Doorgaan naar hoofdcontent

Goossens: ‘Asymptomatische mensen kunnen opnieuw getest worden, maar universele testen komen er niet’

Goossens: 'Asymptomatische mensen kunnen opnieuw getest worden, maar universele testen komen er niet'

Na al het goede nieuws over de ontwikkeling van coronavaccins, wordt ook de teststrategie in ons land opnieuw uitgebreid. In scholen zullen sneltesten worden ingezet, asymptomatische mensen kunnen opnieuw getest worden, maar universele testen komen er voorlopig niet. Dat zei microbioloog (UA) Herman Goossens in De ochtend op Radio 1.

Lees verder

Red Bull veilt Belpop-erfgoed voor Live 2020

Een troon uit het Tomorrowland-decor en een jasje van Netsky zijn twee van de opvallendste stukken in een nieuwe Belpopveiling. Red Bull Elektropedia lanceert die ten voordele van Live 2020.

Lees verder

KOERSNIEUWS. Bert De Backer doet er nog een jaartje bij, Steve Bauer ploegleider bij Astana

Het wielerseizoen is afgelopen maar nog niet alle plaatsjes zijn ingevuld bij de verschillende ploegen. Wij verzamelen voor u het belangrijkste wielernieuws.

Lees verder

Ook Engels bondscoach Gareth Southgate pleit voor terugkeer vijf wissels in Premier League

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft zijn voorkeur uitgesproken voor een herinvoering van vijf wisselmogelijkheden voor de clubs in de Premier League. Southgate vreest anders voor een hoop blessures bij zijn internationals.

Lees verder

Rechter oordeelt opnieuw over rol Infrabel bij treinramp Buizingen

Ruim tien jaar na de treinramp in Buizingen buigt de rechtbank zich weer over de zaak. Enkel Dit keer staat Infrabel nog terecht, omdat het beroep aantekende tegen een eerdere uitspraak. 'Een dolksteek in ons hart', zeggen de nabestaanden van de slachtoffers. Wat staat er nog op het spel?

Lees verder

Geen amateurbasketbal meer in 2020

Omdat de coronamaatregelen in België gelden tot minstens 13 december besliste Basketbal Vlaanderen dat er tot einde 2020 geen competitie- en bekerwedstrijden meer worden gespeeld in alle categorieën van de U14 tot en met de senioren, dus ook tweede klasse mannen.

Lees verder

Goed nieuws voor Duivels: geen positieve coronagevallen in aanloop naar wedstrijd tegen Denemarken

Goed nieuws voor bondscoach Roberto Martinez: de nieuwe coronatesten bij de Rode Duivels leverden geen positieve gevallen op zodat hij met alle beschikbare spelers verder kan toewerken naar de cruciale interland morgenavond tegen Denemarken.

Lees verder

Sam De Bruyn neemt afscheid van Qmusic: 'Even tijd en rust nodig'

Sam De Bruyn heeft beslist om afscheid te nemen van Qmusic. Dat maakte hij zelf bekend op Instagram.

Lees verder

Nederlandse bibliotheken halen Zwarte Piet-boeken weg, België volgt nog niet

In Nederland halen bibliotheken boeken met de afbeelding van de traditionele Zwarte Piet weg. 'Dat past bij de tijdsgeest', zei Anton Kok, directeur van de Vereniging van Openbare Bibliotheken aan AD daarover. In ons land worden de boeken nog niet systematisch weg gehaald, maar is er een aangepast aankoopbeleid.

Lees verder

Nederlands elftal reist zonder positieve Babel naar Polen

Nederland reist zonder Ryan Babel naar Polen voor de laatste groepswedstrijd in de Nations League. De aanvaller van het Turkse Galatasaray is besmet met het coronavirus en blijft achter in Nederland. Babel haakte zondag vlak voor het duel met Bosnië en Herzegovina al af omdat hij klachten had.

Lees verder

Astronauten geven rondleiding in Dragon Capsule van SpaceX

De Crew Dragon Capsule Resilience, met aan boord vier astronauten, is dinsdag aangekomen bij het Internationaal Ruimtestation ISS. Het ruimtetuig van Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX was zondag vanop Amerikaanse bodem gelanceerd. Onderweg naar het ISS gaven de vier astronauten een rondleiding in de Crew Dragon Capsule. Bekijk die in bovenstaande video.

