is het aan de meerderheidsaandeelhouders om tot een oplossing te komen."
Lees verder

LIVE. Vlap ziet goal afgekeurd wegens buitenspel van Nmecha, toch wat beterschap in Clásico na rust
• Lotto Park (18u15) • Ref: Jonathan Lardot • Anderlecht mist naast Trebel en Cobbaut nu ook Tau • Standard zonder Vanheusden, Shamir, Carcela én Amallah
Lees verder

LIVE. Clásico stelt zwaar teleur in eerste helft: Anderlecht trapt niet één keer tussen de palen
• Lotto Park (18u15) • Ref: Jonathan Lardot • Anderlecht mist naast Trebel en Cobbaut nu ook Tau • Standard zonder Vanheusden, Shamir, Carcela én Amallah
Lees verder

Senegalese WK-held Papa Bouba Diop op 42-jarige leeftijd overleden na slepende ziekte
Volgens verschillende Senegalese media is Papa Bouba Diop overleden. Hij werd 42 en verloor de strijd tegen een slepende ziekte. Diop is een ex-speler van onder meer Fulham, Lens en Portsmouth. Hij kwam 65 keer uit voor de Senegalese nationale ploeg.
Lees verder

Deze week in 'Familie': poging tot verzoening bij de bomma en Albert en pijnlijke ruzie tussen Lars en Raven
Hoop, vertwijfeling en wanhoop. Dat zijn de emoties die deze week de verhaallijnen van 'Familie' beheersen. Komt het nog goed tussen Albert en de bomma? En blijft de relatie tussen Hanne en Tony duren?
Lees verder

Carrera Neefs haalt scherp uit naar top Vlaams Belang: "Men wilde mij een schuldbekentenis doen tekenen"
Carrera Neefs reageert zwaar ontgoocheld op het feit dat Vlaams Belang haar aan de deur heeft gezet. Ze weerlegt ook enkele leugens die volgens haar de wereld zijn ingestuurd. "Zo was er helemaal geen charter van mandatarissen, maar wilde men mij een schuldbekentenis doen tekenen", zegt Carrera Neefs.
Lees verder

Huiszoeking bij persoonlijke arts van Diego Maradona, medische dossier over 'Pluisje' in beslag genomen
In het onderzoek naar mogelijke nalatigheid bij de dood van voetballegende Diego Maradona is de Argentijnse politie zondagochtend het huis en kantoor van zijn persoonlijke arts Leopoldo Luque binnengevallen. Dat meldden verschillende Argentijnse media. Luque is officieel aangeklaagd.
Lees verder

Hongaars Europarlementslid neemt verrassend ontslag
Jozsef Szajer, Europarlementslid en vooraanstaand lid van de Hongaarse beleidspartij Fidesz, heeft zondag verrassend ontslag genomen uit het parlement.
Lees verder

Franse aanklager wil detentie voor agenten na slaan zwarte man
Drie van de vier Franse agenten die een zwarte man racistisch zouden hebben bejegend en mishandeld in zijn muziekstudio in Parijs, moeten voorlopig vast blijven zitten. Dat heeft de Franse aanklager Remy Heitz zondag geëist bij de rechtbank in Parijs, zo maakte hij bekend tijdens een persconferentie.
Lees verder

90 minuten samen te vatten in 90 woorden: topper Chelsea-Tottenham is maat voor niets
De topper in de Premier League liet zich samenvatten in 90 woorden. De thuisploeg die met de handrem op aanviel, de bezoekers die eerder een nederlaag wilden vermijden dan winnen – handelsmerk van Jose Mourinho tegen concurrenten. Chelsea-Tottenham eindigde zoals de match begon: in 0-0. U heeft amper iets gemist. Spelers hielden zich grotendeels aan het script van hun trainers: een terecht afgekeurd doelpunt, drie schoten tussen de palen, amper grote reddingen of kansen. Leicester kan zich maandag weer mee aan kop van de rangschikking nestelen naast co-leiders Liverpool en Spurs.
Lees verder

LIVE. Mertens in de basis bij Napoli, club eert Maradona tegen Roma met 'Argentijns' truitje en met nieuwe naam stadion
• Serie A • San Paolo • Aftrap: 20u45 • Eert Napoli overleden Maradona op gepaste wijze?
Lees verder

Joachim Van Damme nuchter na verlies tegen Beerschot: "We doen het ook onszelf aan"
De discutabele rode kaart van Aster Vranckx was hét gespreksonderwerp bij KV Mechelen na de 2-3-nederlaag tegen Beerschot. "Dat was het kantelmoment in de wedstrijd", reageerde Joachim Van Damme.
Lees verder

Geen winnaar in Clásico (en al zeker de kijker niet): bloedeloze 0-0 tussen Anderlecht en Standard
• Lotto Park • Ref: Jonathan Lardot • Anderlecht mist naast Trebel en Cobbaut nu ook Tau • Standard zonder Vanheusden, Shamir, Carcela én Amallah
Lees verder

Trump geeft eerste interview sinds verkiezingen: "Het is heel moeilijk om een zaak voor Supreme Court te krijgen"
De Amerikaanse president Donald Trump heeft in zijn eerste interview sinds de Amerikaanse verkiezingen opnieuw geklaagd over onbewezen verkiezingsbedrog. In een telefoongesprek op Fox Business News dat ongeveer 45 minuten duurde, zei Trump aan anker Maria Bartiromo dat de verkiezingen zijn vervalst, maar dat rechters niet betrokken willen worden. Intussen is de hertelling in een tweede county in de staat Wisconsin afgelopen. Daarbij is de overwinning van de Democraat Joe Biden bevestigd.
Lees verder

Fletse match in Lotto Park zorgt voor veel vijfjes en zesjes, al is er eentje die de middelmaat overstijgt
Neen, het was een Clasico om te vergeten tussen Anderlecht en Standard. Veel inzet, dat wel, maar geen goals of ander spektakel. Dat heeft uiteraard weerslag in onze punten, al is er bij de Rouches wel ééntje die er bovenuit steekt.
Lees verder

Hoopgevend: na coronabesmetting zijn we tóch langer beschermd tegen nieuwe besmetting
Na een corona-infectie zijn we tóch langdurig beschermd tegen het nieuwe virus. De afgelopen dagen vonden wetenschappers in Nederland, Spanje en Engeland nieuwe aanwijzingen dat de afweercellen van veruit de meeste mensen het nog lange tijd 'onthouden' als we eenmaal ziek zijn geweest.
Lees verder