Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 november 2020

Gezin met dochters van 7 en 11 jaar oud raakt woning kwijt na hevige brand: “Twee jaar geleden onze vader verloren ...

HLN
Gezin met dochters van 7 en 11 jaar oud raakt woning kwijt na hevige brand: "Twee jaar geleden onze vader verloren en nu dit"
Op de Leuvensesteenweg in Kortenberg is de brandweer massaal ter plaatse voor een hevige woningbrand. Twee aanliggende woningen hebben ook veel schade opgelopen. De bewoners van het huis waar de brand is begonnen, een familie van vijf personen, zijn net op tijd zijn buitengeraakt. "We zijn twee jaar geleden onze vader verloren", vertelt de zoon. "Mijn moeder heeft het daar nog steeds moeilijk mee en nu dit. Ze krijgt de ene tegenslag na de andere te verwerken."
Lees verder

Vier vrachtwagens botsen op de E17: file loopt op tot in Lokeren
Op de E17 richting Kortrijk zijn donderdagochtend in Destelbergen vier vrachtwagens met elkaar in aanrijding gekomen. Alle drie rijstroken zijn versperd, het verkeer verloopt moeizaam via de pechstrook van een parallelweg. Eén bestuurder zit momenteel nog gekneld.
Lees verder

Vier vrachtwagens botsen op de E17: twee bestuurders gekneld
Op de E17 richting Kortrijk zijn donderdagochtend in Destelbergen vier vrachtwagens met elkaar in aanrijding gekomen. Alle drie rijstroken zijn versperd, de file loopt op. Twee van de vier bestuurders zitten momenteel nog gekneld.
Lees verder

OVERZICHT. In deze Vlaamse provincies en gemeenten is vuurwerk verboden met nieuwjaar
Moet 2020 nog wel met een knaller eindigen, lees: een hoop kleurrijk vuurwerk in de lucht na zo'n dramatisch jaar? Neen, zo vinden ze in verschillende provincies die nu al met een vuurwerkverbod komen. Dat is onder andere het geval in Antwerpen en West-Vlaanderen. In Limburg is het alvast in 17 van de 42 gemeenten verboden. En geen enkele Limburgse gemeente is van plan om zelf vuurwerk af te steken.
Lees verder

Matthias Casse verdedigt titel op EK judo: "Uitgaan? Liefde? Niet mee bezig"
All eyes on Matthias Casse. Meer dan ooit is hij de frontman bij de Belgen op het EK judo, dat vandaag in Praag begint. De 23-jarige Antwerpenaar is titelverdediger in de categorie tot 81 kilo, maar voor één keer schuwt hij de grootspraak: "Ik kan nu niet inschatten of er een medaille in zit."
Lees verder

Geen PlayStation 5 of Xbox Series te pakken gekregen? Dit zijn de beste alternatieven voor onder de kerstboom
De PlayStation 5 en Xbox Series komen vandaag officieel uit, maar de kans dat je er nog een in het wild gaat aantreffen is wel klein tot onbestaande. Hier zijn alle alternatieven op een rijtje, voor als er écht een console onder de kerstboom moet liggen.
Lees verder

Bart en Céline uit 'Boer zkt Vrouw' gingen onmiddellijk samenwonen: "We hebben meteen gezamenlijke rekeningen geopend"
Boer Bart (28) en Céline (28) lieten er geen gras over groeien na hun deelname aan 'Boer zkt Vrouw'. Na de opnames gingen ze al snel samenwonen. Er is zelfs al sprake van kinderen en investeringen samen... "Alles wat van mij is, is nu ook van Céline. Het is ons bedrijf."
Lees verder

BBC weigert populair kerstliedje nog langer te draaien op de radio vanwege schunnig taalgebruik: "We willen jonge luisteraars niet beledigen"
BBC heeft haar radiopresentatoren verboden om de originele versie van het populaire kerstliedje 'Fairytale of New York' nog langer te draaien op de radio. Het nummer bevat namelijk schunnig taalgebruik, iets wat volgens de zender niet langer door de beugel kan.
Lees verder

Frankrijk houdt rekening met "kleine stroomonderbrekingen" deze winter
In Frankrijk kunnen er deze winter, bij erg koude temperaturen, mogelijk kleine stroomonderbrekingen zijn. Een heuse black-out wordt niet verwacht. Dat verklaarde de Franse minister van Ecologische Transitie Barbara Pompili. Door de coronapandemie verliep het onderhoud van de kerncentrales bij onze zuiderburen vertraging op, luidt de verklaring.
Lees verder

Luc Appermont en Bart Kaëll maken nieuwe versie van populaire VTM-quiz 'Waagstuk' op Joe
Radiozender Joe pakt volgende week uit met de 'Top 500 van de nineties'. Voor de gelegenheid halen oerkoppel Luc Appermont (71) en Bart Kaëll (60) de quiz 'Waagstuk' van onder het stof.
Lees verder

"Magisch": Man City-youngster Phil Foden (20) pakt naast twee goals ook uit met sensationele baltoets
Engeland ontdekt zijn youngsters. Die zijn er wel degelijk. Nadat Marcus Rashford al grote klasse liet bewonderen, was het gisteravond tegen IJsland de beurt aan Phil Foden.
Lees verder