Lees verder

Kamp met 2.000 migranten ontruimd in omgeving Parijs

De Franse politie heeft dinsdagmorgen in de Parijse voorstad Saint-Denis een kamp met ongeveer 2.000 migranten ontruimd. De operatie is rustig verlopen.

Lees verder

Krachtigste orkaan van dit jaar houdt lelijk huis in Atlantisch gebied

Het Atlantische zeegebied is nog niet hersteld van de vorige negenentwintig orkanen, maar krijgt nu ook orkaan Iota te verduren. De dertigste storm van dit jaar is meteen ook de krachtigste van allemaal. Bekijk beelden van de orkaan die vernieling en overstromingen veroorzaakt in bovenstaande video.

Lees verder

Delphine doet eerste publieke optreden als prinses

Delphine Van Saksen-Coburg heeft dinsdag haar eerste publieke optreden als prinses van België gemaakt. Op eigen initiatief ging ze op bezoek in het Sint-Pietersziekenhuis in de Brusselse Marollen, want daar wordt vanaf vandaag een recordaantal ziekenhuismedewerkers gevaccineerd tegen de seizoensgriep.

Lees verder

Bondscoach Ives Serneels selecteert 26 Red Flames voor belangrijk duel met Zwitserland

Ives Serneels, bondscoach van de Red Flames, heeft een 26-koppige selectie bekendgemaakt voor de beslissende wedstrijd tegen Zwitserland op de slotspeeldag in EK-kwalificatiegroep H. Die partij vindt op dinsdag 1 december plaats in het King Power at Den Dreef Stadion in Leuven.

Lees verder

Corona blijft heersen: Amin Younes (Frankfurt) en Aleksandar Kolarov (Inter) testen positief

Het coronavirus blijft spelers in het internationaal voetbal besmetten. Dinsdag raakte bekend dat Amin Younes en Aleksandar Kolarov een positieve test hebben afgelegd. Dat maakten hun clubs, respectievelijk Eintracht Frankfurt en Inter Milaan, bekend.

Lees verder

Reviewcommissie laat Seraing-speler Danijel Milicevic vervolgen

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft op basis van de tv-beelden van de wedstrijd Deinze-Seraing gevraagd aan het Bondsparket om Danijel Milicevic (Seraing) te vervolgen.

Lees verder

Olympische atleten zullen niet verplicht zijn zich te laten vaccineren tegen het coronavirus

Er komt geen vaccinatieplicht tegen het coronavirus voor de atleten die willen deelnemen aan de Olympische Spelen volgende zomer in Tokio. Dat bevestigde IOC-voorzitter Thomas Bach dinsdag.

Lees verder

Hevige uitbarsting van Strombolivulkaan vastgelegd op beeld

Het Italiaanse Nationale Instituut voor Geofysica en Vulkanologie heeft beelden verspreid van de Strombolivulkaan die maandag is uitgebarsten. De uitbarsting was volgens het instituut 'van zeer hoge intensiteit'. Bekijk de indrukwekkende beelden vastgelegd door webcams en warmtebeeldcamera's in bovenstaande video.

Lees verder

Ook veldrijders en entourage moeten vanaf 28 november negatieve coronatest voorleggen

Ook de veldrijders zullen vanaf zaterdag 28 november een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen, willen zij startrecht hebben. Dat staat te lezen in het aangepaste protocol dat de KBWB vandaag gepubliceerd heeft.

Lees verder

VN: 'Grootschalige humanitaire crisis op grens tussen Ethiopië en Soedan'

Aan de grens tussen Soedan en Ethiopië zit er een 'grootschalige humanitaire crisis' aan te komen, waarschuwt de VN dinsdag. De voorbije dagen ontvluchtten duizenden Ethiopiërs het zware geweld in de noordelijke Tigray-regio. Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie zijn al meer dan 27.000 mensen de grens overgestoken, en daar komen elke dag nog eens duizenden nieuwe vluchtelingen bij.

Lees verder

Kies jouw favoriete Rode Duivels ooit: KBVB zoekt beste elftal en bondscoach aller tijden

De Belgische voetbalbond (KBVB) gaat naar aanleiding van haar 125e verjaardag op zoek naar haar beste elftal en beste bondscoach ooit. 127 Rode Duivels en 11 bondscoaches komen in aanmerking. Fans kunnen stemmen via de website van de voetbalbond. Ze maken daarbij kans op een gesigneerd shirt van een legende van de Rode Duivels.

Lees verder

Het enige publiek van 'De slimste mens': 'Mijn lach werkt blijkbaar aanstekelijk'

Nadat Erik Van Looy het maandagavond zonder publiek moest doen, zit er vanaf dinsdagavond weer volk op de tribunes van De slimste mens. Robert Oris en z'n vrouw werden door Van Looy speciaal uitgekozen om tijdens de opnames in lockdown te komen supporteren. Want, zo weet de sluwste quizmaster ter wereld, van alle toeschouwers heeft Robert de meest aanstekelijke lach. 'Wanneer ik met m'n vrouw naar het theater ga, laten we tien rijen tussen ons. Als ik zit te schaterlachen, begrijpt ze niet meer wat de acteurs zeggen.'

Lees verder

Amerikaanse Senaat keurt omstreden wet goed, Wereldantidopingagentschap WADA reageert verontrust

De Amerikaanse Senaat heeft de Rodchenkov Act goedgekeurd. Het wetsvoorstel, vernoemd naar de voormalige directeur van het Russisch antidopinglaboratorium, beoogt strafrechtelijke vervolging van mensen die zich met een dopingsysteem inlaten op internationale evenementen met Amerikaanse atleten, dus ook buiten de grenzen van de Verenigde Staten. Het Wereldantidopingagentschap (WADA) is hier echter niet mee opgezet.

Lees verder

Tekort aan hernieuwbare energie zadelt België op met miljoenenfactuur

De federale overheid haalt haar doelstelling niet voor de productie van hernieuwbare energie. Dat kan tot 31 miljoen euro kosten.

Lees verder

Deze slimme camera's betrappen automobilisten op smartphonegebruik

Als eerste land in Europa gebruikt de Nederlandse politie sinds deze week slimme camera's om autobestuurders te betrappen die met hun smartphone bezig zijn. Het systeem wordt al langer in Australië gebruikt, en nu dus ook in Utrecht.

Lees verder

Jonathan Borlée is voor de tweede keer vader geworden

Jonathan Borlée is voor de tweede maal vader geworden. Na dochtertje Ambre in de zomer van 2017 komt er nu een zoon bij. Zijn naam werd nog niet bekendgemaakt door de sprinter en zijn partner Mathilde Poncelet. De 32-jarige Borlée deelde het gelukkige nieuws op Instagram. "De tweede man in huis is aangekomen", schreef hij bij een foto van de baby.

Lees verder

Zwitserland - Oekraïne gaat niet door na vier bijkomende positieve coronagevallen, waaronder ex-middenvelder Racing Genk

Een dag nadat de positieve testen van Eduard Sobol (Club Brugge), Yevhen Makarenko (Kortrijk) en Dmytro Riznyk (Vorskla Poltava) bekendraakten, werden er dinsdag opnieuw vier coronagevallen aangetroffen bij de Oekraïense nationale ploeg. Ruslan Malinovskyi (ex-Genk, nu Atalanta Bergamo) is de bekendste naam.

Lees verder

Van Ranst haalt hard uit naar beleidsmakers: 'Wij hebben domweg geen goed coronabeleid'

'Zodra een Belg een achterdeurtje ziet, gaat hij erdoorheen. Zo is het met belasting betalen, maar ook met maatregelen opvolgen die verspreiding van corona tegengaan. Dat, plus het falende overheidsbeleid, verklaart de slechte cijfers in België.' Op die manier omschrijft viroloog Marc Van Ranst de Belgische coronasituatie in een interview met de Nederlandse Volkskrant.

Lees verder

Leuven haalt standbeeld van Leopold II weg uit nis stadhuis

In Leuven is vanmorgen het standbeeld van koning Leopold II uit de zijmuur van het stadhuis verwijderd. Het beeld van 270 kilo werd met een grote kraan uit de nis gehesen. De stad doet dat omdat ze vindt dat de figuur van Leopold II zo'n prominente plaats in het centrum niet verdient.

Lees verder

Maakt de vakbond het verschil in uw bedrijf?

De vakbonden hebben relatief weinig invloed op de bedrijfsvoering en organisatie van individuele ondernemingen. Ze spelen wel een belangrijke rol in informatiedoorstroming, opleiding en veiligheid, leert een studie van het Hiva.