Arts waarschuwt: "Blikje frisdrank is net zo kankerverwekkend als een sigaret"
Suiker heeft een grote invloed op het ontstaan, genezen en voorkomen van kanker. Dat schrijft de Nederlandse arts-onderzoeker William Cortvriendt in zijn onlangs verschenen boek 'Kankervrij. "Een blikje frisdrank of een glas vruchtensap is voor je kind waarschijnlijk net zo kankerverwekkend als je kind een sigaret laten roken", stelt Cortvriendt die samen met Pascale Naessens ook al de bestseller Puur & lichter: Slanker door goed te eten uitbracht. "Volgens onderzoek verhoogt het je risico op kanker zelfs met 18 procent." Maar kloppen die beweringen wel? Twee gezondheidsexperts aan het woord.
Lees verder

Tweede golf blijkt minder dodelijk dan de eerste. Hoe kan dat?
Hoewel het aantal ziekenhuisopnames in de tweede golf een stuk hoger ligt, is de piek van het aantal coronasterfgevallen minder hoog dan in de eerste golf. Wat is daar de verklaring voor?
Lees verder

Is suiker echt kankerverwekkend? Dit zeggen twee experts erover
Suiker heeft een grote invloed op het ontstaan, genezen en voorkomen van kanker. Dat schrijft de Nederlandse arts-onderzoeker William Cortvriendt in zijn onlangs verschenen boek Kankervrij. "Een blikje frisdrank of een glas vruchtensap is voor je kind waarschijnlijk net zo kankerverwekkend als je kind een sigaret laten roken", stelt Cortvriendt die samen met Pascale Naessens ook al de bestseller Puur & lichter: Slanker door goed te eten uitbracht. "Volgens onderzoek verhoogt het je risico op kanker zelfs met 18 procent." Maar kloppen die beweringen wel? Twee gezondheidsexperts aan het woord.
Lees verder

Football Talk. Griekse Belg Constantinos Patoulidis trekt naar KV Mechelen
Aanwinst voor de beloften van KV Mechelen. Constantinos Patoulidis heeft een contract van één seizoen getekend Achter de Kazerne. Dat bevestigt zijn management C_Lifesports. De Griekse Belg was transfervrij nadat zijn overeenkomst bij Standard niet werd verlengd. Patoulidis is een 20-jarige middenvelder die in het verleden niet alleen voor Standard, maar ook voor Anderlecht voetbalde. Zijn één jaar jongere broer Evangelos speelt bij de A-ploeg van KV Oostende. (ABD)
Lees verder

Koppel met baby levend bedolven onder brokstukken van ingestorte klif
Een tripje naar het strand is voor een gezin uit Brazilië dramatisch afgelopen. Een deel van een klif stortte in, waardoor Hugo Pereira (32) en zijn vrouw Stella Souza (33) levend begraven werden onder het puin. De vrouw hield haar 7 maanden oude zoon in haar armen. Ze probeerde hem uit alle macht te beschermen, maar ook hij liet het leven.
Lees verder

Schattig uiltje na trip van 270 km gered uit kerstboom voor Rockefeller Center in New York
Naar jaarlijkse traditie wordt het beroemde Rockefeller Center in Manhattan rond deze periode uitgerust met een stevig uit de kluiten gewassen kerstboom. Ditmaal bleek nog een extra kerstcadeautje verstopt te zitten in de boom. Een werkman vond maandag tussen de enorme takken een kleine zaaguil, een soort die niet groter dan 20 centimeter wordt. De vogel was 270 km meegelift tot New York City.
Lees verder

Katoen Natie koopt Boerentoren en wil er cultuurtoren van maken met ruimte voor retail, horeca, kantoren en bewoning
Katoen Natie Groep wil de Boerentoren kopen en er een cultuurtoren van maken. Naast plaats voor retail, horeca, kantoren en bewoning, is er ook ruimte voorzien voor tijdelijke en langdurige tentoonstellingen, kunstdepots, restauratieatelier, beeldentuin, filmzaal, auditorium, panoramazalen en een boekhandel. Vastgoedontwikkelaar ION zal optreden als projectmanager en de toren eerst grondig saneren. Verkoper KBC hoopt nog voor het einde van het jaar een definitieve verkoopovereenkomst te kunnen sluiten zodat de werken van start kunnen gaan in de loop van het voorjaar van 2021.
Lees verder

'Justice For All' volgt proces van 'Temptation'-verleidster Yana
Donderdagavond duikt er een bekend gezicht op in 'Justice For All'. Het VIER-programma volgt het proces van Yana Daems, die in 2018 deelnam als verleidster aan 'Temptation Island'.
Lees verder

Gamesindustrie profiteert sterk van het vele thuisblijven. Zal het feest aanhouden na een vaccin?
De coronacrisis legt de gamesindustrie geen windeieren. Als mensen thuis moeten blijven is gamen een geliefd tijdverdrijf. Voor Sony en Microsoft betekent het meer kopers van de nieuwe spelcomputers die vanaf deze week te koop zijn. De Volkskrant zet de strijd om de gamer op een rijtje.
Lees verder