Lees verder

Caster Semenya geeft de strijd niet op en trekt naar Europees Hof om testosteronregel aan te vechten

Caster Semenya, de tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter uit Zuid-Afrika, stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens om de omstreden testosteronregel in de atletiek aan te vechten. Het is haar volgende juridische stap om de in haar ogen mensonterende regel ongedaan te krijgen.

Lees verder

Ring van 80.000 euro te koop bij FOD Financiën

Op Fin Shop, de winkel van FOD Financiën, wordt een ring met een geschatte waarde van 80.000 euro geveild. Dat meldt de FOD in een communiqué.

Lees verder

Meer dan tien besmette spelers bij Nice: geen derby tegen Marseille

Het duel in de Franse Ligue 1 van zaterdagavond tussen Olympique Marseille en Nice is uitgesteld omdat meer dan tien spelers van Nice onbeschikbaar zijn nadat ze positief getest hebben op het coronavirus.

Lees verder

En toen belde Macron zelf naar de redactie

In zijn 'strijd tegen de radicale islam' belt de Franse president Macron internationale nieuwsredacties op om zijn gelijk te halen. Sommige media haalden kritische stukken offline.

Lees verder

Edvald Boasson Hagen wordt ploegmaat van Niki Terpstra bij Total Direct Energie

Edvald Boasson Hagen (33) rijdt volgend seizoen bij het Franse Total Direct Energie. De Noor verlaat NTT Pro Cycling.

Lees verder

Regering wil burger betrekken bij staatshervorming

De ministers voor Institutionele Hervormingen David Clarinval en Annelies Verlinden gaan met het oog op de geplande staatshervorming in 2024 een 'dialoogplatform over de toekomst van het Belgische federalisme' in de steigers zetten. Dat staat te lezen in hun beleidsnota.

Lees verder

Mentaal onwelbevinden groter dan in eerste covidgolf

Vooral jongeren, studenten en mensen die in de horeca werken hebben het nu mentaal lastig, zo blijkt uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen.

Lees verder

Tesla nu echt bij de grote jongens: aandeel bouwt feestje op S&P 500

De autobouwer had al een beurswaarde van bijna 400 miljard dollar. Maar pas nu mag het ook echt deel uitmaken van de beursindex van de allergrootsten: de S&P 500. De benoeming geeft het aandeel opnieuw vleugels.

Lees verder

Slecht nieuws voor Eden Hazard en Thibaut Courtois: Spaanse clubs moeten lonen verlagen

De coronapandemie dwingt ook de grote Spaanse clubs om de broekriem aan te halen. La Liga heeft het salarisplafond voor Barcelona en Real Madrid voor het seizoen 2020-2021 bijna gehalveerd.

Lees verder

Tot eind dit jaar geen publiek toegelaten in Franse sportstadions

In Frankrijk zullen nog minstens tot 1 januari geen toeschouwers welkom zijn in de sportstadions. President Emmanuel Macron heeft dinsdag de maatregel om publiek te weren bij sportwedstrijden met een maand verlengd.

Lees verder

Man filmt wonderlijk natuurverschijnsel met 'drie zonnen' in Alaska

Een man uit Alaska heeft prachtige beelden kunnen maken van een bijzonder natuurverschijnsel, 'parhelium' genaamd. Het lijkt wel alsof er drie zonnen aan de horizon staan. Bovenstaande video toont het optisch fenomeen en legt uit hoe zo'n 'parhelium' in elkaar zit.

Lees verder

En toen belde Macron zelf naar de redactie

In zijn 'strijd tegen de radicale islam' belt de Franse president Macron internationale nieuwsredacties op om zijn gelijk te halen. Sommige media haalden kritische stukken offline.

Lees verder

Politie betrapt meer dan 50 mensen in één woning: 'Zoveel auto's voor de woning, dat valt op'

De politie Druivenstreek heeft zondagavond 50 feestvierders betrapt in één woning in het Vlaams-Brabantse Overijse. Alle aanwezige meerderjarigen kregen een proces-verbaal.

Lees verder

Britse diplomaat is held in China na het redden van verdrinkende vrouw

De Britse diplomaat Stephen Ellison heeft in China ene heldenstatus verworven nadat beelden van zijn reddingsactie viraal gingen. Hij redde in de Chinese stad Chongqing een studente die in het water was gevallen van de verdrinkingsdood.

Lees verder

WK voor clubteams in Qatar wordt in februari 2021 gespeeld

Het WK voor clubteams in Qatar zal plaatsvinden van 1 tot 11 februari 2021.

Lees verder

Rafael Nadal verliest van Dominic Thiem in ATP Finals in Londen

Dominic Thiem (ATP 3) heeft ook zijn tweede groepsmatch op de ATP Finals in Londen gewonnen. De Oostenrijker haalde het dinsdagavond in twee intense sets van de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2).

Lees verder

Verdachte in zaak Madeleine McCann raakt gewond in rechtbank

Christian B., de verdachte in de zaak rond de Britse verdwenen peuter Madeleine McCann (3), raakte dinsdag gewond in een rechtbank in Braunschweig, Duitsland. Hij heeft twee gebroken ribben opgelopen bij een incident, zeggen de autoriteiten.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh blijft winnen en is nu al zeker van hoofdtabel op Grand Slam of Darts

Dimitri Van den Bergh (PDC 11) is nu al zeker van zijn plaats op de hoofdtabel in de Grand Slam of Darts. In het Engelse Coventry zette hij in zijn tweede groepswedstrijd de Engelsman Nathan Aspinall (PDC 6) met 5-1 opzij.

Lees verder

Belgische springruiters pas negende in landenprijs in Vilamoura

Europees kampioen België is dinsdag pas negende geworden in de landenprijs van de CSI-jumping in het Portugese Vilamoura. De Belgen moesten in de eerste ronde 16 strafpunten noteren en plaatsten zich daarmee niet voor de finale met acht.

Lees verder

Na gratis maaltijden wil Marcus Rashford ook lezen promoten bij kwetsbare kinderen

De Engelse voetbalster Marcus Rashford gaat een campagne ondersteunen die kinderen van kwetsbare families wil aanzetten tot lezen. Rashford was reeds zeer succesvol in een campagne om de Britse overheid te overtuigen om gratis maaltijden te leveren aan schoolkinderen.

Lees verder

Nederlanders krijgen met Kerstmis mogelijk 'iets meer ruimte'

Tot half januari zullen er in Nederland beperkingen gelden om het coronavirus te bestrijden. Dat heeft de Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aangekondigd op een persconferentie. Maar met Kerstmis krijgen de Nederlanders mogelijk al iets meer ruimte.

Lees verder

Labour heft schorsing ex-leider Jeremy Corbyn op

De Britse Labourpartij heft de schorsing van haar voormalige leider Jeremy Corbyn op. De politicus mag weer namens Labour op de parlementsbanken plaatsnemen, zo heeft de oppositiepartij dinsdag besloten.

Lees verder

EK voor beloften plots ver weg na 3-2-nederlaag tegen Bosnië en Herzegovina

Pijnlijk. Bijzonder pijnlijk. Na een zure 3-2-nederlaag tegen Bosnië en Herzegovina hebben de jonge Duivels de kwalificatie voor het Europees kampioenschap niet meer in eigen handen. De beloften moeten nu hopen op een misstap van Roemenië om zich alsnog te plaatsen voor het EK.

Lees verder

Agenten belaagd tijdens drugscontrole: zestien jongeren opgepakt

In Jette is een patrouille bedreigd en aangevallen toen ze tussenbeide kwam voor een drugscontrole. In geen tijd stond een groep van zo'n vijftien jongemannen rond de patrouille. De sfeer was gespannen, zestien verdachten werden uiteindelijk opgepakt.

Lees verder

Vlaams minister Demir krijgt politiebewaking na dreigmail

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) heeft een dreigmail ontvangen die door de ordediensten ernstig wordt genomen. Dat meldt Het Belang van Limburg en het bericht wordt bevestigd door het kabinet-Demir. De minister krijgt politiebescherming.

Lees verder

Antwerpse advocate even aangehouden

De Antwerpse advocate en ex-SP.A-gemeenteraadslid Tanja Smit (47) is een nacht lang aangehouden in een witwasdossier.

Lees verder

Turks parlement keurt sturen van troepen naar Nagorno-Karabach goed

Het Turkse parlement heeft ingestemd met het sturen van soldaten naar Azerbeidzjan om er toe te zien op de naleving van het bestand in de enclave Nagorno-Karabach. Zo meldde het staatspersbureau Anadolu dinsdag.

Lees verder

Elon Musk steekt Mark Zuckerberg voorbij en wordt op twee na rijkste persoon ter wereld

Elon Musk, de CEO van de bouwer van elektrische wagens Tesla, is zoals verwacht een plaats gestegen in de Bloomberg Billionaires Index, nadat het aandeel van Tesla de hoogte is ingeschoten.

Lees verder

S.O.S. Studenten: het leed van de jeugd in coronatijden

Het was een opmerkelijke cri du coeur, die studente Kaat Pelkmans deze maand lanceerde. Was men, in alle coronadrukte, de jongeren vergeten? En fysiek sociaal leven vervang je niet zonder gevolgen door een digitaal bestaan. Veel jongeren voelen zich slecht, zeggen ze.

Lees verder

Tweede golf weegt mentaal nog zwaarder dan eerste

Het mentale welzijn van de bevolking is tot een nieuw dieptepunt gedaald. Studenten en mensen die in de horeca werken, hebben het moeilijker dan ouderen.

Lees verder

Sagasti legt eed af als president van Peru

Francisco Sagasti heeft dinsdag de eed afgelegd als de nieuwe interim-president van Peru. Hij wordt zo de derde president in slechts een week tijd na de afzetting door het parlement van de president Martin Vizcarra en het ontslag van diens opvolger Manuel Merino.

Lees verder

Vijf doden door aardverschuiving op Indonesische eiland Java

Op het Indonesische eiland Java zijn vijf mensen om het leven gekomen door een aardverschuiving die veroorzaakt werd door de hevige regen. Dat meldt de woordvoerder van het nationale rampenbeheeragentschap.

Lees verder

Welk recept vrolijkt uw coronadagen op? Stuur uw recept in
Er zijn drie recepten die ik waarschijnlijk altijd met dit vreemde jaar zal associëren, omdat ze zo'n hart onder de riem waren: de granola die ik meenam op fietstochten in de coronazomer, de extra kruidige soep voor sololunches, de gemberwafels die ik bakte bij mijn ouders op het terras – op veilige afstand, maar toch vrolijk. Ik deel ze hieronder, en ben benieuwd of u ook zo uw coronarecepten hebt. Welk gerecht heeft u dit jaar opgemonterd en voldoening gebracht, en deelt u graag met andere lezers?
Lees verder

Trump ontslaat hoofd van Veiligheidsagentschap, omdat het verklaarde dat verkiezing veilig verliep

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een topfunctionaris ontslagen nadat die de claims van de president tegensprak dat er massaal gefraudeerd werd tijdens de presidentsverkiezingen.

Lees verder

Welk recept vrolijkt uw coronadagen op?
Er zijn drie recepten die ik waarschijnlijk altijd met dit vreemde jaar zal associëren, omdat ze zo'n hart onder de riem waren: de granola die ik meenam op fietstochten in de coronazomer, de extra kruidige soep voor sololunches, de gemberwafels die ik bakte bij mijn ouders op het terras – op veilige afstand, maar toch vrolijk. Ik deel ze hieronder, en ben benieuwd of u ook zo uw coronarecepten hebt. Welk gerecht heeft u dit jaar opgemonterd en voldoening gebracht, en deelt u graag met andere lezers? Deel hieronder uw eigen recept met andere lezers.
Lees verder

Ook het gemiddelde aantal overlijdens daalt nu

Voor het eerst sinds enkele weken daalt nu ook het aantal mensen dat elke dag sterft aan covid-19. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Denemarken laatste horde voor Rode Duivels op weg naar Final Four

In hun laatste interland van het jaar hebben de Rode Duivels woensdagavond in het King Power aan Den Dreef Stadion in Leuven (20u45) genoeg aan een gelijkspel tegen Denemarken om voor de eerste keer de Final Four van de Nations League te bereiken.

Lees verder

Spanje naar Final Four na 6-0 tegen Duitsland: grootste nederlaag ooit voor Mannschaft

Sensatie in de Nations League: Spanje heeft Duitsland in de match die moest beslissen over kwalificatie voor de Final Four op een historische 6-0-nederlaag getrakteerd, hun zwaarste nederlaag in een officiële match ooit.

Lees verder